1/8 finału: Holandia - Słowacja

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

1/8 finału: Holandia - Słowacja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 cze 2010, 12:47

Mecz za 3h a jeszcze wątku nie ma.

Bezwzględnym faworytem są tulipany. Ja mimo całej sympatii do Holendrów, będę kibicował Słowacji.
Dla naszych południowych sąsiadów ten mundial jest jak sen na jawie, w tej chwili zapisujemy karty historii.
Oranje to światowa czołówka, mimo iż nigdy nie zdobyli pucharu świata zawsze są wymieniani w gronie faworytów.

Miejmy nadzieję że to świetne i emocjonujące widowisko będzie wydarzeniem dnia, a nie fatalne decyzje arbitrów

dzisiaj sędziuje Undiano Mallenco z Primera Division ;)

16:00 - Durban Stadium

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Re: 1/8 finału: Holandia - Słowacja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 cze 2010, 13:02

Jeśli Holandia zagra co najmniej tak ja w fazie grupowej to Słowacy nie powinni mieć nic do powiedzenia w tym meczu. Jeśli do tego dołożyć Robena który robi jeszcze większą różnice to Słowacy powinni się modlić żeby nie przegrać więcej niż dwoma bramkami. Widzieliśmy już w końcówce meczu z Włochami że wystarczy ich przycisnąć i już się gubią ,a co dopiero będzie jak przyciśnie ich drużyna od Włochów w ofensywie dużo lepsza :?: Myślę jednak że Holendrzy będą chcieli zaoszczędzić siły ,gdyż w ćwierćfinale spotkają się najprawdopodobniej z Brazylijczykami dlatego obstawiam skromne 1:0 lub 2:0.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2010, 13:06

Holandia pewnie zagra tak jak do tej pory, czyli w ofensywie nic szczególnego, ale skutecznie i spośród wszystkich par w tej fazie są dla mnie największym faworytem. Przynajmniej teoretycznie?

Robben zagra? On mógłbym wpłynąć pozytywnie na widowisko.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 cze 2010, 13:09

kaczy pisze:dzisiaj sędziuje Undiano Mallenco z Primera Division ;)
Osobiscie nie przepadam za tym arbitrem, jako ze poraza mnie u niego brak konsekwencji w podejmowaniu decyzji.
Oby nie sedziowal jak w meczu Niemcy - Serbia, gdzie sypal kartkami z glebokiego rowu, a poszedl raczej w strone drugiego z sedziowanych przez siebie spotkan Korea Pln. - WKS, gdzie nie pokazal zadnej kartki. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2010, 13:10

Nie wiem czy Holandia znów zagra jak najmniejszym nakładem sił. Nie wiadomo czy Arjen zagra od początku, ale jeśli tak, to nie jest on typem piłkarza, który by się oszczędzał, na pewno jest głodny pilki i będzie pewnie grał na maksimum, a jak Arjen będzie się starał to i inni dołączą i możemy w końcu zobaczyć fajną piłkę w ich wykonaniu.
Pewnie małe są szanse, ale chciałbym od początku zobaczyć Elie, bo na podmęczonego rywala to nawet piwus z fajką w ręce mógłby wchodzić :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 cze 2010, 16:43

ale ta Holandia gra slabo...a ktos niedawno pisal ze graja najlepsza pilki z europejskich zepsolow :lol: To nie przypadek, ze zasnalem 2razy na ich spotkaniach a dzisja to juz 3 bo tez sie przez moment zdarzylo :lol:
Ale to bedzie nudny mecz w 1/4 Brazylia - Holandia przewidujac i uprzedzajac fakty, przeciez oni graja w ten sam sposob ... a dokladnie w stylu slamazarnie rozjezdzajacego walca. Ludzie gdzie Hol do tego co pokazywala Hiszpania
Robben tez nie daje tyle ile powinien, albo inaczej ile sie po nim spodziewano - jednak swoje zrobil 8)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 cze 2010, 16:51

Robben powinien mieć wsparcie jakieś, bo sam tego wózka w ofensywie nie pociągnie. Van der Wiel nic a nic mu nie pomaga, nie chodzi tak jak Lahm do przodu i nie ściąga na siebie uwagi obrońcy, dzięki czemu Arjen ma zwykle wiecej miejsca. W ogóle van der Wiel to chyba najsłabszy Holender na boisku. Kuyt poza bieganiem nic nie ciagnie do przodu, van Persie mało piłek dostaje (btw, on prawą nogę ma tylko do podpierania, żeby nie upadł?). Generalnie zdawanie się na Robbena i nie pomaganie mu kiedy tego ewidentnie potrzebuje jest niezbyt mądrym rozwiązaniem.
Undiano ładnie dowalił z kartką dla Arjena :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 cze 2010, 16:54

czeher pisze:To nie przypadek, ze zasnalem 2razy na ich spotkaniach a dzisja to juz 3 bo tez sie przez moment zdarzylo
Zasnąłem w 5 minucie, obudziłem się na bramkę, której mogłem nie oglądać, bo gdyby mi ktoś powiedział, że strzelił Robben to bym dokładnie tak sobie tę bramkę wyobraziłem, potem znowu zasnąłem i obudził mnie gwizdek sędziego kończącego połowę. :lol:

Działo się coś?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2010, 16:56

prawa noga Robina jest lepsza niż mogą niektóre strzały na to wskazywać. w Poprzednim sezonie większość goli strzelił prawą [a może to było 2 sezony temu :think: ] w każdym razie sporo trafia swoją zdecydowanie słabszą nogą :P
mecz nudny, a Jońca jeszcze dodatkowo przynudza, jakby samo "widowisko" nie wystarczyło.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2010, 17:00

Na razie slabiutko... Mam nadzieje,ze Slowacy w drugiej polowie odwazniej zaatakuja i zmusza Holendrow do wiekszego wysilku. Bramka Robbena w stylu iscie 'Robbenowym' :brawo:
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, 17:53 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 cze 2010, 17:00

Swoją drogą ten Robben to trochę śmieszny jest. Cały futbolowy świat wie jak gra i jak strzela gle a i tak ciągle się na to nabierają. Tylko dostaje piłkę na skrzydle, łamie kacje do środka i uderza lewą nogą :lol: No przecież cały sezon wali takie gole i co? Ciągle się obrońcy na cąłym świecie na tym nabiuerają :lol: Jak niegdyś Garrincha. Casły świat wiedział, że ma jedną kiwkę, a i tak wszyscy dawali się okiwać.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 28 cze 2010, 18:09

No i po meczu. Holandia taj jak w poprzednich meczach. Ciekawe jak zagrają w kolejnej rundzie, bo się będzie trzeba sprężyć bardziej niż do tej pory. Trzeba też przyznać, że Słowacy zasłużyli na tą bramkę. :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2010, 18:10

Szkoda,ze Vittek nie trafil 'stowki',ale by byly emocje. Przy drugiej bramce w obronie zabraklo Skrtela,ktory w tym czasie klocil sie z arbitrem :angry2: Na calej linii zawiodl mnie dzisiaj Piekarik. Chyba troche za dlugo z wprowadzeniem drugiego napastnika czekal Weiss,Vittek wiele razy byl osamotniony i wyraznie potrzebowal pomocy w ataku. Mimo wszystko jestem dumny z faktu,ze Slowacja jest naszym poludniowym sasiadem i przepraszam wszystkich jej mieszkancow za skreslenie po 2 pierwszych meczach :)

O kim jak o kim,ale przed mistrzostwami Holandia bylaby ostatnia druzyna o ktorej pomyslalbym jako o minimalistach. Gdzies po drodze zagubil sie chyba ten ich slynny 'futbol totalny'.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 28 cze 2010, 18:57

Holendrzy chyba stwierdzili że wynik jest ważniejszy niż styl. Bo na każdych imprezach typu MŚ ME lali wszystkich w grupie, grali pięknie a w fazie pucharowej zawsze ktoś im przeszkodził. A teraz grają nudno ale na wynik ;]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2010, 20:05

Ebi pisze:Swoją drogą ten Robben to trochę śmieszny jest. Cały futbolowy świat wie jak gra i jak strzela gle a i tak ciągle się na to nabierają. Tylko dostaje piłkę na skrzydle, łamie kacje do środka i uderza lewą nogą :lol: No przecież cały sezon wali takie gole i co? Ciągle się obrońcy na cąłym świecie na tym nabiuerają :lol: Jak niegdyś Garrincha. Casły świat wiedział, że ma jedną kiwkę, a i tak wszyscy dawali się okiwać.
Tu nie chodzi o nabieranie. Messi drybluje w podobnym stylu i co z tego, że każdy zna te ruchy skoro wszyscy są wolniejsi? Znajomość gry nie za bardzo pomaga rywalom bo zanim zdążą wybić piłkę ten lekko ją dotknie i albo minie rywala albo zostanie sfaulowany. Obrońcom nie brakuje wiedzy czy inteligencji tylko umiejętności, sprawności.

Mecz oczywiście nudny, ale Holandia tak gra cały turniej. Okaże się w końcu, że odpadną z turnieju nie rozgrywając ani jednego naprawdę ładnego (na ich możliwości) meczu :roll: Dawać już rozgrywki ligowe i 'nudną' Barcelonę.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”