Król strzelców Premiership 2007/2008 - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

kto strzeli najwięcej ?

Ronaldo [17]
20
53%
Adebayor [16]
14
37%
Benjani [12]
0
Brak głosów
Keane [11]
0
Brak głosów
Santa Cruz [11]
0
Brak głosów
Torres [11]
2
5%
Anelka [10]
2
5%
Tevez [10]
0
Brak głosów
Yakubu [9]
0
Brak głosów
Berbatov [8]
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2007, 23:13

lisek_chz pisze:Brakuje mi tutaj Rolando Bianchiego
ankieta może pomieścic 10 opcji, a ja wrzuce do niej Bianchiego :lol2:
lisek_chz pisze:oddałem głos na najsłabszego, czyli Da Silvę.
dlaczego Da Silva jest twoim zdaniem najsłabszy ? Ile razy go widziałes w akcji ? Poważnie pytam. Ile meczów z jego udziałem widziałeś na oczy ?
Pewnie nie wiesz, ale BBC wybrało 10 ich zdaniem najlepszych transferów tego lata. Zaraz za Torresem na II miejscu plasuje się Eduardo Da Silva, chłopak, który po przybyciu do Chorwacji wywalczył sobie miejsce w wyjściowej '11' tego kraju.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 08 sie 2007, 23:35

Fieldy samo to że tam jest Torres jako jakiś dobry transfer bije na głowe twoją teorie ich zdanie trochę żenujące według mnie. A Eduardo to niewątpliwe dobry transfer.

Osobiście uważam że najmniejsze szanse z wyżej wymienionych ma Torres następnie Keano :cry:

Torresa to czeka dobry rok w siłowni zanim coś pokaże.

Oczywiście to moja opinia i nikt nie ponosi za nią odpowiedzialności. :twisted:
...no oprócz mnie. :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 sie 2007, 23:38

Ja liczę najbardziej właśnie na Eduardo, na przekór wszystkim. W Dynamie strzelał mnóstwo bramek, w reprezentacji również, to dlaczego miałoby się to zmienić w Arsenalu :P . Van Persie o koronę powalczy, ale IMO i tak jej nie wywalczy. Chociaż nie będę płakał, jeżeli się mylę :D .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2007, 23:41

Sir Keano pisze:Fieldy samo to że tam jest Torres jako jakiś dobry transfer bije na głowe twoją teorie ich zdanie trochę żenujące według mnie.
chyba nie do końca rozumiem to zdanie. Mógłbyś używać jakieś znaki interpunkcyjne, może byłoby łatwiej.
Sir Keano pisze:Oczywiście to moja opinia i nikt nie ponosi za nią odpowiedzialności.
swoją droga ciekawe jakby to miało wyglądać.

Nie uważam, ze Torres zdobędzie króla strzelców, choć myśle że do 10 może spokojnie dobić. Jak na I sezon bedzie to dobry wynik.
Sam głosuje na Robina, ale to jakby oczywiste. Myśle, ze groźny będzie Drogba. Pokazał już, że gdy jest zdrowy to może spokojnie wywalczyć ten tytuł.
Nie wydaje mi się, aby Tevez, czy Kuyt mieli być wysoko w klasyfikacji. Obaj raczej konstruuja akcje, niż je wykańczają [konstruują, w sensie - wolą dograć, jak Ade]

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 sie 2007, 23:47

DLa mnie brakuje Martinsa. W tamtym sezonie pokazał się z dobrej strony, sporo strzelał, tak samo można powiedzieć, że brakuje Benny'ego McCarthy'ego który tez ma bardzo dobry sezon za sobą ;)

Mimo wszystko Drogba ;)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 09 sie 2007, 0:06

Ludzie, przecież już fieldy pisał, że może być tylko 10 opcji. To tylko ankieta przecież. Jeśli danego zawodnika nie ma w ankiecie to napiszcie po prostu posta i załatwione.

A wracając do tematu, to moim zdaniem Królem Strzelców pewnie zostanie Didier Drogba (choć w ankiecie zagłosowałem na kogoś innego... Nie pytajcie czemu.), który zresztą co roku znajduje się w czołówce tej klasyfikacji. Oczywiście jednak chciałbym by królem został Andy Johnson, lecz jeśli spojrzeć na jego kontuzjogenność, styl gry zespołu to raczej nie będzie to możliwe. Liczę jednak, że chociaż powalczy i znajdzie się gdzieś blisko czołówki.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 09 sie 2007, 0:08

Fieldy. Chodziło mi oto , że jeśli BBC uważa transfer Torresa za lepszy niż Eduardo to można chyba odpuścić ten ranking. Obaj są utalentowani tylko że Ed mniej kosztował i jest bardziej bramkostrzelny, czyt. był do momentu przejścia bo teraz niewiadomo jak będzie.

ps: Fieldy nie bądz taki spięty żart to był z tą odpowiedzialnością...

PEACE :wink:

Awatar użytkownika
karolus25-95
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karolus25-95 » 11 sie 2007, 17:02

Stawiam na Crisa ,albo Drogbe. Chociaż zobaczymy czy E. Da Silva będzie w stanie dogonić tych dwóch piłkarzy. Licze też na narodzenie nowej gwiazdy liverpoolu Fernando Torresa , który przyszedł na anfield z atletico :smile2:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 11 sie 2007, 17:59

Drogba jest najpoważniejszym kandydatem. W ubiegłym sezonie był w znakomitej formie, w bieżącym jeśli powróci do pełni sprawności po kontuzji, będzie bardzo trudny do powstrzymania. Szczególnie, że Chelsea pozyskała Maloude, a wydaje mi się, że z Francuzem będą bardzo dobrze współpracować.
Myślę, że to Drogba ma największe szanse, ale ja postawiłem na Rooney'a :wink: Mam przeczucie, że w tym roku pokaże pełnie swoich możliwości, a Carlitos mu w tym jeszcze pomoże. Do sezonu jest chyba odpowiednio przygotowany i tylko czekać jak będzie strzelał na zawołanie. Ja wiem, to nie jest typowy egzekutor, ale United będzie grało typowo kombinacyjną grę, a Wazza tam najlepiej się odnajduje.
Berbatov, choć jest napastnikiem wysokiej klasy, to jak dobrze zauważył fieldy, bardziej gra pod druzynę, więc wiecej niż te 15 bramek się nie spodziewam po nim, a trzebaby mieć zdecydowanie więcej by myśleć o koronie króla strzelców.
Andy Johnson z Evertonu także powinien być wysoko, ale kontuzja Tima Cahilla jakoś nienajlepiej wpłyniechyba na poczynania ofensywne The Toffees, a co za tym idzie, Johnsonowi trudno będzie dobic do tej górnej granicy.
Jeśli Cristiano Ronaldo będzie w formie, to wydaje mi się, że powinien conajmniej powtórzyć wyczyn z poprzedniego sezonu, czyli strzelić chociazby te 18? bramek. Tylko, żeby zaczął strzelać klubom takim jak Arsenal, Liverpool czy Chelsea...
No i na koniec zostawiłem sobie cichego faworyta. A mianowicie Robina van Persie. Wydaje mi się, o ile będzie zdrów to może sie okazać w tym sezonie niezwykle bramkostrzelny.
Zapomniałbym o Martinsie. Newcastle w ofensywnej formacji ma naprawdę ciekawy skład, więc Nigeryjczyk po dobrym przystosowaniu sie do angielskich klimatów będzie szalał.
A Torres? Kilkanaście goli, moze ok. 12-15 to max.
Ktoś z czwórki: Drogba, van Persie, Rooney, Martins zostanie królem strzelców. Tak mi się wydaje :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 sie 2007, 19:20

fieldy pisze: dlaczego Da Silva jest twoim zdaniem najsłabszy ? Ile razy go widziałes w akcji ? Poważnie pytam. Ile meczów z jego udziałem widziałeś na oczy ?
Pewnie nie wiesz, ale BBC wybrało 10 ich zdaniem najlepszych transferów tego lata. Zaraz za Torresem na II miejscu plasuje się Eduardo Da Silva, chłopak, który po przybyciu do Chorwacji wywalczył sobie miejsce w wyjściowej '11' tego kraju.
Widziałem go w akcji i to nie raz. Poprzednio razem z Luką Modriciem stanowili o sile ofensywnej Dinama. Pochodzi z Brazylii,a gra dla Chorwacji i to z powodzeniem. Strzelił kilka goli w meczach Eliminacyjnych. Ale napisałem, że jest najsłabszy dlatego, że nie będzie grał regularnie. Ot to ;)

P.S Bianchi już ustrzelił

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2007, 19:24

Kto ci powiedział, że nie bedzie grał regularnie ?
Myślisz, ze TEvez bedzie grał czesciej ? Albo ktoś z trójki Bent, Keane, Berbatov ? przeciez Spurs graja 2 napastnikami, wiec któryś bedzie musiał albo siedziec na ławce, albo bedzie duża rotacja w ataku.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 sie 2007, 19:28

Chodzi mi o to, że nie będzie grał regularnie w składzie Arsenalu. No chyba, że się mylę. RvP jest pewniakiem + Da Silva? No a poza tym nie jestem przekonany do tego, aby Da Silva w swoim pierwszym sezonie w Premiership od razu sięgnął po tytuł króla strzelców.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2007, 19:32

nieumiejętnie odwracasz kota ogonem. Nikt tu nie twierdzi, ze Eduardo zdobedzie ten tytuł. To jest bardzo mało prawdopodobne. Nie zgadzam sie jednak, że nie jest najsłabsze z tej stawki graczy.

p.s. nie zakupiliśmy Eduardo za grube miliony, aby teraz na ławie, czy trybunach siedział.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 sie 2007, 19:34

Wiem, to był niezły interes Arsenalu. A zaznaczyłem go tylko i wyłącznie dlatego, że wydawało mi się, że nie gra w pierwszym składzie. A wiadomo, żę jeżeli nie będzie grał to goli strzelać też nie będzie.

Oglądałem dzisiaj mecz Tottenhamu ['], z Berbatowem w składzie [']. Miał kilka sytuacji, w tym jedną stówę, a nie potrafił jej wykorzystać. To tylko pierwszy mecz, ale zawodnik tej klasy co Bułgar powinien wykorzystywać sytuacje sam na sam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 19:49

Osobiscie postawiłem na Drogbe, jakos nie widze kontrkandydatow, choć oczywiscie zadnej przepasci raczej miedzy krolem, a reszta nie bedzie... Sam Drogba pokazał, że bramki potrafi strzelać, a teraz bedzie mial jeszcze do pomocy Maloude, czyli moze byc jeszcze lepiej, troche straci pewnei przez PNA, ale powinno być i tak dobrze.

Czarnym koniem moze być Oba, ktory już w pierwszej kolejce wysłał sygnał, że jest snajperem, ktory bedzie potrafił nastrzelać sporo.
Robin bedzie mial swobode w Arsenalu i jesli bedzie dobrze ze skutecznoscia bedzie miał naprawde dobry dorobek. Pozniej moze Berbatov, reszty jakos nie widze aby strzelali ok 22-25 bramek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”