"Prawo Bosmana" - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2007, 18:11

Zaza pisze:Ayala (Valencia)
Zaza pisze: Grygera (Ajax)
Zaza pisze:Saviola (Barcellona)
Zaza pisze: Metzelder (Borussia)
Zaza pisze: Pizarro (Bayern)

Reszta powinna podisac nowe kontrakty, jesli ich druzyny wyjda z inicjatywa. Ci wyzej raczej powinni zmienic otoczenie, o kazdym z nich sie w blizszej czy dalszej przesłzosci juz mowilo w kontekscie nowego pracodawcy, wiec problemu z tym nei beda mieli.
Ayala albo Villarreal albo Anglia. Złota Łódź juz wykazala nieraz zainteresowanie, a ostatnio sie mowi o Liverpoolu i Chelsea
Grygera pewnie zadna nowisc czyli Juve, choc moze i Ajax go przekona do pozostania.
Saviola, czyli zepspol po zespole przy jego osobie mowiono o Boltonie, Arsenalu, Milanie, Ajaxie, PSV, Bayern, Marsylia, Monaco, Espanyol, Villarreal, Sevilla, Atletico, River... Czyli problemow mimo "wygorowanych" finansow nie powinien miec.
Metzelder gdyby nei kontuzje to była by kolejka jak w supermarkecie w przed dzien Bozego Narodzenia, ale mysle ze SerieA, moze Inter.
Pizzaro najprawdopodbniej ociepli swoje otoczenie czyli Włochy badz Hiszpania.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 sty 2007, 19:27

Moze troche wypowiem sie o zawodnikach z BL. Roque Junior w poprzednim sezonie odniosl powazna kontuzje, jeszcze nie wrocil na boisko. Dwa sezony temu podobnie sprawa miala sie z Placente. W trakcie sezonu zostal bardzo powaznie kontuzjowany, co wylaczylo go z gry na okolo pol roku. Praktycznie caly sezon 04/05 mial z glowy. W czerwcu tegoz roku konczyl mu sie kontrakt z Aptekarzami i z racji jego kontuzji, Bayer nie zdecydowal sie przedluzyc umowy. Kontuzjowany zawodnik dogadal sie z Celta i tam gra do dzis. Ciekawe jak potoczy sie sprawa Roque Junior. Obecnie obrona Leverkusen kuleje i brakuje w niej Brazylijczyka. Ale jezeli pilkarz nie bedzie w stanie grac jeszcze na wiosne, to doprawdy nie wiem jak potoczy sie jego przyszlosc.

Salihamidzic podobno chce pozostac w Monachium. Jednak co do tego nie jest przekonany zarzad Bayernu. Hoeness na poczatku sezonu mowil, ze Bosniak musi zasluzyc sobie na renowacje umowy dobra gra. Jak na razie nie prezentuje sie zle, a gra calkiem czesto. Mi sie jednak wydaje, ze Brazzo powinien juz w lecie opuscic Allianz.

Natomiast odejscie Pizarro, Klasnica czy Voronina jest juz praktycznie przesadzone. Wszyscy wiedza, jak ma sie sprawa Peruwianczyka. Porozumienie odnosnie nowego kontraktu jest bardzo daleko, bo ani Bayern nie chce dawac mu wiecej niz obecnie, ani Piza nie chce zejsc ze swoich niebotycznych wymagan. I pewno skonczy sie na transferze w lecie ;) [ja nie mam nic przeciwko]. Klasnic nie gra w Werderze, dlatego najprawdopodobniej zdecyduje sie opuscic Breme. Mial odejsc juz latem 2006 roku, ale jakos transfer nie doszedl do skutku. Chorwat obecnie gra bardzo sporadycznie, z czego na pewno nie jest zadowolony. Voronin juz nie raz wypowiadal sie, ze chcialby odejsc z Leverkusen po zakonczeniu sezonu. Byla mowa nawet o Celticu. Nie wiem, gdzie Ukrainiec bedzie gral w nastepnym roku, ale z pewnoscia nie bedzie to Bayer.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sty 2007, 21:24

Jarzinho pisze:Saviola
Jarzinho pisze:Bayern
nigdy nie słyszałem, żeby nasi włodarze interesowali się Argentyńczykiem, skąd takie info?
Jak coś to kiedyś coś o Tevezie i Mascherano przebąkiwano, ale do tego nie ma co wracać bo to plotka
Co do Pizzy to mam podobne zdanie jak kolega, niech odchodzi naprawde nigdy za nim za bardzo nie przepadałem i chcę aby odszedł, Sali kiedyś grał światnie, ale dziś to nie ten sam zawodnik, wyjdzie mu parę dobrych meczy w sezonie a reszta to kicha i wielkie nic... niestety jego czas w Bayernie już się skończył i chyba najlepiej dla niego i nas byłoby gdyby odszedł

