Grupa D Liga Mistrzów 2007/08

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Grupa D Liga Mistrzów 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 wrz 2007, 14:49

Grupa D:

Milan
Benfica
Szachtar
Celtic

Trzeba temat założyć bo jeszcze wp dostanę :o

Wczorajszy mecz mi się podobał. Najważniejsze 3 punkty ale warto podkreślić grę Milanu, widziałem ten Milan jaki lubię. Walczący, grający z polotem i bardzo groźny. Brakuje jeszcze dokładności i najwyższej formy u paru zawodników ale ona będzie potrzebna w dalszej części sezonu. Pirlo wczoraj grał genialnie, jego przegląd pola i dokładność przy 50 metrowych podaniach są idealne, nie ma w Europie piłkarza który chociaż trochę stylem jest zbliżony do niego. Kaka się starał, był groźny ale jeszcze nie jest w swojej najwyższej formie. Pippo jak zwykle robi swoje, strzela. Zastanawiam się czy da się stwierdzić kiedy on jest w formie a kiedy nie, zawsze gra praktycznie tak samo...
Wynik 2:1 może nie odzwierciedla gry ale nie musi.

Szachtar stosunkowo łatwo wygrał z Celtikiem. Skrót wystarczył mi aby stwierdzić że Szkoci nie nawiązali nawet walki i wynik 2:0 jest to bardzo łagodny wymiar kary dla nich, będzie ciężko o 3 punkty na Ukrainie.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 19 wrz 2007, 15:02

Łukasz_ pisze:Skrót wystarczył mi aby stwierdzić że Szkoci nie nawiązali nawet walki i wynik 2:0 jest to bardzo łagodny wymiar kary dla nich, będzie ciężko o 3 punkty na Ukrainie.
Zgadzam się. Już przed rozpoczęciem rozgrywek uważałem że najciężej będzie nam właśnie w Doniecku a wczorajsza kolejka jeszcze mnie w tym utwierdziła. Widać że wielkie pieniądze pompowane w ten klub nie idą na marne i z roku na rok Ukraińcy są coraz groźniejsi. Myślę że jeśli wywieziemy od nich 1 punkt to będzie to dobry wynik i żaden powód to wstydu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 paź 2007, 22:40

Żałosne. Mam nadzieje że coś się u nas ruszy, ktoś zadziała... Gramy totalny piach, wiele niedokładności i mało walki. Zaczynamy grać po utracie bramki.

Niech mi nikt nie mówi że Dida jeszcze wróci. Po dzisiejszym potężnym uderzeniu prawdopodobnie zakończy karierę. Nie ma prawa wypluć takiej piłki... jak nie łapie to do rogu. Jego późniejsze zachowanie było żałosne...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2007, 23:38

ja nawet myślałem, ze może czymś z trybun dostał ... ale to byłoby zbyt dziwne, aby w tym samymmomencie go ktoś trafił, co ten kibic :D

symulować to Dida sie jeszcze musi nauczyć.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2007, 0:10

Głównie oglądałem mecz Valencia - Chelsea a w tym tylko słuchałem co mówi komentator ale wiele nie straciłem bo do momentu strzelenia gola przez Celtic niewiele się działo. Później jak coś się ruszyło to odwróciłem głowę w stronę TV. A le do rzeczy - widzieliście kto nie wyszedł ze spalonego przy tej drugiej bramce dla Szkotów :?:
A Dida to rzeczywiście słaby symulant bo najpierw zostaje dotknięty przez kibica i to chyba w okolice szyi, po czym próbuje go gonić a gdy nie daje rady kładzie się i zaczyna umierać trzymając się za policzek :roll: Może ząb go rozbolał :think: :boruta:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 paź 2007, 0:13

Na spalonym zostal z tego co widzialem Yoann.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 paź 2007, 0:17

Jesli Milan nie zmieni swojej postawy, to z awansem bedzie ciezko bo taki Shachtar u siebie nie odpusci z Milanem, to samo z Benfica ...

Moim zdaniem Carlo się wypalił w Milanie, nie ma pomysłu na gre, z drugiej strony w Mianie obecnie nie ma napastnika ....

