Nowa II liga i niższe ligi polskie (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Re: Nowa II liga - zachód.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 sie 2009, 23:50

emdżej pisze:(Jeśli ktoś uważa, że przesadzam, to weźcie też pod uwagę pomeczową euforię :lol: )
Myślę, że nie ma na forum zbyt dużo osób, które znałyby obecną siłę Zagłębia :wink: Jednak nazwa znana, więc walka o awans jest celem oczywistym (czego wam życzę). Choć ostatni sezon był raczej średni dla was. A co do meczu, fajnie, że w niższych ligach są mecze, które mogą się podobać (choć nie widziałem, opieram się na twojej opinii) :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 sie 2009, 0:44

Takie mecze jak dziś mogą się podobać ze względu na to jacy ludzie grają teraz w Zagłębiu. Są to doświadczeni piłkarze nie lubiący przegrywać, a więc bardzo waleczni i charakterni, a także młodzi gracze, którzy są cholernie ambitni, a w dodatku pochodzą z regionu, więc bardziej zależy im na klubie. W dodatku młodzi są naprawdę dobrze wyszkoleni technicznie. Dodam też, że dwóch piłkarzy z rocznika 1992 było w ubiegłym roku na testach za granicą. Obaj w Feyenoordzie Rotterdam, a jeden z nich pojechał potem na testy do Herthy Berlin.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 18:37

Patrząc na tabelę po trzech pierwszych kolejkach to widać moc beniaminków - Ruch i Górnik na czele, zobaczymy czy tak dalej będą sobie radzić. Górnik ma za sobą zawsze ciężkie derby z Miedzią, a za tydzień weryfikacja siły i wyjazd do Radzionkowa. Zagłębie dobrze sobie radzi, remis z Turkiem (który zawodzi, ale zawsze to Turek) a tak to zwycięstwa. Bardzo słabo Ślęża - widać jak zmarnowali potencjał Gawina.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sie 2009, 19:54

Mimo iż Kotwica wycofała się do 3 ligi to nadal sledze poczynania drużyn z 2 ligi zachodniej. Mam do niej sentyment, i poziom jest dosyć wysoki. Nawet potrafię scharakteryzować co nieco każdą z drużyn, a utożsamiam się z Bałtykiem Gdynia :)

"Cidry" w PP rozbiły dzisiaj 5-0 nie słabą drużynę Kolejarza Stróże i myślę że będą w stanie sporo namieszać w lidze.

I jeszcze jedno. Bardzo bym chciał aby był to pierwszy sezon od jakiegoś czasu w którym wszystkie drużyny awansują/spadają, tak jak wywalczyli to sobie na boisku. Z całym szacunkiem dla takiej Polonii Słubice, ale jakim prawem zespół który w zeszłym sezonie zajął ostatnie miejsce w tabeli, dalej jeździ bo boiskach 'Drugiej zachodniej' ? Trochę bez sensu.

Niedługo będzie tak jak w koszykówce, grają ci co mają kasę. ( w K-gu wałkujemy to już od 4 lat)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 sie 2009, 19:59

kaczy pisze:"Cidry" rozbiły dzisiaj 5-0 nie słabą drużynę Kolejarza Stróże
Nie zapominaj o Zagłębiu, które pojechało z Przebojem Wolbrom 4:1. Przy czym druga połowa to bardziej było rozbieganie przy wyniku 4:0 do przerwy. A jeszcze odpoczywali Hosić, Lachowski, Pach, Pietrzak i Kłoda. Mecz Zagłębia z Radzionkowem (22. sierpnia) zapowiada się nie tylko hitem kolejki, ale może i rundy. A ja akurat wyjeżdżam i mnie na nim nie będzie :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sie 2009, 20:08

