Parada Równości - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Parada homoseksualistów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 18:06

Co jest tutaj najbardziej niepokojące - jakikolwiek sprzeciw czy protest powoduje,że dana osoba jest nazywana homofobem
:lol: homofobia z definicji jest sprzeciwem wobec homoseksualizmu, wiec tak od naukowej strony określenie raczej pasuje :P A to, że do hasła homofob doczepionych jest mnóstwo negatywnych skojarzeń? No cóż, to wynik wieloletniej pracy samego środowiska homofobów.
I jeszcze jedno Mazur. Cała twoja retoryka opiera się na sprowadzeniu homoseksualizmu do zoofilii i pedofilii, tyle, że nie bardzo rozumiem, dlaczego budujesz pomiędzy tymi pojęciami znak równości. Może byś dopowiedział, dlaczego te pojęcia są dla ciebie tożsame, bo bez tego, równie dobrze możesz porównywać homoseksualizmu, do nekrofilii, maniakalnych morderstw itp. A co najlepiej iść na całość :>

Wiesz, równie dobrze, mogę pisać, że nie wieżę w Boga, bo w boga wierzą pedofilie i mordercy (przecież na przestrzeni dziejów ludzie głównie byli mordowani ze względów ideologicznych, którymi podszyte były wszystkie konflikty społeczne czy polityczne). Tyle, że taka retoryka jest zakłamana

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 15 cze 2010, 18:18

Rezus pisze:Brzycho jeszcze niedawno miałeś w sygnie "zakaz pedałowania" a teraz piszesz, że to ok. Zdecyduj się.
Nie piszę, że pedał jest ok. Chodziło mi o to, że skoro już te homosie sobie istnieją i tak walczą o swoje prawa to mogliby im zalegalizować te małżeństwa. Po takiej uchwale liczyłbym od razu, że zaprzestaliby wszelakich marszów i innych tego typu rzeczy.

Wiem jednak, że jakby taką ustawę wprowadzili to zaraz taki pedał biedroń chciałby ustawy mówiącej o tym, że homosie mogliby adoptować dziecko. Więc wybieram to, żeby im wciąż nie zezwalali na małżeństwa, bo wtedy nie będą o adopcję walczyć tak, jak walczą za małżeństwami..
Wilmore pisze:Od kiedy homoseksualizm jest nienaturalny?
nienaturalny
1. «niewynikający z praw natury, przyrody»
2. «niebędący właściwością czyjejś natury»
3. «niezgodny ze zwykłym porządkiem rzeczy»
4. «niewynikający z czyjejś natury, nieszczery»

Z tego wychodzi, że od zawsze...
Babel pisze:ez zapomniacie, ze wiele osob nie decyduje sie na dzieci w ogole lub decyduja sie na wychowanie dzieciaka samotnie, czy sa pozbawieni tej mozliwosci z powodu bezpłodnosci czy innych chorob np. niepelnosprawności. Czemu nikt nie postuluje aby im odebrac szansy na adopcje, przeciez to równiez jakas patologia mogaca spowodowac brain damage w mlodego dzieciaka?
Nie wiem, na jakiej podstawie osoba może adoptować dziecko, ale wydaje mi się, że osobie samotnej takiego dziecka po prostu się nie da.
Co do osób, które są bezpłodne, to nie porównuj ich do pedałów. Co innego, gdy do domu dziecka przyjdzie laska, która nie może mieć dzieci z mężem, a co innego gdy przyjdzie Ci Marek pod rękę z Damianem...
Babel pisze:nie wiem skad przesad, ze geje beda wychowywac gejów.
A kto takie coś głosi?
Tu chodzi o dobro dziecka, któremu należy się normalna rodzina. Z matką i ojcem. A nie dwóch typów, którzy się ładują w oko. Pomyśl o tym dziecku, jak ono musiałoby się czuć w takim przedszkolu na jakimś dniu matki, czy coś...
Z drugiej jednak strony skoro dzieciak od małego będzie żył w przeświadczeniu, że typ z typem, to jest naprawdę duże prawdopodobieństwo, że też będzie szukał... męża. :roll:
No i podejrzewam, że taki ktoś jak biedroń np. z pełną premedytacją wychowywałby geja, bo chciałby, żeby było ich więcej, dzięki czemu łatwiej byłoby im walczyć o swoje postulaty.
Babel pisze:natomiast geje czy lesbijki bede zlymi rodzicami z automatu.
Dyskusja nie jest o tym, czy będą dobrymi rodzicami, czy nie, ale dyskusja jest o tym, że NATURA wymaga by dziecko powstało z miłości KOBIETY I MĘŻCZYZNY.
Jeśli jakiś pedzio będzie w stanie urodzić dziecko (przy pomocy swojego partnera), to wtedy niech sobie je wychowa jak swoje. Tyle.
Babel pisze:Odnosnie adpopcji dzieci przez homoseksualistów mam stosunek obojetny
W takim razie wyobraź sobie siebie jako dzieciaka. Jesteś adoptowany przez dwóch typów z wąsem. Jak się z tym czujesz? Myślisz, że byłbyś szczęśliwy?
Wilmore pisze:Homoseksualizm to zgoda dwóch stron, pedofilia i zoofilia to wykorzystywanie drugiej strony bez jej wiedzy. :wink:
:shock: :o
O czym ty mówisz?
Przypuśćmy, że 40 latek stuka jakąś 13. Ona tego chce i jej się to podoba. I idąc Twoim rozumowaniem to wszystko jest w porządku i typ jest po prostu cassanovą a nie pedofilem? :lol:

Na koniec, jestem tylko ciekaw, co byście zrobili, gdyby kiedyś wpadł do Was Wasz syn i oznajmił Wam, że jest gejem. Co byście powiedzieli? SPoko synu, zaproś kolegę na niedzielny obiad?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 18:26

(L)oczkerson pisze::lol: homofobia z definicji jest sprzeciwem wobec homoseksualizmu, wiec tak od naukowej strony określenie raczej pasuje :P
Homofobia - (z greki ὁμόιος homoios = taki sam, równy i "fobia" z gr. φόβος phóbos = strach) – postawa społeczna charakteryzująca się uprzedzeniem, nienawiścią i wrogością wobec przedstawicieli mniejszości seksualnych, dyskryminowaniem ich. Niektórzy łączą też pojęcie heteroseksizmu i heteronormatywności z postawą homofobiczną.

Co więcej genialny PE uchwalił następująca rezolucję: ""homofobię można zdefiniować jako nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"

Źródło - wiki.

Strach,nienawiść a sprzeciw wobec pewnego zjawiska to pewna różnica,nie sądzisz?Co więcej w jaśnie oświeconej Europie jeśli nie toleruję homoseksualizmu to niemal jestem rasistą,antysemitą ( :haha: ) i seksistą.Teraz rozumiesz dlaczego czepiam się nazywania kogokolwiek homofobem?

brzycho pisze:Na koniec, jestem tylko ciekaw, co byście zrobili, gdyby kiedyś wpadł do Was Wasz syn i oznajmił Wam, że jest gejem. Co byście powiedzieli? SPoko synu, zaproś kolegę na niedzielny obiad?
Widać,że nie masz własnych dzieci :wink: Zaakceptowałbym to - mimo że nie byłbym zachwycony delikatnie mówiąc.Ba - swoją córkę będę kochał nawet wtedy,kiedy okaże się krzyżówką Stalina z Hitlerem.Nie ma na świecie niczego silniejszego od miłości rodzica do własnego dziecka.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 18:57

