Puchar Niemiec

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post autor: Michał M » 31 sty 2008, 9:03

EnJoy's pisze:ja bym się powstrzymał jeszcze z chwaleniem tego bramkarza, ponieważ obronienie karnego nie jest żadną filozofią, trzeba mieć tylko szczęście.
No ja mam jednak odmienne zdanie - trzeba mieć sporo nerwów, żeby w takiej sytuacji, na 6 minut przed końcem nie polecieć w któryś z rogów, tylko odczekać gdzie poleci piłka, tak jak to zrobił Ziegler :wink: I obronić w ten sposób zwycięstwo swojej drużyny.
Owszem, szczęście też się przydaje, jak wszędzie zresztą, ale - jak to się mówi - szczęściu trzeba pomóc :P

Wczoraj mieliśmy mały polski akcent - Król Artur zdobył brameczkę dla Arminii, ale to nie wystarczyło jego drużynie, która dość niespodziewanie odpadła z 2-ligowym Carl Zeiss Jena. Poza tym odpadło też Schalke - po karnych z Wolfsburgiem. W pozostałym meczach bez niespodzianek - przeszły HSV i Stuttgart. Warto odnotować, że mecz Stuttgartu z rezerwami Werderu był ostatnim spotkaniem rezerw w P. Niemiec - od nowego sezonu DFB nie zezwala na start w rozgrywkach pucharowych drużynom rezerwowym.

Wróć do „Niemcy”