Spokojnie :lol: Zagłębie to Zagłębie. Słyszałem że znowu Pierścionka za trenera macie.
Powiedz mi jakie nastawienie mają wasi kibice do spotkań Cracovii i Wisły na Sosnowieckim estadio ? I czy zaakceptowaliście już ten napis który wam wstawili na wejściu?
I czy może pamiętasz niejakiego Gracjana Szymańskiego który osiedlił się na pomorzu i wrócił niedawno do swojego dawnego zespołu z Kołobrzegu. Wychowanek ZS, podczas wczorajszego meczu z Pogonią dostał w głowę i musieli go odrazu zawieźć do szpitala. A gościu jest naprawde solidny.
( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5976 )

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 sie 2009, 20:15

Pierścionek wrócił do prowadzenia zespołu już wiosną. Kudybę zwolniono po pięciu meczach, bo cztery z nich przegrał. Jeśli chodzi o Cracovię i Wisłę to kibice w Sosnowcu są rozdarci. Z jednej strony jest to spory przypływ gotówki, ale z drugiej to Wiślacy panoszący się po stadionie i mieście nikogo nie cieszą. Denerwujące jest też to, że my grając na własnym stadionie, musimy dostosowywać się do terminarze krakowskich drużyn. I tak mamy jesienią serię trzech wyjazdów, po czym mecz u siebie i następne cztery wyjazdy z rzędu. Ludzie specjalnie kombinowali z pracą i urlopami, by w niedzielę móc przyjść na hit z Radzionkowem. A tu się okazało, że mecz przesunięto na sobotę, bo gra Cracovia. Ogólnie lepsze nastawienie jest do gry "Pasów", gdyż oni przynajmniej rozgrywają mecze przy pustych trybunach.

Minusów jest więc wiele, a plusy tylko dwa: pieniądze i więcej TOI-TOIów na stadionie.

typeros
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: typeros » 15 sie 2009, 19:32

noi potwierdza się mój typ Zagłebie wygrało i podejrzewam że będzie w pierwszej piątce
pozdrawiam typerosy.pl

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sie 2009, 20:50

Żadnej pierwszej piątki! Tu się tylko awans liczy!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 sie 2009, 22:45

Bałtyczek zwyciężył Zagłębie :) Nie ma to jak udany początek weekendu.

Radzionków z Nielbą ... to będzie dobry mecz. Lider z vice ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 sie 2009, 9:30

kaczy pisze:Nie ma to jak udany początek weekendu.
Czy to prowokacja? :lol:
Niestety każda seria kiedyś musi się skończyć. I nie skończyła się passa meczów bez porażki Bałtyku u siebie, a seria jedenastu meczów bez porażki Zagłębia. Szczerze mówiąc obawiałem się tego meczu właśnie ze względu na to jaki Bałtyk jest mocny na swoim terenie, a nasi piłkarze musieli na spotkanie przejechać 557 kilometrów. Teraz liczę na środowe trzy punkty z Olimpią Grudziądz i na ciekawego rywala w Pucharze Polski.

Awatar użytkownika
shat
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shat » 25 lis 2009, 14:59

kaczy pisze:Bałtyczek zwyciężył Zagłębie :) Nie ma to jak udany początek weekendu.

Brawo Bałtyczek ,ale końcówkę sezonu nie wiem jakim cudem przed [Z]awis[z]ę wepchnął się ten syf z Sosnowca

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 lis 2009, 15:38

shat pisze:
kaczy pisze:Bałtyczek zwyciężył Zagłębie :) Nie ma to jak udany początek weekendu.

Brawo Bałtyczek ,ale końcówkę sezonu nie wiem jakim cudem przed [Z]awis[z]ę wepchnął się ten syf z Sosnowca
Proszę moderatorów o zbanowanie tego użytkownika.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lis 2009, 17:01

Sosnowiec idzie na awans. Przynajmniej mam taką nadzieję, pomimo nienawiści życzę Wam awansu, a za 2 lata do ekstraklasy. Wyjazd do Sosnowca to jednak fajna sprawa, niby zagranica, a jednak kontroli brak :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 lis 2009, 17:19

A mnie się wydaje że to jednak wy jesteście za granicą :)

Zagłębie Dąbrowskie, zawsze Polskie !

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”