Król strzelców Premiership 2007/2008 - Strona 5

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

kto strzeli najwięcej ?

Ronaldo [17]
20
53%
Adebayor [16]
14
37%
Benjani [12]
0
Brak głosów
Keane [11]
0
Brak głosów
Santa Cruz [11]
0
Brak głosów
Torres [11]
2
5%
Anelka [10]
2
5%
Tevez [10]
0
Brak głosów
Yakubu [9]
0
Brak głosów
Berbatov [8]
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 sty 2008, 1:13

Kieruje się rozsądkiem i oddałem swój głos na Ronaldo. Chłopak jest w świetnej formie i nawet w ostatnim meczu (pucharowym) może niw błyszczał, ale drogę do bramki rywala znalazł i to dwa razy. To tylko taki przykład. Strzela regularnie i nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 30 sty 2008, 8:23

zgadzam się z Guru Ronaldo w tym sezonie naprawde wgniata w glębę i niezanosi się na to żeby przestał, chyba żę go coś połamie, ale to inna sprawa :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 sty 2008, 10:36

THEMANIEK pisze:chyba żę go coś połamie, ale to inna sprawa Razz

Nie mów brzydkich słów :wink:
Kieruje się rozsądkiem i oddałem swój głos na Ronaldo. Chłopak jest w świetnej formie i nawet w ostatnim meczu (pucharowym) może niw błyszczał, ale drogę do bramki rywala znalazł i to dwa razy. To tylko taki przykład. Strzela regularnie i nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany.

Quo Vadis Premiership ? Magnaci kupują zespoły, piłkarze zarabiają fortuny, pieniądze wydawane na transfery wykraczają poza granice rozsądku, napastnicy strzelają mniej bramek niż pomocnik ... :roll:

Awatar użytkownika
siber_vfl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siber_vfl » 31 sty 2008, 14:02

Bez wątpienia Ronaldo będzie w tym sezonie królem strzelców, jak nie wszystkich lig w Europie, jak będzie tak dalej walił to ponad 30 walnie :), ten koleś jest serio jakimś kosmita w tym sezonie

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sty 2008, 14:37

Ja oddałem również głos na Ronaldo, choć raczej z lojalności niż z rozsądku. Wątpliwości nie mam tylko, że korona przypadnie albo Portugalczykowi, albo Adebayorowi. No chyba, że obaj doznają jakichś poważnych kontuzji, odpukać. Obaj są siłami napędowymi swoich zespołów w tym sezonie, zresztą Ronaldo pełni tę rolę kolejny sezon z rzędu. I bez nich trudno wyobrazić sobie na tę chwilę grę ofensywną czołowych ekip Premiership. Tzn. wyobrazić sobie jeszcze można, ale wyglądałaby ona zdecydowanie gorzej. Mimo, że na boisku pełnią zupełnie inne role, to gole strzelają jak na zawołanie i co najważniejsze z niesamowitą regularnością. Praktycznie nie mają większych przestojów, chyba że są to przestoje niezależne od nich samych. Naprawdę trudno powiedzieć, czy korona przypadnie reprezentantowi Portugalii, czy Togo. Oczywiste, że chciałbym, aby był to Ronaldo, bo nawet wydaje mi się, że jakby bardziej na nią zasłużył. Ale dla mnie jest to kwestia drugo, czy trzeciorzędna.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sty 2008, 15:07

Ja oddałem swój glos na Adebayora poniewaz bardziej wierze w to ze Ade bedzie strzelal wiecej bramek od Cristiano bo wkoncu to napastnik :lol:

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 31 sty 2008, 15:51

W tej chwili i Ade i Crisowi daję po 50% szans na koronę króla strzelców EPL. Gdyby obaj na tę chwilę mieliby taką samą ilośc bramek to jednak postawiłbym na Adebayora, wiadomo to jest typowy snajper, od zawsze jego zadaniem było zdobywanie bramek, natomiast Cris strzela bo jest w tym momencie w jakieś nieprawdopodobnej ekstazie, oby trwała ona do końca sezonu, ale różnie to może być :P Niestety w ankiecie nie było opcji fifty-fifty, więc po "znajomości" wybrałem Ronaldo :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 sty 2008, 16:04

Swój głoś oddałem na Ronaldo. Czytajać na stronach Liverpoolu teksty typu : "Mówie jak jest, trudno koło tego pedła przejść obojętnie bo jest z innej galaktyki..." wybór nie może być inny :smile2:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 02 lut 2008, 21:38

No z obecnej ankiety imo w grze zostają tylko C.Ronaldo, Adebayor i ewentualnie Anelka.

C. Ronaldo mimo że pomocnik to strzela tych bramek od groma. Wydaje mi się że w całym sezonie z 40 stuknie :wink: Ma szanse na końcowy sukces bo wszystkie karne sa jego, wolne ostatnio też mu wchodzą a do tego SAF tak fajnie go ustawia że Cris zawsze ma czas na zchodzenie do środka :]

Mi sie podoba to co Wegner zrobił z Adebayorem :P Zawodnik dla mnie wcześniej był anonimowy, znaczy co nieco słyszałem ale nie znałem go z takiej dobrej strony :P Ade pokazuje że można przyjść do światowego klubu dobrze się wkomponować a potem to już tylko strzelać bramki :) Francuz potrafi szlifować perełki i o tym nie trzeba mówić i Ade jest jedną z nich.

Co do Anelki to strzelał bramki w przeciętnym Boltonie (teraz za niego będzie robił to Grześ :lol: ) więc w Chelsea też powinien co najmniej podwoić swój dorobek. W duecie z Drogbą mogą okazać się jedną z najsilniejszych par atakujących w EPL. Co prawda ma silniejszych i bardziej renomowanych konkurentów co do gry w ataku ale to chyba jest plus, bo to oznacza że trzeba bardziej się wysilać na treningach a to z kolei może zaowocować porządną grą a to z kolei bramkami :lol:

Berbatov może pod wodzą Ramosa się przebudzi, ale już za późno na walkę o miano najlepszego strzelca ligi.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 lut 2008, 11:57

Ja oddalem swoj glos na Ronaldo poniewaz chlopak strzela bramke za bramka i nic nie wskazuje na to aby spuscil z tonu. Loczek co do Qua Vadis w Premiership to na to wyglada w anglii zacznya brakowac typowych napastnikow ktorzy strzelaja bramki z prostych i wykonczeniowych sytuacji a jest wiecej takich ktorzy pracuja na rzecz calej druzyny i strzelaja mniej brameek. Pilkarze zadaja coraz wiecej a to przez to ze bogaci ludzie zadza klubami poniewaz np. taki Ronaldo czy Gerrard wie ze postawi ultimatom odchode albo podwyza to na pewna ja dostanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”