Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 18 cze 2010, 15:32

PokerFace pisze:Podolski jest bez formy strzeleckiej, jak w Bundeslidze, tak teraz na Mistrzostwach.
Dlaczego,do ciężkiej cholery,chociaż wszyscy to widzieli karnego nie strzelał Schweinsteiger?

Po takim meczu wnioski jakie się nasuwają,to to,że Niemcy cały czas są głównym kandydatem do zwycięstwa w grupie,cztery bramki w meczu z Australią dadzą im pewnie ostatecznie 6pkt i najlepszy bilans bramek,więc grupę wygrają.

Ale stawianie Niemców w roli faworyta w meczu z Argentyną ociera się o szaleństwo,uważam teraz,że Albicelestes sobie poradzą,o ile oczywiście Niemcy i Argentyna do ćwierfinału dojdą,bo załóżmy,że na dzień dobry meczu z Meksykiem/Urugwajem Messi i Mascherano dostaną czerwone kartki. :wink:

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 18 cze 2010, 15:37

Troche wakacyjnie zagrali dzisiaj Niemcy. Chyba za szybko uwierzyli w swoja wielkosc. Byli tez wolniejsi niz w pierwszym meczu. Przegrali raczej na wlasne zyczenie - czerwona kartka Klose, nieskuteczny Podolski ( w tym przestrzelony karny ), ospale interwencje obroncow. Chociaz bedac sprawiedliwym trzeba dodac ze Serbowie mogli rownie dobrze wygrac wyzej - slupek Jovanovicia, poprzeczka Zigicia. Zrobilo sie ciekawie. I oto na mundialu chodzi.

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 18 cze 2010, 15:40

O ile Niemcy byli przeceniani być może po pierwszym spotkaniu z Australią, tak po pojedynku z Serbią są pewnego rodzaju niedoceniani. Przecież do momentu czerwonej kartki dla Miroslava Klose prowadzili z b. dobrymi Serbami grę, mając przewagę. Bramki wówczas były tylko kwestią czasu, tyle, że po czerwonej kartce dla niemieckiego atakującego sytuacja diametralnie się zmieniła. A mimo tego i tak porażkę zawdzięczają nieskuteczności Podolskiego...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 cze 2010, 15:40

Vidic zagrał świetnie ale ta ręka :rotfl: .Nie podobał mi sie Ivanovic w tym meczu, dziwnie gubił linie.Z Kolarova Real będzie miał wielki pożytek .Krasic zagrał na miare talentu i jezdził ta kłode z Niemiec az miło było oglądać.

Bardzo ciekawe rzeczy dzieja sie w tej grupie, jesli jutro wygra Ghana z kangurami to warto sobie poczytac regulamin. Mecz Ghana-Niemcy bedzie bardzo bardzo ciekawy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2010, 15:41

gdzie wy juz wybiegacie do 1/8.. 1/4 :shock: przeciez te MS do tej pory pokazuja, ze wsyztsko moze sie wydarzyc :!: I skonczcie pierdolic z ta Argentyna jako jakis tam niewyobrazaln zepsol, przed msitrzostwami raczej nikt powaznie ich nie bral dzieki maradonie i zaprezentowaniu sie w el :!:
Argentyna ma slaba grupe, gdzie swoja droga rowniez mieli duzo szczecia :!: Z nigeria niesamowite pudlo Kalu Uche, zas z Korea dziwny samoboj, bramka z spalonego i rowneiz niesamowite pudlo koreanczykow.
Niemcy dzisiaj mieli rywala powaznego anizeli podstarzaly juz zespol Australii, ktora ma slabsza ekipy niz wtedy gdy nie lapala sie do MS, a na lawce Guusa juz nie ma :!: To, ze Niemcy maja wygrac ot tak z Ghana takie oczywiste nie jest, jezeli asutralia nie urwie pkt Ghanie i Serbii to niemcy w mojej opinii zegnaja sie z mudialem
druga sprawa to atmosfera... podniosl sie temat sprawy narodowosciowej niemiec oraz spiewania hymnu, dotad mozna bylo to bagatelizowac bo humory byly w ekipie ale teraz atmosfera siadzie ostro :!:

edit

LOL Bardzo maly moze wyrgac z bardzo wielkim... czy cos w tym stylu... czy on jets popierdolony mowiac ze dizsiaj mecz Serbia - Niem cy to tego rpzyklad

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2010, 15:43

Trzeba to powiedzieć jasno - Polacy załatwili Niemcom ten mecz...

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 18 cze 2010, 15:44

MazurXIII pisze:Trzeba to powiedzieć jasno - Polacy załatwili Niemcom ten mecz...
Może sprzedali :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2010, 15:46

A co jakis Polak rzucil cos z trubyn??

