Olisadebe - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 lip 2006, 11:59

mihalinho pisze:a czy Podolski, Klose, Asamoah, Kuranyi, Borowski są Niemcami???
Czemu przytoczone przez ciebie przyklady (fana calcio) to pilkarze niemieccy :?:

Olisadebe jest Polakiem na papierze, normalnie to Nigeryjczyk. W przeciwienstwie do Klose i Podolskiego nie wychowywal sie w Polsce. Polakiem stal sie kiedy byl juz po 20.

Szkoda ze tak sie zmarnowal, a mogloby byc z niego duzo pozytku. Gdyby nie te kontuzje (czasami urojone). Najlepszy strzelec el do MS 2002... Teraz jeden z milionow przecietnych pilkarzy...

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 15 lip 2006, 9:56

Czemu przytoczone przez ciebie przyklady (fana calcio) to pilkarze niemieccy
oczywiście naturalizowani. Kuranyi np.mógł wybrać sobie rerezentację, dla której będzie grał (!!), a były to bodajże teamy: Niemiec, Panamy, Węgier i Grecji. Oczywiście (podobno) w każdym z tych krajów posiadał korzenie...

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 15 lip 2006, 10:03

mihalinho pisze:oczywiście naturalizowani. Kuranyi np.mógł wybrać sobie rerezentację, dla której będzie grał (!!), a były to bodajże teamy: Niemiec, Panamy, Węgier i Grecji. Oczywiście (podobno) w każdym z tych krajów posiadał korzenie...
Kuranyi podobno mógł grać jeszcze w Brazylii bo się urodził w Rio De Janeiro.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 lip 2006, 20:37

Znalazłem dzisiaj coś ciekawego :
Dzisiejszy przegląd sportowy informuje, że były reprezentant Polski - Emmanuel Olisadebe jest bliski przejścia do beniaminka ligi francuskiej. Zespołem, który interesuje się polskim piłkarzem jest Lorient. Sam zawodnik chce zmienić otoczenie po bardzo nieudanej przygodzie w angielskim Portsmouth, dlatego zdecydował się wyjechać na testy do francuskiego klubu.

Może w Lorient będzie częściej grywał niż w Portsmouth. W sumie to nie będzie trudne, bo w Anglii nie pograł praktycznie wcale.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 gru 2006, 1:24

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 gru 2006, 7:46

Chłopak po mundialu całkowicie się skończył. Jedynie co słyszę z Grecji, to, że Mięciel bramki zdobywa a Malarz brobił 900 minut bez straconej bramki. Według mnie sam sobie zawinił a jego małżeństwo też nieciekawie wygląda.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 gru 2006, 8:25

Martinho pisze:Olisadebe ma depresje
Cóż... Zmarnował się i tyle. Za czasów zdobywania Mistrza Polski z Polonią był na szczycie. Jednak zniknął 'ze sceny' tak szybko, jak się pojawił.
Szkoda, bo nie był to zły zawodnik. Był jednak za bardzo podatny na kontuzje i to zniszczyło mu karierę...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 gru 2006, 18:36

Sody również mu nie brakowało. Denerwowało mnie, że po mundialu cały czas nie chciał grać w kadrze tłumacząc, że noga go boli :shock: Dziecko tak się tłumaczy, ale nie profesjonalista. Dla mnie to był gość tylko podczas eliminacji do MŚ w 2002 roku.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 22 gru 2006, 19:38

Denerwowało mnie, że po mundialu cały czas nie chciał grać w kadrze tłumacząc, że noga go boli
A skąd masz pewność, że ta noga go nie bolała?
Dla mnie to był gość tylko podczas eliminacji do MŚ w 2002 roku
On przynajmniej był gościem podczas eliminacji, a Ty nie masz za sobą ani jednego występu w reprezentacji więc, pod względem moralnym, jeżeli mogę się tak wyrazić, nie powinieneś go krytykować :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 gru 2006, 19:45

Don Juan pisze:
Denerwowało mnie, że po mundialu cały czas nie chciał grać w kadrze tłumacząc, że noga go boli
1. A skąd masz pewność, że ta noga go nie bolała?
2. On przynajmniej był gościem podczas eliminacji, a Ty nie masz za sobą ani jednego występu w reprezentacji więc, pod względem moralnym, jeżeli mogę się tak wyrazić, nie powinieneś go krytykować :P
1. Reprezentacja nie otrzymywała informacji od fizjoterapeutów z Panathanaikosu o jego kontuzji. Podczas rozów telefonicznych mówił, że go noga boli, nawet czytałem artykuł "Niechcęć do kadry" czy coś takiego.

2. Gdybym był klasowym zawodnikiem, na pewno nie uciekałbym od reprezentacji a jeszcze nie tłumaczył się, że boli mnie noga. Fakt, dodał mi dużo radości podczas eliminacji i bramką z USA, ale później podpadł nieziemsko nie tylko mi.

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 22 gru 2006, 19:48

Don Juan pisze:
A skąd masz pewność, że ta noga go nie bolała?
On przynajmniej był gościem podczas eliminacji, a Ty nie masz za sobą ani jednego występu w reprezentacji więc, pod względem moralnym, jeżeli mogę się tak wyrazić, nie powinieneś go krytykować :P
Don Juan piszesz farmazony... Olisadebe grał dla Polski tylko po to żeby wylansować się na zachodzie. udało mu sie przeszedł do Koniczynek i już miał kadre w 4 literach. Rzuciłbym na niego kilka bluzg ale nie chce być posądzony o rasizm. Ten koleś to "pies na kase". jego przygoda z Portsmouth wiązała sie tylko z $$$ poźniej sam wpraszał sie do Legii. żenada. każdy ma prawko do krytki jeśli jest uzasadniona,

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 22 gru 2006, 20:32

1. Reprezentacja nie otrzymywała informacji od fizjoterapeutów z Panathanaikosu o jego kontuzji. Podczas rozów telefonicznych mówił, że go noga boli, nawet czytałem artykuł "Niechcęć do kadry" czy coś takiego.
No dobra oddaje Ci co Twoje, ale to, że ty czytałeś artykuł o niechęci Olisadebe do kadry o niczym nie świadczy. Jeżeli już, to przekonał mnie argument, że reprezentacja nie otrzymywała informacji od fizjoterapeutów z Panatina... nie chce mi się dalej pisać.
2. Gdybym był klasowym zawodnikiem, na pewno nie uciekałbym od reprezentacji a jeszcze nie tłumaczył się, że boli mnie noga. Fakt, dodał mi dużo radości podczas eliminacji i bramką z USA, ale później podpadł nieziemsko nie tylko mi.
No właśnie... a ty dodałeś dużo radości polskim fanom podczas eliminacji i bramką z USA?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 gru 2006, 21:06

Don Juan pisze:On przynajmniej był gościem podczas eliminacji, a Ty nie masz za sobą ani jednego występu w reprezentacji więc, pod względem moralnym, jeżeli mogę się tak wyrazić, nie powinieneś go krytykować
Don Juan pisze:No właśnie... a ty dodałeś dużo radości polskim fanom podczas eliminacji i bramką z USA?

Człowieku, ale o czym Ty mówisz?
Czy ktokolwiek z nas jest zobowiązany do występów w reprezentacji i dawaniu kibicom radości?
Nie.
Od tego właśnie są zawodnicy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 gru 2006, 9:46

futbolowa pisze:
Martinho pisze:Olisadebe ma depresje
Cóż... Zmarnował się i tyle. Za czasów zdobywania Mistrza Polski z Polonią był na szczycie. Jednak zniknął 'ze sceny' tak szybko, jak się pojawił.
Szkoda, bo nie był to zły zawodnik. Był jednak za bardzo podatny na kontuzje i to zniszczyło mu karierę...
Ja tego nie napisalem :shock:
Don Juan pisze:nie chce mi się dalej pisać.
Dzieki Bogu
Don Juan pisze:a ty dodałeś dużo radości polskim fanom podczas eliminacji i bramką z USA?
Don Juan pisze:On przynajmniej był gościem podczas eliminacji, a Ty nie masz za sobą ani jednego występu w reprezentacji więc, pod względem moralnym, jeżeli mogę się tak wyrazić, nie powinieneś go krytykować
Don Juan wiesz co... wykompe cie

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 gru 2006, 11:49

Martinho pisze:Ja tego nie napisalem
Nie dramatyzuj, to tylko cytowanie selektywne :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”