Eurowizja (zbiorczy) - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 lut 2007, 13:00

cloner pisze:Mozna wiedziec dlaczego tak najezdzacie na Rubika ? Mnie sie jego tworczosc podoba.
No własnie o to chodzi, tobie sie podoba. Przypomne,ze podoba ci sie tez Borixon i Nelly Furtado.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lut 2007, 13:01

futbolowa pisze:Yyyy... Jak facet, który jest kompozytorem ma pasować do porozbieranych panienek, bez talentu?
Czy porozbierane panieki bez talentu to synonim kiczu? A może jednak można być kiczowatym 'artystą' będąc przy tym ubranym :>

Twórczość Rubika może się komuś podobać, ale to nie zmienia faktu, że jest kiczowata.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lut 2007, 13:11

Mentor pisze:Czy porozbierane panieki bez talentu to synonim kiczu? A może jednak można być kiczowatym 'artystą' będąc przy tym ubranym
Nie mówię, że są synonimem kiczu, ale są symbolami tej imprezy. Największe szanse mają tam lekkie piosenki, o mało ambitnym tekście, panny, które więcej odsłaniają niż zasłaniają, wielkie show i kontrowersyjna choreografia.
Nie rozśmieszajcie mnie, że Rubik do nich pasuje. Zwłaszcza, że to kompozytor, a nie jakiś piosenkarz.
RóżA pisze:Yyyyy... pasuje brakiem talentu
Przecież to jest jeden z najlepszych kompozytorów w kraju. Nie można powiedzieć, że czegoś mu w tej dziedzinie brakuje...
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 13:14 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lut 2007, 13:14

Chyba cie jednak rozsmiesze. Rubik do nich pasuje wlasnie dla tego ze tez ma piosenki o "mało ambitnym tekście" i jest równie kiczowaty a moze nawet bardziej.

EDIT:
futbolowa pisze:Przecież to jest jeden z najlepszych kompozytorów w kraju

Jesli chodzi o komponowanie tandety i kiczu to zgadzam sie jest w tej kwestii w scislej czołówce.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 13:16 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lut 2007, 13:16

Chyba cie jednak rozsmiesze. Rubik do nich pasuje wlasnie dla tego ze tez ma piosenki o "mało ambitnym tekście" i jest równie kiczowaty a moze nawet bardziej.
[']

Mało ambitne teksty? O Bogu, wierze, prawdziwej miłości? Przyrównujesz je do pitolenia o seksie, imprezach i szybkich samochodach?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lut 2007, 13:20

futbolowa pisze:Mało ambitne teksty?

A ogladalas wystep pana Rubika podczas gali telekamer tekst refrenu tej piosenki która zaprezentował to: "W gazetach pisano jak mozna kochac o 9 rano" :rotfl2: a spiewal koles z ambitnego zespolu Leszcze :lol: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lut 2007, 13:21

O rety :lol:

Czyżby nawijanie o "Bogu, wierze, prawdziwej miłości" dawało gwarancję, że tekst jest ambitny a nie kiczowaty? W takim razie już wiem czym się kierował Wiśniewski tworząc swój najnowszy hit z Bogiem i miłością w refrenie [']

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lut 2007, 13:24

Mentor pisze:Czyżby nawijanie o "Bogu, wierze, prawdziwej miłości" dawało gwarancję, że tekst jest ambitny a nie kiczowaty?
A znasz w ogóle te teksty?
Chociażby 'Psalm moich łez', 'Opuści człowiek ojca, matkę' albo 'Kto nie bierze swego krzyża'?

Znasz tylko to, co puszczą Ci w radiu. Na podstawie tego nie da się określić całej twórczości artysty.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lut 2007, 13:26

W Polsce panuje teraz moda na Sacro Polo i niestety musimy się z tym pogodzić. A twórczość pana Rubika sprawia tylko wrażenie bycia czymś ambitnym, chociaż w rzeczywistości jest trochę inaczej.

Co do Eurowizjii to nie mogę zrozumieć fenomenu tej imprezy. Zgraja żałosnych zespołych, żałosnych utworów, żałosnych aranżacji i mógłbym jeszcze tak długo wymieniać. W sam raz dla trochę młodszych słuchaczy. Jak znalazł.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lut 2007, 13:28

Marco_Van_Basten pisze:Co do Eurowizjii to nie mogę zrozumieć fenomenu tej imprezy. Zgraja żałosnych zespołych, żałosnych utworów, żałosnych aranżacji i mógłbym jeszcze tak długo wymieniać. W sam raz dla trochę młodszych słuchaczy. Jak znalazł.
Zapomniałeś dodać, że zazwyczaj wygrywa ten, kto ma więcej życzliwych sąsiadów :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lut 2007, 13:49

futbolowa pisze:A znasz w ogóle te teksty?
Chociażby 'Psalm moich łez', 'Opuści człowiek ojca, matkę' albo 'Kto nie bierze swego krzyża'?

Teraz i ja poznalem te teksty, odszukalem te cudowne utwoty w sieci i przekonelem sie jak gleboka i ambitna jest tworczosc Piotra Rubika. Jak moglem go porównywac do eurowizyjnego kiczu :cry: Rrozumialem swoj wielki blad jak moglem nie docenic tak wielkiego artysty. Wsłucham sie tez glebiej w twórczosc Mandaryny, Dody, Ich3, Blog 27, Blue Cafe oni tez pewnie pieknie tworza o "Bogu, wierze, prawdziwej miłości" itp. jak moglem nie doceniac takich artystów. Piotr Rubik otworzyl mi oczy jestem zbawiony.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lut 2007, 13:53

:roll:
Ja nigdzie nie pisałam, że jest 'wielkim artystą'. Nawet nie jestem fanką jego twórczości, bo to zdecydowanie nie moje klimaty. Ale szanuję go za osiągnięcia, a stawianie go na równi z jakimiś porozbieranymi panienkami [ot, ta cała Sasha z The Jet Set'] jest grubą przesadą.
Zwłaszcza, że to jest kompozytor, ale chyba niektórzy nie wiedzą, kim się taki człowiek zajmuje :|
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 13:53 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2007, 13:53

Czy jakis zwyciezca zrobił światowa kariere :?: Osobiscie chyba nie pamietam, z Polakow chyba najlpiej na tym wybiła sie Edyta. Przynajmniej cos potrafi, reszta to kicz projekt. Zawsze lepiej zeby jechal ktos kto cos potrafi niz tacy co nic... Na całe szczescie Ivan i Delfin sie rozpadl.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 lut 2007, 13:55

Jarzinho pisze:Czy jakis zwyciezca zrobił światowa kariere
Abba ?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lut 2007, 13:55

Jarzinho pisze:Osobiscie chyba nie pamietam, z Polakow chyba najlpiej na tym wybiła sie Edyta. Przynajmniej cos potrafi, reszta to kicz projekt.
Wiesz... Za czasów, gdy startowała Górniakowa, Eurowizja miała zupełnie inny klimat. Gdyby wysłali ją w tym roku, zajęłaby jedno z ostatnich miejsc...
Teraz najważniejsze jest show, choreografia i inne niemuzyczne badziewia. Nie trzeba nawet dobrze śpiewać :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”