Wybory 2010 - Strona 40

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 16:18

Dla Ciebie prawdziwy jest pieprzenie marnego dzienikarza jak Warzecha? :shock: Dla Ciebie Ziemkiewicz jest obiektywny?Jesli mi zarzucasz ze czytuje nieobiektywna prase to co ja mam powiedziec? Ziemkiewicza czytac nie idzie.

Tak pisowska telewizja wydała ,,obiektywny,, film o generale. jakby tvn wydała rownie obiektywny film o Lechu Kaczynskim :rotfl: piszesz o obłudzie a cytujesz ludzi ktorzy patrza w 1 strone, jeszcze pewnie film o jaruzelskim jest obiektywny.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 05 lip 2010, 16:31

MGiggs mógłbyś napisać dlaczego głosowałeś na Komorowskiego? Bo z tego co tu wyczytałem to zdecydowałeś się na Bronka, bo należysz do grupy "młodych, światłych". Mylę się?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 16:38

Giggs możesz napisać, co nieprawdziwego pisze Warzecha? Gdybyś rzeczywiście uważnie czytał, to pamiętałbyś, że gdy rządził PiS był on jednym z ich większych krytyków, a jesli teraz masz do zarzucenia coś mu bądź Ziemkiewiczowi to wykaż gdzie piszą bzdury, a nie tylko krzyczysz że są pisowscy. No i film o Jaruzelskim, gdzie tam była nieprawda Giggs?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 16:43

Dlaczego ja się mam tłumaczyc? ja bym chciał by wyborcy Jarka mi powiedzieli czemu na niego głosuja?

Najsmieszniejszy dzienikarz w polsce wypisał kim sa kandydaci Bronka, kim on jest? facet ktory nigdy nie potrafil wygrac polemiki tylko cos belkotac w fakcie.

Film o Jaruzelskim to pomieszanie faktow z polprawdami tak by nie szło nic zarzucic, naprawde warto poczytac pare ksiązek i podejsc do prawdy obiektywnie a nie czytujac pana ziemkiewicza czy ogladajac wildstaina.

Ziemkiewicz wychwalal pod niebiosa wystapienie sniadka i ze kandydat pis wygra na 100% wybory.Sniadek mowil cos o polsce zniewolonej gdy ja kaczor obejmował.
Przeciez tak nieobiektywnym to chyba nie jest nikt jak ten pan.
Koscioł pełen zwolenikow Pisu,zwiazkowcow a ten wmawia ze wielkie brawa dla Sniadka to znak dla Polski, nosz [k****] czy mozna napisac cos rownie idiotycznego?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 16:48

Kamilu,
słowa, że potrafisz przewidzieć ton i treść mojej wypowiedzi jeszcze przed przeczytaniem jej całej uważam za cenną uwagę - już wcześniej zauważyłem, że identycznie jak Mazur większą jej część ignorujecie, bo poświęcenie czasu na jej przeczytanie wybiłoby Wam i argumenty o popieraniu PO za wszelką cenę, i inwektywy pod moim adresem. Ba, uważam to za komplement - cieszę się, że nie masz mnie za kogoś jak Bienias, który zmienia poglądy polityczne z kampanii na kampanię, opłaciło się do upadku lewicy, jaką znałem i ceniłem, czyli do upadku rządu Belki, popierać jedną partię, a i teraz wspierać określoną grupę wedle sensownego klucza, a nie chybił trafił, czy też - ich pokazali w TVN najwięcej, a o tych dobrze w Radiu Maryja mówili.
Jak mniemam, skoro jako zarzut używasz stwierdzenia o przewidywalności moich poglądów, siebie uważasz za moje przeciwieństwo - osobę nieobliczalną, której opinii przed przeczytaniem posta nie da się przewidzieć. Po lekturze Twoich wypowiedzi w tym temacie i zbliżonym - o katastrofie - zostawię ten domysł bez komentarza. ;)
Proszę Cię jednak, jako wyborca Jarosława "Gierek to był patriota" Kaczyńskiego, jako osoba sympatyzująca z Warzechą, Ziemkiewiczem, Pospieszalskim, Wildsteinem, niezalezna.pl i resztą prawicowej kloaki dziennikarskiej - nie punktuj stronniczości innych dziennikarzy. Wyborcza, ekipa TVN, Lis, Żakowski, wielu innych ma wiele, bardzo wiele za uszami - ale mimo wszystko stawianie ich pod względem wiarygodności poniżej TVPiS i Ziemkiewicza świadczy tylko o jednym - o Tobie. ;) W tym tkwi różnica między Tobą a mną - Ty wybielasz szuje, jakimi są wspominane przeze mnie nazwiska, ja o Wyborczej mogę co najwyżej powiedzieć, że sili się często na obiektywizm, co oczywiście Ty i reszta Twojej gromadki zrozumiała jak zwykle, jednak nie przeszkadza mi to Wyborczą czytywać z przyjemnością codziennie, jeśli w porze, kiedy u mnie na wsi mam okazję odwiedzić kiosk, jeszcze ją kupię. Pasują mi do poglądów, ale nie robię z nich jedynych-obiektywnych, choć przecież na tle wypowiadających się o jakiejś alternatywnej rzeczywistości Warzechy czy Ziemkiewicza wyglądają oni faktycznie bardzo dobrze.
Dobrze zresztą to porównanie dziennikarzy widać na tle Wprostu - najpierw, paręnaście lat temu, przejął to Król po upadku PZPR, gazety czytać się nie dało, byli gorsi od Pospieszalskiego. Później stopniowo się doprowadzali do normalności, ale jednak byli mocno odchyleni tylko w jedną stronę (i to dawne czasopismo partyjne!), teraz przejął to Lis i również wypaczeń jestem pewny - tak samo jak pewny jestem tego, że będą to wypaczenia "na lewo" mniejsze od wypaczeń, których by dokonał tam Pospieszalski i reszta pampersów, gdyby dorwała tę gazetę w swoje łapki.
Musi być chyba równowaga we wszechświecie - najpierw była jedyna słuszna polityka Partii, teraz też w niektórych mediach jest jedyna słuszna polityka, ale tym razem PiSu - Gazeta Polska, Radio Maryja, TVPiS, parę portali. Przy nich naprawdę, ale to naprawdę drogi Kamilu kłamstwa i nadużycia TVN wydają się być nieszkodliwą drobnostką.

Pozdrawiam Cię, zgoda buduje! :wink:

michal2, bardzo mi się spodobał komentarz obok tego podawanego przez Ciebie, nie spodziewałem się takiej perełki na tej stronie:
Przeczytałem tu mnóstwo wpisów ludzi, którzy dziś od godz. 20 są załamani. Bardzo się z tego cieszę, bardzo mnie to podbudowuje psychicznie. Doskonale was rozumiem, że czujecie się w Polsce obco. Ja też tak się czułem w czasach rządów PISu i podczas prezydentury najgorszego prezydenta w historii Polski Lecha Kaczyńskiego.
Proponuję - wyprowadźcie się do Wolski, albo ogłoście secesję Lubelszczyzny i Podlasia i ogrodźcie się tam murem.
Nic, tylko się podpisać wszystkimi kończynami. :wink:

P.S. Jeszcze jedną rzecz chciałem dodać. Siłą rzeczy w pracy spotykam się z dzieciakami albo długo przed pierwszym zainteresowaniem polityką, albo już stawiającym pierwsze kroki w tym temacie. Większość z nich to dzieci z bogatych rodzin, których rodzice bardziej są zainteresowani ich wysiłkiem fizycznym, niż karierą piłkarską. Dziś na takim wakacyjnym treningu gromadka <16 latków z własnej woli rozpoczęła dyskusję o wyborach. Zmartwiła mnie jej treść - ktoś tam za PiS, właściwie wszyscy za PO. Zmartwiło, bo na pytanie czemu słyszałem - bo tak rodzice każą, bo "PiSiory", bo tak w TVN mówią, bo Wyborcza. Jestem z pokolenia, które miało zdecydowanie wyższą świadomość polityczną w ich wieku, ale mimo wszystko jestem zaskoczony - te dzieciaki za 3 lata pójdą do urn, bo rozsądnie czują, że muszą, ale martwi mnie ich kompletny brak krytycyzmu względem przyswajanych informacji. Odpowiednik paru użytkowników tego forum, tylko PO drugiej stronie barykady - nie tak to sobie wyobrażałem, kiedy słyszałem o WoS w szkole i dążeniu do uświadamiania dzieciaków. Rośnie nam całe pokolenie dzieci, które język polityki przyjmują nie w stylu Mazowieckiego, Buzka czy Kwaśniewskiego, ale w stylu Kaczyńskiego, Cymańskiego i Palikota.

Ostatecznie:
53,01 - Komorowski
46,99 - Kaczyński

Rozsądek i dobro Polski wygrało. Choć co to za wybór w drugiej turze. :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lip 2010, 17:15

Dlaczego ja się mam tłumaczyc? ja bym chciał by wyborcy Jarka mi powiedzieli czemu na niego głosuja?
stary trik. jak nie wiem co powiedziec odbijam pileczke.

Gdyby mi sie chcialo to znalazlbym wiele cytatow ktore dadza ci odpowiedziec dlaczego np Kamil glosuje na Pis.

Mam nadzieje ze zaraz przeczytam posta na pytanie brzycho.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 17:22

Wilmore ja Cie nie ogarniam. Przecież po I turze swoimi komentarzami na temat wynikow sondy tvp dowiodłeś ze jestes najwiekszym fanatykiem na tej stronie. Dalej również zrownujesz siłe radia maryja i GP do wprostu, tvn, polityki, przekroju, newsweeka, tokfm czy GW. Media popierają tylko jedną strone. TVP jest w miare obiektywna. Jest tam miejsce dla dziennikarzy o roznych sympatiach(Pospieszalski, Lis-tylko nie pisz ze Lis to nie Pospieszalski bo wystarczy poczytac jego wstępniaki we Wproscie gdzie sugerował wine LK za tragedie, by zrozumieć że to fanatyk pierwszej klasy, zresztą jego programy i sondy w nich przeszły już do historii i wiele osob uwaza go za hanbe polskiego dziennikarstwa)

Giggs kim jest Warzecha? Rednaczem najwiekszej gazety w tym kraju. I zgadzam sie z nim co do wyborcow PO. Uwazam, ze trzeba być naprawde naiwnym by głosować na BK w tych wyborach. PO przez 3 lata nie zrobiła nic, a PiS za swych rządów sukcesywnie obniżał podatki, i mogl sie pochwalić dużym wzrostem gospodarczym. LK zawetował skutecznie 10 ustaw z 690, naprawde przeszkadzał im rządzić?
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 17:26 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 17:23

Mam poglądy lewicowe i do Komorowskiego jest mi bliżej, jeśli mam do wyboru popelniajacego gafy Bronka oraz poslusznego rydzykowi Kaczynskiego ktory wprowadzil do rzadu leppera, to jaki ja mam wybór.

PO to nie moja bajka ale jedyna grupa ktora moze/mogła odciagnac fatalne rządy pisu od władzy, tak własnie mysli wiele ludzi.Gdyby lewica była sliniejsza i byla alternatywa dla pisu wiekszosc ludzi głosowało by na nia-tyle.

rzady pisu i prezydentura lecha była słaba, ludzie chca wszystko tylko nie pis.

TVp obiektywna :boje się:

Zapytam sie czy wyborca pis rozliczyl ich z obietnic, 3mln mieszkan,autostrady, sądy 24 godzinne ktore byly totalna klapa i bublem.Czy rozliczyli ze partia bedaca w nazwie sprawiedliwoscia wprowadza leppera do rządu .
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 17:27 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 17:26

Przecież po I turze swoimi komentarzami na temat wynikow sondy tvp dowiodłeś ze jestes najwiekszym fanatykiem na tej stronie.
Ale Wy, zwolennicy PiS, jesteście skromni. To się chwali. :wink:
Dalej również zrownujesz siłe radia maryja i GP do wprostu,
Gdzie niby? :shock: Stwierdzam jedynie, że media popierające PO są mniej w swoim wsparciu stronnicze, robią to mniej agresywnie i nie przy każdej okazji, od mediów proPiS.
Media popierają tylko jedną strone. TVP jest w miare obiektywna
1. Tak, Gazeta Polska, Radio Maryja, Rzeczpospolita, TVPiS popiera też Tuska, tak samo jak TVN. :rotfl:
2. Sorry. Jeśli też uważasz, że TVP jest obiektywna, to ja dziękuję, zanim wymyślisz coś jeszcze.

Miłego dnia. :wink:
Mam poglądy lewicowe i do Komorowskiego jest mi bliżej, jeśli mam do wyboru popelniajacego gafy Bronka oraz poslusznego rydzykowi Kaczynskiego ktory wprowadzil do rzadu leppera, to jaki ja mam wybór.

PO to nie moja bajka ale jedyna grupa ktora moze/mogła odciagnac fatalne rządy pisu od władzy, tak własnie mysli wiele ludzi.Gdyby lewica była sliniejsza i byla alternatywa dla pisu wiekszosc ludzi głosowało by na nia-tyle.
:beer:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 17:35

Proponuję nie proponować rad których samemu się nie realizowało.

Z drugiej strony Wy murem odgradzać się nie musieliście widocznie tak źle nie było. A skoro sami zalecacie jakieś fortyfikacje przed Wami no to marna ta polityka miłości, i widać jaka dzicz skoro aż się chować trzeba.

Co do lewicy że jest słaba a może gdyby więcej ludzi miało lepszą pamięć to nie to że by głosowali tylko by nie była taka silna?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 17:36

Wilmore:

No sorry ale to nie ja sie skompromitowałem na tym forum ogłaszając ze tvpis podał fajne dla kaczora wyniki podczas gdy niedlugo pozniej okazalo sie ze to własnie publiczna trafiła najlepiej. To nie mi zabrakło argumentów w dyskusji o zdrajcy Jaruzelskim i nie musiałem chować uszu po sobie tak jak Ty. Co do mediow to miałem GP w ręku 2 razy, Polityke czy Wprost znacznie czesciej i moge z czystym sumieniem stwierdzić, że indoktrynacja wbrew elementarnym faktom jest rowna po obu stronach.

Aha, śmieszy mnie Twoje zrownywanie języka Cymanskiego i JK do Palikota ktory jest jednym z najwazniejszych politykow PO(podobnie jak opętany Niesioł) i ktory co tydzien pozwala sobie na skandaliczne, a dla mnie śmieszne wypowiedzi. Śmieszne bo chyba wciąż niektorzy kupują te jego poze stańczyka, inteligentnego BO kontrowersyjnego. Żenada panie Tusk. Kurski po stwierdzeniu prawdy o tym ze Tusk miał dziadka w Wehrmachcie natychmiast został zawieszony w prawach członka partii i przywrocil go dopiero sąd partyjny. Tymczasem regularnie mowiący nieprawde pajac z Biłgoraju jest tolerowany, mało tego może nie wiecie, ale jest to najlepszy przyjaciel naszego Prezydenta, np. spędził z nim razem 5 ostatnich sylwestrow i regularnie sobie polują. Dla mnie już sam fakt przyjazni BK z Palikotem był wystarczający, zeby zagłosować przeciwko niemu... jeszcze co do języka Kaczynskiego, to dosłownie raz powiedział o ZOMO, 2 razy już za to przeprosił, a Cymański jest zwyczajnie zabawny a nie chamski i wiekszosc posłow bardzo go lubi. Takze oszczędz sobie bo w tak ważnej dla Ciebie kategorii "żółć" rowniez partia rządząca ma przewage. I to dużą

Giggs i znowu nadużycie "Ludzie chcą wszystkiego tylko nie PiS" Przypomne ci, że JK przegrał 53-47, a nie 80-20 więc sympatie w naszym kraju są dośc wyrownane. Chyba, że te obdartusy ze wsi co to głosowały za kaczorem to nie ludzie wg Ciebie. Nie zdziwiłbym sie, wszak w poprzednich wpisach dzielenie ludzi na mądrych i głupich przychodziło ci tak łatwo. I to na podst. wyzszego wykształcenia ktore w Polsce jak tak dalej pojdzie już zupełnie utraci zarezerwowany mu prestiż. Co do obietnic PiS to jestem w stanie zrozumieć, że ci, którzy nie interesują się polityką i w ogóle mało czym się interesują, bagatelizują znaczenie likwidacji WSI i utworzenia CBA w czasach, gdy rządziło ugrupowanie Jarosława Kaczyńskiego. Ale przecież likwidacja b. wysokiego, a dla niektórych, a może nawet dla większości, wręcz zaporowego podatku od spadków i darowizn dla pierwszej grupy spadkowej, to znaczy dla dzieci i innych członków najbliższej rodziny, dotyczy prawie wszystkich. Możliwość wykupu lokatorskich mieszkań spółdzielczych za równowartość paczki papierosów, a co najwyżej kartonu tego specyfiku, sprawiła , że w krótkim czasie przybyło nam kilkaset tysięcy właścicieli mieszkań rekrutujących się spośród ludzi, którym się nigdy nie przelewało. Obniżenie składki rentowej z 13% do 7% sprawiło, że każdy zatrudniony na umowę o pracę, kto zarabia miesięcznie 2,5 tys. zł, otrzymuje co miesiąc o 100 zł więcej niż przed jej obniżeniem. A takich ludzi można liczyć w milionach. Tak więc beneficjentów dwuletnich rządów ugrupowania Jarosława Kaczyńskiego jest nieporównanie więcej niż prawie trzyletnich rządów ugrupowania jego konkurenta. No bo kto na nich zyskał poza Rychem, Grzechem i Zdzichem? Może dałoby się wymienić jeszcze paru, ale na pewno nie parę milionów.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 17:51 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2010, 17:42

Wilmore pisze:Zmartwiła mnie jej treść - ktoś tam za PiS, właściwie wszyscy za PO. Zmartwiło, bo na pytanie czemu słyszałem - bo tak rodzice każą, bo "PiSiory", bo tak w TVN mówią, bo Wyborcza. Jestem z pokolenia, które miało zdecydowanie wyższą świadomość polityczną w ich wieku, ale mimo wszystko jestem zaskoczony - te dzieciaki za 3 lata pójdą do urn, bo rozsądnie czują, że muszą, ale martwi mnie ich kompletny brak krytycyzmu względem przyswajanych informacji.
Ja Ci powiem więcej, aczkolwiek Ameryki nie odkryję. Bardzo duża część wyborców ma świadomość polityczną na poziomie tych łebków. Jak się pytałem czemu nie chcą Kaczyńskiego na reelekcję, to odpowiedzią nie była linia polityczna itp itd. Głównym argumentem był Irasiad, odwrócony szalik reprezentacji, Borubar i mlaskacz. Kiedy sobie chodziłem po rynku we Wrocławiu po katastrofie smoleńskiej widziałem wiele mord, w których oczach widziałem usilne poszukiwanie rozumu, które jednak zakończyło się niepowodzeniem i komentarze - wreszcie Kaczka wykitowała i inne jakże głębokie wypowiedzi. I tutaj MGiggs oraz Wilmore trzeba się zastanowić nad sensem bezkrytycznego przytaczania sondaży wg wykształcenia wyższego, bo student medycyny, budownictwa itp na poważnych uczelniach jest tutaj liczony tak samo jak Wyższe Szkoły Tańca Góralskiego i Lepienia Pierogów. I dlatego z jednej strony przeciwnicy PiS powiedzą, że na Jarka zagłosują wieśniaki i świętojebliwe dewoty, ale z drugiej strony można powiedzieć, że duża część elektoratu Bronka to były osoby z wykształceniem "wyższym", które poszły na studia bo tak fajnie, nie umiejąc po tych studiach niczego pożytecznego, mając papierek uczelni, której nazwa może przyprawić jedynie o zlanie się w portki ewentualnych pracodawców a 5 lat żerowania na rodzicach jakby nie patrzeć było. Na takie sondaże należy naprawdę patrzeć z dystansem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 17:42

To nie mi zabrakło argumentów w dyskusji o zdrajcy Jaruzelskim i nie musiałem chować uszu po sobie tak jak Ty.
Ależ jakich argumentów? Wypowiedź na temat pozycji Davies'a w tej sprawie, który Bożego Igrzyska na oczy chyba nie widział? Czy dowody rodem z IPN, wiarygodnego dzięki PiS równie mocno jak Gazeta Polska czy Radio Maryja?
Wycofałem się, bo z ludźmi takimi jak Ty - ładnie się wypowiadającymi, treściwie, z poglądami, ale wnioskami opartymi na fałszywych danych - na takie kontrowersyjne tematy rozmawiać nie chcę.
Co do mediow to miałem GP w ręku 2 razy, Polityke czy Wprost znacznie czesciej i moge z czystym sumieniem stwierdzić, że indoktrynacja wbrew elementarnym faktom jest rowna po obu stronach.
Porównanie doskonałe. Ciekawe, czy widzisz jego słabość? :wink:
Aha, śmieszy mnie Twoje zrownywanie języka Cymanskiego i JK do Palikota ktory jest jednym z najwazniejszych politykow PO(podobnie jak opętany Niesioł) i ktory co tydzien pozwala sobie na skandaliczne, a dla mnie śmieszne wypowiedzi.
Bo widzisz, nie mam nastu lat i pamiętam rządy PiS bardzo dobrze. Ciebie, który może nie pamiętać Kaczyńskiego "oni stoją tam, gdzie stało ZOMO", a który może łykać jego obecną przemianę jako rzeczywistą. Palikot od Kurskiego, Kaczyńskiego sprzed pół roku i Cymańskiego nie różni nic. I to jest smutne, bo z takiego języka nawet jego twórcy się wycofują. I chwała im za to, mam nadzieję, że PO za swoją przemianę na stronę języka PiSu jeszcze zapłaci. Bo to zgoda buduje, nie język IV RP. :wink:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 17:59

Do Jaruzelskiego wróce pozniej ale naprawde porownywanie zabawnego i sympatycznego skądinąd Cymańskiego do chamskiego ryja Janusza Palikota, ktory obraża ludzi nawet po ich śmierci, mimo ze nie ma na to zadnych dowodow jest przesadą. Pamiętam rozne smieszne wypowiedzi Cymanskiego, ale nigdy nie widziałem u niego chamstwa.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2010, 18:00

Kolejny raz pada argument przeciwko PiSowi, ze wszedl w koalicje z Lepperem. Ale to nie kto inny jak PO swoimi glosami odrzucilo wniosek PiS o samorowiazanie sejmu w kwietniu 2006 roku.

Wilmore to jest dziwny przypadek. Podejrzewam, ze jego nienawisc do PiSu i Kaczynskiego wynika ze srodowiska postkomunistycznego, w ktorym sie obraca i z ktorego sie wywodzi. On moze zaprzeczac, ale jestem pewien, ze to czerwoniec czystej krwi. Nie bez przypadku wszystkie komuchy i postkomuchy poparly w II turze Komorowskiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”