Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 249

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 25 lis 2009, 12:58

Raczej nie spodziewałbym się Alexa od pierwszych minut ku również mojemu niezadowoleniu... zarówno Kicker i Bild zgodnie przewidują dokładnie taki sam skład jak ten z niedzieli czyli:

Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber - van Bommel - Tymoshchuk, Schweinsteiger - T. Müller - Klose, Gomez

szkoda bo Alex przez te parę minut które spędził na murawie w meczu z Leverkusen wykazał więcej zaangażowania i kreatywności niż van Bommel przez całą rundę, ustąpił mu tylko w ilości bezsensownych fauli :? Badstuber z konieczności znowu na lewej stronie, zresztą nie pierwszy raz w tym sezonie ale jak mam oglądać Edsona za niego to szczerze wolę Holgera, zresztą w niedzielę mimo to że, nie grał na swojej nominalnej pozycji to spisywał się o niebo lepiej od Micho i Daniela.
emdżej pisze:Kontuzjowany jest czy aż tak zawodzi?
to i to :)

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sitrus » 25 lis 2009, 14:46

No i Klose złapał kontuzje na treningu i na pewno dziś nie zagra. Ciekawe kto więc obok Gomeza wybiegnie w ataku. Podobno Olic na 90 minut gotowy nie jest, a Toni raczej już jest definitywnie skreślony, z resztą Toni i Gomez naraz to chyba kiepski pomysł. Chyba więc w ataku zobaczymy Mullera i Gomeza, a w pomocy chyba na pewno Baumjohanna.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 lis 2009, 16:25

spyrczak pisze:Kroos wróci (miejmy nadzieję) i myślę że, jak będzie prezentował taki poziom jak obecnie do momentu powrotu to spokojnie ogarnie problem środka pola u Nas :)
Kroosa wolałbym widzieć jako pierwszego zmiennika dla Ribery'ego (jego następcy) lub Robbena, a nie wkładać na niego presję bycia głównym rozgrywającym Bayernu. Nie oszukujmy się, to brzemię, któremu jako w sumie wciąż junior, Kroos nie podoła. A będąc pierwszym zmiennikiem w pomocy i tak się zdąży nagrać, zważywszy ilośc spotkań w sezonie i liczbę potencjalnych kontuzji. Dlatego nowy rozgrywający powinien być, jeśli nie chcemy już więcej widzieć w tej roli nasze cudownego dziecko, Bastiana S.
sitrus pisze: Najbardziej mnie denerwuje jak słyszę Uliego, który mówi że w zimę nie będzie żadnych transferów. Prawego obrońce musimy kupić po prostu na gwałt..
Tylko kiedy ostatnio Bayern zrobił dobry transfer w przerwie zimowej? Za mojej kadencji kibica to raczej nie nastąpiło. A na prawej obronie dałbym jeszcze ostatnią szansę Altintopowi. Bo na grę w pomocy to Turek już szans mieć nie będzie.
sitrus pisze:Mam nadzieje, że dzisiaj nie zobaczę naraz van Bommela i Tymoszczuka na boisku..
Zalożysz się, że jednak tak? no chyba, że jednego z nich zastąpi Ottl.
emdżej pisze:A co z Braafheidem? Kontuzjowany jest czy aż tak zawodzi? Widziałem go parę razy na początku sezonu i grał kiepsko. Nie rozkręcił się?
Ja wiem...trochę zaczął się rozkręcać, ale powiedzmy sobie szczerze - zawodnik ten to jak na (oczekiwany przynajmniej) poziom Bayernu co najwyżej opcja rezerwowa.

