Zresztą, też Villa miał podobny znakomity strzał jak z Paragwajem, tak z boku pola karnego gdy atakowali na lewą stronę, z tym że z Niemcami nie było rykoszetu i minęła z półtora metra obok słupka.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:39
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2010, 13:43
Tobie sie nie wydaje, ze byl to faul na czerwona kartke, bo nie znasz przepisow gry. Ja jestem pewien, ze Ramos powinien wyleciec z boiska, bo owe przepisy znam. Ot taka zasadnicza roznica.toporow pisze:Jednak nie wydaje mi się, że był to jednoznaczny faul na czerwień.
I co z tego? Ja tam Niemcow nie lubie i moje reakcje po tej bramce byly podobne. Gdyby to Niemcom sprzyjal arbiter pisalbym w takim samym tonie. Te mistrzostwa pod wzgledem popelnianych przez sedziow bledow sa w mojej opinii gorsze anizeli te z 2002 roku.toporow pisze:PS Przypominam także, że Anglikom po przerwie z wynikiem 2:2 też by się lepiej grało.
arek_ahig
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 13:49
Różnica jest taka, że ja się przyznaję, że nie jestem pewien, Ty możesz być pewien, jednak zawodowiec (arbiter) także nie był pewien. Nie wiem, może myślał, że Ozil symuluje, nie wiem. Jak dla mnie faul co najwyżej na żółtą kartkę, tyle. Nie ma co dalej prowadzić dyskusji na ten temat. Obaj zgadzamy się z tym, że faul był. Może nawet powinien być karny. Znając NIemców, pewnie by to wykorzystali. 1:0 dla naszych sąsiadów i grałoby się im lepiej. Niby tak, ale to cały czas Hiszpanie przeważali. Oni się starali, strzelali. A już gdzieś wcześniej napisałem, że jak ktoś się stara, próbuje to w końcu to wyjdzie. Bramk(i)a dla Hiszpanów w takim wypadku byłyby tylko kwestią czasu. Po prostu lepiej grali.arek_ahig pisze:Tobie sie nie wydaje, ze byl to faul na czerwona kartke, bo nie znasz przepisow gry. Ja jestem pewien, ze Ramos powinien wyleciec z boiska, bo owe przepisy znam. Ot taka zasadnicza roznica.toporow pisze:Jednak nie wydaje mi się, że był to jednoznaczny faul na czerwień.
toporow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:52
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2010, 14:16
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 lip 2010, 14:40
Anglicy od czasu kiedy strzelili gola na 1:2 aż do momentu kiedy stracili trzecią bramkę również nacierali, również mieli groźne sytuacje. Co z tego? Niemcy świetnie potrafią kontrować i niewykluczone, że pokazaliby tą broń również wczoraj, ale nie mieli zbytnio okazji.Oni się starali, strzelali. A już gdzieś wcześniej napisałem, że jak ktoś się stara, próbuje to w końcu to wyjdzie. Bramk(i)a dla Hiszpanów w takim wypadku byłyby tylko kwestią czasu. Po prostu lepiej grali.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 08 lip 2010, 16:23
Piotr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 17:24
I strzeliła tylko jedną bramkę. Nie pierwszy raz zresztą. Nie twierdzę czy była lepsza czy nie, mam natomiast wątpliwości co do równowagi niektórych kibiców którzy takich wyników nie krytykują a przecież to gra Hiszpania (a nie Włosi czy Grecy itp.) bo powinni strzelać po kilka bramek. Z resztą Holandia też niewiele lepsza puknęła parę bramek bo trafili na większych partaczy którzy próbowali grać otwartą piłkę.Piotr pisze:Jak nie mieli okazji, przecież Hiszpania 3/4 meczu siedziała na ich połowie.
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 lip 2010, 23:02
rkoeman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 lip 2010, 10:27
Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 09 lip 2010, 10:28
Powiedz to tym którzy teraz się podniecają Hiszpanią a krytykowali wcześniejszych triumfatorów imprez którzy wygrywali po 1:0.rkoeman pisze:hiszpania wczoraj wygrala bo byla po prostu lepsza
Tu się zgadzam, powinni murować bramkę i grać na wynik jednobramkowy, a tak sami dostali kilka bramek. Ale z drugiej strony Ang i Arg były lepsze od Hiszpanii która nie potrafiła się przecisnąć pod pole bramkowe rywala tak często i który nie mógł przez to rozwinąć szybkich kontr jak to było we wcześniejszych meczach.rkoeman pisze:zarowno anglia jak i argentyna graly slabiutko w obronie i pomocy. stad takie wyniki
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2010, 11:03
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 09 lip 2010, 11:37
To, że skończyło się na 1:0 to fart Hiszpanów. (nie rozumiem dlaczego zdjęto tego wysokiego obrońce po pierwszej połowie)Morrow pisze:To, że skończyło się tylko na 1:0 to fart Niemców
Czyli takie zdecydowane 1:0 a poprzednich kilku meczach 1:0 było mniej zdecydowaneMorrow pisze:ekipa Hiszpanii była ZDECYDOWANIE lepsza w meczu z Niemcami
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2010, 11:55
Morrow
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio