LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007 - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2007, 22:23

Dopiero przy 7 mnie zatkalo :P Quo vadis Romo?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 kwie 2007, 22:26

Mam takie pytanie bo oglądam Valencie... Roma chodzi po boisku, sędzia jest kupiony czy Manu gra niesamowity mecz :?:
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 22:27 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2007, 22:27

Chlopaczek pisze:Dopiero przy 7 mnie zatkalo Quo vadis Romo?

Ja jestem zdania, ze Roma za pewnie sie poczuła po strzeleniu bramki na 6-1 i stąd bramka MU na 7-1. Gdyby zachowli koncentracje nigdy by do tej bramki nie doszło. Jednak teraz sprawiaja wrazenie bardziej skupionych...

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 10 kwie 2007, 22:32

Bramka na 7-1 wyraźnie przybiła Romę.
Przy wyniku 6-1, po przepięknej bramce De Rossiego tliła się jeszcze wyraźna nadzieja na korzystny wynik.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2007, 22:34

Dokladnie tak bylo.
Podrywali sie do lotu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 kwie 2007, 22:39

Prawdziwe piekło

MU wychodziło praktycznie wszystko dziś. Co tu dużo pisać 7-1 czapki z głów. Nie poznawałem Romy, najgorszy ich mecz w sezonie, choć bramka De Rossiego ładna. Doni, Wilhelmson i Chivu najgorsi na boisku szczególnie Rumun ze Szwedem przeszli samych siebie. Carrick z tego co się orientuje do tej pory miał chyba jedną bramkę na koncie, dziś dwa trafienia, a mógł być nawet hattrick. Rooney mimo że nie strzelił, był jednym z lepszych. Naprawde jeszcze raz brawo dla United.

Szkoda Valenci

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 kwie 2007, 22:41

Powie mi ktoś co się działo bo nie wytrzymie do skrótów :P 7:1 :shock: Żal mi Romy, po pierwszym meczu myślałem że awansują.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2007, 22:42

Koniec. Ten dwumecz przypomniał mi losy ostatniej walki Artura Binkowskiego z Raphaelem Butlerem. Butler mail Polaka na deskach trzykrotnei mogł zrobic co mu sie tylko podobało. Nie wykorzystał szansy i w ostatniej ruczndzie dostał tak szybka serie, ze nie potrafil sie podnieść. Roma podobnie dostała ogromny prezent osłabione MU w Rzymie, osłabione kontuzjami pozniej jeszcze czerwona kartke i nie potrafili tak ogromnej szansy wykorzystać. Wiec zostali skarceni jak powyzszy Butler kilka ciosów i KO. Myśałem, ze jeszcze sie podniosa, naprawde, takie rzeczy sie zdarzaja. Jednak z czym do ludu panowie. Cześciej od pilakrzy Romy upadki zaliczyła tylko Polska para Mariusz i Dorota Siudek. :roll:
Pilkarzom należa sie brawa, bo dali kibicom dzisiaj niezły ubaw.
Sam Manchester mnie dzisiaj przekonał, a jak moze być inaczej, debiutancka bramke strzelil Ronaldo, Rooney strzeli w drugim kolejnym meczu gola, dwie bramki strzelil defensywny pomocnik i to całkiem niezłe.
Dobra nie kopie sie leżacego. :o

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 kwie 2007, 22:43

Sero pisze:Rooney mimo że nie strzelił, był jednym z lepszych.
Jego gol był aż taki brzydki, że się nie liczy? :wink:

Roma ['] Wstyd i hańba po prostu. To niespotykane, aby na takim poziomie rozgrywek padał taki wynik. Roma dla niektórych była czarnym koniem rozgrywek, ale dzisiaj pokazała, że Liga Mistrzów to jeszcze za wysokie progi dla nich. Niepotrzebnie zawędrowali tak wysoko bo upadek tym bardziej bolesny. Tak się połamali, że chyba czeka ich wózek inwalidzki :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 kwie 2007, 22:43

Nic dodać nic ująć. Obejrzałem cały mecz i jestem w szoku. Włosi słynący z defensywy przegrywają 1:7 gdzie obecnie gra sie tak bardzo defensywną piłke i takie wyniki to przeszłość. ManU wygra lige mistrzów, dzisiaj jest czerwona noc. Zamknęli gęby wszystkim krytykom. Oni się nie męczą. Oni nie grają słabszych meczy. Oni atakują z zaskoczenia kiedy nikt się tego nie spodziewa. Roma myślała że to bedzie spacerek. Myślała że jeśli u siebie w lidzie wygrywa z jakimiś Catalacio czy co tam jeszcze to na Old Trafford-stadionie marzeń bedzie tak samo. Zatkało ich pewnie same 76 tys gardeł kibiców. Nawet bym nie powiedział ze Odra wodzisław by tyle z Manchesterm dostała. O tym meczu bedzie sie mówić za 50 lat. O tym meczu bedziemy opowiadać wnukom. Bo Manchster wraca i idzie wielkimi krokami do tytułu, jakże bardzo im się należącego. Są w tym sezonie nie do zdobycia.Grają kosmiczny futbol. I nikt się dzisiaj nigdzie nie przyczepi że się męczyli. Oni ośmieszyli Włochów, ograli jak juniorów z okręgówki. Nie mieli głosu. Nawet bramka De Rossiego na 6:1 została szybciutko zgaszona kolejną brmą ManU. I niech się lepiej fani Romy cieszą że bardziej nie dostali. Mówiłem że tak będzie. Wszystko się spełniło. Carrick- fenomenalny zakup. Ronadlo-majstersztyk. Ten zespół to maszyna do zabijania. Stadiony Europy-strzeżcie się!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 kwie 2007, 22:45

Mentor pisze:Jego gol był aż taki brzydki, że się nie liczy?

Fakt, nawet ciężko zapamiętać przy takim wyniku :P
Co tylko poprawia jego ocene :]

Jeszcze jedno mnie ciekawi. Czemu Spal zaczął dokonywać zmian dopiero w końcowych minutach :roll: ewidentnie Roma nie ma ławki

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 kwie 2007, 22:49

:lol: :lol: :lol:
BaSSu pisze:ManU wygra lige mistrzów, dzisiaj jest czerwona noc. Zamknęli gęby wszystkim krytyką. Oni się nie męczą. Oni nie grają słabszych meczy. Oni atakują z zaskoczenia kiedy nikt się tego nie spodziewa.
:olaboga: :lol2:

Wszystko ślicznie pięknie, ale nie fantazjujmy bo gdyby było tak jak napisałeś to Chelsea nie miałaby tylko trzech punktów straty w Premiership.
BaSSu pisze:Carrick- fenomenalny zakup.
Ile on takich dobrych występów zanotował w sezonie, aby biorąc pod uwagę wydane na niego kosmiczne pieniądze napisać, że to fenomenalny zakup?
BaSSu pisze:Stadiony Europy-strzeżcie się!
Boję się : (

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 kwie 2007, 22:51

BaSSu pisze: Myślała że jeśli u siebie w lidzie wygrywa z jakimiś Catalacio czy co tam jeszcze
Może trochę mniej ignorancji... :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 kwie 2007, 22:51

Mentor Daj się człowiekowi pocieszyć, ten jeden raz:P
maciek_88 pisze:Może trochę mniej ignorancji... Rolling Eyes
Chodziło mi tu o te słabe kluby. Juve np bardzo lubię więc nie odbieraj tego tak.

A co to za różnica czy kluby są słabe czy nie? Trochę szacunku chłopaku. // Mentor

Ale ja mam szacunek do wszystkich klubów. Miałem na myśli to, że liga Włoska ma obecnie kilka dobrych ekip a reszta odstaje. I gdy np. Roma wygrała 2-0 z zespołem 10 w tabeli to nie jest to równe zwycięstwie np. ManU nad 10 drużyną tabeli Premiership
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 23:06 przez Bassu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 10 kwie 2007, 22:56

Katastrofa. Gdyby nie kupiony sedzia Roma bylaby w polfinale :P . A na powaznie, takiej sieczki to sie nie spodziewalem. Do przerwy 4-0, jeszcze jakas nadzieja byla. Ale juz na poczatku drugiej polowy Rooney i 5-0... IMO ta bramka byla nieprawidlowa, bo jeden z napastnikow MU byl na spalonym i sciagal na siebie obronce, no ale i tak nic by to nie zmienilo.

Niestety gra Romy pozostawiala wiele do życzenia. Strzaly w ogole nie byly blokowane, obroncy nie walczyli. Przy pierwszej bramce Doni byl zbyt wysuniety, przy drugiej sprawe spieprzyl Chivu. Trzecia to zasluga Cassetti'ego, ktory nie pokryl wchodzacego Rooneya, czwarta sprezentowal nam bramkarz na spolke z obroncami, ktorzy nie wyszli do Ronaldo. Piata brameczka, jak pisalem nieprawidlowa (choc i tak bramkarz i obroncy [*]), szosta niesamowity strzal Carricka, siodma wreszcie szmata niesamowita, ale chyba nie do obrony. Takze gdyby nie pierwsze piec bramek to bylaby dogrywka :P . Czapki z glow dla Daniele, piekna brameczka na oslode.

Ogolnie Roma NIC nie zaprezentowala, a Manchester robil co chcial. Z taka gra Czerwone Diabły sa teraz jednym z glownych kandydatow do zdobycia trofeum.

Plany podboju Europy odkladamy na przyszly rok.

FORZA GIALLOROSSI!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”