[Finał PUEFA 2007] Espanyol Barcelona - FC Sevilla 16.05.07 - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 maja 2007, 23:27

Mecz ciekawy, liczyłem że Espanyol wygra w karnych bo do czasu czerwonej kartki byli lepsi i pokazali charakter wyrównując na 2:2. Od momentu gdy Sevilla grała w przewadze była zdecydowanie lepsza, gdyby nie bramkarz Espanyolu to karnych by nie było.
Ciężko powiedzieć czy się należało ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 23:29

Palop świetnie wybronił karne, inna sprawa, że zawodnicy Espanyolu strzelali nie dość, że na tzw. najłatwiejszej wysokosci dla bramkarza to i dość słabo. Naprawde szkoda mi Espanyolu, ile ten puchar dla nich znaczył było widać po zakończeniu karnych...
Im było bliżej zakończenia tym spotkanie coraz lepsze, a dogrywka fantastyczna.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 23:29

No i po meczu. Puchar dla Sevilli :? Szkoda, mialem nadzieje, ze zwyciezy jednak Espanyol. Na pewno kluczowym momentem tego meczu, byla kartka dla Moisesa. Kto wie, jak potoczyloby sie to spotkanie, gdyby nie ona. Szkoda tej poprzeczki Riery. No ale nic, nie ma co rozpaczac. Sevilla ma juz 2 trofea i ciagle walczy o kolejne 2. Mozna juz chyba smialo powiedziec, ze mamy kolejna potege w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2007, 23:49

czeher pisze:No coz Sevilla po raz trzeci tytulu nie obroni
zawsze mogą w grupie LM 3 lokate zająć
Mecz mi się podobał, żywy - dużo akcji ofensywnych, zwrotów akcji, czerwona kartka [maestro grałeś to ? :glass:] dramaturgia i karne na koniec.
Szkoda, że Espanyolu nie zobaczymy w kolejnej edycji - bo w tej pokazali, że mogą wygrać z każdym. Mam nadzieje, ze hurtem teraz nie rozsprzedadzą całej kadry. Szkoda by było.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 maja 2007, 23:51

Szkoda mi Espanyolu po tym spotkaniu, naprawde zostawili sporo zdrowia na boisku. Ich pierwsza porazka w pucharze UEFA i od razu taka dotkliwa. Chociaz z drugiej strony to Sevilla byla dzisiaj lepsza i mogla to spotkanie wygrac duzo wczesniej.

Wszyscy mowia jak to swietnie Palop karne wybronil, ale ja zapamietam po dzisiajszym dniu Gorke. Gorke, ze mogl zachowac sie lepiej przy pierwszej bramce to jednak pozniej wiele razy ratowal Espanyol. I pomyslec, ze jest tylko rezerwowym, specem od pucahru UEFA. Mam nadzieje, ze kupi go jakis dobry klub, gdzie bedzie mogl regularnie grywac.

Sevilla dzisiaj udowodnila, ze na puchar UEFA jest juz za silna. Czas na wieksze wyzwania nadzedl.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 maja 2007, 23:52

Fenomenalny mecz, lubię Seville i zawsze dobrze im życzyłem więc przed tym meczem im kibicowałem, teraz strasznie żal mi Espaniolu nie tylko za serce i nieprawdopodobną wolę walki ale też za pecha bo ten mecz mógł się zupełnie inaczej dla nich potoczyć. np. przy poprzeczce Riery a potem tej kartce, która całkowicie obróciła losy spotkania (kiedy Espaniol grał w 11 Sevilla ani razu nie miała przewagi w środku pola i ciężko to tłumaczyć tylko załorzeniami taktycznymi)

A Palopowi powinni postawić w Sevilli postawić pomnik :!: :!: Nie tylko za te 3 obronione karne, ale za gola z Szachtarem i kapitalne występy w całym sezonie.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 23:56

fieldy pisze:Mam nadzieje, ze hurtem teraz nie rozsprzedadzą całej kadry. Szkoda by było.
Najblizej odejscia bedzie chyba Iraizoz. Chlopak na pewno sie wypromowal ta edycja. W klubie pierwszym bramkarzem jest Kameni, wiec nie powinni robic mu problemow, jak dostana dobra oferte. IMO bardzo dobrze wykorzystal szanse, ktora dostal od Valverde.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 maja 2007, 23:57

mistyk, ale popatrz się na to z innej strony gdyby Gorke nie był rezerwowym, teraz nie był by takim fenomenem i jego występy w UEFA nie były by tak urzekające bo byśmy się do jego interwencji przyzwyczaili
Zresztą dla mnie i tak Palop był lepszy, miał tyle fenomenalnych parad kiedy jeszcze Espaniol dominował....

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 maja 2007, 23:57

fieldy pisze:zawsze mogą w grupie LM 3 lokate zająć
racja :angry2:
Ale wg mnie bede jednym z faworytow LM - wkoncu 2puchary UEFA, Superpuchar, a w pespektywie jeszcze Puchar Krola i MH do czegos zobowiazuja :!: Ale poczekajmy co stanie sie w oknie transferowym, wg mnie team nie bedzie zbytnio oslabiony a raczej wzmocniony w mysl tego ze apetyt rosnie w miare jedzienia :wink:
[maestro grałeś to ?
Jasne ze gral a cos ty myslal, dlaczego byla czerwona :lol2: Gdzies lobuz zniknal - pewnie zabawia sie z Mia
(L)oczkerson pisze:Nie tylko za te 3 obronione karne, ale za gola z Szachtarem i kapitalne występy w całym sezonie.
dokladnie bez niego nie byloby, triumfu - ojciec zwyciestwa - strzal Riery fenomenalnie wybranil :!:
Makis pisze:Najblizej odejscia bedzie chyba Iraizoz. Chlopak na pewno sie wypromowal ta edycja. W klubie pierwszym bramkarzem jest Kameni, wiec nie powinni robic mu problemow, jak dostana dobra oferte.
A mnie sie wydaje ze Kameni odejdzie :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 maja 2007, 0:01

Odchodzić pewnie nie będa, bo wielu jest przywiązanych do tego klubu i z tego powodu nawet tam zostaną. Mają teraz dwóch świetnych bramkarzy. Dostali ogromny zastrzyk pieniędzy, więc i problemem nie będzie zatrzymać Ivana.

Co fajne jeszcze dzisiaj było to sama dekoracja i jej przebieg. Poraz ostatni taką widziałem we Francjii w 1998 na MŚ, no i brak gwizdów przy wręczaniu pamiatki dla obsady sędziowskiej, czyli sędziowie bardzo dobrze prowadzili te spotkanie. :brawo:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 maja 2007, 0:09

czeher pisze: A mnie sie wydaje ze Kameni odejdzie :!:
Myslisz, ze Iraizoz gra w pucharze wywalczyl sobie miejsce w pierwszej jedenastce :?: IMO to jednak Kamerunczyk bedzie tym pierwszym. Budowal sobie w klubie pozycje przez lata i Valverde raczej go nie odstawi. Chyba, ze Kameni odszedlby do jakiegos lepszego klubu. Swego czasu zainteresowanie wykazywala nim np. Barcelona.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 maja 2007, 0:13

Makis pisze:Myslisz, ze Iraizoz gra w pucharze wywalczyl sobie miejsce w pierwszej jedenastce
Nie chodzi mi o to, ze Gorka wygryzie ze skladu Kameniego ale ze klub majac dwoch rownorzednych goalkiperow jednego sprzeda :!: Wydaje sie ze wiecej wart jest Kamerunczyk, gdyz juz od kilku lat pokazuje nieprzecietne umiejetnosci - poprostu jest juz neijako uznana marka :!: A poza tym jest mlodszy i wydaje mi sie ze druzyna wolalaby miec w swych szeregach Hiszpana wiec zdecyduja sie na sprzedaz Kameniego :think:
Juz kiedys rozne kluby o niego pytaly - sezon czy 2 temu
Jedno jest pewne napewno nie zostana razem w klubie, juz nie bedzie pucharu i ligi do dizelenia a szkoda marnowac takie potencjaly
Makis pisze:Swego czasu zainteresowanie wykazywala nim np. Barcelona.
MU tez

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 maja 2007, 0:26

Tak sobie teraz mysle, ze Kameni moglby z powodzeniem zastapic Canizaresa w Valencii. Jest ograny w La Liga i ma ku temu odpowiednie umiejetnosci. IMO jest to o wiele lepsza opcja niz Hildebrand, ktory jest laczony z druzyna Nietoperzy.
Wracajac jeszcze do Iraizoza, to moim zdaniem moze on miec wiecej ofert od Kamerunczyka, z bardzo prostej przyczyny - bedzie tanszy. W pelni sie jednak z Toba zgadzam, ze ktorys z nich powinien opuscic klub. Ja obstawiam, ze bedzie to Gorka :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2007, 9:15

Dziwny był to mecz jeśli chodzi od strony moich emocji. Ponieważ obie druzyny są mi obojetne, wynik był dla mnie bez znaczenia. Chciałem zobaczyć dobre spotkanie i nie zawiodłem się.

Jednak z czasem, coraz bardziej kibicowałem Espanyolowi. Do momentu wyrzucenia Moisesa byli drużyna lepszą. Tym bardziej szkoda ich pracy, dramatycznej walki i tego że wyrównali. Sevilla w dogrywce mogła strzelić z 3 bramki i została ukarana za nonszalancie, kombinowanie, strzałem Jonatasa. Szkoda karnych w wykonaniu Espanyolu, bo poza Pandianim strzały były fatalne. Mimo to Palop wykonał bardzo dobrze swoją robotę.

Gratulacje dla Sevilli za wygraną, Espanyolowi za walkę. Pilka jest na tyle niesprawiedliwa, że nie ma dwóch pucharów.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 17 maja 2007, 9:40

Mecz na prawdę godny finału Pucharu UEFA. Ładne bramki, niesamowita dramaturgia, czerwona kartka, dogrywka, rzuty karne - mecz trzymał w napięciu do ostatniej chwili. Personalnie byłem za Espanyolem i mimo tego, że przegrali moga czuć zwycięzcami, ponieważ walczyli o swoje do końca. Szczerze mówiac myslałem, że po strzeleniu bramki przez Kanoute na 2:1 dla Sevilli Katalończycy juz sie nie podniosą, ale pokazali ogromnego ducha walki i doprowadzili do rzutów karnych.

Spotkały się dwie godne siebie drużyny - myślę, że gdyby Palop nie rozgrywał swojego życiowego spotkania Espanyol triumfowałby w regulaminowym czasie gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”