Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 21:50
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2010, 21:50
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lip 2010, 21:51
Polonijnych mediów za bardzo nie śledzę, ale z tego co widziałem, to nie są zadowoleni.. naturalnie, prym wiedzie Chicago, bo tam jest najbardziej zorganizowana Polonia, mają TV, radio, gazety itp. Tam są ludzie, którzy przyjechali do USA 20-30 lat temu, słuchacze Radia Maryja no i ogólnie są oderwani od kontaktu z teraźniejszą Polską.Magnum, co w amerykańskich stacjach i polonijnych mediach mówi się o wynikach wyborów?
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 21:54
Piotr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 21:57
Skoro to że są z jednej partii to argument (bo), to za Kaczyńskich było jeszcze stabilniej bo byli braćmi. Ogólnie jak widzę zagranice to trochę jakby patrzeć na republiki bananowe.Magnum pisze:Ogólnie to jak czytam zagraniczne serwisy to trochę brzmi to jakby Polska była republiką bananowąPisze się, że będzie to rzadki okres stabilności politycznej w kraju, bo prezydent i premier będą z tej samej partii.
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 21:59
Wilmore przewidywal dla przykladu, ba byl nawet pewien, ze elektorat Napieralskiego poprze Kaczynskiego.
Prędzej byłem pewien zwycięstwa Kaczyńskiego na zasadach z 2005 roku - niewiele brakowało, w końcu więcej głosów odebrał Komorowskiemu niż stracił na jego rzecz.Inna rzecz, że wśród zwolenników Napieralskiego jest wielu wyborców lewicy, którzy prędzej połkną żabę, niż zagłosują na Kaczyńskiego.
Och, panie typowy polski sędzio, udowodnij to jeszcze na screenach.Kazdy, kto sili sie na czytanie jego postow wie, ze niczego madrego sie nie dowie
Czyli takie banały o niczym. Szkoda, liczyłem na jakieś ciekawe wypowiedzi Polonii czy też mediów, dla których jednak brak Kaczyńskiego w Belwederze jest korzystny.Co do stacji amerykańskich, komentuje się, że Komorowski wywodzi się z partii, która jest za reformami wolnego rynku, partia pro-biznesowa, uciśnienie relacji z UE i poprawienie stosunków z Rosją. Kaczyńskiego uznaje się za narodowego konserwatystę, który nie chcę poprawy stosunków z Rosją ani UE i jest bardziej socjalny.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 22:03
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 22:10
Piotr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2010, 22:19
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 22:24
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 22:26
Jeden noblista ostatnio przyznał że się pomylił w ocenie efektu cieplarnianego ale nobla oddać nie chciał. Przynajmniej się przyznał.MGiggs pisze:noblista
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 22:29
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 22:30
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 lip 2010, 22:30
Owszem bliżej do obiektywizmu Ziemkiewiczowi niż komukolwiek z Twojej ulubionej polityki. Wystarczy choćby znać stosunek Kaczyńskiego do Ziemkiewicza. Że tez on mógł się wypowiadać tak krytycznie o swoim rzekomym sługusieDla Ciebie prawdziwy jest pieprzenie marnego dzienikarza jak Warzecha?Dla Ciebie Ziemkiewicz jest obiektywny?Jesli mi zarzucasz ze czytuje nieobiektywna prase to co ja mam powiedziec? Ziemkiewicza czytac nie idzie.
To jednak różnica tylko techniczna - zresztą ani Kaczyński nie stroni od demagogii
Otóż Kaczyński jest człowiekiem tego typu, o którym Raymond Chandler pisał: "niczego nie zapominają i niczego się nie uczą". Pod tym względem jest dość typowym przedstawicielem specyficznej formacji umysłowej, wywodzącej się z antypeerelowskiej opozycji (jeśli porównać jego styl działania na przykład z Adamem Michnikiem, to ze zdumieniem stwierdzamy, że, mimo całej wzajemnej nienawiści, jest on identyczny).
Kaczyński ma wszystkie typowe cechy tej formacji - absolutne przeświadczenie o słuszności swych idei i każdej swej decyzji, niezłomność w realizowaniu swojej, jedynie słusznej wizji Polski, graniczącą z oślim uporem, i przekonanie, że cel jest tak święty, iż uświęci wszelkie zastosowane środki.
Do tego dochodzi dość typowa dla działaczy podziemia pogarda dla ludzi, u Kaczyńskiego rozwinięta bardziej jeszcze, niż stanowi to normę. Prawie wszyscy bojownicy opozycji, bez względu na rzeczywistą w niej rangę, mają to podświadome poczucie wyższości nad zwykłymi ludźmi, którzy nic nie robili, podczas gdy oni, herosi, knuli i byli represjonowani.
Ale Kaczyński ma, po kilkudziesięciu latach zajmowania się wyłącznie knuciem, jakąś chorobliwą potrzebę pomiatania innymi, okazywania im tego, że on wie, iż każdy jest do kupienia, każdy jest tylko mierzwą, którą politycy, tacy jak on, posługują się jak chcą.
Tym się tłumaczy fatalna ręka Kaczyńskiego do nominacji i fakt, że stale opuszczają go współpracownicy wartościowi, którzy takiego traktowania nie znoszą, a coraz bardziej opiera się na totalnych miernotach, którym ono nie przeszkadza.
Z resztą polecam cały tekst bo jest świetny jak wiele RAZAKaczyński lubi za dużo gadać, chwalić się, że coś wie, ale nie powie, a tych, którzy mu podpadną, mieszać publicznie z błotem i straszyć ich hakami.
Niech zgadnę jakich książek. Stan wojenny był wyborem mniejszego zła, bo inaczej by weszli Russcy>? Zgadłem?Film o Jaruzelskim to pomieszanie faktow z polprawdami tak by nie szło nic zarzucic, naprawde warto poczytac pare ksiązek i podejsc do prawdy obiektywnie a nie czytujac pana ziemkiewicza czy ogladajac wildstaina.
Jak to nie świadczy o niczym. Ty stary piszesz poważnie?to ze lis ma program nie swiadczy o niczym.Taki sam smieszny argument.
TVN jest obiektywna bo niejacy panowie jak warzecha czy semka dosc czesto wymieniaja tam poglądy
Nie będę się powtarzał. Wiele raz już to tutaj pisałem, nie chce mi się rozpisywać. Krótko mówiąc po to żeby rozgonił wszelkiej maści korporacje i grupy interesów. By ustawy pisanie były dla obywateli, a nie dla Sobiesiaków i innym grupom interesów. By walczył z korpucją i przekrętami. By liczyły się twoje umiejetności, a nie znajomości i ile dasz w łapę. By nie rozsprzedano majątku narodowego, tego który jeszcze nam się ostał. By twardo walczył o interesy Polskie w świecie. By sprawił, żeby Polska nie była zależna od sąsiadów- przede wszystkim dywersyfikacja dostaw gazuCiekawe dlaczego nikt nie napisal argumentu za dla Jarka, czekam.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 22:40
ulynif
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio