Spadkowicze OE - sezonu 2007/08

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Kto spadnie z OE ??

Polonia Bytom
31
61%
Zaglebie Sosnowiec
6
12%
Jagiellonia Bialystok
1
2%
Widzew Lodz
2
4%
LKS Lodz
11
22%
ktos inny :o
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Spadkowicze OE - sezonu 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2007, 17:55

Jezeli juz mamy temat o mistrzu Polski nadchadzacego sezonu, wypadaloby rowniez rozpoczac konwersacje na temat spadkow - ciekawe jak to bedzie w tym roku wygladalo z tymi spadkami baczac na ew karne degradacje :maruda:

A wiec glownym kandydtaem do spadku jest Polonia Bytom, ktora tak naprawde nie ma nic :!: Kasy, stadionu, grajkow, kibice tez frekwencja nie grzesza - chyba ze jakis hit
Nic dwa razy sie nie zdarza i nie bedzie kolejnego cudu - czyli utrzymania w lidze :!: pierwsza czesc sezonu mozna powiedzec ze graja na wyjazdach :!: Jedynie co jest po ich stronie to dosc latwy poczatkowy terminarz - czasem wiele zalezy od startu, sila rozpedu itp :!:

Zaglebie i Jagielona to nasteopni, beniaminkowie ktorzy powinni miec duze problemy z utrzymaniem :!:

Do tego grona dolaczylbym lodzkie zepsoly - jak powiadaja czasem duzo trudniejszy jest 2sezon w danej lidze niz ten gdy wystepowano w roli beniaminka :!:
WIdzew stracil Rzezniczaka i Wawrzyniaka na rzecz Legii (wczesnien Grzelak :P) W sumie nie zapowiada sie renesans tego klubu wrecz odwortnie palentanie sie po ogonach
LKS znowu robi rewolucje w linii pomocy jak i w calej druzynie - po zimowej partii zawodnikow ktorzy odeslzi pora na letnich - Hajto, Marciniak, Wilk, Kmiecik, Madej, Magiera, Kizys

Ktos z tego grona na 100%, nikt inny nie powinien spasc :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2007, 18:16

I o to kurde chodzi. Polonia Bytom ma byc dla wszystkich głównych kandydatem do spadku. Mam nadzieje, ze nadal bedziecie głosowac na PB. A wieksza bedzie satysfakcja dla kibiców klubu z Bytomia na koniec sezonu 8)

Jeszcze Polonia nie zginela ...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 lip 2007, 18:27

cloner pisze:Jeszcze Polonia nie zginela ...
Polonioo, Polonioo!

Jak wytypuję do spadku Polonię, choć wierzę w niespodzianki, bo takie zespoły mogą czasami namieszać w lidze (vide Mainz) to po tym jak widzę co robią w ŁKSie to raczej nie mam wątpliwości, ze to z nimi będziemy się niemal na pewno żegnać. Oddają prawie wszystkich dobrych piłkarzy, a zastępców będzie trudno znaleźć.
Zabrze po dobrych transferach raczej nie jest brane pod uwagę jako kandydat do spadku, ja jednak bym ich wziął. Ciężko jest zbudować drużynę "z niczego", tzn w jeden sezon. O tym przekonali sie choćby w Londynie (WHU) czy w Hamburgu. Jeszcze nie czas na nich. Pewnie powalczą o miejsce w środku stawki, na poczatku moga być w strefie spadkowej. Jednak mimo wszystko powinni dać sobie radę.
Ile zespołów spada do 2 ligi, dalej są baraże? Ja sie pogubiłem już.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2007, 18:33

Akarin pisze:Zabrze po dobrych transferach raczej nie jest brane pod uwagę jako kandydat do spadku, ja jednak bym ich wziął. Ciężko jest zbudować drużynę "z niczego", tzn w jeden sezon
Tylko, ze oni nie wymieniaja calgeo zespolu jak kieys pogon kiedy wywalczyli UEFA. Podwaliny sa :!: Slawik, Jarka, Moskal, Bukalski itp a do tego dokoptowani bardzo ciekawi gracze :!:
Radzili sobie w beznadziejnych sytuacjach majac kilkakroc noz na gardle, najmniesze budzety itp, ratujac tylki w ostatnich meczach :!: wiec teraz kiedy kasa jest, perspektywiczni gracze nie ma szans na spadek, w doatku majac takich rywali "do spadku" jak Polonia, LKS czy Zaglebie :!:

Akarin pisze:Ile zespołów spada do 2 ligi, dalej są baraże? Ja sie pogubiłem już.
trzeba poczekac ale wyjsciowo 2 +1baraz - chociaz wsyztsko moze jeszcze byc :>

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 lip 2007, 18:47

czeher pisze:Radzili sobie w beznadziejnych sytuacjach majac kilkakroc noz na gardle, najmniesze budzety itp, ratujac tylki w ostatnich meczach
fakt, oni byli mistrzami takich sytuacji, ile to raczy w ostatnich latach, Górnik nie miał lecieć, ale zawsze się jakoś uratował. Mimo to teraz będzie większa presja, jest sponsor, kasa więc i oczekiwania będą większe. Ci bardziej doświadczeni gracze podołają, ale czy młodzi? Niekoniecznie. Nie chcę tu oczywiście nikogo przekonywać, że tak zasłóżony klub dla naszej piłki poleci w tym sezonie, tylko mowię, ze będzie naciskany przez tych pogrążonych w walce o ligowy byt. Nikt oczywiscie w Zabrzu nie będzie oczekiwał od razu europejskich pucharów, bo naraziłby się na śmieszność. Tylko Cie Czeher ostrzegam przed uraoptymizem, że Górnik może być czarnym koniem jeśli chodzi o walkę o mistrzostwo. Zespół musi być budowany stopniowo, najpierw wygrzebać się z drużyn walczących o ligę potem przejść w śrdeniaka a potem dopiero porządniej zainwestować w zawodników i infrastukturę i można walczyć o puchary. Nie przypadkowo podałem przykład WHU, sam uznałeś, przed zeszłym sezonem, ze mogą być 'czarnym koniem' i jak ten czarny koń skończył? Wszyscy wiemy, udało im się uratować przed spadkiem :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2007, 19:18

czeher pisze:chociaz wsyztsko moze jeszcze byc

No właśnie dosłownie wszystko! Toczą sie postępowania w sprawie korupcji w Zagłębiu Lubin i Sosnowiec kto wie czy te ekipy nie zostaną zdegradowane, a wtedy może nie będzie spadkowiczów bądz będą ustalani na innych zasadach np. z ligi spadnie tylko jedna drużyna (Polonia Bytom :lol: ).

Jak dla mnie to ustalenie spadkowiczów (w tej normalnej wersji czy 2 + 1 baraż) jest dość łatwe. Na 95% spadnie Polonia Bytom. Cud w ich przypadku juz się drugi raz nie zdarzy nawet cloner na trybunach im nie pomorze. Wiadomo Polonia nie ma kasy, kadry i stadionu itd i itp. leci z ligi jak nic. Widzew Łódz raczej powinien sobie poradzić, mają teraz bogatego sponsora może powoli zaczną wychodzic na prostą, będą pewnie drużyny słabsze od nich. O drugie miejsce spadkowe bedą "walczyć" ŁKS Lodz i Zaglebie Sosnowiec, choć do "walki" o może się też wlączyć Jagiellonia Bialystok. W ŁKSie jest bardzo nie wesoło: brakuje kasy, klub ma wielkie długi, większość dobrych zawodników odeszła a reszta nie dostaje kasy na czas i są jeszcze problemy ze stadionem, odszedł tez swietny trener który był autorem sukcesów ŁKS w poprzednim sezonie, choć trzeba pamiętać o wielkich wzmocnieniach ŁKSu np Sypek :lol: . Jesli chodzi o Zagłebie Sosnowiec to sytuacja jest podobna do tej z Bytomia. Czyli mało kasy, słaba kadra i beznadziejny stadion, no i jeszcze te ostatnie zawirowania z właśicielem i widomo karnej degradacji po prostu['].

Nie wiem czy wszyscy wiedzą a wiec poinformuje: mocnym kandydatem do spadku jest Odra Wodzisław. Ma on spaść z względów poza spprtowych otóż klub nie przekształcił się w spółke lecz nadal jest stowarzyszeniem a to nie zgodne z ustawą o sporcie zawodowym. Odra w zeszłym sezonie dostała (podobnie jak Widzew) pozwolenie na gre warunkowo. Widzew w tym sezonie przekształcił sie w spólkę a Odra nie mimo ze miała na to duzo czasu. Teraz w Wodzisławiu czekają na decyzje ministra sportu i pzpn w tej sprawie jesli będzie negatywana to albo na szybko bedą musieli utworzyć spółkę albo polecą do 2 ligi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2007, 19:22

Cała piatka od pierwszej do ostatniej kolejki bedzie pewnie walczyła o utrzymanie.
Kompletnie nie przekonuje mnie Sosnowiec, sporo zawirowań, nie jest pewna ich gra, stadion, trener, kadra, sponsor. Taka łapanka, a tu juz powinno być wszystko określone. To jest moj faworyt. 8) Pozniej postawiłbym na przerwe w derbach Łodzi i spadke jednej z ekip. Sam nie wiem, która wybrać. Widzew jest jednak lepiej poukładany, kadra dosyc dobra, a sa jeszcze wzmocnienia. ŁKS ciagle zawirowania, odejscie kluczowych zawodników, a nawet przecietniaków. Kto tam został Bodzio, Kłos, Madej, Arifović i chyba Mysona z ciekawych i dobrych zawodników. Kazdy z nich pewnie jeszcze odejdzie, jednak wraca Igor. :P

Stawiam duet Sosnowiec-ŁKS.

