Poker

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Romperomierz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Poker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Romperomierz » 29 lip 2010, 13:30

Witam,

Granie w pokera ostatnio zrobiło się bardzo popularne, szczególnie za pośrednictwem internetu. Na pewno również na tym forum znajdują się ludzie, którzy lubią w ten sposób spędzać wolny czas. Dlatego zapraszam do podzielenia się z innymi ze swoimi doświadczeniami, sukcesami, który pokerroom Waszym zdaniem jest najlepszy itp itd.

Pamiętam jak za dzieciaka się grało jeszcze w pięciokartową odmianę, teraz zdecydowanie najpopularniejszy jest Holdem. I trzeba obiektywnie przyznać, że jest to znacznie ciekawsza odmiana.

Przy okazji mogę Wam polecić, jeśli nie graliście jeszcze w pokera za pośrednictwem internetu, a chcielibyście spróbować, stronę, dzięki której otrzymujemy darmowe pieniądze na grę (50$, a czasami jeszcze więcej). Uczciwie przyznaję, że sam zaczynałem od takich darmowych depozytów, po co początkujący gracz ma ryzykować swoje pieniądze, jak może je dostać za darmo, bez żadnego ryzyka? http://pl.pokerstrategy.com/uHEELZ Cała strona jest bardzo fajna i można się z niej wiele nauczyć. Żeby dostać darmowe pieniądze trzeba najpierw się zarejestrować, a później rozwiązać quiz dotyczący wiedzy pokerowej (robiony na podstawie artykułów z w/w wymienionej strony). Quiz może do najprostszych nie należy, ale wszystkie odpowiedzi są w artykułach, więc problemów nie powinno być. Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub wątpliwości, czy ewentualnie problemy z rozwiązaniem quizu, to zapraszam na PW. Wszystko jest sprawdzone i bezpieczne, obecnie na rynku jest cała masa różnych pokerroomów, dlatego nic dziwnego, że próbują do siebie przyciągnąć klientów darmowymi depozytami.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Re: Poker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2010, 14:04

W pokera gram bardzo często. Na internecie korzystam z Pokerstarsa i gram głównie na pieniądze wirtualne.

Razem z kilkoro znajomymi spotykamy się nie raz 3-4 razy w tygodniu i gramy u kogoś na mieszkaniu(nawet dziś się wybieram :)). Wpisowe waha się między 10 a 20 złotymi. Blindy w wysokości 10, 20 groszy. Gramy około 5-6 godzin. Czasem zdarza się nam grać turnieje. Zazwyczaj gramy w 5-6 osób czasem zdarza się więcej nawet 8-9. Choć ostatnio nam odpadło kilku graczy z powodu strat finansowych.

Oczywiście gram w Texas Hold'em, którą uważam na najlepsza odmianę tej gry.

Romperomierz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Romperomierz » 29 lip 2010, 14:07

Granie na żywo to super sprawa, dochodzi wiele nowych czynników, no i zdecydowanie przyjemniej jest posiedzieć ze znajomymi przy piwku, niż samotnie przed komputerem :)

Jakbyś chciał spróbować gry na prawdziwe pieniądze, to zachęcam do skorzystania z promocji, o której wspominałem w pierwszym poście. Ryzyka nie ma żadnego, a 50$ piechotą nie chodzi ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2010, 14:12

Jakbyś chciał spróbować gry na prawdziwe pieniądze, to zachęcam do skorzystania z promocji, o której wspominałem w pierwszym poście. Ryzyka nie ma żadnego, a 50$ piechotą nie chodzi ;)
Wiem o tym. Znajomy skorzystał z tego i z 50$ zrobił ponad 100. Tylko tą kasę wykorzystać na jakimś mniej znanym serwisie on-line. Łatwiej o wygraną :)

Romperomierz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Romperomierz » 29 lip 2010, 14:14

To prawda, im mniej znany, tym mniej dobrych graczy. Po rozwiązaniu quizu jest do wyboru wiele różnych platform pokerowych, między innymi również te mniej popularne, więc polecam jakby co ;).

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 29 lip 2010, 14:16

mete pisze:Wiem o tym. Znajomy skorzystał z tego i z 50$ zrobił ponad 100. Tylko tą kasę wykorzystać na jakimś mniej znanym serwisie on-line. Łatwiej o wygraną :)
Ja zarobiłem ponad 400 :P , grałem na Pokerstars i FTP ale teraz przerzucilem sie na partypoker.

Romperomierz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Romperomierz » 29 lip 2010, 20:51

No więc widzicie Panowie, nie jest trudno ugrać trochę pieniędzy, zatem zapraszam do korzystania z promocji. Jakby ktoś miał jakieś problemy z quizem, to w internecie można znaleźć odpowiedzi na większość pytań.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 29 lip 2010, 20:59

Nie wzbudza u mnie zainteresowania rzekomo PL stronka, bo regulamin w wersji obcojęzycznej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lip 2010, 22:01

A kolega przyszedł tutaj reklamować ten konkretny pokerroom czy w jakimś innym celu? :) Bo pisze o tym tak często, że mam wątpliwości.

Nie chce mi się rejestrować i bawić w jakieś pewnie proste quizy. Ja tam w pokerka grać uwielbiam, ale raczej nie szukam innego serwisu niż PokerStars, na którym gram. Aczkolwiek fakt też, że ostatnio zrobiłem sobie trochę przerwy.

Romperomierz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Romperomierz » 29 lip 2010, 23:12

Akurat żadnego pokerroomu nie reklamuję, jak już to tylko stronę, które wypłaca darmowe depozyty do różnych pokerroomów ;)

I oczywiście do niczego nie zmuszam, ot tylko zachęcam, bo promocja imho bardzo dobra.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 lip 2010, 8:06

Akurat pokerstrategy to nie jest żaden konkretny pokerroom. To taka niby szkoła pokera , rejestrujesz się (podając prawdziwe dane, min telefon - będzie kontakt zwrotny ta drogą). czytasz darmowe lekcje i rozwiązujesz wbrew pozorom dość skomplikowany quiz. Następnie wybierasz sobie gdzie chcesz grać , zakładasz tam konto i podajesz odpowiedni kod aktywacyjny , czekasz 2-3 dni i dostajesz kasiorkę prawdziwą. Jest jednak jedno ale : żeby kasę wypłacić musisz w ciągu 90 dni podwoić stan swojego posiadania, można to zrobić jak się trochę w pokera gra , inaczej zjedzą cię :)

Kolega ma profity z tego tytułu , że mu w link klikniecie no to tyle w kwestii sprostowania.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 paź 2010, 19:37

Gracie coś w pokera?
Właśnie wróciłem z sąsiedniej knajpki, pograłem trochę i jestem 2 dyszki do przodu.
Całkiem fajna zabawa

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 30 paź 2010, 20:20

Ja dzis własnie lece do znajomych na pokerka ,ekipa sie zbiera bodajze 7 osob moze 8 wiec gites :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2010, 22:14

Obecnie w pokerka gram prawie codziennie, ale póki co tylko online. Na PokerStars, Na Full Tilt Poker i jak chcę sie tylko pobawić na wirtualne pieniądze to na GameDesire, gdzie zwłaszcza na niskich stawkach jest mnóstwo totalnych fishów, więc rozrywka gwarantowana.

Przy okazji sprawdziłem to pokerstartegy, skoro dają darmowo 50$ to w sumie można sobie otworzyć konto również na Full Tilt Poker (BTW mający całkiem ciekawy Full Tilt Poker Academy, który jest IMO lepszy od pokerstartegy, bo nie trzeba uzyskiwać żadnych statusów, by mieć dotęp do filmów instruktażowych i to prowadzonych przez profesjonalistów). Quiz tak jak się spodziewałem jest banalny dla kogokolwiek kto ma choć podstawowe pojęcie o pokerze, więc łatwy kapitał na start. A autor tematu, jak dopiero teraz zauważyłem, sprytnie podrzucił link ze swoją rekomendacją. :)
j1mmy pisze:żeby kasę wypłacić musisz w ciągu 90 dni podwoić stan swojego posiadania, można to zrobić jak się trochę w pokera gra , inaczej zjedzą cię
A to nie jest prawda, po prostu żeby wypłacić kasę trzeba na danym pokerroomie zgromadzić x punktów, bez ograniczeń czasowych.

Gdyby nie zdażające się od czasu do czasu downswingi, poker byłby wręcz hobby idealnym, a tak jest tylko znakomitym i niezwykle ciekawym. :lol:

Ps. Gra ktoś w inną odmianę niż NL Texas Hold'em?

Powodzenia przy stołach.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 paź 2010, 22:20

Ja również gram dość często i regularnie w pokera. Ostatnio głównie online(partypoker), ponieważ stała paczka pokerowa się rozjechała. Mimo wszystko online nie gra się tak fajnie jak w realu.

Grywa ktoś w turniejach online??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”