Reprezentacja Francji (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2008, 17:38

(L)oczkerson pisze:Fieldy tylko czy powołując gracza, który przez 3/4 sezonu był kontuzjowany i nie zagrał choćby 1 tak dobrego spotkania jakich Flamini miał wiele "nie grał źle a nawet dobrze" wystarczy
Nie wiem :P Zobaczymy. Na pewno Pata stać, na dobrą grę. Skoro został powołany, to pewnie będzie dawał z siebie wszystko.

Tak sobie myślę, że jak już wymieniać starą gwardię na nową [np. Makelele - Flamini] to najlepiej podczas meczów towarzyskich/eliminacyjnych. A nie podczas głównego turnieju. Postawił na doświadczonych i sprawdzonych graczy. Nie podoba mi się to do końca, ale co zrobię ? Nic nie zrobię. Musze sie z tym pogodzić i staram się szukać czegoś, co pomoże mi zrozumieć te powołania :D

(L)oczkerson pisze:sami nie pozbawiają się szans na ekstremalnie trudnym turnieju gdzie emeryci jak Thuram, Malelele czy Vieira będą musieli zagrać każdy mecz na najwyższym możliwym poziomie z bardzo małymi dostępami na odpoczynek
ale zgodzisz sie, ze nawet z Vieirą, Makelele, Anelką, czy Thuramem Francuzi i tak mają szansę na dojście do finału ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 17:42

fieldy pisze:ale zgodzisz sie, ze nawet z Vieirą, Makelele, Anelką, czy Thuramem Francuzi i tak mają szansę na dojście do finału ?
Oczywiście, tyle że te szanse są mniejsze niż gdyby choćby na ławce jako zmiennicy dla nich znaleźli się tacy gracze jak Treze, Flamini, Mexes czy Sagna..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2008, 17:44

Ja jestem zaskoczony, że ktos sie dziwi, ze nie jedzie Treze czy kosztem Mexesa jedzie np. Thuram a Flaminiego - Makelele. Pisalem to kilkakrotnie i napisze jeszcze raz do momentu kiedy stara gwardia nie zakonczy kariery to bedzie grała w pierwszym skladzie. Na całe szczeście Makelele odchodzi z reprezentacji, pewnie Thuram i ktos jeszcze, wiec beda mieli chlopaki okazje do gry. Mnie zaskoczylo powolanie Gomisa, chyba kosztem Ben Arfy no i moze Diarry - Flaminiego. Reszty sie spodziewałem.

Ile razy Treze grał od finalu MŚ w reprezentacji. :?:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 17:46

Jarzinho mnie też te decyzje nie dziwią i też zaskoczyło mnie tylko nazwisko Gomisa, tyle że nie zmiena to sprawy że uważam je za duże błędy

A argument za decyzjalmi trenerów pod tytułem "to już sprawa trenera i on ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje" nigdy mnie nie przekonywał bo po częsci odbiera mi on prawo do negowania trafności jego decyzji... (to trochę tak jak z tym dogmatem ę Papierz zawsze ma racje)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2008, 18:08

Spekulowanie o "pozbawianiu sie szans" to duze przegiecie. Mozna oczywiscie miec pretencje patrzac na pewne argumenty o brak tego czy tamtego - zwlaszcza Trezegueta czy Sagny, ale o to, ze Vieira, Makelele czy Thuram wytrzymaja trudy turnieju bym sie nie obawial. Widze, ze po czesci to, co chcialem przekazac napisal juz Babel, ale dorzuce swoje piec groszy.

Paradoks moze polegac na tym, ze ci gracze, ktorzy dla niektorych sa kontrowersyjni w 23-jce tak naprawde okaza sie wielkim atutem Francji. Nie musi tak byc, ale jest na to spora szansa. Kazdy z nich gra w reprezentacji od wielu lat, wystepowali na niejednym turnieju. To sa gracze idealni do takich imprez, bo motywacji im przeciez nie zabraknie. Nie teraz. Dzieki nabytej rutynie beda w stanie zachowac spokojny umysl bedac jednoczesnie maksymalnie skoncentrowanym, a nawet lekko rozluznionym, czego nie bedzie mozna powiedziec o wielu innych graczach wystepujacych na Euro. To jest wielka sztuka grac na maksimum swych mozliwosci, kiedy presja wgniata cie w ziemie i jeszcze czuc troche luzu, dzieki czemu latwiej ci sie gra. W ten sposob oni tak naprawde sa w stanie wzniesc sie na maksimum swych mozliwosci i beda grac lepiej niz przez calysezon w klubach. To jest wlasnie ten przeskok z dnia codziennego w klubie na te kilka meczy o szczegolna stawke w barwach narodowych. Oni to potrafia i to wykorzystaja.

Jesli Francja wygra te mistrzostwa, czy zajdzie w nich przynajmniej do polfinalu to rola tego doswiadczenia bedzie nie do przecenienia. Dlatego z nich nie zrezygnowano i nie postawiono na mlodszych, ale mniej obytych w tych klimatach, jak Flamini czy Mexes. Jesli sie na tym przejada to moga ich spotkac baty od kibicow. Sek w tym, ze stawiajac na Vieire czy Makelele moga wiecej zyskac niz stracic. Przygotowanie fizyczne problemem nie bedzie zadnym.

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 28 maja 2008, 19:08

No trochę szkoda, że Mexes, Flamini i Trezegol nie pojadą, szczególnie dla gracza Juve, który już ma trochę lat na karku, natomiast Mexes i Flamini niedługo przebiją się do pierwszego składu, gdyż dla takich graczy jak Makelele czy Thuram będzie to prawdopodobnie ostatni turniej tak wielkiej rangi, jakim niewątpliwie są Mistrzostwa Europy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 maja 2008, 22:01

Napiszę co sądzę

1. Ben Arfa - nie jedzie bo kondycyjnie nie da rady nawet jako zmiennik. To nie zawodnik na taką imprezę i na taką grupę eliminacyjną. Coś jak z Bronowickim jest Malouda jest Ribery , dla mlodego Francuza ? miejsca brak.

2. Trezege - Raymond farciarz Domenech nie kocha napastnika grającego w białoczarnym trykocie na codzień. W napadzie jest nadmiar bogactwa więć postanowił odmłodzić drużynę :D

3. Flamini wydaje mi sie ze jego czas w reprezentacji dopiero nadejdzie

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Reprezentacja Francji (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 wrz 2008, 22:22

To co wyprawia obrona Francuzów to majstersztyk, sami sobie 3 bramki wbili. Szkoda trochę Mandandy, bo nic nie mógł zrobić przy bramkach.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2008, 2:25

Mexes jak sam zapowiadał miał udowodnić Domenechowi ile jest wart no i pokazał :lol: :roll: Szkoda go trochę bo ogólnie to zły piłkarz nie jest ale jednak czasem przytrafiają mu się pomyłki dużego kalibru co miało także dziś miejsce. Choć nie, dziś przeszedł samego siebie bo to co widziałem w skrócie meczu woła o pomstę do Nieba. Żenujące zapasy z wyższym rywalem po których słusznie podyktowano rzut karny. A to nie pierwsze takie w polu karnym bo Mexes wyraźnie nie mógł sobie poradzić :roll: Jedno jest dla mnie pewne - obaj panowie (Mexes i mój ulubieniec Domenech :P ) powinni odpocząć od kadry dla dobra jej i swojego.
No i strach się bać jak podstawowy obrońca Romy jest w takiej formie to nie ma na nas mocnych w lidze :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 wrz 2008, 10:18

Co tu sie dziwic ze Austria ogrywa Francje, dla mnie to wielkie zaskoczenie nie jest chociaz typowalem to spotkanie na remis, no ale jak sie zostawia Domenecha na stanowisku, kiedy to powinien wyleciec z hukiem juz dosc dawno :!:

Odnajduje tu analogie do Polski, Francja bedaca w glebokim kryzysie potrafila na MS zdobyc vice mistrzostwo co wybaczylo slabe eliminacje czy pozniejsza kleske na ME,
Z nami jest tak samo tylko w innych proporcjach, wygrana i rmeis na portugalia, pierwszy raz na ME to duzy sukces co wybacxza prawie wsyztsko, nawet wakacyjna forme podczas turnieju, gdie to meilismy miec komsiczna opieke...
A Domenech jak i Leo cudotworcami nie sa tylko czasem sprzyja im ogrom szczescia, chociaz to troszke nie fair z mojej strony oraz pewnien nietakt ze stawiam Leo obok Dyzmy Domenecha :!:
Czy aby Francja tez nie gra 1 napastnikiem :P ?

Jeden i drugi powinien wyleciec po ME a tak eliminacje beda dawka goryczy :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2010, 21:29

http://www.sport.pl/MS2010/1,97762,7785 ... tacji.html
"Cień nad Les Bleus" - pisze niedzielny dziennik "L'Equipe". Kilku piłkarzom reprezentacji Francji grozi oskarżenie o uprawianie seksu z nieletnią prostytutką. Dwóch już zostało przesłuchanych. Skandal może mieć wpływ na skład kadry na mundial w RPA.
Nazwiska ze względu na charakter śledztwa nie zostały podane do wiadomości ani przez dziennik "L'Equipe" ani przez stację telewizyjną M6 (głównego udziałowca Girondins Bordeaux), która pierwsza poinformowała w sobotę o sprawie. Wiadomo tylko, że chodzi o trzech, może nawet czterech piłkarzy z kadry trójkolorowych. Dwóch z nich gra w ligach zagranicznych, jeden w klubie z południowej Francji.

