1/2 finału: Niemcy - Hiszpania - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto do Finału?

Niemcy
15
56%
Hiszpania
12
44%
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału: Niemcy - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:39

Jeżeli grali piach to dlaczego przegrali tylko 1-0? Co najwyżej ziarenko piachu - przypadek. Natomiast Hiszpańską znakomitość widać było gdy Torres nie otrzymał podania w sytuacji 2/1 :lol:

Zresztą, też Villa miał podobny znakomity strzał jak z Paragwajem, tak z boku pola karnego gdy atakowali na lewą stronę, z tym że z Niemcami nie było rykoszetu i minęła z półtora metra obok słupka.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2010, 13:43

toporow pisze:Jednak nie wydaje mi się, że był to jednoznaczny faul na czerwień.
Tobie sie nie wydaje, ze byl to faul na czerwona kartke, bo nie znasz przepisow gry. Ja jestem pewien, ze Ramos powinien wyleciec z boiska, bo owe przepisy znam. Ot taka zasadnicza roznica.
toporow pisze:PS Przypominam także, że Anglikom po przerwie z wynikiem 2:2 też by się lepiej grało 8) .
I co z tego? Ja tam Niemcow nie lubie i moje reakcje po tej bramce byly podobne. Gdyby to Niemcom sprzyjal arbiter pisalbym w takim samym tonie. Te mistrzostwa pod wzgledem popelnianych przez sedziow bledow sa w mojej opinii gorsze anizeli te z 2002 roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2010, 13:45

Mentor pisze:Obrazek

:lol:

dobre, ale to stare jest, z Euro 2008
http://www.marca.com/tv/?v=bg4kKV6Khig

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 lip 2010, 13:49

arek_ahig pisze:
toporow pisze:Jednak nie wydaje mi się, że był to jednoznaczny faul na czerwień.
Tobie sie nie wydaje, ze byl to faul na czerwona kartke, bo nie znasz przepisow gry. Ja jestem pewien, ze Ramos powinien wyleciec z boiska, bo owe przepisy znam. Ot taka zasadnicza roznica.
Różnica jest taka, że ja się przyznaję, że nie jestem pewien, Ty możesz być pewien, jednak zawodowiec (arbiter) także nie był pewien. Nie wiem, może myślał, że Ozil symuluje, nie wiem. Jak dla mnie faul co najwyżej na żółtą kartkę, tyle. Nie ma co dalej prowadzić dyskusji na ten temat. Obaj zgadzamy się z tym, że faul był. Może nawet powinien być karny. Znając NIemców, pewnie by to wykorzystali. 1:0 dla naszych sąsiadów i grałoby się im lepiej. Niby tak, ale to cały czas Hiszpanie przeważali. Oni się starali, strzelali. A już gdzieś wcześniej napisałem, że jak ktoś się stara, próbuje to w końcu to wyjdzie. Bramk(i)a dla Hiszpanów w takim wypadku byłyby tylko kwestią czasu. Po prostu lepiej grali.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 13:52

Biorąc pod uwagę dwa przykłady które ciut wyżej podałem to dobrej gry nie dostrzegłem.

Tylko nie piszcie o golu bo to nie to że lepiej grali tylko więcej trafili bo gola z innej akcji zrobili niż z tej rzekomo dobrej gry.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2010, 14:16

Tak tak ulynif masz absolutną rację :ok:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 lip 2010, 14:40

Oni się starali, strzelali. A już gdzieś wcześniej napisałem, że jak ktoś się stara, próbuje to w końcu to wyjdzie. Bramk(i)a dla Hiszpanów w takim wypadku byłyby tylko kwestią czasu. Po prostu lepiej grali.
Anglicy od czasu kiedy strzelili gola na 1:2 aż do momentu kiedy stracili trzecią bramkę również nacierali, również mieli groźne sytuacje. Co z tego? Niemcy świetnie potrafią kontrować i niewykluczone, że pokazaliby tą broń również wczoraj, ale nie mieli zbytnio okazji.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 08 lip 2010, 16:23

Jak nie mieli okazji, przecież Hiszpania 3/4 meczu siedziała na ich połowie. Skoro są mistrzami kontry to trzeba było odebrać piłke i zaskoczyć Casillasa. Zrobili to tylko raz(strzał Kroosa) Zwyczajnie Hiszpanie pokazali piłkarską klase, szczegolnie w grze defensywnej kompletnie uniemozliwiając Niemcom przeprowadzanie swoich szybkich ataków. Wygrał zespoł lepszy a karny na Ozilu sie nie należał. Co najwyzej wolny, zresztą on zle sobie przyjął piłke i upadek to nie tyle była wina Ramosa, co teatr Ozila.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 08 lip 2010, 17:24

Piotr pisze:Jak nie mieli okazji, przecież Hiszpania 3/4 meczu siedziała na ich połowie.
I strzeliła tylko jedną bramkę. Nie pierwszy raz zresztą. Nie twierdzę czy była lepsza czy nie, mam natomiast wątpliwości co do równowagi niektórych kibiców którzy takich wyników nie krytykują a przecież to gra Hiszpania (a nie Włosi czy Grecy itp.) bo powinni strzelać po kilka bramek. Z resztą Holandia też niewiele lepsza puknęła parę bramek bo trafili na większych partaczy którzy próbowali grać otwartą piłkę.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 lip 2010, 23:02

hiszpania wczoraj wygrala bo byla po prostu lepsza. zaden sedzia nie wypaczyl wyniki, nie bylo mowy o rzekomym rzucie karnym.

niemcy stworzyli sobie jedna dogodna sytuacje i to wszystko. okazalo sie ze grajac z dobrze poukladana taktycznie druzyna tak dobrze im juz nie idzie - zarowno anglia jak i argentyna graly slabiutko w obronie i pomocy. stad takie wyniki

wynik finalu sprawa otwarta jednak jezeli hiszpania zagra tak jak z niencami powinna sobie jakos poradzic

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 lip 2010, 10:27

Dziwny to byl mecz. Hiszpania po raz pierwszy zagrala tak, ze nie mozna nic im zarzucic. Niemcy byli za to bardzo slabi, zagrali tak jak rywal im pozwolil, a pozwolil im na bardzo niewlele. W finale Hiszpanie sa mocnym faworytem. dysponuja zdecydowanie bardziej zgrana ekipa, Holandia za to momentami sprawia wrazenie bardzo zagubionej druzyny. Wydaje mi sie, ze mimo wszystko mniej wygodnym rywalem byliby dla Hiszpanii Brazylijczycy, no, ale oni odpadli na wlasne zyczenie wiec trudno ich zalowac.
Final posedziuje Webb, czyli mozna powiedziec, ze zaliczy podwojna korone bo przeciez juz sedziowal tegoroczny final LM.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2010, 10:32 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 2 razy.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 09 lip 2010, 10:28

rkoeman pisze:hiszpania wczoraj wygrala bo byla po prostu lepsza
Powiedz to tym którzy teraz się podniecają Hiszpanią a krytykowali wcześniejszych triumfatorów imprez którzy wygrywali po 1:0.
rkoeman pisze:zarowno anglia jak i argentyna graly slabiutko w obronie i pomocy. stad takie wyniki
Tu się zgadzam, powinni murować bramkę i grać na wynik jednobramkowy, a tak sami dostali kilka bramek. Ale z drugiej strony Ang i Arg były lepsze od Hiszpanii która nie potrafiła się przecisnąć pod pole bramkowe rywala tak często i który nie mógł przez to rozwinąć szybkich kontr jak to było we wcześniejszych meczach.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2010, 11:03

Nie wiem o co walczysz koleś ale pierd***sz jak potłuczony i uważam, że nie jestem odosobniony w tym poglądzie. Tych Twoich bzdurnych wypocin nie da się czytać. Argentyna i Anglia lepsze od Hiszpanii? :lol: To, że Hiszpanie wygrali tylko 1:0 znaczy, że grali defensywnie? Naprawdę nie widzisz różnicy między grą Grecji i Hiszpanii? Podopieczni Del Bosque mieli mnóstwo szczęścia z Portugalią i Paragwajem i byli krytykowani za swoje poprzednie mecze na Mundialu ale chyba nikt nie miał wątpliwości, że ekipa Hiszpanii była ZDECYDOWANIE lepsza w meczu z Niemcami i jeśli któraś z tych drużyn usiłowała grać ofensywnie to byli to właśnie Hiszpanie. To, że skończyło się tylko na 1:0 to fart Niemców, którzy oddali, tutaj uważaj 2 (słownie dwa) celne strzały na bramkę Ikera przez 90 minut i ani jednego od czasu straty bramki. Naprawdę zastanów się kilka razy zanim zaczniesz pisać kolejnego posta.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 09 lip 2010, 11:37

Lepsze, nie murowali środka pola debilnym klepaniem piłki tylko szli dalej dzięki czemu Niemcy mieli szanse na kontry :)
2? To dużo, gdyby chociaż procentowo połowę (w stosunku do poprzednich meczów) wykorzystali to byłby remis.
Morrow pisze:To, że skończyło się tylko na 1:0 to fart Niemców
To, że skończyło się na 1:0 to fart Hiszpanów. (nie rozumiem dlaczego zdjęto tego wysokiego obrońce po pierwszej połowie)
Morrow pisze:ekipa Hiszpanii była ZDECYDOWANIE lepsza w meczu z Niemcami
Czyli takie zdecydowane 1:0 a poprzednich kilku meczach 1:0 było mniej zdecydowane :lol:

Podsumowując. Hiszpanie podwyższyli swój poziom, strzelają mniej bramek a awansują dalej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2010, 11:55

Murowanie środka pola bezmyślnym klepaniem piłki to chyba cytat roku :lol: Ty chyba nie oglądałeś tego spotkania, jakbyś nie wiedział gra w piłkę właśnie polega jak sama nazwa wskazuje na grze piłką. Jacyś słabi musieli być Ci Niemcy skoro nie potrafili zabrać Hiszpanom tej piłki a Ci nie dość, że murowali się klepiąc piłkę to jeszcze stwarzali sytuacje podbramkowe. "Murowanie klepaniem piłki" - zajebiste :lol:

Widzę, że jesteś niereformowalny. Jeśli dla Ciebie styl gry i mistrzostwo Europy Hiszpanów = mistrzostwie Europy i stylowi Grecji to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Tylko w jednym masz rację, zdobyli ten sam puchar. Uwierz mi mecze są po to by je oglądać i ocenia się je nie po wyniku tylko po grze.

Fajnie, że kibicowałeś Niemcom i żal Ci dupę ściska, że odpadli po beznadziejnym meczu z Hiszpanami ale powinieneś poudzielać się na onecie, tam moze ludzie doszukają się głębi w Twoich postach, której tu nikt nie dostrzega.

Bez odbioru.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”