Grupa E Liga Mistrzów 2007/08

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post autor: fieldy » 21 wrz 2007, 12:25

Mentor pisze:Pytanie tylko jakie piłki są dla niego dobre
Wszyscy wiedzą jakie piłki są dla niego dobre. Własnie takie o jakich piszesz, że ich nie dostanie bo brakuje zrozumienia. Oczywiscie nie znaczy to, ze bez tych pilek Henry nie zacznie strzelać w innych sytuacjach - po prostu bedzie mu trudniej [co za tym idzie - dłużej będzie to trwało] "zaskoczyć"
Mentor pisze:Trudno też oczekiwać, że dostanie podanie po którym będzie w stanie wystartować ze skrzydła jak rakieta i wpaść z piłką w pole karne. Barcelona (szczególnie teraz) gra bardziej kombinacyjnie aniżeli szybko i to chyba niespecjalnie Francuzowi pasuje.
I tutaj jest niestety pies pogrzebany. Henry nie pasuje do stylu gry Barcy. Co z tego, ze jest jednym z lepszych graczy na świecie, skoro nie może swoich największych atutów wykorzystywac ? Troche nieciekawa sytuacja. Bo gdyby miał własnie te piłki na skrzydle, gdyby mógł grac, tak jak najbardziej lubi - to zapewne szybciej by się odblokował [czy tez złapał optymalną formę].
Nie widziałem wielu meczów z Henrym [w Barcie ... w Arsenalu ogadałem :D] więc nie wiem jak to było wcześniej, ale w meczu z Lyonem wyglądało to tak, jakby Henry miał zastąpić Eto'o. I ja oczywiscie wiem, że on miał go zastąpić [jako ktoś, kto będzie zdobywał gole] ale nie sądziłem, ze będzie musiał się przestawić na grę jaką preferował Eto'o. Bo tak zdaje się grał Eto'o - na środku ataku, grą kombinacyjną z Ronniem, czy Messim. Titi woli zejsc do środka i ewentualnie z klepki rozegrać [czy też samemu wykończyć].
Pisałeś wcześniej, że Titi ma dużą swobode na boisku [tak jak i reszta tej 4 wspaniałych :P] ale w takim razie, dlaczego ciągle go widziałem na srodku ataku ? Nie schodził na skrzydło za czesto, gdyby miał tą swobode, to podejrzewam, ze co najmniej 3 razy byśmy go zobaczyli wbiegajacego z lewego skrzydła.

nie wiem, czy nie zamieszałem za bardzo, ale egzamin za 3 h i mam mętlik w głowie

:lol:

Wróć do „Puchary Europejskie”