LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto przejdzie dalej?

AC Milan
42
63%
FC Bayern München
25
37%
Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 23 mar 2007, 15:10

Michał M pisze:A gdyby przyjąć za wyznacznik pozycję lewego obrońcy, bo w końcu taka była pozycja Maldiniego przez wiele lat, to Paul Breitner czy Bixente Lizarazu też nie okazaliby się gorsi.
Ale na pewno nie był też gorszy.
Michał M pisze:Ale faktycznie masz rację, wybrałem zły przykład. Powinieniem podac Costacurtę, nie sądzisz?
Costacurta również jest legendą Milanu, mimo że ostatnio coraz gorzej mu idzie, ale nie dziwne przecież ma już swój wiek. A w dodatku prawie całą karierę grał, i gra w Milanie.

A co do Maldiniego, to chciałbym zauważyć, że chyba w żadnym klubie nie grała taka rodzina - Cesare Maldini, Paolo Maldini,Christian Maldini.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 mar 2007, 15:15

Michal M pisze:A jak w Bayernie grał Gerd Mueller, to w Milanie nie było takiego napastnika.
:roll:

Po pierwsze dobrze wiem ile razy Bayern wygrał LM. To była zwykła napinka w którą łatwo wpadłeś. Po drugie nie jestem twoim kolegom.

Dlatego nie tykaj tych spraw, wpadnij po meczu i złóż relacje że sędzia był znów nie taki jak powinien.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 mar 2007, 15:20

p.szerge pisze:
Michał M pisze:A gdyby przyjąć za wyznacznik pozycję lewego obrońcy, bo w końcu taka była pozycja Maldiniego przez wiele lat, to Paul Breitner czy Bixente Lizarazu też nie okazaliby się gorsi.
Ale na pewno nie był też gorszy.
Tego nie powiedziałem, choć był moment kiedy to Lizarazu uważano za najlepszego lewego obrońcę świata (np. po MŚ'1998; lepszego i od Roberto Carlosa i od Maldiniego. Z Breitnerem to w ogóle inna historia, przez połowę swojej kariery grał na pozycji lewego obrońcy, przez drugie pół na pozycji rozgrywającego (co za wszechstronność! :brawo: ) i Niemcy do dzisiaj nie mogą się zdecydować, na której pozycji był lepszy :P
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 15:36 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 mar 2007, 15:22

Ludzie przestancie :P

Jaki zwiazek ze zblizajacym sie pojedynkiem ma fakt iz my mamy Maldiniego a wy mieliscie kiedys Muellera czy Beckenbauera?Poza tym ze Maldini ciagle u nas gra i moze miec znaczacy wplyw na przebieg meczu to zaden.

Dobra ja tez sie napne nie bede sobie zalowal.
Mediolan ma jeszcze Inter a wy macie jakies marne TSV.

Tu was zniszczylem :P

:lol:

Milan \o/

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 mar 2007, 15:24

Ja tylko odpowiadam na jakiś dziwny syndrom zazdrości bo nie wiem co może mieć na celu wyśmiewanie Maldiniego i Costacurty.

Michal M jeszcze jedno... Gunnar Nordahl... sprawdź w wikipedi bo pewnie nie wiesz kto to, to odpowiedź na Twojego Muellera :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 mar 2007, 15:27

Chlopaczek pisze:Tu was zniszczylem
Czekaj, czekaj. My mamy bardziej nowoczesny stadion niz wy :P.

Rozprawa miedzy wyzszoscia legendarnych obroncow Milanu nad defensorami Bayernu [czy na odwrot] jest bez sensu. Jak dobrze napomnial Chlopaczek Maldini nie stanowi juz o sile Rossonerich [przynajmniej nie w takim stopniu jak jeszcze kilka lat temu], a czasy Beckenbauera w Monachium juz dawno minely. Skonczcie napinac. Zostawcie sily na pozniej, w koncu do meczu jeszcze dobry kawalek czasu :P.
Łukasz_ pisze:Ja tylko odpowiadam na jakiś dziwny syndrom zazdrości bo nie wiem co może mieć na celu wyśmiewanie Maldiniego i Costacurty.
Zazdrosc :roll:? Po prostu stala napinka w kierunku Milanu- wiek zawodnikow. Koledzy chcieli sie tylko troche posmiac, dyskusja zeszla jednak na bardzo odlegle od poczatkowego tematu tory.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 15:29 przez olson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 23 mar 2007, 15:28

Chlopaczek pisze:Dobra ja tez sie napne nie bede sobie zalowal.
Mediolan ma jeszcze Inter a wy macie jakies marne TSV.
lepiej miec jedna rzecz porzadna niz dwie byle jakie :P :wink:

sorry za OT...jaka jest srednia frekwencja na SS zarowno Milanu jak i Interu w tym sezonie w meczach Serie A...jeszcze tylko dodam ze w Monachium okolo 69tys 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 mar 2007, 15:29

Olson pisze:Maldini nie stanowi juz o sile Rossonerich [przynajmniej nie w takim stopniu jak jeszcze kilka lat temu]
Owszem, ale czy to jest powód żeby go wyśmiewać w taki sposób jak robią to Twoi koledzy :?:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 mar 2007, 15:31

Gomez pisze:w Monachium okolo 69tys
Nie lepiej powiedziec, ze na kazdym meczu ligowym jest komplet? Ladniej wyglada 8). Nasz stadion po rozbudowie liczy ponad 69 tys. miejsc siedzacych i tak jest wlasnie ilosc kibicow na kazdym meczu domowym Bayernu.

Wydaje mi sie, ze na SS frekwencje jest dobra z porownaniem do innych obiektow wloskich.
Łukasz_ pisze:Owszem, ale czy to jest powód żeby go wyśmiewać w taki sposób jak robią to Twoi koledzy :?:
Postaraj sie ich zrozumiec. W stronie Niemcow sa napinki, ze 'kradna naszych zawodnikow, ze Szwaby', Polacy to 'zlodzieje', a Milan ma niemala srednia wieku zawodnikow i zawsze wysmiewa sie wlasnie ten aspekt druzyny. Moze dlatego, ze z innych powodow nie za bardzo jest z czego sie posmiac :P.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 mar 2007, 15:51

Rety, człowiek się na parę minut oderwał od forum, i ma tu tyle do odpowiadania :shock:
Łukasz_ pisze:Owszem, ale czy to jest powód żeby go wyśmiewać w taki sposób jak robią to Twoi koledzy :?:
Widzę, że zwykły sarkazm czy ironia nie są mile widziane przez "milanistów", jakby można było to byś pewnie w ogóle ograniczył wolność słowa, co? :twisted: Pominę w ogóle fakt, że wyraźnie napisałem do czego piję (w końcu niektórym trzeba jak widzę kawę na ławę wykładać :? ):
Michał M pisze:[robiłem aluzję jedynie do wieku Maldiniego, nie jego umiejętności piłkarskich. Podobnie jak i z Costacurtą.
No, ale widzę, że jesteś tak zaślepiony w swojego Paolo M., że tego chyba nie zauważyłeś, bo dalej stwierdziłeś że się czepiam. OK, podziwiam Twoje oddanie dla bożyszcza San Siro :wink: Jesteś dla mnie wzorem, ja tak długo o Olivera Kahna bym nie walczył, mimo, że to też żywa legenda.
Powtórzę się kolejny raz - więcej luzu :wink:
Łukasz_ pisze:Po pierwsze dobrze wiem ile razy Bayern wygrał LM. To była zwykła napinka w którą łatwo wpadłeś. Po drugie nie jestem twoim kolegom.
Cieszę się w takim razie, że znasz historię, choć wcale mnie nie boli to, że ją zacytowałem w moim poście :wink: A moim kolegą faktycznie nie jestes, użyłem to tylko jako zwyczajowego zwrotu :P
Chlopaczek pisze:Ludzie przestancie :P ...Poza tym ze Maldini ciagle u nas gra i moze miec znaczacy wplyw na przebieg meczu
Heh, masz rację, Chlopaczek, ale to nie ja to przeciągnąłem w nieskończonośc. A najlepsze jest to, że Maldini żadnego wpływu (przynajmniej na boisku) mieć nie będzie, bo ma kontuzję (chyba że zdążą go wyleczyć, w co wątpię) :wink:
Łukasz_ pisze:Michal M jeszcze jedno... Gunnar Nordahl... sprawdź w wikipedi bo pewnie nie wiesz kto to, to odpowiedź na Twojego Muellera :P
Nie twierdziłem, że Milan nie miał świetnych napastników - taki Marco van Basten był w swoim czasie moim idolem 8) Ale chyba nie powiesz mi, że Nordahl grał w czasie występów Muellera (lata 65-79), co? :p Podjeżdżał juz w końcu pod pięcdziesiątkę wtedy...