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sitrus » 26 lis 2009, 13:09

No i udało nam się wygrać. Męczyliśmy się długo, ale tak każdy miał z Maccabi. Cieszy mnie co raz lepsza gra Gomeza i Olica. To właśnie powinien być nasz podstawowy duet napastników. Czas Klosego i Toniego w Bayernie chyba doszedł już do definitywnego końca. Bardzo solidnie zaprezentował się Pranjic (ale bild i tak musiał go ocenić na 5, tak z zasady), widać, że lewa pomoc to jego pozycja i stawianie go na obronie to jednak nie najlepsza opcja. Póki nie wykuruje się Ribery można chyba stawiać na Chorwata na lewej stronie. Teraz 2 tygodnie przerwy do Juve i Robben musi wyleczyć do końca kontuzje. podobno już z Hannoverem zagra. Gorzej jest z Riberym, jego powrót chyba się przeciągnie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lis 2009, 15:06

sitrus pisze:Cieszy mnie co raz lepsza gra Gomeza i Olica. To właśnie powinien być nasz podstawowy duet napastników.
Zgadzam się. Od czasu do czasu próbowałbym na miejscu van Gaala wstawiać do ataku Muellera, no ale jak widać on woli go w pomocy.
sitrus pisze:Czas Klosego i Toniego w Bayernie chyba doszedł już do definitywnego końca.
Toniego chyba nawet dobiegnie dość szybko - ciekaw jestem ile jest prawdy w tych newsach o Valencii i potencjalnej wymianie na Miguela. Nie byłby to może mistrz prawej obrony, ale raczej lepszy do tego co mamy, a Lahm mógłby wreszcie wrócić na lewą stronę, bo już bardziej na prawej chyba nie może kaleczyć.
sitrus pisze:Bardzo solidnie zaprezentował się Pranjic (ale bild i tak musiał go ocenić na 5, tak z zasady), widać, że lewa pomoc to jego pozycja i stawianie go na obronie to jednak nie najlepsza opcja.
Szczerze powiedziawszy, to ja nadal sie dziwię van Gaalowi, że chciał go tak mocno w drużynie. Chorwat nie jest ani dobry w destrukcji, ani też nie szaleje w ofensywie (miał chociaż jedno dobre dośrodkowanie). Back-up, i nic więcej. Z drugiej strony, jeśli Holender uparcie stawia na van Bommela, który ma chyba z 90% nieskutecznych podań (nie licząc tych do tyłu), to w sumie nie ma co się dziwić w kwestii Pranjicia.
sitrus pisze: Teraz 2 tygodnie przerwy do Juve i Robben musi wyleczyć do końca kontuzje. podobno już z Hannoverem zagra. Gorzej jest z Riberym, jego powrót chyba się przeciągnie.
Bez przynajmniej jednego z tej dwójki nasze szanse na zwycięstwo w Turynie są raczej mizerne. No, ale nadzieja umiera ostatnia (zwłaszcza dla kibica piłkarskiego :P ).

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sitrus » 29 lis 2009, 22:06

No ! Dzisiaj w końcu można było zobaczyć coś, co jako tako godne jest nazwać się Bayernem. Wspaniałe zawody rozegrał Olić. Było go pełno wszędzie. Świetna asysta na 1-0, potem brameczka z główki na 2-0. Gomez także zaczyna się rozkręcać, no i te podanie Baumjohanna do Gomeza na 3-0 - świetna akcja. Baumjohann musi w końcu dostać prawdziwą szanse, bo w środku pola wyraźnie brakuje nam kreatywności. Pranjic za to się nie popisał, zagrał kiepściutko. Miał tylko jedną ładną wrzutkę i jego szczęście, że skończyła się ona golem Olica. No i Butt coraz częściej pokazuje, czemu to on, a nie Rensing stoi w bramce. Niektóre interwencje Butta dzisiaj to klasa światowa. Na minus za to ostro Lahm. Zagrał dzisiaj na prawdę kiepsko. Trzeba szybko kupić prawego obrońce i dać Lahma spowrotem na lewą, bo inaczej mamy kiepsko. Patrząc na dzisjeszy mecz Juve i dzisiejszy mecz Bayernu, jestem coraz spokojniejszy o awans do 1/8 LM. Chłopakom wróci pewność siebie, wróci Robben, może i Ribery. Ogólnie jestem dobrej myśli.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 gru 2009, 21:47

Robben po wejściu na boisko w meczu z Gladabach grał jako napastnik, czy zmieniliście system i robił za lewoskrzydłowego w 4-3-3?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 gru 2009, 7:56

10 pisze:robił za lewoskrzydłowego w 4-3-3?
Jeśli już, to za prawoskrzydłowego :wink: Swoją drogą, ostatnio van Gaal stwierdził, że nasz system to ani 4-3-3, ani 4-4-2, tylko coś pośredniego (4-2-3-1 :?: ). Coś w tym rodzaju (bazuję na ostatnim meczu po wejściu Robbena):
----------------------------------van Bommel-----------------Schweinsteiger-------------------------------
---------------Robben-----------------------Mueller----------------------------------Pranjic----------------
----------------------------------------------Gomez----------------------------------------------------------
Kluczowe są pozycje Robbena, Muellera i Pranjicia - i tu mam momentami zgryz, jak patrzę, jak grają. Wydawało mi się, że Mueller po wejściu Robbena grał cofniętego napastnika, ale na tyle cofniętego, że nieraz pojawiał się na pozycji raczej ofensywnego pomocnika (takiej klasycznej "10"). Później w końcówce wszedł jeszcze Tymoszczuk za Pranjicia i wtedy już zdecydowanie graliśmy 4-3-3 - Robben pojawiał się w ostatnich minutach to na lewej to prawej stronie, Mueller na odpowiednio przeciwległej. Sądząc po wywiadzie z van Gaalem, tak chyba będziemy grać w przyszłości - dwójka środkowych pomocników, dwoch skrzydłowych, cofnięty napastnik/ofensywny pomocnik i środkowy napastnik. No, ale zobaczymy w praktyce :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 gru 2009, 21:38

Najlepszy mecz Bayernu jaki widziałem od dawna.Wszystko fajnie funkcjonuje, tylko trochę Gomez słabo.Vab Bommel agresywnie, ale czysto, Olic pracuje za dwóch, Pranjic nareszcie dobrze wrzuca.Tak zaangażowanego i dobrego Bayernu dawno nie widziałem.Najbardziej cieszy mnie postawa Bastiana, zdał sobie sprawę, że ma być liderem i bierze grę na siebie, trochę słabo z rogami u niego, ale ogólnie dobre wrażenie.

Oby w drugiej strzelili bo grają o niebo lepiej niż Włosi.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 gru 2009, 21:43

EnJoy's pisze:Oby w drugiej strzelili bo grają o niebo lepiej niż Włosi.
To moze sie udac.... :shock: :o :shock: :o bowiem maja jeszcze w obwodzie Robbena, co na zmeczonego rywala i jego potencjale moze byc nagla smiercia starej damy...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 08 gru 2009, 22:31

coś czuję, że się spotkamy w następnej rundzie

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 08 gru 2009, 22:32

gratulacje, chociaż Starą Damę wyruchać to jest trochę świństwo :|

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 gru 2009, 22:34

Brawo za jaja dla Waszych piłkarzy. Nasi mieli tic-taki.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 gru 2009, 22:35

Gratulacje. Zasłużone zwycięstwo, zabiegaliście nas. A ostatnia bramka - miodzio.

1:4 u siebie. Dawno się tak nie czułem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 gru 2009, 22:46

Coś pięknego i fenomalnego :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock: :o :o :o
4:1 w Turynie dla Bayernu! Nigdy to się nie zdarzyło. ale dla takich chwil warto być kibicem Bayernu na dobre i na złe, od 17 z górą lat, jak w moim przypadku :love: :love: :love:
W życiu bym nie przypuszczał, że kiedykolwiek osiągniemy taki wynik w Turynie. I że będę mógł napisać - Schweinsteiger, grałeś jak Effenberg :!: :!: :!:
Resztę chyba napiszę na trzeźwo jutro (chyba nikt nie sądzi, że wytrzymałem taki mecz bez alkoholu :pijemy:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”