Birmingham City (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Birmingham City (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 mar 2008, 22:08

Rok założenia: 1875
Barwy: niebiesko-białe
Przydomek: The Blues
Adres: St Andrews Ground, Birmingham B9 4NH
Telefon: (0) 709 111 25837
Fax: (0) 121 766 7866
Prezes: David Gold
Menedżer: Alex McLeish
Strona: www.bcfc.com

Zakładam temat, bo chciałem skrobnąć coś na temat ich zimowego nabytku, czyli o młodym Argentyńczyku- Zarate

Dzisiaj Birmingham City pokonało u siebie Manchester City 3:1. Akurat Zarate strzelił 2 bramki. Warto dodać, że już w poprzednim spotkaniu z Reading strzelił swoją pierwszą bramkę dla The Blues.
http://www.fcfootballblog.com/2008/03/2 ... ighlights/ tutaj jest skrót. Jeszcze ta akcja na prawej stronie boiska zanim tam jakiś gracz z Birmingham został sfaulowany w polu karnym, była jego autorstwa.

P.S. Do Arsenalu go. :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 mar 2008, 22:14

Zarate czy to ten Argentyńczyk co z Aguero wymiatał na młodzieżowych MŚ 2007 ?

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 mar 2008, 22:16

P.S. Do Arsenalu go. Razz

No rzeczywiście ładnie się wprowadził do drużyny. Zagrał dobre spotkanie i co najważniejsze strzela bramki, ciekawe jak dalej się ten zawodnik będzie rozwijał aczkolwiek potencjał w nim brzemię spory ,a przy takim trenerze jak Wenger to sie raczej nie zmarnuje, a raczej wybuchnie :D. Co do samego Birmingham to chłopaki ostatnio nieźle sobie w lidze radzą.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 mar 2008, 22:20

Tobik33 pisze:Zarate czy to ten Argentyńczyk co z Aguero wymiatał na młodzieżowych MŚ 2007 ?

Tak, nawet w finale strzelił gola Czechom.
majer13 pisze:Co do samego Birmingham to chłopaki ostatnio nieźle sobie w lidze radzą.
Pozycja w tabeli nie odzwierciedla tego co grają. Mają też problemy ze skutecznością. Wciąż mam przed oczami te zmarnowane sytuacje z Chelsea, kiedy to przegrali 1:0 u siebie. Powinni spokojnie wtedy wygrać 3:1.
majer13 pisze:a przy takim trenerze jak Wenger to sie raczej nie zmarnuje, a raczej wybuchnie Very Happy
W sumie to Eduardo można odliczyć na następny sezon, Robin wiemy jaki jest podatny na kontuzje, a do tego zostaje tylko Ade, Bendtner i okazjonalnie Theo. Linie ataku pasuje wzmocnić i właśnie taki zawodnik jak Zarate byłby idealny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 mar 2008, 10:03

Wiedzialem, ze koles bedzie wymiatal, ale naprawde nei spodziewałem sie, ze az tak szybko sie wprowadzi do druzyny i bedzie tak skuteczny. Al - Sadd chcialo go sprzedac za niewielkie pienaidze. Ciekawe czy Birmingham ma prawo pierwokupu, bo moga miec z niego ogromny pozytek a i interes zrobic na nim świetny. Nie ma co sie oszukiwać, ma potencjal na gre w zdecyodawnie lepszym klubie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 mar 2008, 12:12

Tobik33 pisze:Zarate czy to ten Argentyńczyk co z Aguero wymiatał na młodzieżowych MŚ 2007 ?
Nie wiem czy Zarate wtedy wymiatał... Był jednym z największych rozczarowań.
Transfer do Al-Saddu na dobre mu nie wyszedł, spisywał się tam słabo i to dziwne, że Birmingham zdecydowało się go ściągnąć. Na pewno jest jednym z największych obecnie argentyńskich talentów. Gdyby w Argentynie grał w Boca lub River, a nie w Velez, to na pewno już od dawna grałby w Europie. Jeżeli Zarate będzie regularnie strzelał gole to spokojnie może liczyć na powołanie do kadry. Fernando Cavenaghi, który w Bordeaux strzela najczęściej gole z karnych i w pustą bramkę już wrócił do kadry.
Mam nadzieję, że w lecie Zarate znów zmieni klub, ale najlepiej na jakiś hiszpański. Dla takiego dryblera Anglia to nie jest zbyt dobre miejsce. Mauro nie jest tak silny i dobrze zbudowany jak Tevez, a jak trafi mu się tak Taylor to może być z nim ciężko. Jak ktoś oglądał ten mecz, to może powie co Zarate pokazał oprócz tych dwóch bramek. W Argentynie świetnie wykonywał rzuty wolne, świetnie też strzelał z dystansu. No i oczywiście ciągle wdawał się w dryblingi, co często kończyło się głupią stratą. Trzy lata temu razem z Gracianem, Castromanem i Somozą tworzył znakomity zespół, który zdobył mistrzostwo Argentyny.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2008, 18:00

Dzisiaj kolejna bramka Zarate :brawo: W dodatku jaka 8) Piękne uderzenie z wolnego i bramkarz nie miał szans. Co do meczu oglądałem drugą połowę i według mnie na zwycięstwo zasługiwało Birmingham. Mieli przewagę lepiej wychodzili z akcjami a gdyby nie Howard to 78 minucie padłą by dla nich bramka ( tak nawiasem to Tim świetnie wtedy obronił te dwa strzały )
Bramka dla The Toffes po rzucie rożnym strzałem z główki bramkarza Birmingham pokonał Jamie Lescott.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 kwie 2008, 18:04

majer13 pisze:Dzisiaj kolejna bramka Zarate Brawo W dodatku jaka Cool

Muszę zobaczyć. 8) Właściwie czego on nie grał od początku? Ostatnio wali bramki jak na zawołanie. :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 kwie 2008, 20:22

guru pisze:Właściwie czego on nie grał od początku?

Po dzisiejszy meczu mogę Ci chyba odpowiedzieć 8) Bo jak gra od początku to bramek nie strzela :lol: Jeśli ktoś oglądał mecz to czy mógłby napisać jak Argentyńczyk wypadł w dzisiejszym meczu :?: Wiem że Birmingham przegrało 1:5 ale może na tle drużyny wypadł dość dobrze :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 maja 2008, 19:13

Jestem ciekawy co sie po sezonie stanie z Zarate :D Opcje są mianowicie trzy :

1. Najmniej prawdopodobna - zostanie wykupiony przez Birmingham i będzie tam grał kolejny sezon

2. Wg. mnie najbardziej prawdopodobna - zostanie w Arabii i być może znowu zostanie gdzieś wypożyczany

2. No i trzecia neutralna - ostanie kupiony przez jakiś zespół z zachodu niekoniecznie angielski :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Re: Birmingham City (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 wrz 2008, 19:26

majer13 pisze:. No i trzecia neutralna - ostanie kupiony przez jakiś zespół z zachodu niekoniecznie angielski
Kupiło go Lazio no i proszę z jakim skutiem chłopak wali bramy na zawołanie jeśli nic mu w karierze nie preszkodzi to będzie z niego naprawdę solidny grajek który w Serie A będzie mógł bąbać po conajmniej 20 bramek :D Szkoda że Arsene gdyż ponoć się nim interesował bo 'nasza' angielska liga byłaby na pewno dużo ciekawsza :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 wrz 2008, 0:23

Nie kupiło a wypożyczyło za 3 mln (ojro pewnie). Opcja wykupienia to 15 mln. Co i tak przy jego obecnej formie strasznie wygórowaną ceną nie jest. A Zarate jak i całe Lazio póki co robi furorę i nawet i ich styl może się podobać. Nawet w meczu z Milanem moim zdaniem przegrali pechowo bo pierwsza bramka Seedorfa taka jak w bilardzie a strzał Zambrotty nie często się zdarza. Innym razem mogliby pokusić się o co najmniej punkt :P Póki co są liderem Serie A a Zarate najlepszym strzelcem :P
Wyżej zerkam na posty i też widzę że szalał w Anglii :P Ile zdobył goli?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2008, 0:27

Yukasz pisze:Wyżej zerkam na posty i też widzę że szalał w Anglii :P Ile zdobył goli?
Appearances 6 ( + 8 as sub); Goals 4; Yellow cards 1; Red cards 0

są to dane dotyczące poprzedniego sezonu, ale tylko w lidze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”