Sprawa wypłynęła przy okazji śledztwa dotyczącego stręczycielstwa w - działającym przy popularnej wśród piłkarzy dyskotece - klubie nocnym w dzielnicy Champs-Élysées. Paryska policja wykryła, że wśród klientów byli również piłkarze reprezentacji Francji. Przy okazji okazało się jednak, że jedna z kobiet zatrudnionych w klubie była nieletnia. Za uprawianie seksu z nieletnią we Francji grozi kara do trzech lat więzienia i grzywna w wysokości 45 tys. euro.

Sprawa została przekazana do prokuratury w Paryżu. Wkrótce rozpocznie się proces sądowy. Dwóch piłkarzy zostało przesłuchanych jako świadków. Jeden z nich - ofensywny pomocnik - może być oskarżony. Według przecieków do mediów tłumaczy się, że nie wiedział, że ma do czynienia z nieletnią...

Dziennik "L'Equipe" pisze przy okazji, że wizyty piłkarzy w agencjach towarzyskich to znany sposób "odprężenia" w świecie futbolu, nie tylko wśród reprezentantów Francji. Paryż jest jednym z ich ulubionych miast, bo zapewnia dyskrecję. Jeśli jednak nie zostanie ona zachowana - co jest możliwe w tym wypadku - piłkarze ryzykują bardzo wiele. Mogą stracić kontrakty ze sponsorami, a ich wartość na rynku transferowym zostanie znacznie obniżona.

Na niecały miesiąc przed ogłoszeniem kadry na mundial w RPA zawodnik, którego nazwisko zostanie ujawnione w tej aferze zapewne nie dostanie powołania do reprezentacji.

"Ta afera może narobić wiele hałasu" - pisze dziennik "Le Figaro".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 kwie 2010, 23:02

W dzisiejszych czasach nie jest trudno pomylić 15 latki z pełnoletnią. Ale żeby tyle kasy mieć, być rozpoznawanym w całej Francji i do burdelu chodzić? Każda głupsza sama nogi rozłoży i nie trzeba by jej płacić... Nigdy tego nie zrozumiem...

Jakieś propozycje kto to?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2010, 23:14

Boromir pisze:Jakieś propozycje kto to?
Proszę bardzo:
Wieczorem na stronie francuskiego 'Le Point' pojawiła się informacja, że policja przesłuchała gwiazdę Bayernu Monachium Francka Ribery'ego oraz piłkarza Lyonu Sidneya Govou. Prawnik tego pierwszego potwierdził te doniesienia, jednak cały czas podkreśla, że Ribery rozmawiał z policją w charakterze świadka. Jak jednak pisze gazeta, zeznania młodej kobiety obciążają właśnie piłkarza Bayernu Monachium

Na przesłuchanie czeka kolejnych dwóch kadrowiczów. Wg 'Le Point' jeden z nich gra w Hiszpanii (ktoś z grupy: Abidal, Escude, Squillaci, Diarra, Benzema, Henry), a drugi występuje w 'klubie z południa Francji'.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 19 kwie 2010, 0:34

Hmmm ale żeby Ribery to bym się w sumie nie spodziewał. Facet co zmienia wyznanie na islam specjalnie dla żony :shock: No ale widać wszyscy faceci są tacy sami :mrgreen:
Oczywiście o ile to wszystko prawda bo mogą to być tylko wymysły prasy.
Boromir pisze:Ale żeby tyle kasy mieć, być rozpoznawanym w całej Francji i do burdelu chodzić? Każda głupsza sama nogi rozłoży i nie trzeba by jej płacić... Nigdy tego nie zrozumiem...
To akurat bardzo proste :mrgreen: Po co maja rypać jakieś przypadkowo poznane dupy :?:
Ani nie wie czy taka po wszystkim nie pójdzie do gazet żeby to sprzedać :?: , ani czy nie ma jakiegoś syfa :?: albo porobi jakieś zdjęcia czy nagra film i będzie go szantażować albo pójdzie na policje i będzie się domagać odszkodowania :?:

A tak mają elegancką agencje laski pewnie ładne, do wyboru do koloru i znające się na robocie a nie że rozłożą nogi i tyle :lol: I dodatkowo pełna anonimowość. To nie jest zwykły burdel choćby taki do jakiego fieldy chodzi :mrgreen: W takim "paryskim" to by normalnie zarabiającą osobę pewnie było stać tylko na przysłowiową "kole".
Swego czasu królem paryskich burdeli był sam Ronaldinho :mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 kwie 2010, 18:10

Dziś padły kolejne dwa nazwiska: Hatem Ben Arfa i Karim Benzema. Agent napastnika Realu już zaprzeczył tym doniesieniom. Ale w zasadzie cóż innego by mógł zrobić? Sprawa została przekazana do prokuratury w Paryżu. Wkrótce rozpocznie się proces sądowy. Swoją drogą to reprezentacja Francji ostatnio w mediach pojawia się w dość niefortunnych okolicznościach. Najpierw ręka Henry'ego, a teraz "seks-afera"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”