Jesli chodzi o inne wydarzenia w grupie, to cieszy postawa ukraincow 8) , nie ogladaja sie za siebie i juz maja 6 punktow, brawo, oby tak dalej.

Forza Dida \o/

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 paź 2007, 1:09

Mysle ze takie zachowanie Didy mialo na celu jedno, a mianowicie : Wiadomo ze zawalil bramke i wszystkie Wloskie gazety by o tym trabily, a tak z wybawieniem przybyl mu kibic ktory poteznym ciosem powalil go na ziemie i zamiest tego Wloskie gazety pisaly by o skandalu, bo o tym pisac uwielbiaja.

Podoba mi sie postawa kibicow Milanu ( wiadomo o kogo chodzi ) ktorzy pisza ze to bylo zalosne, bo kibice niektorych druzyn na pewno by to jakos tlumaczyli, tak jak LiD z pijanstwo Kwacha :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 paź 2007, 8:05

Didzie należy się krytyka nie tylko ze stron gazet ale Ancelotti z Gallianim i Berlusconim też powinni skończysz piepszyć głupoty że mu ufają itd... za dużo robi błędów, za mało razy nas ratuje. To nie jest Dida sprzed 3 lat i boje się że już nie będzie. Mamy słabszy okres to fakt ale nie napisze że to wina Carlo że się wypalił...

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 04 paź 2007, 14:36

Dida nigdy według mnie nigdy nie był dobrym bramkarzem. I jeszcze to aktorstwo - kibic naprawdę chciał tylko zrobić ze sławnym bramkarzem "Mordo ty moja!".

Dida - ciężko z rozumieniem - zinterpretował to jako zamach na życie chyba. Ale różne ludzie mają fantazje.

A sam Milan nie bardzo sie spisał - niewidoczny Oddo, nie ugrywał nic; Pippo biegał bezradny; Ambrosini plątał się we własnych nogach... Potwierdziło się, że włoski futbol jest mało efektowny (efektywny też) oraz, że zdolności aktorskie czasem dają więcej niż dobra gra.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 04 paź 2007, 18:20

Zachowanie Didy było żenujące, on nawet udawać nie potrafi. Wyraźnie widać było, że dostał z liścia i nie wierzę w to, że dorosły chłop od takiego czegoś może paść na ziemię. Zresztą ile razy to on podczas interwencji bramkarskich dostawał piłką w twarz czy też jej okolice i jakoś zawsze było wszystko dobrze.
A tutaj lekko dostał i po chili gonitwy za tym kibicem padł na ziemie niczym rażony prądem. Jeszcze te nosze, lekarze itp. przecież każdy obiektywnie oceniający tą sytuację widzi, że Brazylijczyk udawał.

Kto nie widział tej sytuacji, to oto link:

The Dida Show

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 04 paź 2007, 20:28

PiDi pisze:Dida nigdy według mnie nigdy nie był dobrym bramkarzem.
Z tym nie mogę się zgodzić. Fakt teraz wygląda na to że najlepsze lata ma już za sobą a błędy zdarzają mu się coraz częściej, jednak 3-4 lata temu prezentował naprawdę światowy poziom i nie raz wyciągał Milan z opresji. Wciąż w pamięci mam jego niesamowite momentami interwencje ratujące nam skórę.
PiDi pisze:Potwierdziło się, że włoski futbol jest mało efektowny (efektywny też)
Oczywiście wnosisz to po jednym meczu? Pewnie w drugiej części poprzedniego sezonu, gdy Milan gromił ManU i wygrywał LM też grał mało efektownie i efektywnie? Podobnie reprezentacja Włoch na Mundialu? Powiem jedno: STEREOTYP.

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 04 paź 2007, 20:48

McSuchy pisze:Oczywiście wnosisz to po jednym meczu? Pewnie w drugiej części poprzedniego sezonu, gdy Milan gromił ManU i wygrywał LM też grał mało efektownie i efektywnie? Podobnie reprezentacja Włoch na Mundialu? Powiem jedno: STEREOTYP.
Dobra, podałeś małą paletę przykładów, ale pewnie mi nie zaprzeczysz, że - mimo, że stereotyp - potwierdza się dość często.
McSuchy pisze:Z tym nie mogę się zgodzić. Fakt teraz wygląda na to że najlepsze lata ma już za sobą a błędy zdarzają mu się coraz częściej, jednak 3-4 lata temu prezentował naprawdę światowy poziom i nie raz wyciągał Milan z opresji. Wciąż w pamięci mam jego niesamowite momentami interwencje ratujące nam skórę.
No dobra, ale ja bym Didę porównał do... hmm... Valdesa. Dobra, gra w klubie klasy światowej, ale błędy zdarzają mu się za często. Chociaż to trochę złe porównanie jednak, bo mimo wszystko Valdes do dnia dzisiejszego trzyma ot, taki sobie poziom, a Dida? Cóż, nie mogę powiedzieć, że mu idzie świetnie....
African pisze:Wyraźnie widać było, że dostał z liścia i nie wierzę w to, że dorosły chłop od takiego czegoś może paść na ziemię.
Dida podczas drapania się przewraca.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 04 paź 2007, 21:13

PiDi pisze:Dobra, podałeś małą paletę przykładów, ale pewnie mi nie zaprzeczysz, że - mimo, że stereotyp - potwierdza się dość często.
Zaprzeczę, oglądałem dość meczów włoskich drużyn aby stwierdzić że jest to bzdura. Może drużyny pokroju Empoli czy Ascoli nie grają efektownie czy efektywnie ale biorąc pod uwagę drużyny takie jak Milan, Inter czy Roma całe to gadanie o "włoskim stylu gry" jest o kant dupy potłuc. Ekipy te prezentują nowoczesny europejski futbol i niczym nie ustępują innym wiodącym zespołom z europejskiego podwórka.
PiDi pisze:No dobra, ale ja bym Didę porównał do... hmm... Valdesa. Dobra, gra w klubie klasy światowej, ale błędy zdarzają mu się za często. Chociaż to trochę złe porównanie jednak, bo mimo wszystko Valdes do dnia dzisiejszego trzyma ot, taki sobie poziom, a Dida? Cóż, nie mogę powiedzieć, że mu idzie świetnie....
Po pierwsze głupie błędy zdarzają mu się teraz, ale jeszcze 3 lata temu był pewnym punktem zespołu nie raz ratującym go przed porażką. Pewnie jakieś błędy mu się wtedy zdarzały, ale każdemu czasem coś nie wyjdzie. Oczywiście teraz się zgodzę że stracił wiele ze swojej pewności przy interwencjach jednak mówienie że nigdy nie był dobrym bramkarzem (co napisałeś w poprzednim poście) jest dla mnie grubą przesadą.
Po drugie jeśli chodzi o porównanie do Valdesa i pisaniu o tym że jest lepszy bo wciąż trzyma formę w przeciwieństwie do Didy to odpowiedz mi ile obaj mają lat? Podpowiem: Valdes 25 a Dida 34. Jasnym więc jest że Dida znajduje się u schyłku swojej piłkarskiej kariery i wygląda na to że najlepsze lata ma za sobą. Przed Hiszpanem zaś jeszcze z 8-10 lat gry na dobrym poziomie a on sam znajduje się w wieku w którym bramkarze zwykle dopiero wchodzą w swój najlepszy okres. Uważasz że takie porównanie jest uczciwe?

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 04 paź 2007, 21:36

McSuchy pisze:Może drużyny pokroju Empoli czy Ascoli nie grają efektownie czy efektywnie ale biorąc pod uwagę drużyny takie jak Milan, Inter czy Roma całe to gadanie o "włoskim stylu gry" jest o kant dupy potłuc.
Myślę, że tu najlepszym przykładem jest Inter, bo oglądając ich mecze można stwierdzić, że naprawdę stereotypowy włoski futbol grają ich przeciwnicy, którzy są skazani, by się bronić. Ale powoli wykraczamy spoza tematu o grupie D LM.

A co do Didy - dobra, ale bywali bramkarze, którym starość mijała z mniejszymi ilościami błędów, czyż nie?

E-O-T, pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”