Kto do spadku???

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Kto do spadku???

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 mar 2005, 14:53

Kto spadnie w tym sezonie z Ekstraklasy??? Ja stawiam na Lecha Poznan i Górnika Łęczna. Mam nadzieje ze nie spadnie Odra...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Kto do spadku???

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 24 mar 2005, 15:10

Kuchar pisze:Kto spadnie w tym sezonie z Ekstraklasy??? Ja stawiam na Lecha Poznan i Górnika Łęczna. Mam nadzieje ze nie spadnie Odra...

a ja mam natomiast nadzieje ze w spadnie odra i leczna, co do lecha, mam do nich sentyment, za ich kibicow ktorzy potrafia nawet w liczbie 25 tys stawic sie na meczu by wspierac swoich pilkarzy :D poza tym lech ma juz na polskich boiskach jakas range, trzeba im tylko pieniedzy co z pewnoscia juz niedlugo da sie zrobic, oby tylko znalazl sie jakis sensowny sponsor jezeli chodzi o odre i gornik to tylko zamiecaja extraklase w ich miejsce powinien pojawic sie widzew, belchatow czy koloporter a dlaczego ?? widzew bo to wielki klub, belchatow bo tam jest kasa a kasa rzadzi pilka a skoro kasa rzadzi pilka to ten klub bedzie walczyl jak rowny z rownym w pierwszej lidze, kolporter bo to jedyny klub z okolic kielc ktory na pierwsza lige zasluguje, poza tym oni tez maja kase

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 mar 2005, 15:15

Odra powinna zostac bo w tym sezonie walczy o pozostanie w Extraklasie...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 24 mar 2005, 15:23

Kuchar pisze:Odra powinna zostac bo w tym sezonie walczy o pozostanie w Extraklasie...
walczyc a zostac w extraklasie to jest jednak roznica :?

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 24 mar 2005, 18:16

spadnie Gks Katowice oraz Łęczna

moim zdaniem Lech napewno zostanie w lidze..w środku tabeli będzie gdzieś:P

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 24 mar 2005, 19:02

na pewno gks. ta drużyna nie ma już żadnych szans.
A w barażach Widzew pokona Górnika Łęczna i awansuje !!! :wink:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 24 mar 2005, 19:25

na pewno gks. ta drużyna nie ma już żadnych szans.
http://www.ratujmygiekse.pl/manifest.php

pozdr.

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 24 mar 2005, 19:34

Widzew też miał poblemy i jakoś nikt nie robił manifestu... :?

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 24 mar 2005, 19:43

Ten manifest ma pokazać ze kibice z całej Polski mogą pomóc w słusznej sprawie, ponad podziałami. Wole oglądac klub z tradycjami, gdzie jest zapotrzebowanie na futbol w I lidze niż jakieś wronki, gdzie niema prawie komu grać. Jesli niechcesz niewpisuj sie.Twoja sprawa.

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 24 mar 2005, 19:51

jak dla mnie GKS i Leczna

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 24 mar 2005, 20:06

Moim zdaniem w tym roku spadnie GKS Katowice i Górnik Łeczna.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 mar 2005, 20:13

smitu pisze:
Kuchar pisze:Odra powinna zostac bo w tym sezonie walczy o pozostanie w Extraklasie...
walczyc a zostac w extraklasie to jest jednak roznica :?
masz racje smitu, ale za ile razy to juz odra miala spadac i nie spadla bo... się nie poddawała

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 24 mar 2005, 20:15

Pewnym kandydatem do spadku jest GKS Katowice. A w barazach mysle ze zagra Górnik Łęczna i wcale nie bedzie sie tak łatwo utrzymac, bo II liga jest tez silna, o czym mogą swiadczyc poprzednie baraze pomiędzy Cracovią a Górnikiem Polkowice gdzie dwukrotnie po 4:0 wygrywała drużyna z Krakowa.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 24 mar 2005, 21:30

no pieknie by bylo liverpool gdby widzew awansowal a co do tematu spadnie leczna i gks a ja podpisze ten manifest gks katowice gdyz szanuje ten klub nie kibicuje mu ale szanuje za chociazby dawne sukcesy i tradycje

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 25 mar 2005, 10:33

Niegdyś, w ubiegłym sezonie w II lidze prym wiodły dwie drużyny - Cracovia Kraków i Pogoń Szczecin. Dzisiaj w II lidze siły są wyrównane. Do szeregów ekstraklasy mógłby powrócić RTS Widzew Łódź. Zawsze przykro, kiedy kluby z największymi tradycjami odchodzą do lamusa. WIdzew, Ruch Chorzów ... aż łza kręci się w oku. Nie jest to li tylko domeną polskiego podwórka. Premiership też płakała żewnymi łzami, kiedy to pikarze Leeds United stanęli pod murem i czekali na egzekucję.
W II lidze bardzo przykra sprawa miała miejsce w ubiegłym sezonie, a dotyczyła mianowicie Szczakowianki Jaworzno. Klub został ukarany odjęciem punktów, co w efekcie dało pozostanie w szeregach II ligi. A szkoda, bo mając w składzie Ryszarda Czerwca i Adama Kompałę można było zdziałać wiele niewielkim klubem. A tak koniec, a kropkę postawił nad i PZPN.
W I lidze dzisiaj zarówno GKS Katowice jak i Lech Poznań łapią się burty ażeby nie wylecieć przez nią. Katowiczanie są już niemal pewni spadku do II ligi, gdzie z resztą ich miejsce winno być. Gorzej z Lechem Poznań, ltory przecież klubem wybitnym jest i był, a na degradację chyba tak do końca nie załuguje. Po odejściu Michała Golińskiego zachwiała się równowaga środka pola, ale wierzę, że uda im się tę lukę zakleić jakąś poxiliną czy dobrym kitem.
Strata do Górnika Łęczna wynosi tylko punkt, a do pewnej sytuacji , czyli do 11 miejsca tylko 2 punkty. Strata nie jest aż tak potężna, a znająć zacięcie Kolejorza, we wrześniu znowu będą nas bawić pierwszą ligą.
Kto więc powinien spaść prócz domniemanego Dospelu? Od kilu sezonów Odra Wodzisław Śląsk kurczowo trzyma się wszystkiego co pod ręką.
Tonący brzytwy się chwyta, wybitna jednostak zdąży się jeszcze przedtem ogolić. Widać, Polak potrafi. Górnik Łęćzna nie ma w swych szeregach piłkarza wybitnego, ba nawet nie ma wyróżniającego się na tle swej przecietnej jedenastki. Zarówno Kubica, jak i Jezierski, Nazaruk, Budka czy Szałachowski nie nadają się na pierwszą ligę. Smutno tylko, bo Łukasz Madej też musi borykać się z grającą w kratkę Łęczną.
Moje prognozy - GKS i Łęczna spadną na 100%. Lech powalczy, a kto w baranżach? Ja widzę Odrę Wodzisław, ale mogę się mylić. Ziarkowski i Szewczuk mogą namieszać w tabeli, a Rocki i Woś na skrzydłach ... no ciekawa konfrontacja w dolnej części tabeli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”