Narody - stereotypy i ich źródła - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 cze 2008, 20:44

cloner pisze:a także Iranowi
To jest wynik podobienstwa twojego wygladu co do Iranczykow?

Zadaen Polak sie nie cieszyl z bramek strzelonych przez Podolskiego, jezeli ktos tak pisze to tylko tak zeby zaraz odezwalo sie z 10 clonerow i 20 Yukaszow ganiac ten postepek :roll: Wy odpowiadacie tym trollem w tempie predkosci swiatla, sami sie do nich porownujac.

Ja bede tak samo kibicowal Niemcom i Polakaom czy to sie komu podoba czy nie

http://www.me2008.pl/artykul/1530/lu-lu ... podolski/2 - fajna piosenka Polaczki

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2008, 23:47

Martinho jak to on - nie wiedział co powiedzieć to zaczął coś krzyczeć byleby było o nim głośno. Powiedz jak się w ogóle odnieść do twojej 'rzeczowej' wypowiedzi? Tekst o clonerze i Iranie sięgający dna ale nie pierwszy taki z twojej klawiatury i zapewne nie ostatni. I ty masz czelność pisać że mecze wolisz oglądać w domu przed TV aby nie słuchać obrażania Niemców i pogardliwych w stosunku do nich wypowiedzi a inna osoba nie może jedynie sympatyzować z Iranem, fajnie :warrior: Tekst o tym że na równi kibicujesz Niemcom i Polakom też dobry bo niedawno udowadniałeś nam że to Polacy są na pierwszym miejscu a zaraz po nich Niemcy. Pewnie zanim skończy się turniej Niemcy wysuną się na prowadzenie - to tak jak w kolarstwie ten który początkowo jedzie z tyłu ma lepszą pozycję do ataku i ostatecznie wygrywa :lol: A tak w ogóle to nie wiem po co nas informujesz komu bardziej kibicujesz bo dyskusja jak pewnie nie zauważyłeś nie dotyczy twojego stosunku do kibicowania :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 8:49

Yukasz pisze:I ty masz czelność pisać że mecze wolisz oglądać w domu przed TV aby nie słuchać obrażania Niemców i pogardliwych w stosunku do nich wypowiedzi a inna osoba nie może jedynie sympatyzować z Iranem, fajnie
Gdzie clonera wysmialem ze kibicuje Iranowi? Dobrze sie czujesz?

Yukasz pisze:niedawno udowadniałeś nam że to Polacy są na pierwszym miejscu a zaraz po nich Niemcy
Kibicuje im tak samo jednak w meczu bezposrednim pomiedzy obiema druzynami jestem za Polska wiec wynika z tego ze troche bardziej jestem przywiazany do Polski. Ale niewiele.

Yukasz pisze:bo dyskusja jak pewnie nie zauważyłeś nie dotyczy twojego stosunku do kibicowania
Zaczales temat piszac cos o mnie, wiec chyba dotyczy to tego.

Nie chce mi sie gadac na ten temat ciagle lejesz wode i w kolko to samo zrozum ze dla mnie Niemcy sa tak samo wazne jak Polska i c*** ci do tego.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 cze 2008, 11:32

Martinho pisze:Gdzie clonera wysmialem ze kibicuje Iranowi? Dobrze sie czujesz?
Nie będę adwokatem diabła... yyy tzn clonera ale...
Martinho pisze:Zaczales temat piszac cos o mnie, wiec chyba dotyczy to tego.
Zacząłem (tak naprawdę to zaczęli inni ale mniejsza o to) w innym temacie pisząc o olsonie :lol: Ty byłeś małą wstawką której już od dawna nie ma i w ogóle nie zbudzasz kontrowersji :P
Martinho pisze:zrozum ze dla mnie Niemcy sa tak samo wazne jak Polska i c*** ci do tego.
No ale kogo to obchodzi? :lol:
Yukasz pisze:dyskusja jak pewnie nie zauważyłeś nie dotyczy twojego stosunku do kibicowania Rolling Eyes

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 11:37

Yukasz pisze:Nie będę adwokatem diabła... yyy tzn clonera ale...
Ale co? Czego sie czepiles? Zwrocilem ci uwage ze czepiasz sie mnie o jakies swoje urojone rzeczy a ty jeszcze masz jakies ale.
Yukasz pisze:Ty byłeś małą wstawką której już od dawna nie ma i w ogóle nie zbudzasz kontrowersji
Ciesze sie bardzo cos jeszcze?

EOT

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 22 cze 2008, 15:39

jesli chodzi o Niemcy to chyba kzdy zna opowiesci o ich kobietach. Byłem w Niemczech i wiecie co? te opowiesci są prawdziwe!!! Moze i kobiety nie mają brzydkich figur ale nawet jak jakas ma ladną figurę to uroda odstrasza!!! wiec w tym Niemców bijemy na łeb

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 cze 2008, 15:53

Oooo, widze ze jakas dyskusja z moim nickiem. Nie bardzo wiem o co chodzi, ale dajcie sobie spokój :P

Aaaa, zapomnialbym. Drogi Martinho: dałes mi rade, zebym Cie dodał do ignorowanych, skorzystalem z Twojej rady, a .. Ty nadal w co drugim poscie wymieniasz mój nick :lol2: Czy z Tobą jest wszystko okey :?: Przemyśl to sobie :wink: No i nie odpisuj, bo jestes ignore, tak sie lepiej forum przegląda, bez zbednych userow :lol:

Walić wszystkie stereotypy i tyle :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 15:56

To ze mnie dodales do ignore to oznacza ze mam o tobie nie wspominac? Sam ci dalem taka rade bo ci wiecznie cos nie pasowalo. Ja nie zamierzam zmienic swojego toku myslenia z powodu tego ze mnie dodales do ognorowanych :lol: Bede wymienial twoj nick kiedy tylko przyjdzie odpowiednia chwila a to ze mnie zignorowales to nie ma nic do rzeczy.

A tak z ciekawosci (jezeli widzisz ten post) - dlaczego kibicujesz akurat Iranowi?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2008, 0:30

Tymczasem znany psychiatra Claudio Mencacci radzi zawiedzionym kibicom, by nie gasili telewizorów, lecz stres wywołany niepowodzeniem Włochów na Euro próbowali leczyć kibicując komuś innemu.
I jest to zdrowe podejście. Prawdziwy wybór dla mnie może być oczywiście tylko jeden, związany z poczuciem narodowej przynależności, ale każdy ma większe lub mniejsze sympatie poza Polską. Ciężko się temu dziwić, skoro Polska udział w imprezach ma czysto symboliczny, ale niektórzy za bardzo się zaangażowali. Osoby, które kierują się głównie wynikiem sportowym, to dla mnie kosmici. Chociaż po tym jak jeden z forumowiczów z cyklu Dojczland uber ales nazywał resztę Polaczkami już mnie nic nie zdziwi :lol:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”