A dlaczego odstrzeliłem w ankiecie Bytom, a zeby nie byc gorszym. Nie nic nie wiem o tym klubie. Najbardziej anonimowy ze wszystkich ligowcow w nowym sezonie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2007, 19:23

Na 95% spadnie Polonia Bytom. Cud w ich przypadku juz się drugi raz nie zdarzy nawet cloner na trybunach im nie pomorze
Na żadne pomorze cloner nie wybiera, a Polonii na trybunach na pewno cloner pomoże 8)
Cud powiadacie ? Bylismy lepsi i zal Wam dupe sciska, po prostu.
Wiadomo Polonia nie ma kasy, kadry i stadionu itd i itp. leci z ligi jak nic.
Kasy nie ma, ale ciagle wierze, ze ten pieprzony sponsor sie pojawi. Kadra jest, i bedzie ciagle uzupelniana. Stadion bedzie na wiosne. No i co najwazniejsze, Polonia Bytom z zadnej ligi nie leci. Wrocilismy tam, gdzie nasze miejsce 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2007, 19:28

franz pisze:No właśnie dosłownie wszystko! Toczą sie postępowania w sprawie korupcji w Zagłębiu Lubin i Sosnowiec
Nie ylko wobec nich, przeciez na tapecie jest tez korona, Craxa czy Widzew za przeksztalcenie - watpie aby az tyle druzyn polecialo - Jak informuja media maja na Lubin mecz z Polarem (chociaz moze prokurtura ma wiecej :think: trzeba zaczekac - jezeli tylko to to wobec tego co mowil Tomczak nie kwalifikuje sie to do degradacji - wsyztsko kreci sie wokol Polaru - trzeba poczekac - jezeli nie bedzie spadkow to niech oni daruja sobie te czytski bo sa smiechu warte :!: - LKS tez kupil mistrzostwo 9lat i nic nie wyciagaja - albo szybko degraduja al;bo niech daja spokuj kluba i zajmna sie dzialaczami
franz pisze:Nie wiem czy wszyscy wiedzą a wiec poinformuje: mocnym kandydatem do spadku jest Odra Wodzisław. Ma on spaść z względów poza spprtowych otóż klub nie przekształcił się w spółke lecz nadal jest stowarzyszeniem a to nie zgodne z ustawą o sporcie zawodowym.
Kwalfikowanym :wink:
Poza tym wiem o tym, na potkniecie Zaglebia, Polonii Odry bardzo liczy Wisla Plock i nawet jak pisano robi transfery pod OE :!:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2007, 19:43

cloner pisze:Na żadne pomorze cloner nie wybiera, a Polonii na trybunach na pewno cloner pomoże

HA, wiedziałem cloner! Specjalnie zawarłem wyraz "pomorze" w zdaniu z twoim udziałem abyś wytknął mi błąd ortograficzny i udało się. Po prostu martwiłem się o ciebie i o twą opinie naczelnego "błędoupominacza", bo ostatnio nikomu nie przypomiałeś o powrocie do szkoły czy czytaniu słownika. Teraz jestem spokojny trzymasz formę :wink:
cloner pisze:Cud powiadacie ? Bylismy lepsi i zal Wam dupe sciska, po prostu.
Może cud nie do końca pasuje jak chcesz można to nazwać "ogromna sensacja na wielką skalę". Mi nic dupy nie sciska a to, że byliście lepsi od drugoligowych ogórków to nie znaczy, że w tym sezonie nie bedziecie dostawać batów, jak Polonia dostanie ciężkie lanie od Legii, Wisły, Korony, Bełchatowa, Lecha, Lubina, Grodziska albo Cracovii to wtedy twoja gorąca wiara w klub ostygnie.
cloner pisze:Kasy nie ma, ale ciagle wierze, ze ten pieprzony sponsor sie pojawi. Kadra jest, i bedzie ciagle uzupelniana. Stadion bedzie na wiosne. No i co najwazniejsze, Polonia Bytom z zadnej ligi nie leci. Wrocilismy tam, gdzie nasze miejsce
Wierze powiadasz wiesz czyją matką jest nadzieja? Jak sam mówisz stadion dopiero na wiosne a więc do tej pory pewnie same wyjazdy i jeszcze ten brak kasy. A co do kadry, która według ciebie jest najmocniejszą bronią Polonii to tu też nie był bym aż takim optymistą, to że zawodnicy dzięki ambicji i dużej woli walki dawali sobie radę w 2 lidze to nie znaczy, że uda im się to też w pierwszej, a jak wiadomo 1 a 2 lige dzieli u nas przepaść.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2007, 19:53

franz pisze:bo ostatnio nikomu nie przypomiałeś o powrocie do szkoły czy czytaniu słownika
haa i tu sie franz mylisz :lol: wczoraj czy dzisiaj zalecil Bananiemu zapoznanie sie z jakimkolwiek slownikiem :lol2:
cloner pisze:Kasy nie ma, ale ciagle wierze, ze ten pieprzony sponsor sie pojawi.
Moze tym razem Ptak zawita do Bytomia :think: Bedziesz pewnie w siodmym niebie :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2007, 19:56

Franz pisze:HA, wiedziałem cloner! Specjalnie zawarłem wyraz "pomorze" w zdaniu z twoim udziałem abyś wytknął mi błąd ortograficzny i udało się
Oczywiscie, teraz mozesz sie tak tlumaczyc, tyle Ci po prostu zostalo. Nie martw sie, inni tez popelniaja bledy.
Franz pisze:nic dupy nie sciska a to, że byliście lepsi od drugoligowych ogórków
Drugoligowych ogórków powiadasz ? Ciekawie powiedziane, no przekonamy sie juz za jakis czas.
Franz pisze:jak Polonia dostanie ciężkie lanie od Legii, Wisły, Korony, Bełchatowa, Lecha, Lubina, Grodziska albo Cracovii
Lanie to mozesz co najwyzej Ty dostac. A co do meczow z ww. ekipami, wstyd z nimi przegrac nie bedzie, wstydem bedzie przegrac bez walki.
Franz pisze:wiesz czyją matką jest nadzieja?
A wiesz o tym, ze co drugi glupi ma szczescie ? Moze trafi na mnie i Polonia sobie poradzi w lidze 8)
Franz pisze:to że zawodnicy dzięki ambicji i dużej woli walki dawali sobie radę w 2 lidze to nie znaczy, że uda im się to też w pierwszej, a jak wiadomo 1 a 2 lige dzieli u nas przepaść.
A ile widziales meczów Polonii w II lidze, ze wiesz, iz wygrywalismy tylko dzieki ambicji i woli walki ? Moze to umiejetnosci wyzsze o wszystkim przesadzily ?

Nie chce dluzej dyskutowac, gdyz czas mi na to nie pozwala, ale pozwole sobie wkleic link do jednej akcji Polonii Bytom na naszym, krzywym boisku. Dodatkowo mecz byl rozgrywany przy ciagle padajacym deszczu, wiec murawa nie sprzyjala efektowym zagraniom.

Polecam :

Pozdrawiam !

Dawid_ASR
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 03 lip 2007, 20:02

Kozacka akcja :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2007, 20:27

Widze, że wywołałem clonera z lasu :lol: No tak rzeczowa dyskusja z clonerem na co ja liczyłem :roll:
cloner pisze:przekonamy sie juz za jakis czas.

No własnie trafiłeś clonerze w samą dziesiątke. Przekonamy się już niebawem czyli dokładnie na koniec sezonu a może trochę wscześniej. Ja i 77% ludzi głosujących w ankiecie na podstawie mocnych i racjonalnych argumentów twierdze, że spadnie Polonia ty na podstawie wiary, nadziei i rzekomo kilku dobrych zawodników, ładnej akcji z youtube wierzysz, że Polonia jednak dalej będzie grać w 1 lidze, kto ma rację przekonamy się już za jakis czas.
czeher pisze:wczoraj czy dzisiaj zalecil Bananiemu zapoznanie sie z jakimkolwiek slownikiem
Banani a kto to? Chyba coś przeoczyłem.

Edyta bo zapomiałem:

Polonio! Polonio!

Pozdrawiam :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2007, 20:33

No tak rzeczowa dyskusja z clonerem na co ja liczyłem
Nie wiem na co liczyles, ale najpierw wypadaloby dac cos od siebie, a nie tylko wymagac.
Ja i 77% ludzi głosujących w ankiecie na podstawie mocnych i racjonalnych argumentów twierdze, że spadnie Polonia
Jakos pojąć nie umiem, czemu nie glosujecie na Sosnowiec, przeciez to oni zajeli w 2 lidze nizsze miejsce, a z nami dwukrotnie w lidze przegrali. Ale to juz Wasza sprawa, w koncu wiecie lepiej.
Banani a kto to?
Jeden z Twoich kolegów. Podobnie piszecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”