Ciekawie zapowiada się walka o koronę króla strzelców turnieju. Dawid ma 3 bramki, Mata też 3, ale prowadzi Ilhan z Turcji, który trafił już 5 razy.
Przed Polakami jest szansa, a ja się cieszę, że nie na darmo pojadę do Grodziska w niedzielę.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 lip 2006, 22:49
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 20 lip 2006, 22:59
stan_mic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lip 2006, 23:26
owszem zrodlo niezbyt wiarygone ale mala wzmianka o tym jestReprezentacja Polski może mieć nowego obrońcę. Wielu już zapomniało o tym, że francuski stoper Jean-Christophe Devaux, wyraził chęć gry w naszej drużynie narodowej. 31-letni piłkarz broni barw RC Strasbourg.
Babcia piłkarza została w trakcie II Wojny Światowej deportowana do niemieckiego obozu koncentracyjnego, gdzie poznała liończyka. Następnie Polka wyjechała z nim do Francji. Właśnie w tym kraju urodził się 16 maja 1975 roku Devaux.
Obrońca RC Strasbourg nie kryje, że marzy o grze w trykocie z białym orłem na piersi. - Od kilku lat mnie to frasuje. Rozmawiałem o tym z moją babcią, która pochodzi z małej wsi pod Krakowem. Bardzo wzruszające byłoby zagrać dla Polski - oznajmił rok temu na łamach "L'Equipe".
Devaux występował w młodzieżowej, wojskowej i juniorskiej reprezentacji Francji. W myśl nowych przepisów FIFA nie jest to jednak przeszkodą, by w kategorii seniorów reprezentował inny kraj. Obrońca RC Strasbourg nigdy nie dostąpił zaszczytu gry w dorosłej reprezentacji "Les Bleus". 31-letni zawodnik otrzymał już nasze obywatelstwo i nic nie stoi na przeszkodzie, aby grał dla Polski.
Jean-Christophe Devaux swoją przygodę z futbolem rozpoczął w Olympique Lyon. W Ligue 1 debiutował 22 września 1995 roku. Od kilku sezonów jest pewnym punktem defensywy RC Strasbourg. Potrafi znakomicie uderzyć z dystansu, ma spore doświadczenie w europejskich pucharach. W 2001 roku zdobył Puchar Francji, a w 2005 Puchar Ligi. Ubiegłego sezonu nie może zaliczyć do udanych, ponieważ jego drużyna spadła do drugiej ligi.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 20 lip 2006, 23:40
Jestem tego samego zdania. Jak by nie patrzeć jest to piłka na poziomie młodzieżowym i granie przede wszystkim "na zero z tyłu" nie ma większego sensu. Większość z reprezentantów naszej młodzieżówki (90%:)) Jest na pozimie wczesnego stadium rozwoju piłkarskiego i w tej sytuacji obieranie taktyki "na wynik" już w zalążku zabija chęć do gry ofensywnej. Efekty tego widać dopiero w seniorskiej reprezentacji do której mało kto z młodzieżówek sie przebija (oczywiście polskich młodzieżówek). Pod opieką Globisza Polska wywalczyła już Młodzieżowe Mistrzostwo Europy i z tamtej reprezentacji na mistrzostwa świata pojechał tylko Sebastian Mila i to w małym stopniu zasłużenie:/. Ten kto oglądał też mecz Hiszpani pewnie widział jak bardzo Polskie "nadzieje" odbiegają pod względem wyszkolenia technicznego od Hiszpanów. To wielki problem szkolenie juniorów w Polsce no bo co z tego że nie odbiegamy pod względem fizycznym od czołowych reprezentacji juniorskich w Europie jak kosztem tego pogłebia się przepaść pod względem techniki (i coraz bardziej taktyki).stan_mic pisze:dlaczego Globisz boi się grać dwójką napastników!?
Adek_17
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 lip 2010, 20:07
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 lip 2010, 9:27
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2010, 9:32
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 19 lip 2010, 10:52
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2010, 12:44
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lip 2010, 17:00
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 lip 2010, 17:23
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2010, 19:15
Kogo konkretnie masz na myśli? Nie analizowałem składu pod kątem występów poszczególnych piłkarzy w rozgrywkach ligowych, ale na pierwszy rzut oka widzę jedynie Canalesa i Muniaina jako piłkarzy, którzy grają regularnie na najwyższym szczeblu hiszpańskich rozgrywek.red85 pisze:Dziwi mnie jednak, że w Hiszpanii tylu jest zawodników, którzy grają dosyć regularnie w PD.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lip 2010, 19:26
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 24 lip 2010, 20:12
Będą występować, przecież Barca Athletic dopiero co awansowała.Dr.Football1 pisze:Wiekszosc z tych zawodnikow gra regularnie,ale... w zespolach B swoich klubow grajacych w Segunda Division B. Wyjatkiem jest Barca - jej rezerwy wystepuja na zapleczu La Liga.
MeToYou
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2010, 20:23
Mentor
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio