"Prawo Bosmana" - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Re: "Prawo Bosmana"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 maja 2010, 16:26

Sergio Canales (Racing Santander)
Ruud van Nistelrooy (Real Madrid)
Pierwszy został sprzedany do Realu a drugi zasilił HSV w przerwie zimowej :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 maja 2010, 16:28

Henry ma przeciez rok na kontrakcie jeszcze :think: bodajze wczoraj byl wywiad z laporta mowil ze co prawda ma jeszcze rok na kontrakcie ale jak bedzie chcial odejsc to nie bedzie mu robil problemow

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 maja 2010, 16:29

Christoph Metzelder (Real Madrid)
Christo już jest zaklepany przez Schalke

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 maja 2010, 20:04

Beckford nie jest przypadkiem po słowie z Newcastle?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 maja 2010, 22:59

Kuranyi jest najbardziej kuszony przez Fenerbahce. Ponoć oferują mu kontrakt opiewający na 6mln euro rocznie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 maja 2010, 23:06

Kuranyi raczej odejdzie do Dynamo Moskwa - najbardziej intratna propozycja pod względem gotówki, zaś poziom sportowy na pewno niższy niż w S04.Trochę dziwi mnie ta decyzja, ale jak już zbiera na emeryturę to ok.Ale jeśli chciałby pograć jeszcze to są bardziej ambitne kierunki, bądź zostanie w Schalke, co jak co zagrają w LM.
Kiedyś słyszałem, że pytało o niego Juve, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 06 maja 2010, 1:41

Ciekawi piłkarze, chociaż w większości grubo po trzydziestce, a przynajmniej są to piłkarze którzy swoje 5 minut mają już za sobą. Jednak jest paru ciekawych piłkarzy, dla mnie interesujący jest Simplicio z Palermo o którym były głosy że jest już w Romie, jednak raczej obeszło się smakiem :roll:
Piłkarz może to i nie jakoś szczególnie wybitny, jednak na Sycylii pokazuje od paru sezonów bardzo dobrą grę i mimo przekroczenia 30 lat pewnie pograł by jeszcze z te dwa sezony na dobrym poziomie. A w Romie bogactwa nie ma, więc taki piłkarz za darmo był by na pewno wzmocnieniem :wink:

Co do Taddeia, kończy mu się kontrakt, ostatnio gra w kratke, wchodzi z ławki, czasem ma jakies dobre zagrania. Za Spallettiego był podstawowym graczem chociażby grał słabo. Dla mnie piłkarz który nigdy nie wybijał i nie wybije sie ponad przeciętność . Ostatnio dużo jest informacji o zainteresowaniu jego osobą przez Fiorentinę :?:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 9:10

EnJoy's pisze:Kuranyi raczej odejdzie do Dynamo Moskwa - najbardziej intratna propozycja pod względem gotówki, zaś poziom sportowy na pewno niższy niż w S04.Trochę dziwi mnie ta decyzja, ale jak już zbiera na emeryturę to ok.Ale jeśli chciałby pograć jeszcze to są bardziej ambitne kierunki, bądź zostanie w Schalke, co jak co zagrają w LM.
Kiedyś słyszałem, że pytało o niego Juve, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Juve pyta o co drugiego piłkarza z BL :] Najbardziej prawdopodobny jest w tej chwili wariant z Rosją - piłkarz dobrze zarobi, a sukcesami nie ma co się ekscytować, do kadry niemieckiej i tak go nawet teraz nie biorą...W Schalke praktycznie na 99% nie zostanie.

Co do innych - Dabo już chyba został zakontraktowany przez Lyon, Guerrero ma ponoć jednak pozostać w HSV, ciekawe co będzie z Jonesem, który cały sezon się leczył - czy Schalke wyciągnie do niego pomocną dłoń, czy zostawi go na lodzie? Hildebrand na 100% opuszcza Hoffenheim, mówiło się o Stuttgarcie (Lehmann kończy karierę), ale Stuttgart ma postawić na młodego Ulreicha. Trudno powiedzieć co będzie z Altintopem - po ostatnich występach w LM cieszy się zainteresowaniem sporej ilości klubów, mówi się np. o Tottenhamie. Ja nie miałbym nic przeciwko, gdyby jednak został w Monachium, ale z drugiej strony nie dziwi mnie, że Hamit chce grać w podstawowym składzie - trudno oczekiwać, żeby wygryzł Robbena lub Ribery'ego :wink:

Aha, najnowszy news, to ponoć Magath chce ściągnąć Ballacka do Schalke :shock: I liczy na to, że tenże zgodzi się na sporą obniżke pensji :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2010, 9:28

Michał M pisze:Hildebrand
właśnie, co z nim ? Kiedys to był chyba największy talent w Niemczech, reklamówki przed wielkimi imprezami kręcił, z tą piłką co to ją zatrzymał bo rekawice miał z bieżnikiem od Pirelli, czy jakoś tak :lol: On ciągle wymiata, czy popadł w przeciętność ? bo dawno o nim nic nie słyszałem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 9:34

fieldy pisze: On ciągle wymiata, czy popadł w przeciętność ?
Raczej to drugie :wink: Tak naprawdę przepadł dla wielkiej piłki w Valencii, wcześniej mógł być z niego naprawdę świetny bramkarz. W Hoffenheim ostatnio skonfliktował się z władzami klubu, a że do tego doszła słabsza dyspozycja (w sumie całego zespołu), to mamy efekt...I naprawdę trudno stwierdzić kto go będzie teraz chciał, niemieckie kluby z reguły mają pozycję bramkarską dość dobrze obsadzoną, z kolei słabszych ekip może nie stać na pensję Hildebranda. Kierunek Turcja :?:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 06 maja 2010, 17:45

Michał M pisze:
fieldy pisze: On ciągle wymiata, czy popadł w przeciętność ?
Raczej to drugie :wink: Tak naprawdę przepadł dla wielkiej piłki w Valencii, wcześniej mógł być z niego naprawdę świetny bramkarz.
Nie mogę się zgodzić, w Valencii grał naprawdę bardzo dobrze (pamiętam jak w CdR na CN Barcelona oddała ponad 30 strzałów na bramkę Hildebranda a on skapitulował dopiero po karnym w doliczonym czasie gry). Przyczyny jego odejścia nie były czysto sportowe, prędzej finansowe. Nie wiem jak się później spisywał w Hoffenheim ale w Hiszpanii wielu kibiców za nim tęskniło.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 09 maja 2010, 16:46

W Hoffenheim raczej w tym sezonie nie zachwycał. Trochę goli, które puścił, mogło spokojnie nie zostać zdobytych przez rywali... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”