Grupa H Liga Mistrzów 2007/08

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Które drużyny awansują do dalszej fazy rozgrywek?

Arsenal i Sevilla
33
65%
Arsenal i Steaua
0
Brak głosów
Arsenal i Slavia
1
2%
Sevilla i Steaua
1
2%
Sevilla i Slavia
2
4%
Steaua i Slavia
14
27%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Grupa H Liga Mistrzów 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 1:39

Obrazek
Arsenal Londyn

Obrazek
Sevilla FC*

Obrazek
Steaua Bukareszt

Obrazek
Slavia Praga

Czyli najmniej wymagająca grupa tegorocznej edycji Champions League. Walka o pierwsze miejsca powinna rozegrać się pomiędzy londyńskim Arsenalem a rewelacją ostatnich lat- Sevillą. Arsenal po sprzedaży Thierry'ego Henry przez wielu był od razu skreślany, a tymczasem Kanonierzy póki co prezentują się bardzo dobrze zarówno w pierwszych kolejkach Premiership jak i w zakończonych już eliminacjach Ligi Mistrzów. Widać, że zespół Wengera w końcu uwierzył w siebie i (co najważniejsze) dojrzał piłkarsko do wygrywania :D. Sevilla natomiast na samym starcie sezonu wygrała Superpuchar Hiszpanii oraz zwyciężyła w pierwszej kolejce La Liga aż 4:1 z Getafe. Bardzo ważnym faktem jest również to, iż ekipa Juande Ramosa w przeciągu dwóch ostatnich lat całkowicie zdominowali Puchar UEFA dwukrotnie odnosząc w nim ostateczny triumf. Pozostałe dwie ekipy, Steaua i Slavia, wyraźnie odstają poziomem od swoich grupowych rywali. Zwłaszcza ekipa z Pragi.

Ja (jako kibic Arsenalu) nie widzę innej opcji jak zajęcie pierwszego miejsca przez The Gunners :P . Od Sevilli również oczekuję awansu do fazy pucharowej. Zespołowi z Bukaresztu pozostaje w takim wypadku walka w Pucharze UEFA. A Slavia? Cóż, może innym razem.

*wątpię, aby AEK Ateny zdołał wyrwać z rąk Sevilli grę w Lidze Mistrzów.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 11:09 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 10:37

fieldy to zaczynacie sezon z wysokiego pulappu .....

Kolejka 1 - 18-19 września

Arsenal FC - Sevilla FC / AÉK (Ateny)
SK Slavia Praga - Steaua Bukareszt 19 września

Kolejka 2 - 2-3 października

Steaua Bukareszt - Arsenal FC 2 października
- SK Slavia Praga Sevilla FC / AÉK (Ateny)

Kolejka 3 - 23-24 października

Sevilla FC / AÉK (Ateny) - Steaua Bukareszt 23 października

Arsenal FC - SK Slavia Praga 23 października

Kolejka 4 - 6-7 listopada

Steaua Bukareszt - Sevilla FC / AÉK (Ateny)
SK Slavia Praga - Arsenal FC 7 listopada

Kolejka 5 - 27-28 listopada

Sevilla FC / AÉK (Ateny - Arsenal FC 27 listopada
)
Steaua Bukareszt - SK Slavia Praga 27 listopada
Kolejka 6 - 11-12 grudnia

Arsenal FC - Steaua Bukareszt 12 grudnia
SK Slavia Praga - Sevilla FC / AÉK (Ateny)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:47

RóżA pisze:Ja (jako kibic Arsenalu) nie widzę innej opcji jak zajęcie pierwszego miejsca przez The Gunners
no nie wiem :>
Sevilla bedzie jeśli bedzie w stanie grać na takim poziomie jak w lidze i w pucharach dotychczas to nie widze Arsenalu na pierwszym miejscu w grupie

Sevilla wg. mnie wygra ta grupę Arsenal bedzie drugi wg. mnie pogubi punkty gdzieś po drodze. Steaua za Hagiego mnie nie przekonuje moga nawet być nieżej jak Slavia która przesła lekka przebudowę ostatnio ale wyglada solidnie

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 12:51

vakabayashi pisze:Sevilla bedzie jeśli bedzie w stanie grać na takim poziomie jak w lidze i w pucharach dotychczas to nie widze Arsenalu na pierwszym miejscu w grupie
Arsenal póki co również świetnie się spisuje w Premiership. Rozegraliśmy 3 spotkania- mamy na swoim koncie 7 oczek. Poprawiliśmy (przynajmniej w jakimś stopniu) skuteczność, gramy o wiele dojrzalej niż w poprzednich sezonach. W eliminacjach do Ligi Mistrzów również pokazaliśmy się z bardzo dobrej strony. Jedyną naszą wadą w tym momencie jest spora ilość kontuzji... mam nadzieję że do 18 września zdąży się wykurować kilku naszych grajków :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 12:58

ciekawe kto oprócz Cześka zaznaczył w ankiecie ostatnią opcje :D

Na dzień dzisiejszy trudno przewidzieć, kto zajmie I miejsce. jak dla mnie pewne jest, która 2 awansuje dalej. Zaczynamy meczem z Sevillą [bo chyba nikt nie wierzy, że AEK wygra rywalizacje] wieć już po I koljce będziemy trochę mądrzejsi. Zagramy na Emirates i nawet ten niekorzystny terminarz [o którym pisałem w temacie Arsenalu] nie powinien nam jakoś strasznie pokrzyżować planów.

Co ciekawe. Gramy w środę :p jak się spojrzy na pozostałe mecze, to wydaje mi sie, ze możemy być faworytem TVP. Mecz jakby nie było zapowiada się niezwykle interesująco. Zagrozić nam mogą Barca - Lyon oraz Sporting - ManU [o ile Hirek Wrona ciagle ma coś do powiedzenia w TVP]
Troche się obawiam, bo TVP pokazywala Super Puchar Hiszpani wiec Sevilla już 2 razy na antenie była. .... najwyżej sie w necie obejrzy.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:58

RóżA pisze:Arsenal póki co również świetnie się spisuje w Premiership.
ok doceniam to :)
tylko ze w przeciwienstwie do Arsenalu Sevilla robi na mnie wrazenie dobrze pracującej maszyny skutecznie i odopowiednio ekslaptowanej
bez wiekszych ubytków za to madrze i dobrze uzupelnianej

mimo wszystko doceniajac klase Arsenalu uwazam ze Sevilla ma na dziś lepszy team wiecej doświdczonych graczy i wydaje sie silniejsza

z lepsza linią defensywna i lepszym atakiem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 13:02

vakabayashi pisze:z lepsza linią defensywna i lepszym atakiem
defensywie akurat nic zarzucić nie można [o ile broni Almunia, krążą plotki o Jensie w Fulhamie - poczekajmy do jutra :P]
Co do ataku ... Kanoute grał w Premiership i chyba każdy kibic Arsenalu wie co on potrafi :P Sie zobaczy. Do meczu troche czasu, nie chce mi sie dziś porównywać składów - bo jeszcze ktoś wypadnie, etc.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2007, 13:03

fieldy pisze:krążą plotki o Jensie w Fulhamie - poczekajmy do jutra
Czytałem wczoraj czy przedwczoraj na jakimś niemieckim portalu, że Jens ma wrócić do Niemiec. Konkretnego zespołu nie pamiętam, ale chyba chodziło o Norymbergę.
tak, o nich chodziło - wystarczy wejśc na pilka.pl do działu angielskiego // fieldy

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 13:12

vakabayashi pisze:z lepsza linią defensywna
Czy aby napewno linia defensywna Sevilli jest lepsza od Arsenalu :roll: ? Na DM-ie mamy grającego już kilka ładnych lat Gilberto, na bokach defensywą rządzą i dzielą Clichy i Eboue. Tego drugiego jako kibic Królewskich powinieneś szczególnie pamiętać, gdy podczas meczu z Realem Robinho odbijał się od niego jak od ściany. Na stoperze para Toure-Gallas, czyli czego chcieć więcej :P .
vakabayashi pisze:lepszym atakiem
Po odejściu Thierry'ego nasz atak rzeczywiście nieco zmniejszył swoją siłę, ale ciągle mamy Robina, który cały czas udowadnia, że w poprzednim sezonie nie przez przypadek został najlepszym strzelcem drużyny. Do tego dochodzi ciągle wkomponowujący się w drużynę Eduardo, który w meczu ze Spartą Praga pokazał się naprawdę ze świetnej strony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 14:18

Jak dla mnie Sevilla w niczym (poza doświadczeniem w LM) nie ustępuje Arsenalowi i to właśnie Hiszpanów typowałbym do zajęcia pierwszej lokaty, ale to nic pewnego.
fieldy pisze:ciekawe kto oprócz Cześka zaznaczył w ankiecie ostatnią opcje
Ja właśnie zaraz to uczynię :lol:
fieldy pisze:Co ciekawe. Gramy w środę Razz jak się spojrzy na pozostałe mecze, to wydaje mi sie, ze możemy być faworytem TVP. Mecz jakby nie było zapowiada się niezwykle interesująco. Zagrozić nam mogą Barca - Lyon oraz Sporting - ManU
Kurde będzie ciekawie. Barcelona nie ma żadnego Polaka niestety i to może zadecydować :/

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 31 sie 2007, 14:25

RóżA pisze:Do tego dochodzi ciągle wkomponowujący się w drużynę Eduardo, który w meczu ze Spartą Praga pokazał się naprawdę ze świetnej strony.
I miejmy nadzieje, ze bedzie zaczynal juz kolejne spotkania od pierwszej minuty. Bo gdy jest w formie to jest zdecydowanie bardziej bramkostrzelny i w ogole wiekszy uzytek jest z jego przebywania na boisku niz z gry Adebayora, ktory moze tedy wchodzic na ostatnie dwadziescia minut, zeby troche zamieszac :]

Kadrowo IMO Arsenal wcale nie jest silniejszy od Sevilli. Powiem wiecej: gdybym mial wybierac, ktorej ekipy mialbym byc szkoleniowcem, wybralbym druzyne z Hiszpanii :] I dla mnie to wlasnie oni sa faworytami tejze grupy. Choc licze na pierwsze miejsce De Ganers :)
Mentor pisze:Jak dla mnie Sevilla w niczym (poza doświadczeniem w LM) nie ustępuje Arsenalowi
Nie znasz sie, przeciez wiadomo ze Sevilla po odejsciu Alvesa bedzie do bolu przecietnym zespolem :lol2:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2007, 14:43

Trzeba przyznać, że w tym roku losowanie było bardzo dobre dla Arsenalu. 3xS, czyli Sevilla, Steaue i Slavia + Kanonierzy to zdaniem wielu najsłabsza z wszystkich grup, ale nie szkodzi :P Nie ma innej opcji jak ta żeby Arsenal wyszedł z tej grupy na pierwszym miejscu. Druga zapewne będzie Sevilla. Swoją drogą już nie mogę się doczekać meczu tych dwóch drużyn. Slavia i Steaua odstają zdecydowanie poziomem i pozostanie im walka o miejsce trzecie premiowane grą w Pucharze UEFA. Jakiekolwiek wpadki z tymi dwoma ostatnimi rywalami będę traktował jako niespodzianki.

Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony, bo można było trafiz zdecydowanie gorzej (czego zapewne niektórzy życzyli Arsenalowi :o )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 14:48

RóżA pisze:nie widzę innej opcji jak zajęcie pierwszego miejsca przez The Gunners
jak będziemy mieli pecha, to po 2 meczach możemy mieć 0 na koncie :P
Z Sevillą wiadomo - będzie piekny mecz, ale wynik nie koniecznie [choć ja swoje wiem 8) ] Później wyjazd do Rumunii. Tez na pewno nie będzie to łatwe spotkanie.
Oczywiscie to tylko czarny scenariusz [który i tak nie będzie miał miejsca :p]
Mentor pisze:Kurde będzie ciekawie. Barcelona nie ma żadnego Polaka niestety i to może zadecydować
niby tak, ale Sevilla już była w TVP ...
Nurni Flowenol pisze:Bo gdy jest w formie to jest zdecydowanie bardziej bramkostrzelny i w ogole wiekszy uzytek jest z jego przebywania na boisku niz z gry Adebayora,
Póki co nie możemy powiedzieć, czy obecność Eduardo na boisku jest lepsza niż obecnosć Ade. Chorwat strzelał jak na zawołanie w lidze Chorwackiej. U nas gra póki co troch cofnięty - na lewym skrzydle. Jak Titi :P Eduardo miał być lisem pola karnego , ale on duzo rozgrywa. Nie czeka na piłke w polu karnym - Podobnie gra Ade. Róznią sie warunkami fizycznymi, ale Ade też, jeśli chodzi o asysty jest bardzo pomocny.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 14:52

fieldy pisze:niby tak, ale Sevilla już była w TVP ...
Jeszcze Manchester vs Sporting z Kuszczakiem na ławce :/
Duch pisze:Nie ma innej opcji jak ta żeby Arsenal wyszedł z tej grupy na pierwszym miejscu.
Ja dostrzegam inną opcję i czekam z niecierpliwością na pojedynki Sevilli z Arsenalem :] Widzę, że Hiszpanie są mocno niedoceniani przez niektórych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 14:55

Mentor pisze:Widzę, że Hiszpanie są mocno niedoceniani przez niektórych.
Tylko przez niektórych. Ja osobiscie gdybym chciał łatwiejszą grupę, to wołabym grać z Realem. Sevilla imponuje gra w ofensywie, ja taką grę lubie. mają świtnych skrzydłowych i ma kto wykańczać akcje. Nie mge się doczekac - dobrze, ze pierwszy mecz juz z nimi gramy.
Co do I miejsca. Oczywiście chciałbym Arsenal - ale nie jest powiedziane, że wygramy. Pewne jest jedno - w FFCL bede miał zarówno piłkarzy Arsenalu, jak i Sevilli :D

Mentor pisze:Jeszcze Manchester vs Sporting z Kuszczakiem na ławce
nie pisz tej nazwy w tym temacie :heft:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”