EUTANAZJA - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 gru 2004, 22:54

dwa miesieczny to nie jest? czyli rozumiem ze np 65 dni od zaplodnienia to już jest czlowiek to jest dlamnie osobisice bezcelowa dyskusja i nie mogaca doprowadzic do konkluzji a mianowicie wyznaczenie granicy kiedy już jest czlowiek a kiedy nie kiedy mozna mowic o plodzie a kiedy o czlowieku kiedy o komorkach a kiedy o czlowieku
na biologii ucze sie o rzeczach zywych- roślinkach, pierwotniakach, i innich tam organizmach i o plodzie ucze sie na biologii a nie na geografii....

a ojciec chrzestny to raczej mocno watpliwy przyklad do dyskusji o charakterze moralnym, przynajmniej w tym aspekcie - eutanazja i aborcja

eutanazja w holandii jest przez pewne grupy spoleczne postrzegana wrecz jako srodek to polepszania finansow panstwa - system emerytalny lepiej dziala jak sie pozabija kilku staruszkow, a co z tego ze oni mogli by pozyc jeszcze tak z 10 la to nawet lepiej wieksze oszczednosci, obawiam sie ze w Polsce bylo by bardzo podobnie

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 08 gru 2004, 15:21

mowiac jzu o aborcji to lepiej jak matka nie chce miec dziecka albo zostałą zgwałcona i usunac ta ciaze niz potem jak sei dziecko urodzi wrzucic jes do rzeki smietnika tak jak juz to w Polsce miało miejsce!
ja ejstem za Aborcja w szczegolnych przypadkach !

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 08 gru 2004, 15:51

Ja w tym przypadku [Eutanazja] równierz jestem przeciwny, gdyż powiem tylko ''Bóg dał [Życie] Bóg zabrał [Życie]'' (pod warunkiem że Bóg istnieje, bo w innym temacie o tym pisałem że niewiadomo czy Bóg naprawde istnieje).

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 09 gru 2004, 8:50

nie domonizujmy powtarzam po raz kolejny, oczywiście zdażają się taki matki które nawet dzieci z sexu dobrowolnego wyrzucaja na śmietnik i tak dalej, ale to są skrajności. WIdzi się je cześciej niż te normalne kochające i myślące o swoim dziecku jak o człowieku / żywej istocie a nie o swojej własności. Taka amorlana postwa jest bardziej medialna bardziej sięnadaje do serisu informacyjnego i potem zalega to w świadomości ludzi.
Ja cały czas bedę powtarzał, że zamiast zabić dziecko lepiej je urodzić i jak się go nie kocha to oddać do adopscji (przypominam ze adopcja to nie jest wyrzucanie na śmietnik jak tutaj co poniektórzy interpretowali moje słowa błednie).
bo LAZIO Ty piszesz tak łądnie usunąć ciąże zrozum to jest zabicie tego dziecka tak samo jak wrzucenie go do rzeki nie ma róznicy no możę łątwiej zagłuszyć wyrzuty sumienia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 gru 2004, 12:22

Jestem za eutanazja wtedy gdy czlowiek jest nieuleczalnie chory i bardzo sie meczy.Pomijam tutaj kwestie naduzyc o ktorych mowicie.
Jestem rowniez za aborcja gdy dziecko jest z gwaltu albo plod zagraza zyciu matki.Kobieta powinna sama decydowac w takich przypadkach o sobie i plodzie.

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 09 gru 2004, 15:14

Ludzie My jesteśmy tylko ludźmi i nie mozemy odbierać komuś życia nawet jak ktoś tego bardzo chce, a zabójstwo jest grzechem i jest nie dozwolone (jak by komuś do głowy coś takiego przyszło). A jeżeli chodzi o aborcje to jestem przeciwny, matka naraża się na to że już nigdy może nie mieć dzieci (jakiś błąd podczas operacji) ale to jest jej sprawa a p[o za tym istnieją różne środki zapobiegawcze jak np. Kondomy, Antykoncepcja, Płyny Plemnikobójcze i dzięki temu można się zabezpieczyć przed ''wpadką'', a jeżeli dziecko jest z gwałtu to jest cięzko powiedzieć ale myślę że w takim wypadku trzeba urodzić dziecko a jeżeli matka nieche tego dziecka to niech go lepiej odda do domu dziecka :( :evil: (przynajmniej będzie żyło).

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 29 gru 2004, 13:07

Jak najbardziej jestem na "tak" jeżeli chodzi o eutanazję.Np.
bol.cierpienie,płacz przez kilka miesięcy :arrow: czy kilkusekondowy, niemal bezbolesny zastrzyk :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2004, 8:46

ja mam takie pytanie do ciebie olek j ktoś CI powiedziął, żę ten zastrzyk jest niemal bezbolesny?

Z tego co piszesz to wynika ze jeśli mam cierpieć kilka miesiecy to lepiej eutanazja, więc załużmy że zrywam więzadła w kolanie to też cierpie tak więc bez względu na wiek i inne czynniki z racji ze boli moze być eutanazja? Tylko ten ból ma predysponować do eutanazji? Przieciez na świcie w każdej chwili miliony ludzi cierpią ale jakoś nikt nie chce im za to zrobić eutanazji....

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 30 gru 2004, 12:50

olek j pisze:Jak najbardziej jestem na "tak" jeżeli chodzi o eutanazję.Np.
bol.cierpienie,płacz przez kilka miesięcy :arrow: czy kilkusekondowy, niemal bezbolesny zastrzyk :?: :?: :?:
]

Wytłumacz mi kto może dać tej osobie takie prawo do zadania tego zastrzyku :?:

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 30 gru 2004, 13:06

Poko pisze:
]

UE......

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 30 gru 2004, 13:14

olek j pisze:
Poko pisze:
]

UE......
UE :?: A kto im dał takie prawo :?:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2004, 13:21

olek j pisze:
Poko pisze:
]

UE......
do olek j napisaleś bzdure....

UE nie może nam nieczego kazać, nie możliwe jest w świetle podpisanych umów międzynarodowych, traktatów i porozumień, które leżą u podstaw statutu prawnego UE, aby instytucja ta wprowadzala prawa obowiązujące na terenie całej UE - obowiązujace WSZYSTKIE kraje członkowskie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2004, 13:46

bellus pisze:ja mam takie pytanie do ciebie olek j ktoś CI powiedziął, żę ten zastrzyk jest niemal bezbolesny?

Z tego co piszesz to wynika ze jeśli mam cierpieć kilka miesiecy to lepiej eutanazja, więc załużmy że zrywam więzadła w kolanie to też cierpie tak więc bez względu na wiek i inne czynniki z racji ze boli moze być eutanazja? Tylko ten ból ma predysponować do eutanazji? Przieciez na świcie w każdej chwili miliony ludzi cierpią ale jakoś nikt nie chce im za to zrobić eutanazji....
Nie wiem co to za porownanie zerwanych wiezadel do czlowieka nieuleczalnie chorego ktory juz tylko egzystuje czekajac na smierc.Kazdy czlowiek ma prawo zeby zdecydowac o swoim losie i jesli nie ma dla niego ratunku to eutanazja jest przyspieszeniem nieuniknionego i skroceniem cierpnien chorego (rodziny takiej osoby tez bo na pewno nie jest mile widziec jak np.matka sie meczy i czeka na smierc)
Co do zastrzykow to jestem pewny ze jest bezbolesny.Zreszta takiej osobie to juz wtedy wszystko jedno czy jeszcze ja chwile bedzie bolec.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2004, 13:53

porownanie odpowiednio dobrane do wypowiedzi olek j, aby wykazac jej absurd

powiedz mi więcej o tym zastrzyku bo jakoś nie wydaje mi się by ktoś po dostąpieniu eutanazji opowiedział o tym, ze go nie bolalo.

NIe pamiętam czy to tutaj pisalem czy gdzie indziej najwyzej sie powtorze

Jak człowiek pisze testament to tam taka formulka jest "Zdrowy na ciele i umyśle" cos tam cos tam.... a tutaj tego nie ma ze jest zdrowy na ciele nie widzisz tutaj zadnej sprzecznosci? Niczego co by pobudzało do zastanowienia się nas moralnoscią eutanazji.

Tak troche statystky ze swiata, eutanzaji chcą głównie osoby które są same w tym cierpieniu a ci którzy mają rodzinę znacznie zadziej prosza o smierc. Moze to tutaj jest problem. Ja nie wiem, ale zastanó się....

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2004, 14:16

Ale jakie to ma znaczenie dla chorego jesli nawet go zaboli ten zastrzyk?Powiedz jakie skoro cierpial katusze przez powiedzmy rok albo i dluzej?Dla niego taki bol to nie bedzie bol cierpienia ale raczej bol radosc i uwolnienia sie od mek.
I dajmy sobie spokoj z prawami testamentami i calym tym biurokratycznym belkotem bo to chodzi o czlowieka i nie patrzmy na to w kategoriach prawa albo moze nie moze tylko z normalna ludzka litoscia.
Przywiazanie czlowieka do zycia jest naprawde duze i jesli ktos prosi o smierc blaga zeby odebrano mu zycie to ten bol musi byc naprawde ogromny.
Watpie zeby taki czlowiek budzil sie i myslal:juz mi sie nie chce zyc konczymy dzisiaj.Jesli nie ma zadnej nadzieji na wyleczenie a srodki przeciwbolowe juz nie lagodza bolu to po co patrzyc na meke ludzka?Rzuce chamskie porownanie ze jak zwierze sie meczy to mowimy dobij je z litosci i ludzkiego poczucia krzywdy.
I serio chrzani mnie co mowia jakies prawa wymyslone przez ludzi dla ludzi zeby niby bylo lepiej chrzania mnie sprzecznosci miedzy testamentem a tym ze czlowiek nie jest zdrowy na ciele bo to tez formulka wymyslona przez ludzi i chrzani mnie to co mowi kosciol bo oni zazwyczaj mowiac bzdury i sami skazuja na smierc miliony ludzi zabraniajac uzywania im prezerwatyw i przyczyniajac sie tym samym do roznoszenia chorob wszystko to nie ma znaczenia gdy chodzi o ludzkie zycie (lub smierc gdy ta osoba tego chce).Uff ale niegramatyczne zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”