IV Liga - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 01 paź 2006, 9:02

Na Śląsku poziom jest chyba najwyższy i najbardziej wyrównany. Mieliśmy dwie grupy które teraz zostały połączone w jedną. Co w skutek tego się stało? Do III ligi awansuje jedna drużyna po barażach, 5 zespołów się utrzymuje, jeden gra baraż o utrzymanie a cała reszta leci niżej :/ Gorzej tego rozwiązać nie mogli.

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 9:07

5.
Dlaczego na Śląsku pomimo jednej grupy zwycięzca ligi gra w barażach? A nie wiesz jak przedstawia się poziom IV ligi małopolskiej? Tam chyba są też dwie grupy, a przynajmniej były takie u nich wcześniej?

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 01 paź 2006, 9:12

Nie wiem jak kiedyś, ale tam również jest tylko jedna grupa. Ale są w o wiele lepszej sytuacji bo zwycięzca awansuje bezpośrednio. Z ligi spada jedynie pięć zespołów. Liderem jest Przebój Wolbrom.
Szkoda bo na Śląsku jest kilka klubów z tradycjami które po tym sezonie pewnie przestanie istnieć bądź będzie się tułać po ligach okręgowych :/

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 9:33

7.
Powiem, a raczej napiszę Tobie, że w Wielkopolsce też były (są?) dwie grupy. Niestety nie za bardzo mam czas się zainteresować się tymi sprawami, ale chyba będzie trzeba nadrobić zaległości! Z tego co słyszałem, np. IV liga mazowiecka prezentuje marny poziom, a podlaska jest jeszcze gorsza od lubelskiej. W podlaskiej grupie w zespole MKS Mielnik, grało kilku moich kolegów stąd informacje o tej grupie. O mazowieckiej mogę napisać to co widziałem w Siedlcach, gdzie mam rodzinę i jak tam byłem to nie omieszkałem wstąpić na stadion tamtejszej Pogoni.

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 16:16

27.
sbQ pisze:
Gerd pisze:7.
W podlaskiej grupie w zespole MKS Mielnik, grało kilku moich kolegów stąd informacje o tej grupie.
Pewnie Twoi koledzy mieli na myśli pozim gry ich zepsołu :roll:
Całej ligi, nie tylko Mielnika. W końcu grai z zespołami z pólnocnego Podlasia, a nie między sobą. A skoro mieszkają w Białej Podlaskiej, więc byłem informowany na bieżąco szczególnie jeżeli chodziło o mecze Mielnika i drużyn z którymi grali w danym czasie.

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 01 paź 2006, 18:48

Więc, aby rozwiać wszelkie wątpliwości:
- na Śląsku są 2 grupy: I gr. i II gr.
- w Wielkopolsce są też 2 grupy: północna i południowa
- pozostałe województwa mają po jednej grupie.
- w przyszłym sezonie( nie tym 2006/07) na 100% będą połączone grupy śląskie w jedną(nie będzie wtedy baraży).

I tak ode mnie mam takie wrażenie, że I gr. śląska ma jak na IV ligę wmiarę średnio-wysoki poziom(ciężko mi porównać do innych, bo nie wiem jak grają w innych grupach). No chociaż nie zmienia faktu, że poziom jest wyrównany.
W każdym razie w tamtym sezonie beniaminek Górnik Wesoła Mysłowice zawojował ligę(był za GKSem Katowice i miał tyle samo pkt co GKS Tychy, ale (nie)stety różnicą bramek wylądował na 3 miejscu).
A obecnie w IV lidze jest bardzo ciekawie :wink: :] : GKS Tychy, Ruch Radzionków, MK Katowice, no i Górnik Wesoła [może nie są to potęgi ale na meczach jest bardzo ciekawie].

tadzik999
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tadzik999 » 13 paź 2006, 21:12

PODKARPACKA
Już kilka sezonów możemy oglądać w IV lidze drużyny, które stoczyły się na dno ale swego czasu miały dużą markę w piłkarskiej Polsce. Najlepszym przykładem jest tu STAL MIELEC(Mistrz Polski1972/1973, 1975/1976). 1974 był rokiem Mistrzostw Świata w Niemczech gdzie Polacy wywalczyli 3. miejsce, a piłkarze Stali mieli w tym bardzo dużą zasługę (trójka Lato, Kasperczak, Domarski). Można jeszcze powspominać inne klubu które zawitały do I ligi jak Siarka Tarnobrzeg, Resovia czy Igloopol.

Marki znane ale fudbol coraz słabszy z roku na rok. Wogóle na Podkarpaciu długo czekaliśmy na drużyne w wyższej klasie rozgrywej i wkońcu mamy STAL.

Mrs.was
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: IV Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mrs.was » 11 lis 2008, 13:09

W 4 lidze sezonu 2008-2009 w grupie lubuskiej rzadza CZARNI BROWAR WITNICA. Walczymy o awans!

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 lis 2008, 13:27

tadzik999 pisze:Resovia
A oni kiedyś grali wyżej niż 3 liga :?: Pytam bo się zastanawiam a nie chce mi się grzebać :) Z regionu Stalowa Wola trzyma się w miarę już sporo lat, ciągle 2-3 liga.

Glosny1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Glosny1 » 14 cze 2009, 20:31

IV liga łódzka zakończyła się. Można rzec że równy poziom reprezentowała, do 3 kolejek przed końcem, nawet 5 drużyn aspirowało do III ligi. Awans zapewniły sobie, Włókniarz Zelów oraz Pogoń Ekolog Zduńska Wola a w barażach zagra KS Paradyż, który w ostatniej kolejce przegrał na swoim boisku z Pogonią Łask Kolumna 1:3, tym samym zaprzepaszczając bezpośredni awans na własnym stadionie. Wicemistrzowie obu grup IV ligi mazowieckiej zmierzą się w barażu o prawo gry w barażu z KS paradyżem, zespołem IV ligi łódzkiej

Obrazek

W barażach IV ligi mazowieckiej walczą: Okęcie Warszawa - KS Piaseczno

Po pierwszym meczu barażowym:

Okęcie Warszawa 1-5 KS Piaseczno
KS Piaseczno - Okęcie Warszawa 17 czerwca, 17:00.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 cze 2009, 16:26

a ja chciałbym się pochwalić sytuacją ligową mojej miejscowej drużyny (jest to liga okręgowa 2008/2009, grupa Płock stan na dwie kolejki przed końcem sezonu):

Obrazek

W meczu z wiceliderem Maszewem w 27 kolejce Gąbin zapewnił sobie awans do 4 ligi :D
chyba nikt nie ma takich statystyk w całej Polsce :afro:

Seba87
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Seba87 » 24 lip 2009, 19:28

Niestety w tym sezonie IV liga podkarpacka nie przedstawia się za wesoło. Jest tylko kilka ekip Które prowadzą regularny doping i wspierają swoją drużynę na wyjazdach są to Igloopol Dębica, JKS Jarosław , Polonia Przemyśl , Orzeł Przeworsk , MKS Kańczuga, Pogoń Leżajsk , Sokół Nisko i to by było na tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”