1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05) - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 02 maja 2007, 23:52

No cóż, trzeba przyznać, że Milan był drużyną lepszą w tym dwumeczu i zasłużenie pojedzie to Aten. Gratuluję Wam takiego piłkarza jak Rino Gattuso. Boli mnie ta porażka, ale mam nadzieję, że zrealizujemy głowny cel postawiony przed tym jak i przed każdym innym sezonem - wygramy Premiership, o czym chyba najbardziej marzy kibic każdej angielskiej drużyny !!

Congratulations for AC Milan !!

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 maja 2007, 23:55

C. Ronadlo zagrał na poziomie do jakiego nas przyzwyczajał...aż do tego sezonu w Man Utd czyli głupie straty niepotrzebne dryblingi kiwał wtedy kiedy nie trzeba a kiedy trzeba nie podawał - i dziś uklęknął przed potęga Kaki :!:

Brawa dla Milanu który grał kapitalnie a dla Man Utd dobra rada nie wygra sie ligi mistrzów z O`Shea, Heinzem, Richardsonem silna ławka to podstawa no i wyrównana obrona tej Man Utd nie ma

Seedorf - zmierza po kolejny triumf w LM dla mnie gracz obok Kaki meczu

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 maja 2007, 0:19

Wierzylem w sukces atoli zaskoczyla mnie latwosc w jaki go osiagnelismy.
To Milan w tym dwumeczu mial byc ta druzyna wypalona stara ktorej sie nie chce z kolei MU mlode wilczki glodne sukcesu.Wygladalo to odwrotnie.To Milan i pilkarze tego klubu bardzo chcieli a MU gdzies bladzilo jakby to nie byl mecz o final tylko jakis malo znaczacy pojdynek w lidze gdy juz wszystko jest jasne.
Trudno uwierzyc ze MU sie nie chcialo dlatego trzeba przyjac ze Milan na niewiele im w tym meczu pozwolil i to chyba bedzie niemal cala prawda o tym spotkaniu.
C.Ronaldo prawdopodobnie spalily prasowe tytuly ze bedzie to pojedynek o miano najlepszego pilkarza swiata.Za duzo dryblowal a za malo gral z partnerami (podobnie jak w pierwszym meczu).Potem jeszcze te utarczki z Gattuso.Notabene Rino mial racje bo Milan wybil pilke gdy Kaka lezal na murawie a MU jej nie oddalo tylko zaatakowalo nasza bramke.

Nie ma watpliwosci ze dzisiaj zagralismy swietny mecz zagralismy tak jak tego oczekiwali kibice Milanu.Forma przyszla w kluczowym momencie.W lidze pozycja dajaca eliminacje LM wydaje sie niezagrozona a byc moze zadne eliminacje nie beda nam potrzebne jezeli wygramy final w co mocno wierze i po tym co pokazalismy wczoraj mniej obawiam sie L'poolu (trauma ciagle mi zostala).

Nie chcialbym wyrozniac zadnego z zawodnikow Milanu bo dzisiaj tworzyli zgrany kolektyw.To oraz ambicja i chec zwyciestwa sprawily ze ta noc dla fanow Milanu bedzie piekna.Musze tylko wspomniec o Seedorfie.To iscie pucharowy zawodnik stworzony do wielkich rzeczy na arenie miedzynarodowej.On nie powinien na faze grupowa nawet butow zdejmowac tylko czekac na play-offy bo w nich sie spelnia i czuje najlepiej.

Z gratulacjami dla Carlo wstrzymam sie do czasu zakonczenia finalu - mam nadzieje ze tym razem nie zmasci.

Gratuluje rowniez Manchesterowi i jego fanom.Nie maja sie czego wstydzic ich druzyna walczyla do konca na trzech frontach i byc moze to sie na postawie pilkarzy odbilo.Graja pilke ktora chyba nie tylko na mnie robi wrazenie a wczorajsza porazka chociaz bolesna nie moze umniejszac ich dokonan w obecnym sezonie.

Ciesze sie ze pomscilismy Rome.Ciesze sie ze Kaka zostanie najlepszym strzelcem tej edycji LM (moze ze dwie dolozy w finale? Byloby wspaniale).Ciesze sie ze gramy w finale i mamy szanse uratowac nieudany sezon.Ciesze sie ze byc moze uda sie wyciagnac drzazge ktora od 2005 mnie uwiera kaleczy i nie daje o sobie zapomniec.

Grazie Ragazzi.

Grande Milan.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 03 maja 2007, 0:30

kto by przypuszczał, że po wszystkim co się działo w Serie A, eliminacjach "w środku wakacji", nieudanym początku sezonu Milan dojdzie do finału Ligii Mistrzów. po tym się jednak poznaje wielkie kluby, odkładając na bok wszelkie sympatie. a Liga Mistrzów chyba żadnego z tych klasowych nie upodobała sobie bardziej niż właśnie Milanu :)
zagrali świetnie. ataki ManU rozbijane z łatwością, własne konstruowane też bez zarzutu, zaangażowanie, doświadczenie, czasem błysk geniuszu technicznego. nie wiem już kogo specjalnie wyróżnić i trudno nie uwierzyć, że wszystko od początku do końca robili dobrze- przecież nawet Dida bronił pewnie, a Gilardino strzelił bramkę... =P
jedno jest pewne, najbardziej po tym meczu zapamiętam Gattuso, nie tylko za niesamowitą grę ;) chodził/ siedział tak nabuzowany, że w końcówce meczu skręcałam się ze śmiechu. a jak poklepał Ancelottiego po twarzy... skąd on bierze tyle energii?

jakby nie było, wielkie gratulacje dla Rossonerich. Manchester trochę zawiódł, tak jak w ekipie gospodarzy niemal każdego można by wyróżnić, tu do wielu są zarzuty. spodziewałam się, że to oni awansują, aczkolwiek nie ma nad czym płakać, bo w finale jest drużyna lepsza.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 maja 2007, 0:43

Noo... i tak powinno być :] tak miało być :P

Nie wątpiłem w awans Milanu, nawet kaske postawiłem, ale Mu zawiódł mnie bardzo, bo praktycznie ie nawiązali walki. Milan był lepszy pod każdym względem. Ambrosini, Seedorf, Rino, Kaka... wszyscy :P Włochom z reguły źle się gra z angielskimi zespołami, ale Milan to chyba wyjątek :P MU zagrał słabiej, niż w I meczu z Romą... Ile oni oddali strzałów na bramkę?? w pamięci utknął mi jeden... Giggsa w I połowie :roll: Na szczęście nie musiałem słuchać Szpaka, bo sam komentowałem z kumplem przy piwku :P Gratuluję zasłużonego awansu... przyszedł on nadzwyczaj łatwo IMHO.
Finał jednak może wyglądać inaczej ale na to przyjdzie jeszcze czas. dziś tryumf włoskiej piłki. Tryumf dziadków (by Szpaq). Forza stereotypy :] Nawet fan Juve może czuć się dziś dumny :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 maja 2007, 0:44

Jak to powiedział Szaran - "wesołe staruszki" rozjechały MU.Nie ma co ukrywać, że Milan rozjechał United, nie mieli nic do powiedzenia, bo nawet ich akcje nie były jakieś 100 %, jak pare Milanu.Awans zasłużenie, poszedłem się napić z kolegą ManUnitowdzem i sam potwierdził, że w dwumeczu MU zagrał może 30 minut pierwszego meczu.Aha, BaSSu, pamiętam, że w Milanie nie gra ofensywnie nikt oprócz Kaki, ale Seedorf co dziś zrobił, mówiłem, że może jeb*** z dystansu, może dziś nie był taaki duży dystans, ale uderzył tak, że EvdS nie popatrzył chyba nawet w ten róg.Mówiłem, że na SS nie żadko strzela sie 1 gola, a co dopiero dwa.Normalnie Rino oddał dziś serce swoje i połowy kibiców na stadionie.Dobrze, że Carletto go ściągnął go potem, bo by zabił chyba Scholesa :).Genialnie Kaka, dobrze, że Gila się przełamal... Nesta, Kacha poezja, każdy zagrał super.

Pozdrawiam najbardziej Łukasza_, który hen dawno temu przepowiedział taki finał.Tak, przy takiej formie, to Milan na niego zasługuje, nie ma lepszego boksera w piłce nożnej, który potrafi tak wypunktować skutecznie.Każdy zagrał dzisiaj super, MU nie istniało i pozdrawiam MW i BaSSa, którzy nie widzą nic poza CR, któy dziś zagrał taki śmietnik, że masakra.Nie istniał dzisiaj praktycznie nikt, a śliska murawa na szczęście pomogla gospodarzom.Juhu, Forza Milan, Rossoneri Siamo Noi, Vinci Per Noi !!!!!!!!! :) :) :rossodiavolo:
Ostatnio zmieniony 03 maja 2007, 0:56 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 maja 2007, 0:51

Ja go nie przewidziałem Uchi :P Ja go po prostu chciałem bo mamy niewyrównane rachunki i coś do udowodnienia a że drabinka ułożyła się tak a nie inaczej i Liverpool był po drugiej stronie to nie pozostało nic innego jak tylko liczyć na taki finał.
Udało się zasłużenie, wygrana z Szkotami, Bayernem i MU to nie był przypadek tylko nasza wyższość. Nie wiem jak reszta kibiców Milanu ale 2 porażki z Liverpoolem chyba nie zniose.

Zawsze bardzo mocno przeżywam mecze Milanu gdy je oglądam na żywo szczególnie gdy stawka jest tak wysoka. Dziś od pierwszych minut widziałem zdeterminowany Milan który szybko strzela bramkę co pozwoliło mi się trochę wyluzować. Mecz był widowiskowy, jedyne czego brakowało to Ronaldo ale tego prawdziwego - z Brazylii.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 maja 2007, 1:03

Pomyslec ze moglo nas w tegorocznej LM w ogole nie byc.Na szczescie sa sady apelacyjne :P

Wszystko pieknie.

I tylko Maestro ciagle prowokuje podpisem :P

Milan \o/

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 maja 2007, 1:07

To co pokazal dziś CR to dla mnie naprawdę żenada.Mówiłem po pierwszym meczu, że bardziej się boję Ruudego, ale z drugiej strony jak Rino będzie dublował krycie na prawej stronie i na środku to nikt nie pogra sobie.

Porażka z Liverpoolem nie wchodzi w grę, normalnie jak patrzę na to zdereminowanie graczu Milanu, to już widzę swoją sygnaturę, ale lekko odnowioną, bo wreszcie Kaka zdobędzie LM, nie będzie musial szukać natchnień w Hiszpanii.To jest sukces, żeby praktycznie grać samą pomocą i obroną i miażdzyć europejskie potęgi :).Dobrze, że strzelił Gila, przełamie się chłop i będzie pożytek :).Kaka królem strzelców :).Kocham tych zawodników.To jest team na wygranie LM.Skoro pokonują "najlepszy zespół tego sezonu w Europie" strzelając im 5 goli, to chyba można wierzyć, ze będzie finał za 2005 rok.

Pozdrawiamy Empoli, że mogliśmy grać.

\o/ :) :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2007, 2:05

Morrow pisze:Przy okazji pokazaliśmy światu, że potrafimy grać fajną, efektowną piłkę.

:?: Dokładnie w jednym spotkaniu...

Nie zbaczając z tematu napiszę, to co pisąłem kiedyś w komentarzach, aby uznać jakiegoś zawodnika i porównywać go do największych musi on poprowadzić swoja druzyne do sukcesu, ciagnąc gre kiedy jej nie idzie, być poprostu liderem. Oczywiście wiadomo o kim mowa.

Co do samego spotkania, to nie wiem czcy ta porazka nie była bardziej upokarzajaca Manchester niz przegrana Romy z MU. Roma przynajmniej coś sobie stworzyła... Milan zagrał perfekcyjnie mając świetnie dobrana taktykę i jeszcze lepszych wykonawców. Obrona za duzo problemów nie miała, pomoc czyściła wszystko, dominowała, a napastnicy czy ofensywnie nastawieni pomocnicy bawili sie z "Anglikami".
Niby Manchester się starał a szczytem tej determinacji była minuta 82( :?: ). Coś takiego w takim spotkaniu to naprawde nie pwoinno sie zdarzyć, wielu ma problem z przegrywaniem, jednak sobie z tym radza i potrafia zachować twarz do końca. Ogolnie minuty 80-85 to coś "miłego" dla oka w wykonaniu United.

Fajnie, ze Milan dotarł do finału, obok Barcy to własnie ich upatrywałem jako głownego faworyta, jesli dobrze pamietam.

Co do Złotej Piłki i tym podobnym nagroda, to już kiedys napisałem, że laureatem bedzie zawodnik zwycięzcy LM, czyli Kaka 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 maja 2007, 2:13

Właściwie o meczu już wszystko zostało napisane i ci zawodnicy co sobie na to zasłużyli, zostali pochwaleni. :P

Czułem, ze Rossoneri awansują, ale takiego meczu i wyniku to sie nie spodziewałem (zresztą nie tylko ja). :shock: Aż milo było patrzeć na tak dobrą grę Milanu.
Uchi_ pisze:pozdrawiam MW i BaSSa, którzy nie widzą nic poza CR, któy dziś zagrał taki śmietnik, że masakra.
Na tej lewej stronie zostawiał dużo miejsca Oddo, który ładnie sie włączał do akcji ofensywnych. Po jeden z nich mało nie padła bramka.

Tak jak sie spodziewałem, mamy powtórkę z rozrywki. Piłkarze Milanu zachcą sie zemścić na Liverpoolczykach za porażkę w Stambule.

FORZA MILAN! 8)

EDYTKA (przepraszam franz!)
Morrow napisał:
Przy okazji pokazaliśmy światu, że potrafimy grać fajną, efektowną piłkę.

Question Dokładnie w jednym spotkaniu...

Najlepiej to zacytować tylko kawałek, a co tam...

:arrow:
Morrow pisze:Szkoda wielka, nie będzie "The Treble", nie będzie pucharu Ligi Mistrzów choć w tym sezonie Manchester pokazał kawał dobrej piłki i miejsce w 4 w odniesieniu do zeszłego roku kiedy to nie wyszli z grupy jest dobrym wynikiem
Z całej wypowiedzi wynika co innego. Marrow brał pod uwagę cały sezon, nie tylko spotkania w LM. A może Ty uważasz, ze Manchester w ogóle nie grał efektownie w tym sezonie... :?
Jeżeli tak twierdzisz jest to---> [']

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2007, 3:34

guru pisze:Z całej wypowiedzi wynika co innego. Marrow brał pod uwagę cały sezon, nie tylko spotkania w LM

Poważnie Injac.
Wyczytałes to tak jak z w/w gwiazda, jakoś nei odniosłem takeigo wrażenia, jednak kazdy ma inne zdanie. Jedni pisza co chca drudzy nie.
guru pisze: A może Ty uważasz, ze Manchester w ogóle nie grał efektownie w tym sezonie...

Tak napisałem, brawo :roll: brawo :roll: brawo :roll:
Mam sie domagac dowodów, czy po tym jak to napisze dyskusja okaże sie bezsensowna jak to stwierdziłes kiedyś. Po co komu dowody.
Wypowiedz wg. mnie odnosiła sie do LM, bo jak można pokazac sie całemu światu, chyba własnie poprzez grę w Lidze Mistrzów, z innej strony mozna miec inne zdanie.
Dobra napisz cos o Injacu(o sorry domagam sie dowodów=bezsensowna rozmowa). :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 maja 2007, 4:24

Jarzinho pisze:Poważnie Injac.
Wyczytałes to tak jak z w/w gwiazda, jakoś nei odniosłem takeigo wrażenia, jednak kazdy ma inne zdanie. Jedni pisza co chca drudzy nie.
Ty naprawdę masz jakieś problemy i to poważne... :roll:

Jarzinho pisze:
guru pisze: A może Ty uważasz, ze Manchester w ogóle nie grał efektownie w tym sezonie...

Tak napisałem, brawo Rolling Eyes brawo Rolling Eyes brawo Rolling Eyes
Mam sie domagac dowodów, czy po tym jak to napisze dyskusja okaże sie bezsensowna jak to stwierdziłes kiedyś. Po co komu dowody.
Napisałem "jeżeli", bo nie bylem pewien o co Ci chodzi. Poza tym zaczynasz swoja standardowa gadkę, czyli głupie napinki itd. :roll:
Prowadzimy sprawę kryminalna i potrzebne są nam niepodważalne dowody...
Jarzinho pisze:Wypowiedz wg. mnie odnosiła sie do LM, bo jak można pokazac sie całemu światu, chyba własnie poprzez grę w Lidze Mistrzów, z innej strony mozna miec inne zdanie.
Dobre, dobre... Co nie zmienia faktu, ze Marrowowi chodziło o wszystkie rozgrywki w tym sezonie.
Ale co tam. Premiership to tak jak liga irańska. Nikt tego nie ogląda (poza clonerem) i LM to jedyny sposób na pokazanie światu swoich możliwości. :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 maja 2007, 9:09

Aż chciało mi się dzisiaj wstać i popatrzyć na portale internetowe aby zobaczyć co tam w trawie piszczy po meczu. Tytuły gazet były do przewidzenia ale najbardziej ciekawiły mnie wypowiedzi kibiców MU. Wiadomo, są 2 grupy. Normalni wiedzący co piszą i umiejący ocenić sytuacje oraz ta druga grupa jak np. użytkownik MW która ma problemy z określeniem własnej płci bo inaczej tego nazwać nie potrafię.

Spotkałem się dziś z ciekawym komentarzem: " Milan trzymał piłke przy nodze bo stali jak słupy soli i temu wygrali " :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 maja 2007, 9:22

Wstałem, trochę mnie wczoraj poniosło, ale nagrodę swoją otrzymałem i przyjmuję ją z pokorą.Co do meczu na trzeźwo : en mecz pokazał, że tak naprawdę Milan to jest naprawdę mądrze poukładany zespół, który ma nie tylko doświadczenie, ale i wolę walki.Już byłem znów bliski zauważenia syndromu drugiej połowy, ale jednak Rino ich zmotywował chyba okrzykami, bo jak nagle odpuścili pola MU, to przjęli incjatywe.Pięknie zagrala nasza najlepsza pomoc świata, naprawdę niech sobie rosną talenty na miarę Ronaldinho ( który też notabene zagrał kiszkę rok temu na SS ) czy CR, ale przy takiej postawie drużyn w defensywie, jak wczoraj zagrał Milan, to naprawdę nie jest to do przejścia.Jak patrzę na grę Pirlo, serce Rino, rajdy Kaki, czy oczy dookoła głowy Seedorfa, to mam uczucie nieukrywanej radości.Szkoda, że wczoraj Oddo troszkę słabiej z dokładnością, ale walczył też.Pippo cwaniak strzelił swoje z Bayernem, więc tym razem dobrze, że Gila trafił.Chociaż dalej nie jestem do niego przekonany, to dobrze dla niego, bo znów w Atenach będziemy mieli do dyspozycji 3 napastników, a nie tak jak w pierwszym meczu na OT, tylko Pippo na ławce, a po boisku biega jakaś zagubiona dusza.Bo o Olivce nie wspomnę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”