Dobra, koniec tematu! Ja już ze swej stronie wszystko wyjaśniłem i wolałbym skoncentrować się na teraźniejszości :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 mar 2007, 16:15

Gomez pisze: sorry za OT...jaka jest srednia frekwencja na SS zarowno Milanu jak i Interu w tym sezonie w meczach Serie A...jeszcze tylko dodam ze w Monachium okolo 69tys 8)
Wiadomo ze Bundesliga slynie z najwiekszej sredniej liczby kibicow na mecz w Europie.
Skoro juz o tym mowa to nie powinno sie brac do tych wiliczen obecnego sezonu.Calciopoli zakonczone degradacja Starej Damy a nastepnie sankcje po skandalicznych wydarzeniach w Katanii znaczaco odbily sie na frekwencji i z pewnoscia jestesmy za wami niezle w tyle.
Nie wiem jaka byla srednia frekwencja na meczach Milanu w poprzednim sezonie ale przy prawie 40 tysiacach sprzedanych karnetow moga zalozyc iz niewiele nizsza niz u was obecnie (zaraz moze przyjdzie Ewa i nam powie ona ma wtyki na acmilan.pl a ja jestem za leniwy zeby poszukac :]).
Michal M pisze: A najlepsze jest to, że Maldini żadnego wpływu (przynajmniej na boisku) mieć nie będzie, bo ma kontuzję (chyba że zdążą go wyleczyć, w co wątpię)
Nie widze w tym nic najlepszego :P
Bedzie mial wplyw psychologiczny :].Raczej nawet nasze Milan Lab nie postawi go na nogi.Natury nie oszukasz.

Marco van Basten jest wielki.

Milan \o/

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 23 mar 2007, 17:37

Znalazłam takie dane ;) To news z http://www.acmilan.pl z 6 września 2006r. Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, Chłopaczek.
dezali pisze:Wydarzenia, jakie miały miejsce latem w świecie włoskiej piłki, zbierają swoje żniwa. Poszczególne kluby kontynuują sprzedaż sezonowych karnetów. Już teraz widać jednak wyraźnie, iż wyniki sprzedaży będą gorsze od ubiegłorocznych. Wówczas to w całej lidze sprzedano 325 tysięcy karnetów, podczas gdy aktualny wynik to zaledwie 229 tysięcy (70 %). Nawet biorąc pod uwagę fakt, iż sprzedaż nadal trwa, jej wyniki będą dużo słabsze niż przed 12 miesiącami. Najlepiej widoczne jest to na przykładzie Interu (10 tysięcy karnetów sprzedanych mniej) oraz Milanu (aż 19 tysięcy mniej!). Pocieszeniem jest jednak fakt, iż spotkania obu klubów w Superpucharze Włoch oraz kwalifikacjach do Ligi Mistrzów cieszyły się sporym zainteresowaniem, co może przełożyć się na frekwencję w trakcie sezonu. W zeszłym roku Milan zakończył sprzedaż na 50932 karnetach (Inter 41652).
W chwili obecnej Milan sprzedał 32,5 tysiąca karnetów, których ceny wahają się od 123 (miejsca w 3. kręgu za bramkami) do 3650 EUR (trybuna honorowa). Sprzedaż potrwa do 8 września.
Oprócz tego tutaj znajduje się lista 30 klubów z Włoch, które miały największą średnią sprzedanych karnetów+biletów w sezonach 2003/04-2005/06. Jak widać Milan jest na czele tego zestawienia.

