Hydro-protest ... czyli ... dyskusje o fuzjach, itp. - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2006, 18:55

kaczy - sorry, ale nie mam czasu na odpowiadanie na kazde Twoje pytanie :?
wpisz na google.pl hydro-protest i to znajdziesz odpowiednia strone, na ktorej sporo jest wytlumaczone :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 wrz 2006, 19:01

ok wpisalem i jest ta stronka ktora podawales wczesniej www.hydro-protest.kibice.net.pl

poczytam se troche i sam sie wyedukuje :) ... wogle ciekawy temat sie cisnie z tą zawiszą :)

ps...

buahahah wezcie zobaczcie w google 2 pozycje hasla "hydro-protest" (moj post) :twisted:

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 19 wrz 2006, 12:12

Piszecie o proteście, o tym że prawdziwi kibice Zawiszy nie chodzą na mecze hyydrotwora, ale jednak na ostatnim spotkaniu z Jagiellonią było aż 8 000 widzów, z tego co przeczytałem w prasie. Może ludzie w Bydgoszczy są spragnieni czegoś więcej niż oglądanie piłki na 4-ligowym poziomie :?: a co będzie jak ten hydroZawisza awansuje do I ligi :?: Będzie chodziło chyba jeszcze więcej kibiców, co nie :?: Osobiście jestem również za tą całą akcję wymierzoną w prezesa W. Klatta (o przepraszam- teraz trzeba pisać Wojciecha K.:D) i te całą jego zgraję

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 wrz 2006, 12:59

jednak na ostatnim spotkaniu z Jagiellonią było aż 8 000 widzów
po 1. - bardzo dobrze napisales - widzow, a nie kibicow
po 2. - ogladajac fotki mozna dojsc do wniosku, ze nie bylo ich 8 tys. :wink:

z tego co widze, to jestes kibicem Lecha, moze napiszesz cos nt. Waszej fuzji :?:

Nie ten temat. Poza tym nie ma fuzji. Lech gra na licencji Amici, nic więcej :roll:.

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 19 wrz 2006, 13:35

Cytat z http://wiadomosci.onet.pl/1404147,14,1, ... ,item.html
Zawisza Bydgoszcz - Jagiellonia Białystok 3:1 (2:1)
Bramki: Vuk Sotirovic (19 min.), Rafał Lasocki (34 min.), Adam Majewski (65 min.) - Janusz Wolański (23 min.)
Żółte kartki: Vuk Sotirovic, Adam Majewski, Marcin Klatt - Paweł Sobolewski, Jacek Chańko.
Czerwona kartka za drugą żółtą - Zawisza Bydgoszcz: Marcin Klatt (68). Jagiellonia: Jacek Chańko (72).
Sędzia: Leszek Gawron (Mielec). Widzów 8 000.
ale kto ich tam wie, na tym onecie :wink:
Co do akcji Amica w Lechu to trzeba sobie przypomnieć sytuację sprzed około roku- Lech na początku sezonu staje się rewelacją ligi, przez jakiś czas był nawet wiceliderem, ale pod względem finansowym i organizacyjnym było w klubie słabo. piłkarze co jakiś czas demonstrowali swoje niezadowolenie, pieniądze rzadko kiedy trafiały na czas na ich konto. podobno, gdy Damain Nawrocik brał ślub (nawiasem mówiąc ze świetną laską, cheerleaderką 8)) to musiał pożyczać w szatni forsę od kumpli z zespołu, żeby było za co wyprawić to weselisko. Kibice również byli coraz bardziej zirytowani bo Lech co roku tylko warunkowo dostawał licencje na grę w I ldze (nieuregulowane sprawy finansowe, pokłosie fatalnej polityki zarządu w drugiej połwie lat 90). Tymczasem zarząd klubu na czele z R. Majchrzakiem (któremu trzeba jednak przyznąc że wiele zrobił dla Lecha zwłaszcza pod względem marketingowym przez te 5 lat) wciąż powtarzał w kółko że prowadzi zaawansowane rozmowy z 3-4 podmiotami gospodarczymi zainteresowanymi poważnym sponsoringiem klubu. Cierpliwość kibiców skończyła się podczas listopadowego meczu z Pogonią. 10 000 ludzi machało białymi chusteczkami kierując pod adresem Majchrzaka & Company okrzyki w stylu "Lech to my, a nie wy!!". Prezes został przyciśnięty do ściany i musiał uspokoić opinię publiczną uchyleniem jakichś faktów. Wtedy po raz pierwszy pojawiła się informacji o rzekomej chęci przeniesienia kapitału Amiki do Poznania. w praktyce wygląda to tak że WKP Lech Poznań przestał istnieć (i tak nie miał szans na licencję w tym sezonie), a Amica Wronki zmieniła nazwę na KKS Lech Poznań. czy kibice poznańscy nie powinni walczyć o pozostawienie starego Lecha? wydaję mi się że wszyscy mieli już dość takiego amatorskiego podejścia zarządu do organizacji. stary Lech miał ciągle niedopięty budżet, widać było że to drużyna o sporych możliwościach, której coś jednak wciąż brakowało. Amica nie postąpiła tak jak Hydrobudowa, która ukradła prawdziwej Zawiszy nazwę,logo i barwy. W grudniu '05 podpisana zoatała między Amiką a WKP Lechem umowa, na mocy której KKS przejmował wszystkie barwy niematerialne (właśnie nazwę, logo itd.). Kosztowało to Amikę ok. 8 mln zł, co wystarczyło na częściowe spłacenie wierzycielom długów starego Lecha. Częściowe, bo długi szacowane były nawet na 20 mln zł. Kogo ścigać za rezsztę kwoty? osobiście nie mam pojęcia, na pewno nie tego nowego Lecha. Podsumowując, sytuacja w Poznaniu jest na pewno inna niż ta w Bydgoszczy. tutaj nikt nie żałuje tego co się stało, bo wreszcie skończyły się te upiorne problemy organizacyjne itd. Rozpoczęty został w historii Lecha nowy rozdział i nie ma to nic wspólnego z takim złodziejskim postępowaniem jakie poczynili działacze hydrobudowy. teraz w Poznaniu wszyscy mają nadzieję że do poziomu organizacyjnego dorówna wkrótce poziom sportowy, bo choć na tegorocznych meczach Kolejorza nie można się nudzić, to jednak apetyty były trochę większe. Ale to nie jest Wisła Kraków, tutaj Franza nikt tak szybko nie pogoni jak Liczkę, Engela czy Petrescu spod Wawela :badziewie: . Pozdro dla prawdziwych kibiców Zawiszy 8)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 wrz 2006, 14:42

