Forumowy plebiscyt 2008

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Forumowy plebiscyt 2008

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2008, 15:21

Nie ma na co czekać, trzeba się brać do roboty.
Brane pod uwagę będą tylko pierwsze głosy, więc nie trzeba całej litanii pisać.
Uzasadnienia oczywiście mile widziane, choćby po 1 zdaniu przy każdej kategorii.
Plebiscyt trwa do końca roku.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) -
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) -
3. Najsłabsze ogniwo forum -
4. Najwiekszy piłkarski znawca -
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
6. Największy dowcipniś -
7. Najwiekszy agresor-
8. Największy dziwak -
9. Najlepszy mod -
10. Najlepszy avatar -
11. Najlepszy podpis (sig) -
12. Najciekawszy temat -
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum -

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Forumowy plebiscyt 2008

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2008, 17:01

Nikt się nie kwapi więc pójdę na pierwszy ogień

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Mentor czyli czy Pawełek dojdzie? Wybierałem między Chlopaczkiem a Mentorem, ale Mentor ma jeden duża przewagę - lubi wódkę (bynajmniej nie detalicznie), Chlopaczek ma wady - nie lubi wódki i kibicuje Milanowi. Może piwus gdyby tylko częściej się [k****] udzielał :P
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - Tyle się nowych twarzy pojawiło, że nikt mi do głowy nie przychodzi. Często teorie z dupy (milanista wiadomo), ale w tej kategorii pozbawiony konkurencji - Wilmore.
3. Najsłabsze ogniwo forum - Zakały forum? Hmm... wszyscy którym nie chce się pisać. Kij wam w szprychy.
4. Największy piłkarski znawca - Generalnie siła tego forum jest dość duża świadomość i wiedza piłkarska u dużej ilości użytkowników. Nikt nie wyróżnia się na tyle, żeby od razu stawiać na forumowym firmamencie czy ubierać w żółty trykot lidera.
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - z każdym sezonem liczba ta się zawęża i z każdym rokiem jest trudniej kogoś wskazać. Bellus, w dalszej kolejności calciomaniacy, Kapitan Żbik, pubuśbubuś
6. Największy dowcipniś - Franz. Ostał się jako jedyny z loży szyderców.
7. Największy agresor - Mało w temacie forumowym ale ważne. Agresywne, niefortunne i niesprawiedliwe w stosunku do ludzi z którymi pracowali odejście z redakcji Ducha i Skorpssa. Nie chodzi o samo odejście, ale o formę.
8. Największy dziwak - czyli synu zmień ojcu hasło na pilka.pl - Martinho. Aż strach myśleć, co będzie jak sobie przypomni o nas w 2009.
9. Najlepszy mod - Najlepszy jedyny mod - fieldy
10. Najlepszy avatar - K.U.R.W.A już wybrała - K.J
11. Najlepszy podpis (sig) - Obrazek
12. Najciekawszy temat - Kościół. W innych tematach zawsze to samo. Tam można się dowiedzieć czegoś nowego.
13. Co się stao? - czyli, wydarzenie roku na forum - Nowa pilka.pl. Wielki szacunek dla administracji za nieustępliwość mimo przeszkód i malkontenctwa. Żółwik Obrazek

Powiem wam w tajemnicy, że trudno coś sensownego spłodzić w tej zabawie.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 gru 2008, 18:16

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Chłopaczek, mimo że Milanista to jednak równy gość. A zresztą...
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - nie wiem
3. Najsłabsze ogniwo forum - użytkownik '10' - za jebitne teorie o legendach Juventusu.
4. Najwiekszy piłkarski znawca - nie wiem
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - nikogo bym nie chciał poznać.
6. Największy dowcipniś - nie wiem
7. Najwiekszy agresor- nie wiem
8. Największy dziwak - przychylam się do zdania Mentora - Martinho
9. Najlepszy mod - fieldy (w ogóle są jacyś inni?)
10. Najlepszy avatar - Snipp_
11. Najlepszy podpis (sig) - nie wiem
12. Najciekawszy temat - nie wiem
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - wiadomo - nowa piłka.pl

Nudziło mi się.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 gru 2008, 13:31

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - piwus - kibic nie tylko sprzed tv, zna sie na polskiej pilce, a te jego ironie, palce lizać :P cięte riposty, spory sarkazm nawet, to jego głowne cechy, a na dodatek sprawuje funkcje moderatora, debeściak
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - rezus - nie wiem jakim klubom kibicuje, ale widuje go zarówno w polskim dziale, jak i we wloskim, więc wybór sluszny. Ma pojęcie o aspekcie kibicowskim, zatem jest to jedyny z mozliwych kandydatow, na ktorego moglem oddac glos
3. Najsłabsze ogniwo forum - WIlmore - nawet nie ma czego komentować, po prostu stoi po drugiej stronie barykady
4. Najwiekszy piłkarski znawca - czeher - ma wiedzę ogólna, nie bryluje w zadnym z działów, ale na wiekszosc tematów na wyrobioną opinie i potrafi sie z sensem wypowiedzieć, zawsze przyjemnie czyta sie jego wypowiedzi
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Snipp, Wilmore, Bienias, Franz - cała ta czwórka żyje w świecie, ktorego ja nie rozumiem
6. Największy dowcipniś - brak - forum jest mało zabawne, uzytkownicy lajtowi, nic ciekawego sie tu ostatnio nie dzieje
7. Najwiekszy agresor- brak - forum jest spokojne ostatnimi czasy
8. Największy dziwak - Wilmore - niestety nie znalazłem jeszcze sposobu, zeby zrozumiec jego wypociny
9. Najlepszy mod - piwus - porównałbym go do sosu słodko-kwaśnego, ktory bardzo lubie :P
10. Najlepszy avatar - czeher - różowa laska
11. Najlepszy podpis (sig) - czeher - różowa laska, Forza Viola
12. Najciekawszy temat - brak - po zmianie forum nie ma ciekawego tematu, wiekszosc dyskusji omijam, a napinka Real-Barca i Milan-Inter-Juve mnie nie intereresuje
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - zmiana wygladu serwisu - na gorsze wg mnie

:beer:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 gru 2008, 15:14

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - czeher - bo bukmacherka, bo w każdym temacie ma coś do powiedzenia
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - nie widzę was, sorry, dla mnie na tym forum są weterani i zmienne, różne co parę miesięcy - może piotrcies, Mendez, baziu?
3. Najsłabsze ogniwo forum - jak wyżej :lol:
4. Najwiekszy piłkarski znawca - Mentor - w tym sezonie on rozstawiał wszystkich po kątach (chociaż wątpię, by Bozian strzelił jednak te 30 bramek)
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Yukasz, bellus
6. Największy dowcipniś - Chłopaczek - ostatnia seryjna produkcja złotych ust
7. Najwiekszy agresor- rkoeman - zamyka pyski hejtersom jednym spojrzeniem w monitor i dwustoma statystykami, plus za akcję ze spleśniałą główkę
8. Największy dziwak - Wilmore - za wyjątkowo nieprzeciętne poglądy wśród osób, które nie dostają za nie pieniędzy (w przeciwieństwie do polityków, policjantów, trenerów, menadżerów, dziennikarzy)
9. Najlepszy mod - Pisakk działajacy z konta fieldiego
10. Najlepszy avatar - Duch - najsympatyczniejsze avatary na forum
11. Najlepszy podpis (sig) - Wilmore - on nie jest Bogiem, on jest tylko naszym Lordem
12. Najciekawszy temat - Pewniak Dnia, gratulacje dla twórców
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - nowa wersja serwisu, wielka robota administracji, żal że tak cieżko sie przyzwyczaić