FORZA MILAN!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 kwie 2007, 22:20

Już jutro mecz, na szczęście :P UEFA znowu dała popis :roll: chłopaki są niereformowalne, wynajdują nagle na arcyważny mecz ćwierćfinałowy jakiegoś młodego i niedoświadczonego sędziego i to jeszcze od Rusków, a od nich to tylko vódkę można w ciemno brać :P . Iouri Baskakov się ten egzotyczny sędzia zwie. Pierwsze słyszę, zresztą panowie z UEFA pewnie też, ale co tam, im to rybka hopsasa :/ . Zamiast dac jakiegoś doświadczonego sędziego to oni tutaj z takim wyjeżdżają. I nie dziwią mnie protesty ze strony działaczy Bayernu co do wyboru sędziego, bo ja ich popieram :wink: . Co najlepsze na czele kolegium sędziowskiego UEFA stoi... Niemiec, ten sam który zarząda sędziami w Niemczech. To są jaja, może oni tak specjalnie w Prima Aprilis? :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 kwie 2007, 9:57

No cóż, już dzisiaj mecz.Bayern ostatnio wygrał bardzo ważny mecz w lidze, a Milan w zasadzie nie przegrał bardzo ważnego meczu.Nie zagra Oliviera, trzeba liczyć, że Pipo przypomni sobie jak się strzela Bayernowi.Nie zagra Kahn, co stwarza szanse, że piłki nie możliwe do złapania będą wpadać :wink:.Dziwny może być to mecz, obie drużyny na przemian mają dobre i złe okresy, dużo zależy od pomocy, bo trzeba przyznać, że Milan ma ją chyba najlepszą w tej edycji LM.Gdyby dodać do tego skuteczny atak, nie bałbym się w ogóle o ten mecz.

Andrea Pirlo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrea Pirlo » 03 kwie 2007, 12:55

Akarin pisze:Już jutro mecz, na szczęście :P UEFA znowu dała popis :roll: chłopaki są niereformowalne, wynajdują nagle na arcyważny mecz ćwierćfinałowy jakiegoś młodego i niedoświadczonego sędziego i to jeszcze od Rusków, a od nich to tylko vódkę można w ciemno brać :P . Iouri Baskakov się ten egzotyczny sędzia zwie. Pierwsze słyszę, zresztą panowie z UEFA pewnie też, ale co tam, im to rybka hopsasa :/ . Zamiast dac jakiegoś doświadczonego sędziego to oni tutaj z takim wyjeżdżają. I nie dziwią mnie protesty ze strony działaczy Bayernu co do wyboru sędziego, bo ja ich popieram :wink: . Co najlepsze na czele kolegium sędziowskiego UEFA stoi... Niemiec, ten sam który zarząda sędziami w Niemczech. To są jaja, może oni tak specjalnie w Prima Aprilis? :roll:
właśnie mogli by dać Terje Hauge lub Piere Luigi Colline :P Niedoświadczonego ruska na tak ważny mecz LM? żal. Ale zobaczymy, może się przejmie i zasędziuje super, super dla Milanu :P

Nie ma co teraz Bayern strzeli w 20 sekundzie :P Milan jest faworytem i myśle że nie zawiedzie. Zagra na pewno lepiej niż Celticem (musi zagrać lepiej :P), ale kto wie czy Bayern nie da popalić.... Wydaje mi się że Milan powraca do snu, z którego obudził się w 2005 roku podczas finału..... Chociaż co to za Milan bez Shevchenki. Szkoda mi tego że odszedł...myślałem że jest piłkarzem świetnym a widać że jest piłkarzem świetnym z głową do pieniędzy....Tylko klasnąć jemu i Abramowiczowi...

Mam nadzieję....

Ale co tam ja mówię że będzie spektakl 3:2 dla Milanu a w rewanżu dokończenie dzieła :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”