MŚ: Król strzelców

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto zostanie królem strzelców

Messi
5
7%
Higuain
9
13%
Rooney
7
10%
van Persie
3
4%
Drogba
2
3%
Villa
22
32%
Torrres
5
7%
Ronaldo
4
6%
Luis Fabiano
6
9%
ktoś inny
6
9%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

MŚ: Król strzelców

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2010, 14:50

Taki temat też się przyda.
Messi, czy Ronaldo ? Rooney, czy Torres ? A może Drogba, albo van Persie ?

Ciężko jak zwykle przewidywać, kto strzeli najwięcej goli, bo jak wiadomo jego drużyna musi zajść bardzo daleko. Można więc przyszłego króla strzelców szukać w tych lepszych ekipach. Do ankiety wrzuciłem tych najbardziej 'prawdopodobnych', ale przecież można podać np. Bendtnera i próbować bronić swojego zdania w zażartej dyskusji :P

Hiszpania i Brazylia mogą na siebie trafić już w 1/8 więc może niekoniecznie ktoś z tych ekip. Drogba też tam się gdzieś może zaplątać i odpaść wcześnie. WKS w ogóle jakoś na turniejach nie błyszczy.
Argentyna, Holandia, Anglia. Tu też nie wiadomo - mogą mieć łatwiejszych rywali w 1/8, ale Argentyne prowadzi Maradona, Holandia ma słabą defensywę, a Anglia pewnie znów nie zagra na miarę swoich możliwości.

Postawiłbym na Higuaina, choć też nie wiadomo czy będzie grał :lol: rywalizacja spora i Maradona może stawiać np. na Aguero [nie wiem, nie śledzę ich meczów]. Może jeszcze Ronaldo, choć przeciwko niemu przemawia słabsza drużyna i ewentualny mecz z Hiszpanią w 1/8.

Macie faworytów?

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Re: MŚ: Król strzelców

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 12 maja 2010, 14:54

Ja stawiam na Villę.
fieldy pisze:Hiszpania i Brazylia mogą na siebie trafić już w 1/8 więc może niekoniecznie ktoś z tych ekip.
Na ME wystarczyło mu 3 spotkania (później odniósł kontuzję) aby zdobyć tytuł króla strzelców.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2010, 14:56

Ja stawiam na Ville. Napadzior z prawdziwego zdarzenia do tego ma za sobą kolegów którzy potrafią asystować. Hiszpania dla mnie jest faworytem dlatego myślę że Villa będzie ich egzekutorem numer jeden.
Reszta ? Zależy jaka forma będzie w poszczególnych reprezentacjach ale praktycznie każdy z tej listy ma szanse na ten tytuł. Higuain moim zdaniem nie będzie w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2010, 15:00

Sam też zagłosowałem na Ville. Bo Hiszpania powinna jednak daleko zajść, a Torres ma kłopoty ze zdrowiem.
Inferno pisze:Na ME wystarczyło mu 3 spotkania (później odniósł kontuzję) aby zdobyć tytuł króla strzelców.
ale tam było mniej spotkań, więc kilku napastników zawiodło i było o to łatwiej. Tu więcej meczów, wiecej gwiazd - więkcej trzeba będzie strzelić :P

Szkoda, ze prawdziwy Ronaldo nie gra.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 maja 2010, 15:03

A gdzie Klose?
W końcu 4 lata temu on był królem strzelców MŚ, więc może mu się i tym razem uda :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2010, 15:12

Taaa :lol: Raz mu się udało bo strzelił chyba z 6 bramek ( ? ) w jednym meczu :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 maja 2010, 15:14

Łukasz_ pisze:Taaa :lol: Raz mu się udało bo strzelił chyba z 6 bramek ( ? ) w jednym meczu :lol:
Jasne, tak to nawet Ernest Wilimowski nie strzelał :P Zresztą Klose strzelił też 5 goli na MŚ 8 lat temu, więc nowicjuszem w tej kategorii nie jest...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 maja 2010, 15:18

To w 2002r walnął hattircka Arabii Saudyjskiej jak się Niemcy po nich przejechali 6 albo 8:0.
W 2006 też miał 5 bramek i króla strzelców zgarnął.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 maja 2010, 16:21

Król strzelców? Moim zdaniem największe szanse ma Villa. Tak jak wspomniał Łukasz - ma za sobą piłkarzy, którzy asystować potrafią, a egzekutor tej klasy co David, na pewno skrzętnie z tego skorzysta. Gdyby nie kontuzja Torresa, to pewnie zagłosowałbym właśnie na napastnika Liverpoolu. Niestety na chwilę obecną nie wiadomo nawet, czy Fernando zdąży na początek Mistrzostw (ściślej mówiąc na mecz ze Szwajcarią, który zostanie rozegrany 16. czerwca) i czy w ogóle Del Bosque od razu wstawi go do pierwszego składu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 maja 2010, 16:42

Stawiam na Ville, ale przy okazji wypada mi strzelić focha za to, że nie ma wśród nominowanych Di Natale :foch: . Co 28 goli dla słabiutkiego Udine to za mało :?: :evil:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 12 maja 2010, 16:44

a gdzie Milito? ;> Ja stawiam na Diego :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2010, 16:52

a gdzie Milito? ;> Ja stawiam na Diego :lol:
Przy Maradonie raczej w pierwszym składzie nie pogra. Cud będzie jak pojedzie na Mundial.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 maja 2010, 17:02

Oj oj, muszę zajrzeć do buka jak stoi kurs na Villę jako ewentualnego króla strzelców. Tylko z ciekawości, bo według mnie będzie nim... po prostu Messi. Czemu? Spójrzcie na grupę Argentyny. Nigeria, czyli taktyczne dno jak nie muł. Leo potrafił rozszarpać defensywę Arsenalu więc nie straszny mu będzie blok obrony Superorłów z Yobo na czele. Korea Południowa swoje pięć minut przy wydatnej pomocy arbitrów miała 8 lat temu. Nigdy zresztą nie imponowali w grze obronnej, bo po prostu nie mają na tą pozycję choćby przyzwoitych graczy. Jedynie Grecja prezentuje się dość solidnie, choć też nie ma jej co przeceniać bo do Argentyny nie ma startu. Intuicja podpowiada mi że Messi w fazie grupowej nastuka sporo bramek i nie zdziwi mnie gdy na etapie 1/8 finału będzie miał ich nawet 5 - 6. Jak będzie później Bóg jeden raczy wiedzieć. Tak czy inaczej mój typ to Lionel Messi. :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 maja 2010, 18:00

Messi ? Wolne żarty. Argentyna będzie miała szczęście jak z grupy wyjdzie. Jak Messi tak rozszarpuje defensywę to czemu Argentyna ledwo co na te mistrzostwa pojechała.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2010, 18:06

Ja postawiłem na Rooneya, dzięki któremu Anglicy mają szansę ma tytuł, ale ... czy nie będą chłopaki zmęczeni sezonem? Liczę również - z wiadomych względów - na Di Natale i jego świetną formę.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”