no w sumie sporo tych ludzi tam chodzi na te mecze "Hydrotworu" :D .

Ciekawe czy byl jakis chociaz najmniejszy doping (ZawisZa Gola!!! Czy cos takiego)

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 19 wrz 2006, 19:01

pietrek861 pisze: Może ludzie w Bydgoszczy są spragnieni czegoś więcej niż oglądanie piłki na 4-ligowym poziomie :?: a co będzie jak ten hydroZawisza awansuje do I ligi :?:
A myślisz ze protestujący by nie chcieli ? Chcą, tylko ze nie w taki sposób.

Po zdjeciach na meczu max 3,5-4 tys.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2006, 16:04

Znalazlem fajny wywiadzik w necie, polecam :

Nie chce do Zawiszy

Na wieści o tym jak Kretkowski zaprezentuje się w Płocku czekają... w Białymstoku. - Otrzymałem propozycję z Jagiellonii. Jak nie pójdzie mi w Wiśle pakuje się, wsiadam w samochód i jadę na Podlasie - stwierdza zawodnik. - Już jak Jaga grała w Janikowie, słyszałem od chłopaków, że przydałby się im taki cham z przodu jak ja - śmieje się napastnik.
Pozyskaniem Kretkowskiego zainteresowany jest również Zawisza Bydgoszcz. - Rozmawiałem z trenerem Bogusławem Baniakiem. Mówił, żebym poczekał. Że jak sprzedaliby Vuka Sotirovicia, to wzięliby mnie na jego miejsce. Ale wolę Jagiellonię od Zawiszy. Ja pochodzę z Kujaw i dla mnie Zawisza to tylko ten, który występuje w czwartej lidze. Trzeba mieć honor - wypala piłkarz.
:smoke:

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 15 gru 2006, 19:48

Jako, że temat o fuzjach, i jako, że interesuję się IV ligą śląską:

Prawdopodobnie zbliża się kolejna fuzja... Górnik 09 Mysłowice ma zamiar wchłonąć Górnika Wesoła M-ce z IV ligi. Wesoła ma aspiracje na III ligę, w tamtym sezonie była 2, a teraz po rundzie jesiennej również jest druga po Ruchu Radzionków. Natomiast 09 M-ce znajduje się gdzieś pod koniec tabeli ligi okgręgowej. :roll:

Fragment artykułu z "Co tydzień" (14.12.2006r.)
"(...) Coraz głośniej słychać głosy, że jak najszybciej powinna nastąpić fuzja z Górnikiem Wesoła, by powstał Górnik Mysłowice. IV ligowa drużyna z wielkimi ambicjami walki o awans do III ligi grałby wtedy na Kocinie, a zespół w klasie okręgowej miałby siedzibę na Wesołej. Rozmowy działaczy trwają. (...) Część działaczy chciałaby natychmiastowego połączenia. Ci, z Wesołej woleliby, by do fuzji doszło w letniej przerwie pomiędzy sezonami. (...)"
PROTEST.WESOLA.ORG

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lut 2007, 19:38

Oświadczenie

W związku z fatalną atmosferą wokół polskiej piłki, Zarząd Spółki Akcyjnej Zawisza Bydgoszcz podjął decyzję o wycofaniu II ligowej drużyny seniorów Zawisza Bydgoszcz S.A. z rozgrywek o mistrzostwo II ligi piłki nożnej w sezonie 2006/2007.

W imieniu Spółki chcemy serdecznie podziękować kibicom, władzom miasta Bydgoszcz i CWZS Zawisza oraz wszystkim tym którzy z wielką sympatią wspierają nasz Klub.
W przypadku zmiany atmosfery wokół polskiej piłki Właściciel ponownie zaangażuje się w budowę wielkiej drużyny piłkarskiej Zawisza Bydgoszcz.
zrodlo : http://zawiszabydgoszczsa.pl/

KAZDY TO POWIE : .... W DUPE HYDROBUDOWIE :!:

WP. Hmmm.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lut 2007, 20:51

Chyba dobra decyzja. Prędzej, czy później sprawiedliwości stałoby się zadość i ponieśliby karę za swoje przekręty. Ja mam tylko jeden problem. Miałem przeprowadzić wywiad z Baniakiem, a teraz pewnie gówno z tego wyjdzie :roll:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 01 lut 2007, 20:55

Cris7 pisze:Chyba dobra decyzja. Prędzej, czy później sprawiedliwości stałoby się zadość i ponieśliby karę za swoje przekręty. Ja mam tylko jeden problem. Miałem przeprowadzić wywiad z Baniakiem, a teraz pewnie gówno z tego wyjdzie :roll:
Czemu? Spytaj go czy spotkał sie kiedyś w polskiej piłce z korupcją? :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lut 2007, 21:30

deltinho pisze:
Cris7 pisze:Chyba dobra decyzja. Prędzej, czy później sprawiedliwości stałoby się zadość i ponieśliby karę za swoje przekręty. Ja mam tylko jeden problem. Miałem przeprowadzić wywiad z Baniakiem, a teraz pewnie gówno z tego wyjdzie :roll:
Czemu? Spytaj go czy spotkał sie kiedyś w polskiej piłce z korupcją? :lol:
To jest znerwicowany człowiek.Jeszcze się na mnie rzuci :twisted:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 28 lut 2007, 15:03

Jak to w końcu jest z tą Zawiszą? Za ponad tydzień rusza druga liga a decyzja w sprawie tej drużyny nie została podjęta. Mam nadzieję że ostatecznie się wycofają i nie będą zajmować miejsca uczciwym 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lut 2007, 15:13

Bobohawk pisze:ak to w końcu jest z tą Zawiszą? Za ponad tydzień rusza druga liga a decyzja w sprawie tej drużyny nie została podjęta. Mam nadzieję że ostatecznie się wycofają i nie będą zajmować miejsca uczciwym
Jeszcze nic nie jest przesadzone :wink: Do tej pory nie wplynela do PZPN oficjalna informacja o wycofaniu sie Zawiszy a wiec nie jest wykluczone, ze jednak zagraja :wink: - patrzac na to - to jednak nie sa zepsolem, ktoremu groza najgorsze kary - to jednak grozi polkowica, lecznie i Arce -tak wiec mysla ze moze uda im sie grac z ujemnymi pkt
a i chyba chciales napisac :arrow:
Bobohawk pisze:nie będą zajmować miejsca uczciwym
"uczciwym" - bo wg mnie nie ma w naszej pilce zadnej bialej owcy - (a juz napewno nie w nizszych ligach), ktora nie mialaby umoczonych choc troche rak w g*wnie :!: Poprostu nie na wysztskich sa kwity :roll:
Wydział Gier PZPN odrzucił wniosek Vuka Sotirovicia o rozwiązanie kontraktu z Zawiszą Bydgoszcz (2) z winy klubu.

Do dnia rozpatrywania sprawy serbskiego piłkarza nie wpłynęła do PZPN zapowiadana przez sponsora Zawiszy w mediach formalna informacja o wycofaniu się bydgoskiego klubu z rozgrywek o mistrzostwo II ligi.

Pełnomocnik reprezentujący Zawiszę stwierdził podczas posiedzenia Wydziału Gier, iż na chwilę obecną nie jest przesądzone, że klub ten nie przystąpi do rozgrywek. W tej sytuacji wydział nie znalazł podstaw do uznania wniosku Sotirovicia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”