Grupa A: Szwecja, Szwajcaria, Łotwa, Włochy
Grupa B: Czechy, Białoruś, USA, Austria
Grupa C: Kanada, Słowacja, Niemcy, Norwegia
Grupa D: Finlandia, Rosja, Ukraina, Dania
Pierwszy meczyk USA - Austria, miłego oglądania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 kwie 2007, 14:22
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 kwie 2007, 8:12
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 kwie 2007, 20:23
Dokładnie. Kto liczył na to, że będą to mistrzostwa niespodzianek ten musiał się nieco zawieść. Najlepsze zespoły, nawet bez swoich liderów grają na całkiem niezłym poziomie i nie mają najmniejszych problemów z aplikowaniem słabszym rywalom kolejnych bramek. Do wspomnianej przed Michała czwórki faworytów już dzisiaj dołączyła Słowacja, która wzmocniona przybyciem do Moskwy Gaborika, Hossy, Demitryi Zednika gładko pokonała Niemców 5:1. Swój mecz wygrała także Szwajcaria. Może bez fajerwerków, bo wynik 2:1 z Włochami na kolana nie rzuca, ale liczą się punkty i spokojny awans. Na wielkie widowiska przyjdzie jeszcze pora.Michał M pisze:Jak na razie bez niespodzianek
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 maja 2007, 20:08
Można było zwłaszcza wczorajDuch pisze:przynajmniej można zobaczyć kawałek dobrego hokeja
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 maja 2007, 20:16
Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 maja 2007, 8:52
A jednak! Wczoraj nie popisali się Czesi, przegrywając z Niemcami - to już można uznać za sporą niespodziankę, jeśli nie sensację. Zresztą wczorajszy dzień w ogóle nie był szczęśliwy dla naszych południowych sąsiadów - Słowacy ulegli AmerykanomDuch pisze:Kto liczył na to, że będą to mistrzostwa niespodzianek ten musiał się nieco zawieść.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 maja 2007, 13:07
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 maja 2007, 21:02
Nie, że nie interesują, tylko ludzie oglądają mecze i nie mają czasu napisać kilku słówMichał M pisze:Coś nikogo nie interesują mistrzostwa...
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2007, 8:55
Dobra, przyjmuję to jako zasadną wymówkęDuch pisze:Nie, że nie interesują, tylko ludzie oglądają mecze i nie mają czasu napisać kilku słów![]()
Nierówno i to raczej ze wskazaniem w dół. Według mnie kariera naszych obu południowych sąsiadów w tych mistrzostwach dobiegnie końca w ćwierćfinałach.Duch pisze:Czesi i Słowacy - dwie ekipy, które grają bardzo nierówno.
Niejako "tradycyjnie" kibicuję Kanadzie i cieszę się, że tak dobrze im idzie w tych MŚ. Sądzę jednak, że Rosja jest w obecnej chwili na tyle silna, że może wygrać z wszystkimi drużynami i zostać mistrzem świataDuch pisze:hokeiści spod znaku klonowego liścia, którzy po słabym początku nabierają rozpędu i jak dla mnie są na moment obecny głównym kandydatem do zabranie Rosji złota.
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 maja 2007, 16:53
No i rozpoczął się prawdziwy turniej. Tak jak można było łatwo przewidzieć Rosja nie dała Czechom najmniejszych szans, pewnie wygrywając 4:0 . Wynik, choć mógł być wyższy i tak uwydatnia nam jak spora była przewaga zespołu gospodarzy. Kapitalne zawody rozegrał Małkin, który poprowadził swój zespół do zwycięstwa w Dniu ZwycięstwaDuch pisze:Rosja - Czechy (faworyt tego spotkania może być tylko jeden, Czesi mają i tak sporo szczęścia, że grają w ćwierćfinale)
Jeśli ktoś skorzystał to się nie zawiódł.Duch pisze:Może ktoś skorzysta
Rosja - Czechy 1 (1,60) ćwierćfinał Mistrzostw Świata
Rosjanie grają na tym turnieju zdecydowanie najlepszy hokej. Wygrali wszystkie spotkania (w regulaminowym czasie gry), w tym z takimi zespołami jak Szwecja, Finlandia. Gospodarze są także najskuteczniejszym zespołem na tych Mistrzostwach. Ich rywale, zespół Czech to niestety cień ekipy, która kilka lat temu zdobywała złote medale największych imprez. Nasi południowi sąsiedzi są osłabieni brakiem największych gwiazd swojego hokeja jak Elias, Jagr, czy Straka, a ciężko przypuszczać, że ich obecny lider David Vyborny będzie w stanie sam pokonać świetnie grających Rosjan. Czesi dostali się do ćwierćfinału dzięki jednemu punktowi zdobytemu w przegram meczu przeciwo Kanadzie. Wcześniej ulegli także Słowakom i ekipie Niemiec. Dla Rosjan ten turniej to znakomita okazja, aby wrócić na szczyt, a kiedy indziej mają tego doknać jak nie na własnej tafli i to w tak mocnym składzie. Nie widzę żadnych przesłanek dla których Czesi mają w tym meczu zagrozić zdecydowanemu faworytowi. Wszystko przemawia za gospodarzami. Tak więc polecam.
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 maja 2007, 17:53
Duch pisze:Jeśli ktoś skorzystał to się nie zawiódł.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 maja 2007, 14:40
No nie było tematu o Mistrzostwach ŚwiataYukasz pisze:Widzę że o hokeju piszecie w odpowiednich tematach
Nie wiem o kim mowa, ale postaram się odpowiedziećYukasz pisze:Teraz mam kilka pytań do ekspertów
Owieczkin niestety zawodzi na całej linii. Rozumiem, że jest super gwiazdorem w NHL, ale jakby grał w reprezentacji bardziej zespołowo to z pewnością przyniosłoby to więcej pożytku. A tak w co drugiej akcji decyduje się na indywidualne rajdy, które nie wnoszą nic do gry. W meczu z Szwajcarami został nawet ukarny karą meczu za totalnie głupi faul. Usprawiedliwieniem może być, to że jest jeszcze młody i pewnie za bardzo chce się pokazać przed własnymi kibicami.Yukasz pisze:- Jak sobie radzą w MŚ Owieczkin i Małkin
Nie. Miał długi i ciężki sezon. Przez cały sezon ciągnął Pittsburgh i niech odpoczywać. Kanada i bez niego radzi sobie całkiem dobrze. Chociaż w chwili obecnej remisuje z Szwajcarami w ćwierćfinale. (już prowadząYukasz pisze:w MŚ gra Crosby bo miał kontuzję na ich początku
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 maja 2007, 16:12
Kacper nie bądź taki skromny bo jeszcze ci uwierzęDuch pisze:Nie wiem o kim mowa, ale postaram się odpowiedzieć Razz
A dla mnie najsłabszym ogniwem Szwedów był ich bramkarzDuch pisze:Jeszcze słówko o wczorajszym drugim meczu 1/4 pomiędzy Szwedami i Słowakami.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 maja 2007, 16:32
Też się nad tym zastanawiałem. Z tego co widzę bukmacherzy więcej szans dają właśnie Finom, ale chyba jednak zamiast czystej jedyneczki bezpieczniej zagrać na awans Skandynawów. Kurs ładny, bo 1,70 (STS) więc warto. Amerykanie poza blamażem w pierwszej tercji meczu z Kanadyjczykami, kiedy dostali szybkie 4 bramki grają całkiem niezły hokej. Nawet w przegranym spotkaniu z Czechami pokazli dobry hokej. Finlandia jak zaś przegrywała to raz po kapitalnym meczu z gospodarzami (to jednak był niejako wliczone w ryzyko), a drugi raz z Szwedami 1:0 (tego meczu nie widziałemYukasz pisze:Jak oceniasz szanse Finów w meczu z USA bo myślę żeby postawić na tych pierwszych
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 maja 2007, 22:24
No właśnie termin rozgrywania MŚ jak zawsze jest dla mnie nieporozumieniem a same mistrzostwa są traktowane jak zło - w porównaniu z ligą NHL. W innych dyscyplinach do każdych innych czy to ME, czy MŚ wszystkie drużyny mają czas się przygotować a w hokeju (przynajmniej tak wcześniej było, nie wiem jak jest podczas tych w Moskwie) zawodnicy z drużyn które odpadły w play-off NHL dojeżdżają i wzmacniają swoje ekipy. Zaś hokeiści którzy walczą do końca o Puchar Stanleya na MŚ zagrać nie mogąDuch pisze:Nie. Miał długi i ciężki sezon. Przez cały sezon ciągnął Pittsburgh i niech odpoczywać.
Yukasz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio