1/8 finału: Paragwaj - Japonia

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

1/8 finału: Paragwaj - Japonia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 cze 2010, 11:36

Z racji tego, że Paragwaju na tym mundialu jeszcze nie widziałem, za to Japońcy zagrali świetny mecz z Duńczykami (którym po cichu kibicowałem) chciałbym wiedzieć jak oceniacie szansę kitajców w tym starciu. Paragwaj jest faworytem, ale po wynikach (0:0 z NZ) śmiem twierdzić, że jest to najsłabszy zespół z Ameryki S. Za to Japończycy w każdym meczu prezentowali się solidnie (z Holendrami przy golu Sneijdera błąd popełnił bramkarz, albo raczej Jabulani :lol: ). Ja bym się skłaniał ku niespodziance, czyli ku drużynie z Azji w ćwierćfinale.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Re: 1/8 finału: Paragwaj - Japonia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 cze 2010, 11:47

Ciężko tu wskazywać faworyta ale jeśli już miałbym to zrobić to chyba jednak skłaniałbym się ku Paragwajowi. Oni we wszystkich meczech grali na tyle ile musieli - z Włochami zagrali bardzo fajny mecz, Słowaków odprawili bez żadnego problemu, a z Nowa Zelandią grali o nic i z tego co pamiętam to az sześciu rezerwowych zawodników wtedy zagrało ;) Japonia też gra bardzo dobrze ale ich gra w dużej mierze zależy od Hondy i jeśli Paragwaj wyłączy go z gry to będą już bardzo blisko awansu. Japonia natomiast musi szukać swoich atutów w dobrej grze obronnej ( tak jak to do tej pory było), szybkich kontratakach oraz w Hondzie właśnie. Jak dla mnie minimalne zwycięstwo Paragwaju ale jak Japonia wygra to też się nie zdziwię ;)

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 29 cze 2010, 14:04

Na papierze wygląda to na dwie wyrównane drużyny, Paragwaj to według mnie przedewszystkim zespół, no a Japonia ma Honde który jest motorem napędowym :lol: reprezentacji z kraju kwitnącej wiśni.
Mnie jakoś nie przekonuje gra Japończyków, wiec stawiam na zespół-kolektyw czyli na Paragwaj, chociaż indywidualności tez mają nie małe np. Pana Barriosa :)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 29 cze 2010, 14:07

Dokladnie trudno wskazac faworyta,dwie druzyny bardzo wyrownane ale takze,wskauje na to ze
Paragwaj przejdzie dalej,choc chcialbym zeby to Japonia przeszla :)ciekawe jak sie spisze Honda
licze na jego dobry wystep i moze jakas bombe przypierniczy :D

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 29 cze 2010, 14:14

Morelas pisze:Na papierze wygląda to na dwie wyrównane drużyny, Paragwaj to według mnie przedewszystkim zespół, no a Japonia ma Honde który jest motorem napędowym :lol: reprezentacji z kraju kwitnącej wiśni.
To prawda, jednak warto zauważyć, że groźną bronią Japonii to także stałe fragmenty, rzuty wolne, dośrodkowania, rzuty rożne to bardzo duże ryzyko straty bramki przez Paragwaj

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 29 cze 2010, 16:53

Niezwykle wyrównane spotkanie,świetne uderzenie Matsui z dystansu i dwie wyborne okazje po strzałach Barriosa(Barriosy wg p.Szpakowskiego :mrgreen: ) i Santa Cruza. Zapachniało dogrywką,chociaż ktoś może szybko strzelić bramkę i kontrolować grę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 cze 2010, 20:20

Najnudniejszy mecz 1/8 tego mundialu, no ale w końcu pierwsze karne, które jak się okazało, lepiej wykonywali zawodnicy Paragwaju. Szkoda Azjatów, zagrali dzisiaj zbyt zachowawczo bo drużyną słabszą wcale nie byli. Za bardzo bojaźliwie chyba podeszli do tego spotkania, jakby przygnieceni sukcesem. W ćwierćfinale nie daję Paragwajowi żadnych szans.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 30 cze 2010, 18:00

Szkoda, że Japonia zagrała tak asekurancyjnie. :(
Przeliczyli się z tymi karnymi.
Mecz nie porwał. :lol:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”