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 sty 2007, 23:26

Akarin pisze: nigdy nie słyszałem, żeby nasi włodarze interesowali się Argentyńczykiem, skąd takie info?
Jak dobrze pamietam, to informacje o zainteresowaniu Bayernu osoba Argentycznyka pojawily sie w mediach. W lipcu czy sierpniu tego roku jak dobrze pamietam. Ale wiesz, Saviola byl [jest] wedlug Rijkaard zbedny w zespole, Argentynczyk mial wolna reke w poszukiwaniu klubu, wiec brukowce wymyslaly takie a nie inne historie. Przeciez czyms musza zepelnic swoje lamy :P. Kontakty Bayernu z Saviola byly takie same jak z Mascherano czy Tevezem- wykreowane przez media :roll:.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sty 2007, 0:07

Akarin pisze:igdy nie słyszałem, żeby nasi włodarze interesowali się Argentyńczykiem, skąd takie info?

Tak jak napisał poprzednik zainteresowanie było przynajmniej tak twierdziły media... Nie wiem czy sami dzialacze sie nim interesowali, jednak plotki łaczace go z Bayernem istnialy. Inna sprawa, ze Bayern nawet jakby byl nim zaonteresowany to nie wiem czy byłby w stanie placic mu takie pienaiadze jakie niby rzada Argentynczyk, jednak po sezonie raczej problemow ze znalezieniem klubu nie powinien miec...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 06 sty 2007, 0:20

Jarzinho Bayern na pewno bylby w stanie placic mu nawet niebotyczna pensje. Oczywiscie, jezeli zarzad z Magathem uznaliby transfer Argentynczyka za stosowny.
Pizarro nie jest obecnie zbytnio zainteresowany przedluzenie z Bayernem umowy, bo zada zbyt wiele pieniedzy. I brak zgody klubu w sprawie nowych zarobkow Peruwianczyka nie jest bynajmniej spowodowany tym, ze FCB nie ma wystarczajacej ilosci funduszy, aby pokryc jego potencjalne wynagrodzenie [4 mln euro/sezon].

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 mar 2007, 15:13

Oto komplet graczy z najlepszych lig którzy będą mogli odejśc za darmo :

Włoska Serie A: Pagliuca, Di Biagio, Ventola, Vieri, Chimenti, Conticchio, Capone, Lanna, Luciano, Kosowski, Lucchini, Vanigli, Adani, Lupatelli, Dainelli, Figo, Sereni, Candela, Iuliano, Zoro, Cafu, Corini, Tedesco, Couto, Grella, Falcone, Bazzani, Negro, Pancaro, Ardito, De Ascentis, Gallo, Muzzi.

Francuska Ligue 1: Barthez, Jemmali, Faty, Carriere, Olembe, Mathis, Darcheville, Marlet, Cacapa, Rothen, Laslandes, Frau, Cissè, Kalou, Mendy, Traorè.

Angielska Premiership: Abel Xavier, Makelele, Berger, Lehmann, Dudek, Fowler, Pistone, De la Cruz, Lua Lua, Kanu, Viduka, Tugay, Bramble, Solano, Sibierski.

Niemiecka Bundesliga: Hugo Almeida, Altintop, Babic, Basturk, Hildebrand, Hitzsperger, Karimi, Mahdavikia, Metzelder, Neuville, Pizarro, Roque Junior, Voronin.

Hiszpańska Primera Division: Saviola, Roberto Carlos, Duscher, Arruabarrena, De la Pena, Tristan, Molina, Ze Maria, Ze Elias, Milosevic, Urzaiz, Kovacevic.

Holenderska Eredivisie: Reiziger, Kluivert, Van Hooijdonk, Bosvelt

Że tylko ułoże swoją "11"
Hildebrand - Cafu, Metzelder, R.Junior, R.Carlos - Altintop, Makelele, Basturk, Rothen - Pizarro, Saviola
i już można walczyć o puchary.

będzie ciekawa walka na rynku.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 mar 2007, 15:30

Przypominam, że taki Altintop jest zaklepany przez Bayern, Carlos przez Fenerbahe itd. Więc nie wszscy ci zawodnicy są do wzięcia :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2007, 15:42

Wypowiem się na temat graczy z BL, która jest mi najbliższa z wiadomych względów 8)

Altintop juz podpisał kontrakt z Bayernem, także powinien zniknąć z tej listy :wink:

Karimi to pewniak do odejścia, najprawdopodobniej wróci do Iranu. Jeśli chodzi o Pizarro, to podobno negocjacje trwają, choć myślę, że obie strony trochę grają na zwłokę - Bayern czeka na załatwienie jakiegoś duzego tranferu (Toni? :P ) i raczej trzyma Peruwiańczyka w odwodzie, a Pizarro czekając z kolei na jakieś dobre oferty, póki co nie chce do końca zrywać więzi z Monachium :wink:

Metzelder? Podobno jedną noga w Realu, ale to chyba jeszcze nie zaklepane. Basturk byłby dobrym nabytkiem, gdyby nie wiek i częste kontuzje. Bayern za Magatha o nim myślał (a ściślej mówiąc, to Felix chciał go ściągnąć), ale teraz raczej ucichło w tym temacie. Zresztą, na marginesie, Ulli Hoeness ma awersję do transferów z Herthy, bo nie chce wchodzić w konflikt z bratem Dieterem :lol:

Hildebrand raczej odejdzie z BL, mówi się o Valencii. Tacy gracze jak Almeida, Hitzlsperger (moje ulubione nazwisko :p) czy Babic raczej zostaną w swoich klubach (Werder, Stuttgart i Leverkusen), Mahdavikią interesuje się Wolfsburg, Neuville ostatnio wspomniał że zostanie w Borussii MG nawet w wypadku spadku (dość prawdopodobnego) do 2 ligi. Woronin nie podpisał juz umowy z Liverpoolem :?: A co do Roque Juniora to nie jestem pewien, ostatnio nie grywał zbyt dużo z uwagi na ciągłe kontuzje. :think:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 mar 2007, 18:18

Michał M pisze:Karimi to pewniak do odejścia, najprawdopodobniej wróci do Iranu.
Ali na 90% wroci do Al- Ahli Dubai, czyli zespolu, w ktorym wystepowal przed przyjsciem do Bayernu. Zreszta zespol z Emiratow silnie zabiegal o transfer Iranczyka juz zima.

Pizarro tez pewno odejdzie. Nie wiadomo jeszcze gdzie, ale ma ponoc oferty z klasowych zespolow, jak sam twierdzi. Ciekawie, jakim kryterium wyznacza 'klasowy zespol' :lol:. Voronin juz podpisal kontrakt z Liverpoolem i od przyszlego sezonu Ukrainiec bedzie reprezentowal barwy The Reds. Roque Junior ostatnio [przez chyba 2 lata z krotkimi przerwami] prawie wcale nie gral z powodu kontuzji.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 mar 2007, 18:57

małe pytanko:
któremu Altintopowi kończy się kontrakt?

A , i słyszałem , że Ayali też się kontrakt skończył , nie jest przypadkiem zaklepany przez Żółte łodzie podwodne?

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 26 mar 2007, 19:04

Hamitowi sie konczy kontrakt i przechodzi do Bayernu, Ayala zostal zaklepany przez Villareal.

Co do Hugo Almeidy, on jest tylko wypozyczony do ekipy z Bremy, kontrakt z Porto ma do 2010 roku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 mar 2007, 19:12

Sero pisze:
Angielska Premiership: Abel Xavier, Makelele, Berger, Lehmann, Dudek, Fowler, Pistone, De la Cruz, Lua Lua, Kanu, Viduka, Tugay, Bramble, Solano, Sibierski.
Ciekawe nazwiska. W większości dosyć ważni piłkarze dla swoich drużyn. Viduka i Xavier - zwykle w pierwszym Middlesbrough. Makelele do tego sezonu był pewniakiem u Mourinho. Kanu jest wciąż w świetnej formie, ale przebąkiwał o odejściu do Ajaxu. Dziwię się, że z ostatnim trzema piłkarzami nie podpisano umów w Newcastle. Lehman i Dudek prawdopodobnie znajdą sobie nowe kluby. Fowler również odejdzie, a być może kończy już zupełnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 mar 2007, 19:37

Makelele chyba ma kontrkat do konca seoznu 2007/08...
Z zawodników Newcastle, to chyba tylko Solano zasługuje na nwoy kontrakt, Bramble i Sibierski jesli reszta beda zdrowi to nikt nie przedłuzy z nimi kontraktów.

Lista powoli sie kurczy. Ze strony La Liga kontrakt z Villarrealem podpisał Ayala. Pdoobno takze Capdevila, Gabi(Atletico) zwiazał sie z Saragossa.
Z ciekawych zawodnikow pozostał Duscher, Luccin i Arruabaurrena oraz Saviola. Jednak oni trudno o nowego pracodawce nie beda mieli, bo zainteresowanie nimi wykazuje kilka dobrych zespołow.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2007, 19:45

Jarzinho pisze:Z ciekawych zawodnikow pozostał Duscher, Luccin i Arruabaurrena oraz Saviola.
A De la Pena? Przecież Ivan gra kolejny dobry sezon będąc podporą swojego zespołu. Nie wiem co jest 'ciekawszego' w takim Duscherze :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”