GKS Bełchatów (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 17:42

czeher pisze:nikt nie zasluguje bo musialbys wymienic caly zepsol Wiec trudno kogos wyroznic

Nie mozna na rowni wymieniać zawodnikow typu Garguła, Jarzebowski, Pietrasiak z zawodnikami, ktorzy grali sporo mniej spotkan i do tego nei wszystkei na podobnym poziomie, a i statystycznie wygladaja słabiej.

czeher pisze:Czy ja tak napisalem
A cos wskazuje na to z mojej wypowiedzi... O Ujku nic nie wspominałes, wiec chyba jasna sprawa, ze to sie nie odnosi do twojej wypowiedzi :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 mar 2007, 17:52

Jarzinho pisze:Nie mozna na rowni wymieniać zawodnikow typu Garguła, Jarzebowski, Pietrasiak z zawodnikami, ktorzy grali sporo mniej spotkan i do tego nei wszystkei na podobnym poziomie, a i statystycznie wygladaja słabiej.
No oczywisice nie stawaim ich na rowni z grraczami ktorzy uzupelniaja sklad ale z takimi jak Cecot, Lech, Strak, Fonfara, Kowalczyk, Ujek - czyli juz masz dziewieciu graczy wiec trudno z ich grupy wskazac kluczowa postac - kazde pelni inne role i to daje efekt jako zepsol :!: A nie nalezy zapominac o graczach pokroju Chwaligobowski, Nowak , Boguski czy Costly :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 18:05

czeher pisze:No oczywisice nie stawaim ich na rowni z grraczami ktorzy uzupelniaja sklad ale z takimi jak Cecot, Lech, Strak, Fonfara, Kowalczyk, Ujek - czyli juz masz dziewieciu graczy wiec trudno z ich grupy wskazac kluczowa postac - kazde pelni inne role i to daje efekt jako zepsol A nie nalezy zapominac o graczach pokroju Chwaligobowski, Nowak , Boguski czy Costly

Zeby nie było nieporozumien ja tu nie pisałem, ze ktos był kluczowa postacia(jeden zawodnik). Tez zastanwoilbym sie nad postacia Lecha, ktory czesto nie gra z powodu urazów. Kowalczyk tazke nie zawsze grał, a dopiero ostatnio błysnał..

Mysle ze kluczowymi postaciami, takimi pewniakami byli Cecot, Fonfara, Pietrasiak, Jarzębowski, Garguła, Matusiak i Stak, to był prawidzwy szkielet. Teraz w miejsce Matusiaka wskoczył Nowak. Boguski gra wiecej od Wróbla i wreszcie pewniakiem chyba stał sie Kowalczyk.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 mar 2007, 18:09

Jarzinho pisze:Boguski gra wiecej od Wróbla
Aktualnie gra wiecej od Wrobla bo ten wrocil po kontuzji :!: Zdaje sie ze pierwszy mecz zagral w PE z Legia, wiec potrzeba czasu aby wrocil do dyspopzycji z jesieni i wygryzl Boguskiego z skladu, ktory ostatnio tez w wysokiej dyspozycji :!:
Z reszta sie zgadzam

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 mar 2007, 22:18

Sorry, ale muszę zniszczyć twoją definicję potęgi Botu.
Jakoś jej nie zniszczyłeś. :cry: Poczytaj posty czehera i zobaczysz dlaczego napisałem, "BOT to drużyną, pamiętaj".
Paweuu pisze:Ale chyba nie powiesz, że Matusiak tylko stał na boisku. Okazał się najlepszym strzelcem całej drużyny oraz Orange Ekstraklasy. A wiadomo, żeby wygrać mecz nie trzeba tylko dobrze grac ale i strzelać gole. A to Matusiak robił. Wiadomo, że niektórych denerwuje to, że w mediach stał się piłkarzem numer jeden Polskiej Reprezentacji, ale moim zdaniem ten piłkarz może zaistnieć na długo w Europie.
Jakby stal na boisku, dzisiaj nie grałby w Palermo... Okazał sie najlepszym strzelcem drużyny, ale nie OE. Razem z Chmiestem strzelili po 9 bramek. :wink: Strzelił 3 bramki w reprezentacji i stal sie "bożyszczem forumowych pokemonów" (:P). Przypomnę Ci jeszcze, ze Matusiak miał dość długi okres, kiedy to nie strzelił gola w rundzie jesiennej.
Jarzinho pisze:Tez zastanwoilbym sie nad postacia Lecha, ktory czesto nie gra z powodu urazów.
Zgadzam sie. Na dodatek jego dubler, Sapela spisuje sie naprawdę dobrze(jak nie lepiej od Lecha :P)
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 23:06 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 29 mar 2007, 22:28

Okej, Matusiak to cieć i tyle. Zrobił za mało dla Bełchatowa. Przeszedł do słabego Palermo i ogólnie nic nie jest wart.
Szkoda mi czasu na pisanie z ludźmi, którzy na siłę szukają konfliktu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 23:13

guru pisze:Jakby stal na boisku, dzisiaj nie grałby w Palermo... Okazał sie najlepszym strzelcem drużyny, ale nie OE. Razem z Chmiestem strzelili po 9 bramek. Strzelił 3 bramki w reprezentacji i stal sie "bożyszczem forumowych pokemonów" (). Przypomnę Ci jeszcze, ze Matusiak miał dość długi okres, kiedy to nie strzelił gola w rundzie jesiennej.

Jak wiemy nie tylko bramki mowia o przydatności napastnika. Radek mial chyba 4 asysty, a ile razy był głowna postacia w akcjach, ktore zakonczyly sie bramkami... Chałbinski np. praktycznie strzela i wywalcza stałe fragmenty gry, ale juz w konstuowaniu gry nie ma duzego udzialu. Wg. mnie obok Reissa to MVP rundy jesiennej, czyli najbardziej przydatny zawodnik OE.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 mar 2007, 23:32

Paweuu pisze:Okej, Matusiak to cieć i tyle. Zrobił za mało dla Bełchatowa. Przeszedł do słabego Palermo i ogólnie nic nie jest wart.
Szkoda mi czasu na pisanie z ludźmi, którzy na siłę szukają konfliktu.
Jeżeli myślisz, ze zgasiłeś mnie tymi zajebistymi argumentami to sie mylisz...
1. Nigdzie nie napisałem, ze Matusiak to ciec.
2. Nigdzie nie napisałem, ze Matusiak zrobił mało dla Bełchatowa.
3. Nigdzie nie napisałem, ze Matusiak przeszedł do słabego Palermo, wręcz przeciwnie...
4. Mnie tez szkoda czasu na dyskusje z ludźmi, którzy nie podają żadnych argumentów.
5. Mam nadzieje, ze dyskusja z Toba jest zakończona z czego sie niezmiernie ciesze. Ja Ciebie nie przekonam i Ty mnie nie przekonasz.
Jarzinho pisze:Wg. mnie obok Reissa to MVP rundy jesiennej, czyli najbardziej przydatny zawodnik OE.
Lekko przesadzone, ale to w końcu to twoja opinia. :wink: Osobiście to uważam Gargule za bardziej przydatnego zawodnika dla drużyny i jego strata bardziej odbije sie na grze Bełchatowa.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 30 mar 2007, 15:24

Może tego nie napisałeś, ale bardzo łatwo wysnuć z tego wnioski. A poza tym z tego co widzę jak piszesz, to tylko ty wszystko wiesz, a inni kierują się mediami, wyluzuj trochę.

grypserek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grypserek » 21 maja 2007, 12:18

Witam trafiłem tutaj przez przypadek na to forum ale możliwe, że zagoszczę na dłużej. Teraz taki szybki post z racji tego, że w pracy jestem, a ten temat sprawił, że musiałem się zarejstrować :)
guru pisze:
Sorry, ale muszę zniszczyć twoją definicję potęgi Botu.
Jakoś jej nie zniszczyłeś. :cry: Poczytaj posty czehera i zobaczysz dlaczego napisałem, "BOT to drużyną, pamiętaj".
Rzucając okiem na te wypowiedzi można odnieść wrażenie, że nie wiadomo o czym tutaj rozmawiacie. W kwestii formalnej BOT to nie jest drużyna, chyba że rozmawiacie o ekipie która ma coś do powiedzenia nie na murawie ale w energetyce kraju. Proszę o szanowanie nazw klubów, a nie rzucanie nazwami sponsora.

BOT to wg Was również zespół siatkarski i koszykarski?

A temat w którym tak się "produkujecie" to BOT Bełchatów czy GKS Bełchatów?

te wypowiedzi nie wiem

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2007, 10:22

Costly strzelil kilka godzin temu gola dla reprezenatcji Hondurasu, w przegranym spotkaniu z Panama :!: Jednak z tym zastrzezeniem ze Honduras gral od 20min w 10tke po tym jak czerwo dostal Palacios
Widac juz bylo po pierwszym meczu, ze chlopak ma papiery na gre.
Na miejscu Belchatowa czym predzej bym wykupil Costlego (jezeli oczywisice juz tego nie zrobili), bo zdaje sie opcje pierwokupu maja z ustalana wczesniej cena :think: Bo jezeli nie to zaniedlugo moze ich na to nie stac - Na tym graczu belchatow moze jeszcze sporo zarobic 8)
DLugo nie pogra w Belchatowie :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2007, 11:02

W debiucie takze strzelił widać ktoś sie jednak w OE promuje :P Potencjał mo ogromny, jeszcze gdyby wykorzystywał większość sytuacji jakie ma to byłby w czołówce najskuteczniejszych.
Bełchatów ma miec wysoki budżet, ale czy będa mogli pozwolić sobie na transfer 500 tys. euro. Troche to jednak duzo, z innej strony jest wart tych pieniędzy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2007, 11:16

Jarzinho pisze:ale czy będa mogli pozwolić sobie na transfer 500 tys. euro. Troche to jednak duzo, z innej strony jest wart tych pieniędzy.
Duzo czy nie duzo, wydaje sie jednak ze ta inwestycja bedzie okraszona jak namniejszym ryzykiem, bo jezeli nic niespodziewanego sie nie stanie to jego cena rynkowa powinna z dnia na dzien zwiekszac sie - jezeli jakims cudem beda grac w fazie grupowej to juz w ogole :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 cze 2007, 11:54

Jarzinho pisze:Potencjał mo ogromny, jeszcze gdyby wykorzystywał większość sytuacji jakie ma to byłby w czołówce najskuteczniejszych.

Zgadza sie jest on dobrym zawodnikiem ... ma to cos czego brakuje wielu polskim napastnikow czli ... jak to mowil jeden z forumowiczow :P ... ma szute 8) Umie sie znalezc w polu kanrym, ma dobra technike i czyste uderzenie.
Jednakze ma jedna zajebista wade jak na napastnika ... jest dramatycznie wolny :roll: ... jak sie oglada mecz Botu z jego udzialem i widzi jak on startuje do pilki to wydaje sie ze mecz leci w zwolnionym tempie :P ... no i dlatego mysle ze az 500 tys euro wart to on nie jest, ale mimo wszytsko chyba lepiej jakby zostal 8)
Co do innych opcji transferowych ponoc Bot sie innym murzynkiem interesuje a mianowicie Martinsem Ekwueme. Chlopak gral na wiosne rewelacyjnie na drugoligowych boickach. Tylko dziwie sie ze BOT chce taka se konkurencje w srodku pola zrobic, bo sa przeciez: Gargula, Strak, Jarzebowski a i Pietrasiak czesto na DM wystawiany oraz doszedl jeszcze Rachwal przeciez :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 cze 2007, 23:41

GKS Bełchatów wykupi Costly'ego

Wypożyczony do GKS-u Bełchatów Carlos Yaír Costly Molina jest najlepszym strzelcem mistrzostw Ameryki Północnej, Łacińskiej i Karaibów. Wicemistrzowie Polski wykupią 24-letniego napastnika za pół miliona euro.

Costly Molina strzelił gola w przegranym 2-3 spotkaniu z Panamą i dwa w wygranym 2-1 z Meksykiem. - Honduras nie może jeszcze marzyć o zdobyciu pucharu - trzymajmy nogi na ziemi. Ale wczorajszy wynik jest historyczny - powiedział Costly Molina.

Carlos Yaír Costly Molina trafił do Bełchatowa zimą z honduraskiego CD Platense, w którym w lidze strzelił dziesięć goli. Tam wypatrzył go Gianluca di Carlo, włoski menedżer współpracujący z GKS-em, który m.in. pośredniczył w transferze Radosława Matusiaka. Costly Molina został wypożyczony na pół roku z opcją pierwokupu za 500 tys. euro.

W Bełchatowie nie ukrywają, że długo zastanawiali się nad definitywnym transferem, bo blisko 2 mln zł to spora suma nawet dla tak zamożnego zespołu jak wicemistrz Polski. Dotychczas najwięcej - ok. 1,2 mln zł - zapłacono za Pawła Magdonia, obrońcę Wisły Płock. Ale wkrótce GKS będzie jeszcze bogatszy, bo jego sponsorem została Polska Grupa Energetyczna, jeden z największych polskich koncernów (kopalnie, elektrownie i zakłady energetyczne). - Bramki strzelone w turnieju w Ameryce pomogły nam w podjęciu decyzji. Do 30 czerwca, bo wtedy kończy się jego wypożyczenie, na pewno sprawa zostanie załatwiona - powiedział Jerzy Ożóg, prezes GKS-u.

Szef wicemistrza Polski żartuje, że kupienie Costly'ego będzie świetną lokatą, bo po dobrych występach w reprezentacji jego cena już teraz wzrosła. Za kupieniem Honduranina był też trener Orest Lenczyk.
Nic tylko przklasnac :brawo:
500tys euro a juz teraz moze nawet 1lmn jest wart :smile2: Bo pewnie po tych bramkach kilku "szperaczy" zwrocilo na niego oko - a kosztowal 500 jako gracz blizej neiznany
Jednak nie ma sie co oszukiwac, max bedzie goscic 1,5 a moze 2 lata na naszych boiskach, wiele bedzie zalezalo od postawy Belchatowa w pucharze UEFA, moze sie takl zdarzyc ze zima Belchatow zarobi juz na nim ladny kawalek :twisted:

A tak na marginesie Magdon to bylo pudlo niczym kula w plot :roll: moga sobie w brode pluc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”