Płyta ukazała się jakieś 2 tyg temu... Przyznam bez bicia, że nigdy wcześniej nie słyszałem o tym zespole
WT- The Howling
WT - What Have You Done (ft. Keith Caputo- gościnnie)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 26 mar 2007, 23:03

maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 mar 2007, 23:24

cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 09 kwie 2007, 11:30
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 kwie 2007, 17:24
Krzysztof Jarzyna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 kwie 2007, 18:59
Ha,widomo,ze pierwsze miejsce masz juz od dawna zarezerwowane. A Casey Jones naprawde fajnie gra,tak jak pisałeś, energetycznie bardzo, choc to nie dokońca moja bajka, Comeback Kida, tez słucham w dość ograniczonych ilosciach, bo po prostu moje uszy na dłusza mete tego nie wytrzymują:) Ale pod względem technicznym to te zespoły sa naprawde dobrze przygotowane.Krzysztof Jarzyna pisze:Nie sadze, zeby stal sie moim ulubionym zespolem, ale pewnie bede wracal i nie wylaczal jak mi wylosuje
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 kwie 2007, 18:05

franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 29 kwie 2007, 19:00
girlfromipanema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 29 kwie 2007, 19:23
Bo od tworzeni muzyki to jest gitara, perkusja,sekcja dęta na przykład,a nie komputer czy inne tego typu wynalazki..generalnie nie wiem skąd się bierze to lekceważenie muzyki elektronicznej u niektórych.
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 30 kwie 2007, 1:05
girlfromipanema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 kwie 2007, 9:13
Ja tam nie mowie,ze sie na White Stripes i Libertines konczy, ja pisałem co lubie. Obecnie się w ten nurt nie zagłebiam, wiec nie znam wszystkich zespołów,szczególnie,ze ich ilość dość szybko sie rozrasta.girlfromipanema pisze:poza tym co do indie. to nie jest nurt zapoczątkowany przez Strokesów, który może pochwalić się tylko The Libertines i The White Stripes. sięga "trochę" dalej, a synonimem nie jest britpop, bo przynajmniej równie dużo zawdzięcza Ameryce
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 kwie 2007, 13:50
girlfromipanema pisze:generalnie nie wiem skąd się bierze to lekceważenie muzyki elektronicznej u niektórych.
Berele Lewartow pisze:Co do Arctic Monkeys, nowej płyty jeszcze nie przesłuchałem,ale pewnie z ciekawości zrobie to w mozliwe niedługim czasie. Ogólnie cały ten nurt Britpopu / indie/ alterantywy czy jak to jest nazywane, zdązył mi sie juz dawno przejesc, i jak juz gdzie pisałem The Libertines i The White Strpies, to dwa zespołu do których pewnie bede jeszcze wracał.
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 kwie 2007, 13:54
Czy aby nie przesadzasz? Nie zapominaj, że o gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią gitarowe brzmienia, inni wolą pobawić się przy techno. A teksty o ograniczeniu umysłowym są naprawdę nie na miejscu...franz pisze:Bo generalnie (jakieś 80%) muzyka elektroniczna to w wiekszości badziew (techno szajs) dla ograniczonych umysłowo dresiarzy i ich panienek. Ten gatunek "muzyki" nigdy nie bedzie dla mnie tak samo wartościowy jak muzyka instrumentalna która tworzą żywi ludzie grający na instrumentach a nie jakiś koputerowy program. Oczywiście i w tym gatunku można znaleść cos ciekawego ale do Rocka i gitarowych brzmienia nie ma co nawet tego porównywać.
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 kwie 2007, 14:07
Ja się zgadzam, ale mam małe wyjątki, jest nim Daft Punk.Berele Lewartow pisze:Bo od tworzeni muzyki to jest gitara, perkusja,sekcja dęta na przykład,a nie komputer czy inne tego typu wynalazki
A i jeszcze tofranz pisze:Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare = Polecam
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 kwie 2007, 14:26
Nie, nie przesadzam a teksty o ograniczeniu umysłowym są naprawdę na miejscu. Pozatym napisałem że w tej muzyce przy odrobinie checi też można znaleść coś wartościowego. Jednak zdecydowana wiekszość tej elektroniki to straszny prosty(żeby nie napisać prostacki) badziew. Nie wiem jak można słuchać tego dla "przyjemości" przecież to przypomina walenie pustym łbem w ścianę. Nie mówie juz o hitach od kalwi and remi typu Explosion czy Imagination po prostu ['].RóżA pisze:Czy aby nie przesadzasz? Nie zapominaj, że o gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią gitarowe brzmienia, inni wolą pobawić się przy techno. A teksty o ograniczeniu umysłowym są naprawdę nie na miejscu...
Nie ty jeden nie masz kasy na orginały ja tez ostatnio ciągle ściągam muzyke z neta. Ostatni orginał jaki kupiłem to płyta Konopians - One Way.Corinthians pisze:Kurde, nie lubię takich okresów jak teraz Praktycznie cały czas od czasów wydania płyty KDZKPW nie miałem co słuchać (dwa wyjątki: Kaiser Chiefs i Kasabian), a teraz aż nie nadążam ze ściąganiem ( - sorry ale nie mam kasy na oryginały) wszystkich płyt. Trochę wstyd, że dopiero niedawno usłyszałem na MTV The Who i The View, bo płytki już jakiś czas temu wydali, ale co poradzić. Niby to są zwykłe brytyjskie zespoły jakich jest multum, ale wypromowanie ich przez MTV pomaga. Do tego płyta Pogodno. Klasyka, a ja nie wiem czy kupować czy ściągać, bo nie lubie kupować płyty, którą już słyszałem.
Z tym "zmienił muzykę rockową o 180 stopni" to duża dosć przesadaCorinthians pisze:A i jeszcze to Tyle się o tym naczytałem, że zespół zmienił muzykę rockową o 180 stopni itp, itd, a jeszcze tego nie słuchałem. Co najwyżej obił mi się singiel o uszy.
A tak na marginesie, to dla mnie wydarzeniem roku będzie nowa płyta mojego ulubionego zespołu - Hurt. Podobno ma się ukazać już późną wiosną (a już jest środek wiosny), a tytuł: "Nowy początek"
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 kwie 2007, 14:34
Nie przesadzasz ze swojego punktu widzenia. Słuchasz rocka a do techno jesteś uprzedzony. OK, rozumiem, ale to wcale nie oznacza, że techno jest dla osób ograniczonych umysłowo. Nikt Ci nie karze lubić tego rodzaju muzyki, ale z wyzwiskami to już była przesada. Mam nadzieję że rozumiesz do czego pijęfranz pisze:Nie, nie przesadzam a teksty o ograniczeniu umysłowym są naprawdę na miejscu.
RóżA
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio