LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto przejdzie dalej?

AC Milan
42
63%
FC Bayern München
25
37%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 kwie 2007, 13:53

Akarin pisze:J Pierwsze słyszę, zresztą panowie z UEFA pewnie też, ale co tam, im to rybka hopsasa :/
Podobno (cytuję za Sport Bildem) sędziował mecz Werder-Udinese w LM 2005/06. Werder wygrał wtedy 4:3, dzisiaj tez by mogło tak być :P

Prawdopodobne składy obu drużyn:

Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulowski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaka - Gilardino

Bayern: Rensing - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - Salihamidzic, Ottl, Hargreaves, Schweinsteiger - Makaay, Podolski

Takie zestawienie Bayernu to praktycznie na 100% :wink: A jak z Milanem? Zdecydują się na zestawienie z 2 napastnikiem (Inzaghi?) czy zostawią tylko jednego wysuniętego? Pytanie do kibiców rossoneri :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2007, 14:21

Zastanawialem sie wczoraj nad zestawieniem naszej linii ataku i doszedlem do wniosku ze niestety zagramy jednym napastnikiem.Nie mamy w obecnej sytuacji dwoch dobrych strajkerow.Wystawienie Kaki w linii ataku to byloby marnotrastwo.On musi grac za napastnikiem/ami i robic swoje rajdy.
Moze Carlo mnie zaskoczy jednakze wyjscie jednym napastnikiem jest w tym przypadku usprawiedliwione.Nie mam pojecia w jakiej formie jest Inzaghi.

Cieszy powrot Maldiniego.Jednak dali rade.

Do boju.Bedzie ciezko.

Forza Milan.

edit: Widze ze Oli jednak jest w kadrze wiec moze zagra obok Gili.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 kwie 2007, 14:28

Chlopaczek pisze:Cieszy powrot Maldiniego.Jednak dali rade.
Ciekawe, nie? A sam przecież pisałeś, że
Chlopaczek pisze:Raczej nawet nasze Milan Lab nie postawi go na nogi.Natury nie oszukasz.
Mogłbym byc złośliwy w tym względzie, ale znowu na mnie naskoczycie, więc sobie (tym razem) daruję :P
Chlopaczek pisze:Nie mam pojecia w jakiej formie jest Inzaghi.
Na Waszym miejscu jednak wziąłbym go pod uwagę, zauważ że przeciwko Bayernowi gra mu się wyjątkowo dobrze. Oficjalna strona Bayernu desygnuje właśnie Inzaghiego do pierwszej "11", obok Gilardino (a zamiast Ambrosiniego) :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2007, 14:45

Michał M pisze: Mogłbym byc złośliwy w tym względzie, ale znowu na mnie naskoczycie, więc sobie (tym razem) daruję :P
Niby z jakiego powodu mialbys byc zlosliwy?Ze nie przewidzialem powrotu Maldiniego?Coz pisalem to jako kibic z Polski sugerujacy sie doniesieniami ktore mowily ze Maldini powinien wrocic w maju a nie z pozycji czlonka zespolu tworzacego Milan Lab.A szkoda :]
Michał M pisze:Na Waszym miejscu jednak wziąłbym go pod uwagę, zauważ że przeciwko Bayernowi gra mu się wyjątkowo dobrze. Oficjalna strona Bayernu desygnuje właśnie Inzaghiego do pierwszej "11", obok Gilardino (a zamiast Ambrosiniego) :wink:
Mi niezbyt podoba sie gra trzema defensywnymi pomocnikami (Pirlo Gattuso Ambro) ale trzeba sie pogodzic ze nie jestesmy tacy silni jak chocby rok temu i musimy stosowac rozne wygibasy przy ustalaniu skladu.
Osobiscie Inzaghiego nie wystawialbym od poczatku nawet biorac pod uwage jego skutecznosc w potyczkach z Bayernem.Tutaj liczy sie forma a Inzaghi w tym sezonie strzelil chyba tylko 2 bramki.Nawet historia mu nie pomoze :P
Tak jak mowie gdybym byl trenerem to bym go posadzil na lawce i wpuscil jezeli sytuacja bylaby dla nas malo korzystna albo gdyby nasi podstawowi napastnicy przegrywali pojedynki sam na sam z pilka.
Zobaczymy jak bedzie.Mam zamiar wykupic transmisje tego spotkania na onecie.Jezeli ktos juz z niej skorzystal wczesniej to niech napisze czy warto.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 kwie 2007, 14:52

Chlopaczek pisze:Niby z jakiego powodu mialbys byc zlosliwy?Ze nie przewidzialem powrotu Maldiniego?
Absolutnie nie z tego powodu - nie stosuję zagrywek personalnych :P
Miałem raczej na myśli zbitkę dwóch słów - Włosi i medycyna... :twisted: Kto domyślny, sam będzie wiedział o co mi chodzi :mrgreen:
Chlopaczek pisze:Mi niezbyt podoba sie gra trzema defensywnymi pomocnikami (Pirlo Gattuso Ambro) ale trzeba sie pogodzic ze nie jestesmy tacy silni jak chocby rok temu i musimy stosowac rozne wygibasy przy ustalaniu skladu.
Taka taktyka ma swój sens - zagęszczenie środka pola, zostawienie całkowitej swobody dla Kaki i ewentualna gra skrzydłami (?). A przy ciągle niepewnej, niestety, środkowej obronie Bayernu, może wystarczyć Wam jeden napadzior :?
Chlopaczek pisze:Osobiscie Inzaghiego nie wystawialbym od poczatku nawet biorac pod uwage jego skutecznosc w potyczkach z Bayernem.Tutaj liczy sie forma a Inzaghi w tym sezonie strzelil chyba tylko 2 bramki.Nawet historia mu nie pomoze :P
A w zeszłym roku w jakiej był formie? Bo wydaje mi się, że wcale niewiele lepszej, a jednak dał nam popalić :roll: Co nie znaczy faktycznie, że miałby to samo zrobić w tym roku, wręcz przeciwnie, byłbym zupełnie zadowolony gdyby tak nie było :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2007, 15:03

Michał M pisze: Absolutnie nie z tego powodu - nie stosuję zagrywek personalnych :P
Miałem raczej na myśli zbitkę dwóch słów - Włosi i medycyna... :twisted: Kto domyślny, sam będzie wiedział o co mi chodzi :mrgreen:
O to Ci chodzi :] Ale to musisz spojrzec bardziej w lewo od Mediolanu :lol:
Michał M pisze:Taka taktyka ma swój sens - zagęszczenie środka pola, zostawienie całkowitej swobody dla Kaki i ewentualna gra skrzydłami (?). A przy ciągle niepewnej, niestety, środkowej obronie Bayernu, może wystarczyć Wam jeden napadzior :?
Bedziemy was kasac ofensywnie usposobionymi Oddo oraz Jankulovskim a Kaka to wam zyc nie da :]
Michał M pisze:A w zeszłym roku w jakiej był formie? Bo wydaje mi się, że wcale niewiele lepszej, a jednak dał nam popalić :roll: Co nie znaczy faktycznie, że miałby to samo zrobić w tym roku, wręcz przeciwnie, byłbym zupełnie zadowolony gdyby tak nie było :P
W zeszlym roku Inzaghi byl w lepszej formie jak cala formacja ofensywna Milanu zreszta.Naturalnie nie mialbym nic przeciwko zeby strzelil wam ze dwie bramki atoli nie licze na niego zbytnio w tym elemencie.Moze ladnie sie przewroci w waszym polu karnym jezeli pojawi sie na boisku?:P Gilardino jeszcze tak przekonywujaco nie potrafi sie przewracac chociaz zauwazylem na przestrzeni ostatnich miesiecy wyrazna poprawe.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 kwie 2007, 15:10

Chlopaczek pisze: a Kaka to wam zyc nie da :]
No jego to całe Monachium się obawia. Ale Ottl wespół z Hargreavesem może go zneutralizują :wink: . A jak zagracie tylko jednym napastnikiem, to Lucio będzie miał wolne pole do ataku :P
Chlopaczek pisze:Moze ladnie sie przewroci w waszym polu karnym jezeli pojawi sie na boisku?:P
No tak, a Rusek może zagwiżdże? :P Ale nie liczyłbym na to, dzisiaj nie zagra Ismael :mrgreen:
Chlopaczek pisze:Gilardino jeszcze tak przekonywujaco nie potrafi sie przewracac chociaz zauwazylem na przestrzeni ostatnich miesiecy wyrazna poprawe.
Nic dodać, nic ująć :lol2:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 kwie 2007, 17:54

Dobry

Dla tych co nie maja tej (nie)przyjemnosci posiadania platformy N:
Mecz Milan - Bayern na niekodowanym kanale 2M Maroc, ktory dostepny jest na platformie Cyfra + na kanale 341. Oczywiscie ten program dostepny jest rowniez FTA wiec za darmoche mozna bedzie obejrzec dzisiejszy mecz :) Niech wygra lepszy :D

http://www.2m.tv/grille/

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 kwie 2007, 17:56

Oczywiście mecz można obejrzec również w internecie lub u pepików :wink: czeska dwójka będzie transmitować ten mecz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 03 kwie 2007, 21:07

Czy tylko ja mam na tym marokanski kanale gadajaca babe :roll:?

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 kwie 2007, 21:17

Ja tez ją mam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2007, 21:29

Ten gol dla Milanu wisiał w powietrzu. Pirlo na spalonym nie był, pozostali - tak :D Szkoda mi trochę bramkarza Bayernu - kapitalnie 2 razy wybronił. Powinno być 2:0. Obrony instynktowne, ale kapitalne.
Milan jest strasznie zdeterminowany, aby dzis wygrać. Mają olbrzymią ilosć przechwytów - Bayern strat :p
Jak Milan tego meczu nie wygra - będzie mógł sobie pluć w brodę, ale póki co jest na najlepszej drodze do wygranej.
Sedzia na dużo pozwala, co mi się podoba, mało przerw w grze. Czy karny był ? Kibice Milanu pewnie będa mówić, ze był - kibice Bayernu, że nie. Ja nie mogę się zdecydować :P mógł podyktować, ale nie podyktował - wiec uznajmy, ze nie było :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2007, 21:29

mms://a1729.l2168647534.c21686.g.lm.akamaistream.net/D/1729/21687/v0001/reflector:44240

Pirlo z glowki.Wydarzenie bez predecensu :P

Gramy niezle moglismy prowadzic wyzej.Bayern na razie bardzo marnie.Tak trzymac :P

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 03 kwie 2007, 21:34

Po pierwszej połowie Milan zasłużenie prowadzi, a gdyby nie Rensing byłoby z 3-0. Arbiter słabiutki jak barszcz, fauli w ogóle nie odgwizduje i to w obie strony. Bramka Pirlo piękna. Spalonego nie było, wyszedł na sam na sam z bramkarzem i idealnie mierzona główka nad bezradnym tym razem Rensingiem. Ciekawe czy Bayern się poderwie, jeśli nie, to może być powtórka z 4-1.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2007, 22:24

Co ten sedzia odpie ...prza dziś :roll:
W II połowie nie uznał gola dla Milanu [na granicy spalonego]
Teraz, gdy Bayern zremisował - podarował Milanowi karnego. 2:1 Milan zasłuzenie prowadzi, ale sedzia nie daje rady :?
Mam nadzieję, ze Milan dowiezie już tą wygraną do końca - to mi kupon wejdzie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”