Zarząd komisaryczny w PZPN-ie? - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 sty 2007, 22:17

Pan Engel już jest świetnie z tego znany w piłkarskim świecie. Pokazał to i za czasów kadencji selekcjonera kadry a jeszcze bardziej za czasów Wisły Kraków. Niezły z niego karierowicz. Obiecuje wszystkim banany na wierzbie :? Ten człowiek osiągnął raz połowę sukcesu awansując do finału MŚ i teraz chyba zamierza do końca życia pracować na tym. Cóż w końcu trafił nam się ekspert, antidotum, lekarstwo czy jak kto woli nazywać tego Pana ;]

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 sty 2007, 19:37

Mam nadzieje ze bedzie to przemeblowanie Pzpn-a bo Lipiec zawiesil bande Listkiewicza i swietnie zrobil.Poczekajmy jak to sie skonczy bo boje sie ze jeszcze moga byc jakies zmiany.Nalezalo sie zawiesic bande Listka jak to on i caly Pzpn odpowiada za korupcje nikt inny.Jak nie chcieli nic zrobic i tylko zwodzili kibicow, to w koncu Lipiec wprowadzil komisarza do Pzpn.Pytam sie tylko dlaczego tak pozno panie Lipiec? :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sty 2007, 19:52

Na początku kolejna kompromitująca konferencja PZPN i gadka w stylu - nie można pakować wszystkiego do jednego wora i nie powinno się stosować odpowiedzialności zbiorowej :roll: Powiem szczerze, że niedobrze mi się robiło jak słuchałem tych głupot. Na szczeście humor poprawił mi Lipiec. Mimo tego, że za nim nie przepadam to chwała mu za to, że potrafił podjąć taką decyzję.

Ciągnięcie dalej tego wózka nie miało już sensu i raczej wszyscy, oprócz Listkiewicza zdawali sobię z tego sprawę. Komisarz to tylko stan przejściowy i jestem ciekawy kto będzie kolejnym prezesen związku. Osobiście widziałbym na tym stanowisku Bońka. Człowiek ma głowę to menadżerki i prowadzenia interesów, środowisko nie jest mu obce, moim zdaniem mógłby podjąć się misji. W każdym razie byle nie Engel Krasomówca :roll:

W każdym razie można powiedzieć - NARESZCIE :wink:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 sty 2007, 20:02

Zgadza sie nie chcemy Engela, bo on nie bylby lepszy od Listka i jego bandy.Nie wiem kto bedzie rzadzil Pzpn ale wazne, ze ludzie ktorzy do tej pory to robili zawisli na szubienicy a sami sie tam doprowadzili i sznur ukrecili.To trzeba bylo zrobic bo to jedyne wyjscie na wyeliminowanie korupcji z polskiej pilki a konsekwencje nie sa wazne.Wrzod trzeba bylo przeciac zgnilizne usunac a czas zaleczy rany.Biedny Rusko niech naklada gumowe rekawiczki aby sie gownem nie pobrudzic i sprzata oj smierdziec bedzie, smierdziec. :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 sty 2007, 20:08

duch99 pisze:jestem ciekawy kto będzie kolejnym prezesen związku.
napewno jakis byly pracownik NIKu :rotfl2: a przy tym wierny giermek rzadzacych :lol:

A tak na powaznie nie widze aktualnie dobrych kandydatur - wybierajajc mniejsze zlo to Zibi :roll:

Bo jednego Leppera juz mamy wiec po co nam Tomaszewski :P

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 sty 2007, 20:16

Mamy świetnych fachowców: Engel, Piechniczek, może Czarnecki z Samoobrony. Z innych przyziemnych kandydatur można brać pod uwagę propozycje czehera (byli ludzie NIKu) albo jakiegoś młodego człowieka z przeszłością w MW.

------edyta------

wróć! pisałem że "może Czarnecki". No więc ten wybitny polityk i wspaniały kandydat na prezesa PZPNu :
Europoseł Samoobrony Ryszard Czarnecki powiedział w rozmowie z Onet.pl, że będzie kandydował na stanowisko prezesa PZPN.
Zatem Engel, Czarnecki, Rusko. Kto następny? Tomaszewski? :lol:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 sty 2007, 21:01

A tak na powaznie nie widze aktualnie dobrych kandydatur - wybierajajc mniejsze zlo to Zibi

No chyba chory jestes? Boniek ten lesny dziadek, niech siedzie we Wloszech. Dobrym kandydatem bylby jakis mlody gosc, np ten co trenuje/trenowal mlodziez w hiszpanii, bo jakby nie patrzec, zeby polska liga byla silniejsza to trzeba zaczac od pracy z juniorami.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 sty 2007, 21:04

Zobaczcie co banda listka napisala na swojej stronce:
W piątek 19 stycznia w Warszawie odbyło się nadzwyczajne posiedzenie Zarządu PZPN, zwołane przez Prezesa PZPN wobec szczególnych okoliczności zaistniałych w środowisku piłkarskim, tj. zatrzymania przez organy ścigania jednego z Członków Zarządu PZPN i apelu Ministra Sportu Tomasza Lipca, wzywającego – w związku z tym faktem – wszystkich Członków Zarządu PZPN do złożenia dymisji.
W zaistniałych okolicznościach:
− Zarząd PZPN wyraża ubolewanie, iż problem zjawiska określanego mianem „korupcji w środowisku piłki nożnej”, mógł się okazać także problemem jednego z członków tego gremium.
− Zarząd PZPN podtrzymuje swoje dotychczasowe oświadczenia, iż piętnuje wszelką działalność osób, które uwikłały się w działania sprzeczne z prawem.
− Zarząd PZPN stwierdza, że podjął wszelkie możliwe działania przewidziane prawem, możliwe do wykorzystania bez wkraczania w kompetencje organów ścigania.

Jednocześnie Zarząd, odpowiadając na sugestie Ministra Sportu, oświadcza, że w zaistniałej sytuacji nie widzi uzasadnienia dla podania się całego składu Zarządu do dymisji, bowiem oczekiwanie Ministra Sportu w tym zakresie jest przejawem chęci wyegzekwowania zbiorowej odpowiedzialności tego gremium.

W tej sytuacji, wychodząc naprzeciw społecznym oczekiwaniom, Zarząd PZPN postanowił zwołać Nadzwyczajne Zgromadzenia Sprawozdawczo-Wyborcze Delegatów, wyznaczając jego termin na dzień 31 marca 2007 roku i wskazuje zarazem, że jakiekolwiek działania Ministra Sportu dążącego do wszczęcia procedury sądowej w celu ustanowienia kuratora dla PZPN nie umożliwiłyby, z przyczyn czysto formalno-prawnych, zwołania tego Zgromadzenia w terminie wcześniejszym niż ten, wyznaczony aktualnie przez Zarząd.
Jak grochem o sciane :lol:

http://www.pzpn.pl/?inf=11599

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 19 sty 2007, 23:29

Ciekawe w którym miejscu byłaby sprawa, gdyby Piotr Dziurowicz nie zrobił 'pierwszego kroku'
W bagażniku, pod kołem zapasowym samochodu Fijarczyka.

Obawiam sie sankcji ze strony UEFA i FIFA, i to że zostaną na nas tak owe nałożone patrząc z zewnątrz jest logiczne. Zawiesza się cały zarząd mimo to, że zatrzymany został jeden jego członek, oczywiście pomijam tych wszystkich arbitrów, ale w statutach tych organizacji nie ma słowa o odpowiedzialności zbiorowej. Toteż kilka tygodni temu pisałem o Listkiewiczu i o tym, że on jako osoba fizyczna nie jest niczemu winien, nie ma nawet postawionych zarzutów. A to że "chłopak z jajami" zawiesił zarząd PZPN przyniesie pisiorom chwałę, a tak naprawę ludzie nie wiedzą jak głęboko są w tej dupie, zwanej piłką nożną. Według mnie była to błędna decyzja, powinno się wypłacić Listkowi podwójną odprawę i nie narażać całego kraju na konsekwencje działania pachołka prezesa J. Kaczyńskiego.

Było, było.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2007, 11:41

żadnych tomaszewskich bońków engelów latów i podobnej mielizny Ci ludzie na wiek wieków w polską piłke skalali błotem

szefem PZPN powinien być młody, ambitny, rzutki i stanowczy menadzer znający nie tyle polskie realia co zagranicze. nie mam kandydatów ale moze warto wziązc Jana Urbana, Mirosława Trzeciaka :?:

tylko ze komisarz w zwiazku juz jest ale jak zwołą zjazd to na zjezdzie sami ci zawieszeni działacze bede musieli wybrac nowego prezesa wiec kolo sie zamyka :arrow:

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65048,3863634.html

Ryszard Czarnecki to też pomyłka niech lepiej pisze dalej bloga i doradza andrzejowi lepperowi :!:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 20 sty 2007, 11:45

Tylko kto poprze Urbana czy Trzeciaka? o ile sie nie myle to prezesa PZPN wybieraja delegacji z calego kraju a oni napewno zaglosuja na ludzi zwiazanych z Listkiem, ewentualnie daja poparcie Engelowi. Reforme powinno sie zaczac od OZPN.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2007, 11:51

Loco pisze:Reforme powinno sie zaczac od OZPN

100% racji - konkretnie od jej likwidacji

moze teraz w np. A klasie nie pomagałby sedzia za karnister wódki

Loco pisze:Tylko kto poprze Urbana czy Trzeciaka?
trzeciak i urban to moi wymarzeni kandydaci, wiem ze szanse mają nikłe - choc gdyby sami działacze chciceli to zrozumieliby ze ratować polska pilke moze tylko człowiek ktory wie jak pika nozna wyglada na prawde na swiecie a nie w skansenie tu w polsce

mam nadzieje ze po 6-8 tygd nie obudzimy sie z pieknego snu zmian

nie interesuje mnie 'polska pilka' prócz rep. mam nadzieje ze to sie zmieni
w zwiazku z decyzja Lipca

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2007, 12:14

Goguś pisze:Obawiam sie sankcji ze strony UEFA i FIFA, i to że zostaną na nas tak owe nałożone patrząc z zewnątrz jest logiczne. Zawiesza się cały zarząd mimo to, że zatrzymany został jeden jego członek, oczywiście pomijam tych wszystkich arbitrów, ale w statutach tych organizacji nie ma słowa o odpowiedzialności zbiorowej. Toteż kilka tygodni temu pisałem o Listkiewiczu i o tym, że on jako osoba fizyczna nie jest niczemu winien, nie ma nawet postawionych zarzutów. A to że "chłopak z jajami" zawiesił zarząd PZPN przyniesie pisiorom chwałę, a tak naprawę ludzie nie wiedzą jak głęboko są w tej dupie, zwanej piłką nożną. Według mnie była to błędna decyzja, powinno się wypłacić Listkowi podwójną odprawę i nie narażać całego kraju na konsekwencje działania pachołka prezesa J. Kaczyńskiego.
no i co z tego ze beda sankcje :?: sankcje beda i znikna jak zwiazek odzyska autonomie (pojawi sie nowy prezes) nie jestesmy wyspami bahama zeby nagle Fifa czy Uefa wymysliłą ze bedzie nas banowac przez lata.

nie jestem fanem IV RP i rozwiazan 'szeryfa' Lipca ale ktos musiał zrobić jakis krok :arrow:

listkiwewicz&co mieli to w dupie wiedzieli ze zagraja kartą : 'nic nam nie zrobicie bo boicie sie ze uefa/fifa nas zawiesza'

szeryf lipiec grał karta : 'zwolajsice nowe włądze wybierzcie nowego prezesa jak nie to was zkomisarzujemy'

taki pat trwał 'n' miesiecy zelezko dał asa Lipcowi

Listkiewicz jako osoba fizyczna nie jest niczemu winie :?:

Goguś posłuchaj uzyje teraz porówania: jesli Twój najlepszy kuplel kradłby i zabijał to Ty jako osoba fizyczna tez nie byłbys winny bo czego :?: ale nie nie miałbys wrazenia ze nie zrobiłęs wszystkeigo co trzeba - ze nie poweidziałęs mu stary przestań :?:

moralnie Listkiewicz :arrow: odpowiada ze wszystko juz samym kurczowym trzymaniem 'statusu quo'

dobrze to ujął Rafał Stec z GW : gdyby to był minister, albo prezes jakiejkolwiek firmy już by poleciał :arrow: ponieważ tolerował korupcje

Goguś pisze:powinno się wypłacić Listkowi podwójną odprawę i nie narażać całego kraju na konsekwencje działania pachołka prezesa J. Kaczyńskiego.
no błągam, nie wmówisz mie ze Listkiewicz odszedłby za wypłątą podwójnej odprawy. ile Ty masz lat :?: :shock:
tu nie chodzi o kase chodzi o 'trzymanie związku'

pamietasz jakie problemy miało 'srodowisko' ze holender zostwał trenerem kadry :?: ze ruszono wyznawców mysli szkolenowiej Talagi z 60 lat ubiegłęgo wieku :?:

Goguś nie badz romantykiem (w kwestii Listkwieicz za kasa odejdzie) tu nie chodzi o pieniwadze tu chodzi o pozycje i osłone 'naszych'

Goguś pisze:nie narażać całego kraju na konsekwencje działania pachołka prezesa J. Kaczyńskiego.
polityke zostaw z boku bo to nie ta działka

a zagladnij sobie na zdjecie wsyzstkich działaczy pzpn, i ich zyciorysy zobacz sobie na jakie lata przypadał ich rozwój

akurat jako ze 'kaczyzm' w polsce w wszystkich dziedzinach zycia przynosi krajowi szkode to tutaj w kwestii rozwiazan podjetych przez Lipca pełna zgoda z 'pachołkiem'

warto czasem pokazc 'drewnianym ludom' ze oni tez nie sa niesmietelni

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 sty 2007, 12:45

To co zrobil Lipiec bylo jedynym sensownym rozwiazniem. O ile jeszcze kilka miesiecy temu myslalem, ze PZPN jakims cudem ruszy swoj tylki i zacznie cos samemu robic wewnatrz zwiazku, to z kazdym dniem jest to coraz bardziej smiesne i naiwne niz mozliwe. To, ze Listkiewicz ma kumpla w osobie szefa FIFA to chyba nie powod do tego, zeby w kraju - badz co badz prawa, tolerowac takie zagrywki jakie robi PZPN. Oni nie zyja na Malediwach tylko w Polsce. Owszem FIFA, UEFA maja swoje przepisy, ale nad nimi jest w tym wypadku taka inna organizacja o nazwie Rzeczpospolita Polska. Szantazowanie tekstami typu - zawiescie nas to nas wyklucza, bylo rownoznaczne z tekstami - nic mam nie zrobicie bo sie boicie. Przeciez to byla kpina w zywe oczy.
A UEFA czy tam FIFA owszem, pewnie nas zawiesi ale na kilka tygodni max. Tak dla zasady. Bo chyba we wladzach swiatowych nie siedza debile, tudziez osoby pokroju naszych "dzialaczy" i wiedza, ze ochranianie przestepcow raczej nie jest na miejscu. Pilka nozna swiatowa i tak ma kilka problemow, a korupcja jej chwaly rowniez nie przyniesie. Wiec wg mnie nawet jezeli wyciagna jakies sankcje w stosunku do Polski to raczej sie to nie odbije ani na reprezentacji, ani na druzynach klubowych (zakladajac ze mogloby sie na nich odbic :lol: ).

Goguś odwracajac Twoj tok myslenia - aresztuja pol PiSu, a na koniec kogos z rzadu - nie zaczalbys tu krzyczec ze skandal i nalezy ich ukamienowac orzeszkami ziemnymi? Cos nie wydaje mi sie. Odpowiedzialnosc zbiorowa przejawia sie tez w moralnosci. A ta w takiej sytuacji raczej nakazuje przeprosic i usunac sie w cien. Oczywiscie pod warunkiem, ze to nie sprowadzi na kark prokuratora... W PZPN nie chodzi o pieniadze. A w zasadzie chodzi, tylko o takie, ktore zostaly wydane w przeszlosci.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2007, 12:56

Krzysztof Jarzyna dokladnie :!: jak sie sankcje mogą odbić na naszych drużynach w pucharach skoro ich tam nie ma :!:

na Wiśle Kraków, że niby zagra zamiast Feeyenordu. No prosze, Wisła wyleciałaby i tak po dwu meczu. Nie pisze tego dlatego ze nie lubie Wisły po prostu nie jest drużyną taka jak kiedyś (za Kasperczaka) nie ma szans w P. UEfa.

a rep. to ze nie zagra 1-2 sparingów oficjalnie - to nie koniec świata.

a że nie zwolnią naszych piłkarzy na te mecze- akurat Beenhaker sobie z tym da rade

w dłuższej perspektywie wyklucznie kosztem zmian w PZPN moze nam przyniesc same korzyści o których naraize nie ma co pisać

Euro razem z Ukariną - nie śnijmy na jawie brakuje nam jedengo porządnego-europejskiego 50tys stadionu a na takie działąani sie porywamy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”