G-4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Uchi_UfFy

G-4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 12 mar 2005, 11:34

Co sądzicie o tej grupie buntowników,którzy już wchodzą w zatarg z Ideą?

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 12 mar 2005, 11:37

Na moje niepotrzebnie. Myślą że maja pieniadze to skompromituja PZPN, zreszta PZPN tez jest smiechu warty :P A Idea może tylko pomóc biedniejszym z extraklasy :>

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 mar 2005, 12:08

Jak to powidzial Listkiewicz " bedzie afera jakiej jeszcze nie bylo "

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 mar 2005, 12:53

Wedlug mnie jest jakas wielka paranoja. Wlasciewie to niewiem po co ta Grupa G-4 powstala??????

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 12 mar 2005, 12:56

Chyba za bardzo spodobała im się grupa G-14, i chyba myślą, że im chodzi o to samo.Podobno mają ich nawet wykluczyć.Śmieszne jest to...IDEA rządzi polską piłką, i co rozkaże to PZPN uczyni :! :(

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 12 mar 2005, 13:26

Niewiem czy w histori ekstraklasy bylo takie cos ze jezeli sponsor zaiwestowal kase to ekstaklasa musi sie nazywac IDEA EKSTRAKLASA osobiscie wkurzylo mnie to ale ... za chwile bedzie inny sponsor i bedzie sie nazywac np. DUREX EKSTRAKLASA hehe

Awatar użytkownika
boca
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boca » 12 mar 2005, 14:27

I kto należy do grupy G4 Amica Groclin ( aż śmiać mi się chcę , że te wiejskie klubiki chcą rządzić polską ligą , przecież to paranoja , co oni osiągnęli dla polskiej piłki , Amica istnieje kilkanaście lat i już chce rządzić ) , widać dlaczego polska piłka schodzi na psy .
Wisła i Legia wybrały łatwiejszą drogę ( wiadomo chodzi o pieniądze , przez swoich prezesów mają tylko jeden cel zarabiać , przez to tracą inni napewno bardziej zasłurzeni w lidze niż Amica czy Groclin - np . Cracovia , Lech , Pogoń i inne kluby polskiej piłki ) .
Oni tylko chcą więcej dla siebie , bo to jest biznes , a kibiców olewają bo wiedzą , że jak będą europejskie puchary to i tak kibic przyjdzie na mecz .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 mar 2005, 14:41

Jak dla mnie to jest jakaś jedna wielka pomyłka. Zebrały się cztery kluby z czego dwa to wogóle nie wiem za kogo się uważają (Groclin i Amica) i myślą, że będą bojkotować nie wiem z jakiej racji. Z drugiej strony jednak z tego co wiem to PZPN podpisał umowę sponsorską z którą kluby nie zostały zapoznane do tej pory. Dlatego pewnie tak się frustrują. Ta cała polska ekstraklasa to wogóle śmiech wywołuje we mnie. Pomijająć już jej poziom to te ciągłe afery są naprawdę zabawne. Nie wiem jak to się zakończy ale nic dobrego z tego nie wyjdzie napewno.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 mar 2005, 15:57

No pojawiają się tu opinie, że to jakaś pomyłka, że co te kluby sobie myślą... Otóż to ostatnie kluby, które tworzą jakiś pozytywny wizerunek polskiej piłki. Spokojnie do tej grupy można by sobie zaliczyć Cracovię, ale pan Filipiak nie chce marnować pieniędzy na walkę z PZPN jak dawał sobie radę w 3 lidze to dla niego teraz jest spora kasa. A Wisła legia Amica Groclin mają prawo żądać więcej bo to ich się ogląda a nie pojedynek gigantów Zagłębie Lubin- Górnik Łęczna. Listek się dziwi, że daje kasę za darmo a G4 się na niego rzuca, że to psie pieniądze i chcą więcej. W takiej sytuacji każdy myśli, że to chciwe sępy, ale prawda jest trochę inna...
Przez 3 i pół sezonu do kas PZPN-u wpłynie 31 mln zł do równego podziału między klubami. I to nie jest tak, że chcemy zabrać więcej "kurduplom”, ale negujemy cały układ i o tym zara.
31 mln to ładna sumka tylko, że jest problem... Rocznie Wisła otrzyma około 135 tys. zł. Chyba nie trzeba mówić, że to nie wystarczy na utrzymanie murawy podgrzewanej np. Co najwyżej na budkę z hot-dogami :roll:
O co się pluć jak ta kasa za nic?? No nie bardzo za nic. Kluby jak wiadomo posiadają swoją powierzchnię reklamową na stadionach i koszulkach. Idea oprócz tego, że otrzymała prawo do nazwania ekstraklasy, ( co do tego nic nie mam, bo nie posiadamy jakiejś wymyślnej nazwy, z którą żal by się żegnać dla mnie możemy się nazywać nawet Rywin Ekstraklasa) dysponuje pewnym procentem tej powierzchni do własnych celów. Podejrzewam, że nie tylko Wisła byłaby w stanie sprzedać te miejsca za większą kasę niż otrzymała. A ponieważ PZPN zawarł tą żenującą umowę niejako za plecami klubów (właściwie to nie poinformował o warunkach zanim jej nie podpisał) zasłaniając się pełnomocnictwem, de facto G-4 zostało okradzione.
Zostaje jeszcze kwestia reklam na koszulkach, które znajdą się na miejscu zajmowanym dotychczas przez logo Anal Plusu. Otóż jak wiadomo sponsorem, którego kasa stanowi sporą pozycję w budżecie Wisły jest Era konkurencja Idei na komórkowym rynku. Idea "dobrodusznie" pozwoliła mam nie umieszczać swojej reklamy obok reklamy Ery ... PRZEZ PÓŁ ROKU :shock: !! Chyba tylko dla mnie to wygląda na próbę zamknięcia mordy Wiśle teraz, bo za rok można będzie robić już wszystko.
Idea nie grozi klubom bezpośrednio nasyła swojego "czarnucha" PZPN, któremu podlegamy. Grozi, że wyrzuci nas z ligi. Powinien się zastanowić, kto na tym straci... Ktoś kiedyś w Bayernie powiedział po tym jak mu się decyzja związkowa nie spodobała, że Bayern może złożyć aneks do ligi hiszpańskiej i zobaczymy jak sobie poradzą bez nich... Nas jest czwórka i sądze jakoś, że mamy większe znaczenie w Polsce niż Bayern w pojedynkę w Niemczech...
A wracają do G-4 musi protestować żeby nie stworzyć precedensu...
Bo wtedy PZPN je tak ... "wyrucha", że taką wcale nie tak bogatą Amicę może doprowadzić do bankructwa ( nie płakałbym nad takim "klubem" ale tera trzeba się razem trzymać). I tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 mar 2005, 16:04

Widzę, że piwus jest dobrze zorientowany w temacie. Przeczytałem sobie to co napisałeś kilkakrotnie i w sumie masz rację jeśli to jest przynajmniej większa część prawdy a nie wierzchołek góry lodowej. W żadnym razie nie stanąłbym po stronie PZPN-u ale ten cały bojkot wydawał mi się bezsensowny. Teraz trochę zmieniłem zdanie ale musiałbym jeszcze trochę o tej całej sprawie poczytać. W każdym bądź razie dobrze, że ktoś się w odpowiedni sposób wypowiedział na ten temat.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 12 mar 2005, 16:12

Faktem jest że jeżeli w Gaciach(taka mijscowość pod grudziądzem) powstanie jakaś duża fabryka(dajmy na to Bosh) to i taki klubik bedzie sie rzadzil w extraklasie. KS Bosh Gacie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 mar 2005, 20:40

Faktem jest misiu, że nie chcemy rządzić w ekstraklasie, ani w Idea Ekstraklasa, nie o to się gra toczy. Wisła legia Groclin Amica to kluby, które walczą o inne cele i mają inne wydatki niż np. taki Kujawiak (przykład nie wzięty z kosmosu bo prawdopodobnie będzie grał w przyszłym sezonie 1 ligi). W końcu liczy się też medialność klubu (takie Zagłębie na niezłym piątym miejscu ale to ono przyciąga kibiców przed telewizory). Jeśli twoja wiocha zdobędzie potężnego sponsora( co nie realne 8) ) co będzie mu się chciało przeprowadzać drużynę przez wszystkie klasy i ligi do 1 oraz walczyć o puchary to witamy... w G-5 :lol: . Sądzisz, że twoje gacie spełniłyby warunki ?

Zostaje jeszcze kwestia kibiców, bo w końcu klub sportowy to produkt, który komuś trzeba sprzedać. Groclin i Amica to reklamy a nie kluby, ale taki jest świat- pieniądz rządzi :? . Ale co mamy zrobić, demokracja jest synu, sami nie dalibyśmy sobie rady. Poza tym sądzę, że gdyby taki Lech miał kasę też stalibyśmy ramię w ramię.

A czemu nie sądzisz, że Górnik Zabrze nie rządzi w ekstraklasie? W końcu Kożmiński to kumoter całego PZPN.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 mar 2005, 15:47

bunt niepotrzebny, ale jestem pewien ze GKS Katowce czy Lech tez walczyly by o wieksza kase na miejscu Wisły , Legii i Amiki oraz Groclinu..

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 mar 2005, 16:06

Bunt nie potrzebny ? Dzięki temu PZPN dąży do ugody... Presji nie wytrzymuje :twisted: . W końcu PZPN może się obejść bez G-4 ale czy sponsor również :lol: ?

A chopie Wiślak ze Stalowej Woli czyli dzielnicy warszawskiej ?
Jeśli tak to szacunek 8) :wink: z Krakowa...

Awatar użytkownika
kakarott
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakarott » 15 mar 2005, 16:47

Ta cała sprawa z G-4 to istne kpiny :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”