brzycho pisze:ale wydaje mi się, że osobie samotnej takiego dziecka po prostu się nie da.Co do osób, które są bezpłodne, to nie porównuj ich do pedałów. Co innego, gdy do domu dziecka przyjdzie laska, która nie może mieć dzieci z mężem, a co innego gdy przyjdzie Ci Marek pod rękę z Damianem...
Tez nie wiem czy samotna osoba moze w Polsce adoptowac dziecko, natomiast gdzies w swiecie jest to mozliwe i pewnie agencje adopcyjne dysponuja jakimis statystykami. Z tego co sie orientuje nie kazde małżeństwo dostaje dziecko od tak, sa to lata staran, lata weryfikacji rodziców czy nadaja sie do bycia rodzicami zastepczymi. Czemu zakladasz, ze przyjdzie byle Marek z Damianem i od reki dostana male dziecko. Bede musieli spełnic dokladnie takie same kryteriua jak Marek z Jadzia. Zakladam, ze facet który stracił partnerke zyciowa i samotnie wychowuje dziecko tez nie jest w stanie dac tego co daje matka, ale nie oznacza to ze swiadomie lub mniej swiadomie bedzie dazył do zniszczenie psychiki dziecka i wychowania go na geja - co jest absurdem, a tez moze mu brakowac matki.
Pomyśl o tym dziecku, jak ono musiałoby się czuć w takim przedszkolu na jakimś dniu matki, czy coś...
Dzieciaki w szkole, szczegolnie na pierwszym etapie bywaja okurutni - dokuczaja spokojniejszym, biedniejszym, mniejszym, noszacym okulary czy noszacym ciuchy po bracie. I tez wielokroc sa powodem blokadem emocjonalnej u danego dzieciaka. Izolowanie czy nie dopuszczanie do poznania innosci (czyli chowanie głowy w piasek) nie jest rozwiazaniem IMO. Cala argumentacje opieracie na załozeniu, ze jest to złe i tyle. Cos jak dresy pod blokiem. Nie znamy goscia z irokezem na glowie, wiec sie go boimy. Wpierdolmy mu (obrzucmy kamieniami parade) to przestaniemy sie ich bac.
że NATURA wymaga by dziecko powstało z miłości KOBIETY I MĘŻCZYZNY.
Ja nie podwazam faktu, nie bylo jeszcze innej sytuacji by osoby jednej płci spłodziwły dziecko. Kwestia jest inna. Debatujemy o dysfunkcyjnosci wychowania dziecka przez osoby tej samej płci. Wielokroc zdarzało sie, ze z powodu wypadku losowego dziecko wychowywaly ciocie czy starsze rodzeństwo. Owszem to co innego, ale wydaje sie nie rodzaj zażyłości miedzy osobami wychowujacymi decyduja o dobrym wychowaniu, a raczej ich odpowiedzialnosc i swiadomosc.
W takim razie wyobraź sobie siebie jako dzieciaka
Znow uciekasz od meritum. Moje wyobrazenia nie maja nic do rzeczy, nie beda zadnym argumentem.

Piszecie czesto o szoku jaki przezywa dzieciak zobaczywszy, ze "dwa wąsy" okazuja sobie miłość fizyczna. A pomimo, ze zdajecie sobie sprawe, ze nie przyniosl was bocian jesli nakryliscie kiedys własnych rodziców podczas seksu tez wzbudza to niemale zszokowanie. Odkrywanie swojej seksualnosci to cos naturalnego i nie sadze, zeby łatwiej przychodziło u osób wychowanych w zwiazkach heteroseksualnych. Chociaz trudno to obronic, bo jak wiadomo 99% zwiazków legalnych to małżeństwa.
Przypuśćmy, że 40 latek stuka jakąś 13. Ona tego chce i jej się to podoba
Chyba Ty nie wiesz o czym piszesz. Osoba w wieku 13 lat w swietle prawa jest osoba chroniona. Jeszcze przez 2 lata przynajmniej. Natomiast jesli została zmuszona do czynnosci seksulanych przez zastraszenie, zmuszenie czyli bez swojej zgody, niezależenie od jej wieku jest to gwałt. I nawet prostytutke i zone mozna zgwałcić.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 cze 2010, 19:05

Osoba w wieku 13 lat w swietle prawa jest osoba chroniona
Piszecie czesto o szoku jaki przezywa dzieciak zobaczywszy, ze "dwa wąsy" okazuja sobie miłość fizyczna. A pomimo, ze zdajecie sobie sprawe, ze nie przyniosl was bocian jesli nakryliscie kiedys własnych rodziców podczas seksu tez wzbudza to niemale zszokowanie. Odkrywanie swojej seksualnosci to cos naturalnego i nie sadze, zeby łatwiej przychodziło u osób wychowanych w zwiazkach heteroseksualnych. Chociaz trudno to obronic, bo jak wiadomo 99% zwiazków legalnych to małżeństwa.
I dlatego dzieciaki trzeba chronić przed propagandą homoseksualną. Bo są na to zbyt małe żeby to zrozumieć. I chronić je trzeba przed wychowaniem przez pedałów. Bo dla nich to będzie normalne, że ma dwóch tatusiów, a poźniej doznają szoku. Bo co by nie gadała propaganda gejów, to jest ich minimalny odsetek w społeczeństwie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 19:12

Nihil novi w argumentacji, homoseksualista = pedofil. Geje dostana dziecko, na stracie je przeleca jako inicjacje w rodzinie. Odrózniasz wychowywanie dziecka od stosunku seksualnego z dzieckiem? Z tego co piszesz, wydaje sie ze raczej masz problemy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 19:12

Mazur, sam pisząc o homoseksualizmie wyciągasz krzywdzące porównania do zoofilów czy pedofilów, co jest niczym innym jak oczernianiem. Jeszcze przed chwilą sam stosowałeś retorykę typową dla homofobów i jakoś nie spotykałem się z retoryką inną niż taką jaką prezentujesz. Czyli: homoseksualizm zawsze jest zły bo łączy się z pedofilią i wypaczeniami społecznymi. Zawsze gdy pojawia się dyskusja o homoseksualizmie pojawia się dyskusja o tym właśnie. Dlatego w mojej głowie sprzeciw z homoseksualizmem dziwnie łatwo łączy się z homofobią i ignorancją. Ostatecznie definicję pojęć czy problemów budujemy w naszych głowach sami, a nie na podstawie słowników i encyklopedii. Ja homofoba nie odczytuję jako rasistę czy antysemitę, wiec nie czuj się obrażony na tym polu, ale twoja postawa kojarzy mi się z bezpodstawną krytyką oczernianiem i odnoszeniem się do negatywnych skojarzeń na zasadzie równości z homoseksualizmem i dokładnie taką argumentację i ciebie widzę. Żadnej innej

A odnośnie prawa do adoptowania dzieciaków. Osobiście jestem przeciwny, bo wydaje mi się, że w ten sposób za bardzo ingeruje się w przyszłość dziecka. Ustawia, się go w pozycji pewnego rodzaju społecznej ofiary tego czemu nie są kompletnie winni (niechęci do gejów). Natomiast nie podoba mi się odgórne założenie, że taki model by był dysfunkcyjny, czy bardziej dysfunkcyjny niż klasyczny. Takie założenie to znów wynika jedynie niechęci i ignorancji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2010, 19:24

Kiedyś miałem neutralny stosunek do pedałów (zaraz zaczną się śmiechy gimnazjalistów, lecz obecnie, gdyż już dorosłem (kolejne śmiechy gimnazjalistów), jestem przekonany, że homoseksualizm nie jest normalnym zachowaniem.

Normalny jest Adam i Ewa - zapamiętajcie to sobie.

PS pedały są hipokrytami, sami chcą być pedałami, a ich rodzice byli normalni, coś tu nie tak :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 19:25

cloner pisze:PS pedały są hipokrytami, sami chcą być pedałami, a ich rodzice byli normalni, coś tu nie tak :lol:
możesz rozwinąć? bo muszę przyznać, że zabrzmiało intrygująco, a nie bardo wiem o co ci chodzi.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 15 cze 2010, 19:32

No, ale przecież jesli sie zastanowimy to między pedofilami a homoseksualistami nie ma wielkiej róznicy. To znaczy roznica jest taka, że to pierwsze jest dużo bardziej szkodliwe. Ale mimo to oba te zjawiska są tak samo marginalne i tak samo nienormalne. No jak mozna pakować drugiego faceta, przecież to jest chore... Tzn. nawet jesli z medycznego punktu widzenia nie jest to choroba to faktem pozostaje ze jest to pewna "nienormalność".

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 19:33

(L)oczkerson pisze:Mazur, sam pisząc o homoseksualizmie wyciągasz krzywdzące porównania do zoofilów czy pedofilów, co jest niczym innym jak oczernianiem.
Podałem wcześniej konkretne badania,z których wynika,że 1/3 przestępstw pedofilskich jest popełniana przez homoseksualistów.Samych homosiów jest maksimum 3-5% w społeczeństwie.Nie zastanawia cię to?Pewnie nie...Przecież byłaby to dyskryminacja.Poza tym jeszcze raz - homoseksualizm to CHOROBA,WYNATURZENIE,ABERRACJA.A to,że jacyś łosie przegłosowali co innego nie zmienia stanu faktycznego.I w tym kontekście przywołałem pedofilię czy zoofilię - w imię poprawności politycznej ktoś za 50 lat przegłosuje,że jednak jest to 'normalne' a taki odpowiednik Loczka będzie się temu biernie przyglądał,ba nawet znajdywał argumenty,że faktycznie tak jest.
BTW - za 50 lat to Europa będzie w większości islamska i dopiero homoseksualiści zapłaczą za tolerancją...
I żeby pewne rzeczy były jasne - NIC MI DO TEGO KTO CO ROBI W SWOJEJ SYPIALNI (za obopólną zgodą i w granicach prawa),ale wara od indoktrynowania młodych czy adopcji dzieci (po to jest ta cała wrzawa tęczowych z ustanowieniem związków partnerskich!).A dziedziczenie to kwestia spisania testamentu.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 cze 2010, 19:42

Co by nie pisać. Czy ktoś homoseksualistów toleruje bardziej lub mniej, trzeba odróżnić ich od pedofilów.
Jeżeli komuś się już tak popier***ło z (nad) tolerancją, że nie widzi nic złego w tym aby osoby homoseksualne mogły adoptować dzieci, zapomina chyba, że dziecko to nie towar, zabawka ku***a a człowiek. Poza tym zanim komuś da sie pozwolenie na adopcje to ta osoba (osoby) muszą zapewnic dziecku kilka czynników. Na pewno jednym z nich jest coś na wzór spokoju psychicznego (czy jakoś tak :D ) a nie tylko warunki bytowe.
Każdy normalny wie, że taki dzieciak ma przesrane wtedy jeszcze bardziej... nie dość, że sierota to ma jeszcze dwóch tatusiów...
Zaden normalny człowiek czy instytucja, kładąca nacisk na dobro dziecka (które jest najważniejsze) nie zezwoli na coś takiego. I dobrze.
Natomiast jeżeli homosie chcą się kłuć, niech się kłują... :D mi uj do tego.

Oczywiście bardziej wkurzają mnie pedały od homosiów :D No ale może lepiej nazywać ich metrusami :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2010, 19:45

(L)oczkerson pisze:możesz rozwinąć?
Załóżmy, że jakiś frajer jest pedałem, no ale on się jednak [k****] urodził, zatem jego rodzice są normalni (bi- wykreślam), bo dwóch pedałów nie może sobie dziecka zrobić. Skąd zatem bierze się jego pedalstwo?

Ktoś tu wspomniał o roli prokreacyjnej człowieka, i to jest właśnie normalne. Homoseksualizm jest zachowaniem aspołecznym.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2010, 19:53

cloner pisze: Załóżmy, że jakiś frajer jest pedałem, no ale on się jednak [k****] urodził, zatem jego rodzice są normalni (bi- wykreślam), bo dwóch pedałów nie może sobie dziecka zrobić. Skąd zatem bierze się jego pedalstwo?
jaka rozkmina... jedno z rodzicow jest krypto-homosksualista

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 19:54

Mazur jeśli mowa o pedofilii, to zacząć trzeba od tego, że jest to temat niezbadany. Wszelkie statystyki są słabym poparciem bo nie wiemy jaka jest skala tego procederu. Przykładowo ciężej jest wykryć organom państwa akt pedofilii w "normalnej" rodzinie, gdzie ojciec przychodzi co wieczór do swojej córeczki niż w przypadku gdy jakiś Wojtek czatując z dziećmi zostawia ślady w internecie. Zresztą mógłbyś zrównać homoseksualistę do pedofilia jedynie w sytuacji gdy każdy czy globalna większość takich aktów by była popełniana przez homoseksualistę, a tak nie jest, można zaryzykować stwierdzenie, że jest odwrotnie (wszak 2/3 aktów to zasługa nas heteryków). Prędzej możesz powiedzieć, że mężczyźni to pedały, bo 90% gwałtów na nieletnich to zasługa mężczyzn. Pytanie, czy nawet taka statystyka pozwala na uogólnienie "mężczyzna to pedofil"? :>
Poza tym jeszcze raz - homoseksualizm to CHOROBA,WYNATURZENIE,ABERRACJA
Teraz wypadło, bo podać argument dlaczego to CHOROBA itd. Bo bez takiego argumentu, taki tekst pozostaje jedynie bezpodstawną mową agresji. Jeśli nie masz, czegoś bardziej rzeczowego do powiedzenia, niż to co powtarzasz, to ja z dyskusji się wyłączam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”