1/2 finału: Niemcy - Hiszpania - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto do Finału?

Niemcy
15
56%
Hiszpania
12
44%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: 1/2 finału: Niemcy - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2010, 12:46

Mentor pisze:Jeśli chodzi o sytuację Ozila to nawet jeżeli było przewinienie to nie w polu karnym.
Co nie zmienia faktu, ze Ramos powinien wyleciec z boiska, jako ze byl ostatnim obronca. Grajac 10 na 11 mecz mialby innny przebieg. Faktem jest, ze w kazdym spotkaniu fazy pucharowej sedziowie podejmuja kluczowe, nieprawidlowe decyzje na korzysc Hiszpanow. Jezeli Hiszpanie zdobeda mistrzostwo, to bedzie to pewnego rodzaju kuriozum, bo nie pamietam, aby kiedykolwiek tak pomagano zwycieskiej druzynie.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 12:49

arek_ahig, a wcześniej Podolski powinien zobaczyć żółć na faulu na Ramosie i Hiszpania z karnego najpewniej by strzeliła. Inaczej by się grało z zapasem bramek.

Jak pomagano? Ramos zobaczył karnego po faulu Podolskiego? Jeśli w ogóle był faul na Ozilu, to i tak nie zmienia to faktu, że sędzia mylił się w obie strony. Bądźmy poważni.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 12:53

Podolski kartkę? A za co? Że upadł pierwszy a tamten widząc że nie sięgnie piłki amortyzował się upadkiem?
A nakładka na Podolskim w 1części? Nie wiem czy nie na czerw...

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 13:03

ulynif pisze:Podolski kartkę? A za co? Że upadł pierwszy a tamten widząc że nie sięgnie piłki amortyzował się upadkiem?
Haha, wjechał mu od tyłu, nie miał w ogóle szans sięgnąć piłki. Hiszpan może i zrobiły wślizg w piłkę, ale jak, skoro ktoś mu zablokował nogi? Zrozumcie sędzia mylił się w obie strony w tym meczu. A jeszcze z takim arbitrem, który nie lubi zbyt odważnych decyzji o karnym można co najwyżej pomarzyć.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:06

Od tyłu? W co? Nogi już cofał gdy tamten zaczął upadać. A i nie ściął go wcześniej bo jedna noga tylko wysunięta w dodatku obok zawodnika była.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2010, 13:10

toporow pisze:arek_ahig, a wcześniej Podolski powinien zobaczyć żółć na faulu na Ramosie i Hiszpania z karnego najpewniej by strzeliła. Inaczej by się grało z zapasem bramek.

Jak pomagano? Ramos zobaczył karnego po faulu Podolskiego? Jeśli w ogóle był faul na Ozilu, to i tak nie zmienia to faktu, że sędzia mylił się w obie strony. Bądźmy poważni.
:haha: Co za bezczelna proba klamstwa i manipulacji. Sytuacja z Podolskim i Ramosem miala miejsce w II polowie, faul na Ozilu w I.
Dodatkowo z powtorek, ktore widzialem wyraznie bylo widac, ze Ramos puscil dive, Lukas go nawet nie dotknal. Chyba, ze pokazesz mi inne, na podstawie ktorych jednoznacznie stwierdze, ze faul byl. :lol:

Hiszpanie byli we wczorajszym spotkaniu zespolem lepszym, co nie zmienia faktu, ze do kolejnych rund uzyskuja awans przy wydatnej pomocy sedziow. Niestety dzieje sie tak w kazdej kolejnej rudzie.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 08 lip 2010, 13:14

Mentor pisze:Yeah! :]

Jak zobaczyłem Pedro w pierwszym składzie to aż się piwem zakrztusiłem :lol: Rozegrał naprawdę dobre zawody, ale bałem się, że ta zmarnowana sytuacja okrutnie się zemści. Na szczęście tak się nie stało a więc jest dobrze choć jego ocena na pewno byłaby jeszcze wyższa. Tak czy inaczej w finale również powinien zagrać od pierwszej minuty.

w/g dzisiejszego "Przeglądu Sportowego", Pedro dostał ocenę "5", najniższą z wszystkich piłkarzy występujących w spotkaniu(wraz z Jansenem), czyli w ich skali przeciętnie. Dla porównania- Klose i Podolski po "7", czyli bardzo dobrze :haha:

Najlepszą ocenę dostał Iker - "9", czyli fenomenalnie.

ED: Ach, Puyol też dostał "9"
Ostatnio zmieniony 08 lip 2010, 13:17 przez rati, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 13:16

Taaa... to się nazywa cofaniem nogi? Przecież on chciał już je prostować do wślizgu... :roll:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:19

Przeklatkuj sobie od 10sek., nie było kontaktu.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2010, 13:21

toporow pisze:Taaa... to się nazywa cofaniem nogi? Przecież on chciał już je prostować do wślizgu... :roll:
Ty juz sie klamczuszku nie wypowiadaj. To jak to teraz jest. Sytuacja z Podolskim miala w koncu miejsce wczesniej czy pozniej od faulu na Ozilu?
Na powtorce, ktora wrzuciles nie widac zadnego kontaktu nog Podolskiego z nogami Ramosa. Ot taka zagwostka.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 13:25

arek_ahig, lol? O Ozilu wspomniałem mimochodem. Chcę tylko powiedzieć, że sędzia mylił się w obie strony. A tak w ogóle wygrała drużyna lepsza, więc o co chodzi? Tak to wszyscy płaczą, że ładniejsza gra rzadko kiedy wygrywa. Niemcy grali piach, więc odpadli. Nastawiali się na kontry, których przez grę Hiszpanów nie mogli wyprowadzić i tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2010, 13:28

Obrazek

:lol:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:29

No tak, a Hiszpanie nastawili się na strzelenie jednej bramki i grę z kontry co było widać gdy im się udało. A Niemcy z kontry na jedną bramkę. Zatem gdyby Niemcy nie przeszkadzali od początku meczu Hiszpanom, mecz mógłby wyglądać odwrotnie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2010, 13:29

Ja tylko zacytuje Twoje slowa, bo dalsza polemika nie ma najmniejszego sensu, jako ze dalej brniesz w klamstwa, zamiast przyznac sie do napisania nieprawdy.
toporow pisze:arek_ahig, a wcześniej Podolski powinien zobaczyć żółć na faulu na Ramosie i Hiszpania z karnego najpewniej by strzeliła. Inaczej by się grało z zapasem bramek
Inaczej to by sie gralo Niemcom z przewaga jednego zawodnika. 8)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 13:35

arek_ahig, no dobra niepotrzebnie dodałem "wcześniej", mój błąd. Pomyliłem sytuacje - oczywiście jeśli chodzi Ci o tą sytuację . Sędzia mógł podyktować karnego, ale tak samo rzut wolny, bo Niemiec był zahaczany jeszcze przed polem. Jednak nie wydaje mi się, że był to jednoznaczny faul na czerwień.

PS Przypominam także, że Anglikom po przerwie z wynikiem 2:2 też by się lepiej grało 8) .

PS2 http://blogs.mediotiempo.com/wp-content ... popaul.gif

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”