To sa [k****] Niemcy i prosze nie uwlaczac mojej osobie porownujac sprzedajne dziwki do rangi mojego narodu

TO SA NIEMCY, nie POLACY i basta

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 cze 2010, 15:47

Vidic zachował się jak idiota. Jeszcze jakby tam w polu karnym byli jacyś Niemcy i czymś by to groziło. A tam pusto piłka weszła by na aut. Jak można coś takiego zrobić :shock: Całe szczęście, że Podolski dał dupy. Teraz żeby Serbowie znowu coś nie sfrajerzyli tylko pojechali Aussie, podobnie Ghana. I w ostatniej rundzie wszyscy trzymamy kciuki za Murzynów i Auf Wiedersehen Auf Wiedersehen Deutschland Deustchalnd Auf Wiedersehen :)

To sa [k****] Niemcy i prosze nie uwlaczac mojej osobie porownujac sprzedajne dziwki do rangi mojego narodu
:beer:

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 18 cze 2010, 15:48

Nie sadze ze atmosfera w druzynie Niemiec siadzie. Oni sa wyjatkowo charakterni, walke i nieustepliwosc maja we krwi. Z pewnoscia ten miedzynarodowy sklad zatracil nieco ducha Germanow ale mimo wszystko sie nie poddadza i z meczu przeciwko Ghanie wyjda zwyciesko.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 cze 2010, 15:54

A co jakis Polak rzucil cos z trubyn??

TO SA NIEMCY, nie POLACY i basta
Oni są sprzedajni?
Możesz rozwinąć myśl? Nic im Polska nie proponowała, wychowali się w Niemczech, grają dla Niemiec. Gdzie tu sprzedajność?

Mówisz, ze teraz będą się czepiać, że hymnu nie śpiewają. Gówno prawda. Nic takiego nie będzie.

Dzisiaj w miarę podobało mi się to co grali Niemcy, ale widziałem dwa słabe ogniwa: Khedira i Podolski. Lukas, [k****], na ki uj on do karnych, skoro Schweinsteiger wykonuje je lepiej? Nie ogarnąłem tego.
Sędzia dzisiaj zajebisty. Chyba mu się pomyliły MŚ z ligą hiszpańską, gdzie jest średnia 8 kartek na mecz. Nie róbmy sobie jaj. Czerwona dla Klose to parodia jak dla mnie.

I mam nadzieję, po raz kolejny, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i zobaczy, że Badstuber nie jest lewym obrońcą. On musi grać w środku. Przy średnich zawodnikach idzie mu dobrze, ale jak trafi na jakiegoś biegającego szybciutko jak Krasic czy Valencia to są spore problemy. Dobrze, że w Bayernie szukają lewego obrońcy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2010, 16:01

czeher pisze:Z nigeria niesamowite pudlo Kalu Uche, zas z Korea dziwny samoboj, bramka z spalonego i rowneiz niesamowite pudlo koreanczykow.
Natomiast marnowane sytuacje przed Argentyńczyków były 'samowite' :roll:

Nie wierzę, że Niemcy nie dadzą rady Ghanie ani, że Ghana pokona Australię wyżej niż Niemcy. Suma summarum moim zdaniem Niemcy i tak awansują. Jedna porażka to jeszcze nie tragedia.

Hiszpan rozdał mnóstwo kartek, ale sędziował sprawiedliwie i kartki moim zdaniem nie były z dupy.

Przedziwne te zachowania Serbów we własnym polu karny :roll: Znowu karny po idiotycznym zagraniu ręką :angry2: Jeszcze na dodatek Vidic, którego mam w Fantasy ['] :lol:
Akarin pisze:Czerwona dla Klose to parodia jak dla mnie.
Mógł wylecieć wcześniej za grę sto lat po gwizdku.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2010, 16:09

Mentor pisze:Nie wierzę, że Niemcy przegrają z Ghaną ani
moze byc remis, zwycięski remis ghanczykow
Mentor pisze:że Ghana pokona Australię wyżej niż Niemcy
nie musza przeciez... wsytarczy 1:0
Obrazujac przedstaiwane wyniki i fakt Ausrtalii dostarczyciela pkt = Ghana 7pkt, Serbia 6, Niemcy 4
Mentor pisze:Natomiast marnowane sytuacje przed Argentyńczyków były 'samowite' :roll:
Pogadamy jak trafia na powaznych rywali a nie azjatow i nigerie bez glowy bedaca cieniem tej sprzed lat
Akarin pisze:Oni są sprzedajni?
Możesz rozwinąć myśl?
sorry, ich rodzice. Oni nie mieli na to wplywu. Tak czy owak czuje sie zdegustowany gdy ktos nazywa ich polakami,

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 cze 2010, 16:12

Kartki nie były z dupy, ale rozdawane w kilku przypadkach zbyt pochopnie. Naprawdę nie wiem dlaczego Klose wyleciał. Suma sumarum jak dla mnie pierwszą połową powinien skończyć z jedną żółtą kartką, ale sam wiesz Mentor jak sędziują Hiszpanie. Do najlepszych to oni nie należą.
sorry, ich rodzice. Oni nie mieli na to wplywu. Tak czy owak czuje sie zdegustowany gdy ktos nazywa ich polakami,
Ja też jestem zdegustowany, ale wielu ludzi tak mówi. "Polski akcent" itd. rzygać mi się chce jak coś takiego czytam.
Poza tym jak nazwiesz miliony Polaków mieszkających obecnie za granicą, gdzie mają pracę, rodzinę? Też są sprzedajni? Ja bym tak nie powiedział.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2010, 16:15

Tak czy owak czuje sie zdegustowany gdy ktos nazywa ich polakami,
A ja czuję się zdegustowany,gdy ktoś pisze Polacy z małej litery.BTW w Polsce obowiązuje zasada Ius sanguinis panowie,a to,że PZPN dał MOCNO dupy z Podolskim (Klose czuje się Niemcem i na 100% by dla Polski nie grał) to już nie jego wina.I tak szacunek za nie śpiewanie ichniego hymnu.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”