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 gru 2008, 16:20

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Mentor, Fieldy
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - Wilmore
3. Najsłabsze ogniwo forum - el Crack
4. Najwiekszy piłkarski znawca -Kuman
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - ci z ktorymi dyskutuje na forum
6. Największy dowcipniś - za ironie Piwus
7. Najwiekszy agresor-
8. Największy dziwak -
9. Najlepszy mod - Fieldy
10. Najlepszy avatar - konsekwentnie Bienias :D
11. Najlepszy podpis (sig) - konsekwentnie Bienias :D
12. Najciekawszy temat - Barca
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - stagnacja zeby nie powiedziec degresja forum

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 gru 2008, 17:24

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Mentor
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - nie wiem
3. Najsłabsze ogniwo forum - el Crack
4. Największy piłkarski znawca - rkoeman
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - jest paru
6. Największy dowcipniś - Yukasz :)
7. Największy agresor- Kamil232 czy jak mu tam
8. Największy dziwak - .......
9. Najlepszy mod - Fieldy
10. Najlepszy avatar - mój :)
11. Najlepszy podpis (sig) - mój
12. Najciekawszy temat - Domek nr.10
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - nowe forum

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 gru 2008, 17:31

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Red85
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - Red85
3. Najsłabsze ogniwo forum - rkoeman
4. Największy piłkarski znawca - Red85
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - fieldy
6. Największy dowcipniś - rkoeman
7. Największy agresor- nie ma.
8. Największy dziwak - boskigonzo
9. Najlepszy mod - a jest ktoś poza fieldym?
10. Najlepszy avatar - mój
11. Najlepszy podpis (sig) - mój
12. Najciekawszy temat - Manchester United
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - nic ciekawego.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2008, 17:40 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 gru 2008, 17:38

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) -
Poziom forum niestety sie obnizyl. Gdyby nie stara gwardia w postaci Piwusa Babla Fieldy Mentora i innych byloby kiepsko. Latwiej bedzie liczyc glosy gdy wybiore jednego z nich. Trudna decyzja postawie jednak na Mentora.

2. Debiut roku (Rookie Challenge ) -
Wilmore sie lapie do tej kategorii? Jezeli tak to wlasnie on.

3. Najsłabsze ogniwo forum -
Nie wiem.

4. Najwiekszy piłkarski znawca -
Nie bede nikomu schlebial. Wiadomo ze tutaj kazdy zna sie na pilce i niemal kazdy mysli ze zna sie na niej doskonale.

5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
Raczej dziewczyny z avatarow niektorych forumowiczow chcialbym poznac.

6. Największy dowcipniś -
Nagroda zbiorowa dla fanow SD z komentarzy na stronie glownej.

7. Najwiekszy agresor-
Brak.

8. Największy dziwak -
Jest za porzadny zeby kibicowac Interowi - Babel.

9. Najlepszy mod -
Fieldy poniewaz jest wszedzie. Dziala szybciej niz ja mysle.

10. Najlepszy avatar -
RealFan chyba nie zmienil avatar? Wiec jego krowa.

11. Najlepszy podpis (sig) -
Moj.

12. Najciekawszy temat -
AC Milan oraz intelektualno-satyryczny topic o Kosciele.

13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum -
Moze nie bezposrednio zwiazane z forum ale jednak. Ewa na zlocie. Jakze moglbym nie docenic tej dziewczyny.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 gru 2008, 19:21

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Wybór ciężki bo dwóch kandydatów zasłużyło jednakowo na to wyróżnienie. Ostatecznie zdecydowałem się postawić na fieldy'ego, bo bez niego forum już dawno by padło.

2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - Chyba jednak Wilmore. Innych ciekawych debiutów nie pamiętam ... i chyba jednak takich nie było.

3. Najsłabsze ogniwo forum - Mało nas ... nie ma gdzie szukać tych słabych ogniw.

4. Najwiekszy piłkarski znawca - Każdy dobrze uprawia swój ogródek. Jedni miażdżą w temacie Barcelony inni w Arsenalu. Za ogólną wiedzę zaś wyróżnienień nie będzie.

5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Z wieloma już miałem przyjemność, ale spośród Tych, z którymi jeszcze nie to Yukasz.

6. Największy dowcipniś - Bez dwóch zdań piwus. Jego potyczka z kumanem przed mecz z Barceloną - mistrzowska.

7. Najwiekszy agresor - Wilmore. Wiernie, ale czasami ślepo obstaje przy swoim, co może wkurzać.

8. Największy dziwak - franz ... chociaż mogę się mylić. Nie wiem, nie piłem z nim :D

9. Najlepszy mod - przyczajony Pisakk, o którym słuch zaginął przy przeprowadzce na Śląsk. To pewnie wina tych chuliganów z Bukowej :lol:

10. Najlepszy avatar - zmieniam, bo większość na siebie głosowała, czyli ... Duch :P (po edycie)

11. Najlepszy podpis (sig) - Czesław.

12. Najciekawszy temat - Pewniak dnia. W innych tamatach nuda.

13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany. Nie wiem czy wyszły one na dobre, ale atmosfera po nich jakoś zdechła. Niektórych widać przystosowanie się do nowych kolorów przerosło.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2008, 20:40 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 gru 2008, 19:51

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - Fieldy
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - Nie wiem, jakie były, jak sam tu jestem od stycznia.
3. Najsłabsze ogniwo forum - cloner, czyli martwica mózgu
4. Najwiekszy piłkarski znawca - Chłopaczek
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Z ferajny Milanistów trudno jednego wyróżnić, więc wyróżnię jedną - Ewę.
6. Największy dowcipniś - Fieldy? Z temat o Friends.
7. Najwiekszy agresor- cloner, tłumaczenie chyba zbędne
8. Największy dziwak - franz, jak powyżej - kto przeczytał raz jego "wypowiedzi", temu chyba starczy za wyjaśnienie.
9. Najlepszy mod - Fieldy, bo znam dwóch, jednego miałem wątpliwą przyjemność poznać jako nieobiektywnego, więc mogłem wyróżnić tylko tego drugiego.
10. Najlepszy avatar - Chłopaczek, za dobry gust w wyborze kolorów koszulki :wink:
11. Najlepszy podpis (sig) - Również Chłopaczek, za "modlić się..."
12. Najciekawszy temat - Kościół!
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - Beznadziejna zmiana wyglądu forum i kolorystyki, zwycięzca jako jednooki wśród ślepców. :wink:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 06 gru 2008, 20:27

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - każdy, kto ma coś sensownego do napisania
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - nie byłem od początku roku ale chyba Wilmore - ma dziwny, inny punkt widzenia na (wydawałoby się) proste, jasne sprawy
3. Najsłabsze ogniwo forum - Każda osoba, która niespełnia punktu "1"
4. Najwiekszy piłkarski znawca - ciężko wyróżnić, każdy ma własne pole zainteresowania danym klubem/ligą
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Jarzinho, Fieldy,
6. Największy dowcipniś - Wilmore nadal uważam, że to co czasem pisze to jakiś dowcip
7. Najwiekszy agresor - Kiedyś chyba PubuśBubuś miał sporo 'zagrożeń'
8. Największy dziwak - PubuśBubuś (sezonowiec), Franz (styl wysławiania się (bądz pisania, jak kto woli), Cloner za całokształt
9. Najlepszy mod - oczywiście Fieldy - bez niego spełniły by się słowa Kononowicza ('nie będzie niczego')
10. Najlepszy avatar - Wizualnie Czeher ale mój jest 'naj naj najwartościowszy'
11. Najlepszy podpis (sig) - brak
12. Najciekawszy temat - Pewniak Dnia
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - Co się stao? Nowe forum i się zes***o - jest gorzej niż myślałem, zostały najsilniejsze dinozaury a nowych nie widać. Wniosek: lepiej nie będzie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2008, 21:09

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - niech bedzie fieldy, bo najregularniej sie produkuje.
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - wilmore, slaby wybor w tym roku.
3. Najsłabsze ogniwo forum - nie mam pojecia.
4. Najwiekszy piłkarski znawca - nikogo nie wyroznie.
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - jest kilku takich.
6. Największy dowcipniś - piwus bo tak.
7. Najwiekszy agresor- nie znam.
8. Największy dziwak - nie znam.
9. Najlepszy mod - fieldy.
10. Najlepszy avatar - moj :P
11. Najlepszy podpis (sig) - chlopaczek, potem czeher
12. Najciekawszy temat - chyba kosciol, real madryt, barcelona - kolejnosc nieprzypadkowa.
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - nowe forum, wole stare, ale nic ciekawszego sie nie wydarzylo.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 gru 2008, 21:32

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) - (L)oczkerson, pisze w wielu temat i się nie napina (albo nie zauważyłem :wink: )
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - sam jestem "nowy" więc nie wskażę nikogo
3. Najsłabsze ogniwo forum - brak (chyba)
4. Najwiekszy piłkarski znawca - nie ma takiego, każdy jest najlepszy w swoim mniemaniu :P
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Cloner z Wilmorem w tym samym czasie :lol:
6. Największy dowcipniś - piwus
7. Najwiekszy agresor- rkoeman
8. Największy dziwak - Wilmore
9. Najlepszy mod - jak jest widoczny 1 to nie wybór, dlatego żaden :wink:
10. Najlepszy avatar - Yukasz
11. Najlepszy podpis (sig) - cheher
12. Najciekawszy temat - Hmm, Pilka.pl pomaga za ciekawą inicjatywę
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum - zmiana wyglądu, w większości przypadków zawsze na gorsze.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 gru 2008, 21:50

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) – Zdecydowanie fieldy. Jest wszędzie, jak wchodzę na to forum od czasu do czasu to mam wrażenie, że tylko mu jeszcze zależy, żeby forum na dobre nie zarosło pajęczynami i kurzem.
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) – Nikt nie zasługuje na to wyróżnienie, nawet w najmniejszym stopniu.
3. Najsłabsze ogniwo forum – Nie wiem, tak po prostu nie wiem.
4. Najwiekszy piłkarski znawca – Trudno wyróżnić jedną osobę, a więc nie wyróżniam nikogo.
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać – Zostało mi jeszcze z 4 – 5 osób do poznania (głównie ci co mieli być na zlocie a nie byli), ale jak miałbym wybierać jedną to niech to będzie bellus.
6. Największy dowcipniś – Mistrz ironii. Zdecydowanie, bo Mazak i KJ zaginęli w akcji, a Pan Ironia coś jeszcze skrobnie od czasu do czasu.
7. Najwiekszy agresor- Znowu piwus, gdy nalałem mu za dużo wódki. (No i jak można tak przeklinać, a fujjjj :lol: ) A tak serio to nikt, jakoś nadmierna agresja chyba odeszła na forum w niepamięć i dobrze.
8. Największy dziwak – Trudno kogoś tu wybrać. To co dla jednych jest dziwne dla innych jest najnormalniejsze w świecie. Zresztą taka dziwność przez internet to nie dziwność. Nie ma co się kierować własnymi kryteriami dziwności, bo kążdy ma inne, ale jak już jestem zmuszony do indywidualnego wyboru (w końcu na tym to polega) to Wilmore. Głównie z braku sympatii dla tego... czegoś.
9. Najlepszy mod – Jedyny na tym forum. fieldy
10. Najlepszy avatar - Snipp_
11. Najlepszy podpis (sig) – Franz... Ponieważ lubie twórczość pisarza, który go spłodził, no i… jest powiązany z moim prywatnym życiem
12. Najciekawszy temat – Kiedyś zdecydowanie w tej kategorii wygrywał temat o polityce. Teraz, gdy ten temat umarł, nic nie zasługuje na to wyróżnienie. (Żałosne podrygi tematu o czymś tak nudnym i podłym jak Kościół się tu nie kwalifikują)
13. Co sie stao?- czyli, wydarzenie roku na forum – NIC (jest równoznaczne z śmierć forum pilka.pl)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”