Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 08 kwie 2005, 16:10

No trzeba przyznać że w Udinese maja nosa do transferów !!!
Mówi sie że po sezonie Spalletti straci do 5 graczy kluczowych graczy ale sądze że te pieniadze wygra mądrze i w następnym sezonie bedzie nadal paka na stadio Friulli. A moga grać w Champions League.

Rodallega ?? nie widziełem go zbyt długo w akcji ale bramkeczki jakieś kojaże. Jak Udinese go chce to wie co robie może właśnie jak piszecie Asprilla_2 :D

Ponoć już znalażli następce Jankulovskiego. Jest już w klubie od początku sezonu bo sprowadzili go jak Marek dostał oferte z CSKA tylko że on odrzucił a Udinese młodego [też Czecha] już pozyskało to teraz wyszkoli tylko :D a ma jak sie nie myle 18 lat.

Ja Milan kupi Jankulovskiego za 9 co sie pisze to już maja swoje "z powrotem"
Mówie sie że Barca myśli nadal o Iaqunitcie z 12 musza dać
Roma - Milan - Inter - Juve myślą o Pizzarro ..... albo prasa mysli :D Gość jest cool także chyba coś w tym jest.

Są kupcy na Di Natale i Di Michele niby tez ktos pytał o De Sanctisa.

To jest klub który żyje troche z transferów ale widzać że maja głowe. Np. ten cały Szwed Goitom który z debiucie z Inter strzelił bramke z czaczą grać juz normalnie jako gracz kadry A a ma 20 lat i sobie siedział na ławce ....

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 16:27

Udinese to taki klub, który kupuje piłkarzy za grosze a za kilka lat sprzedaje ich za grube miliony z tego się utrzymują, mają świetnych wyszukiwaczy talentów, zanim piłkarz zostanie kupiony 10 razy się sprawdza czy to będzie właściwy transfer, właściwie to nie pamiętam aby Udinese nie trafiło jakiegoś transferu w ostatnich 3 może 5 latach.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 08 kwie 2005, 16:55

no dodac do teh listy Bierhoffa za ktory krocie potem zaplacił Milan.
Teraz podobno siedza szperacze Udine w Ameryce i ogladaja jakiegos napadziora ale nic wiecej nie podaja.
Zaza ja mysle ze Di Michele nie odejdzie ponoc Palermo ma najwieksza chrapke na niego jeszcze na poczatku sezonu ostro walczyli o niego ale teraz Udine wyzej niz klub z Sycyli i jak tak zostanie mysle ze nie odejdzie bo tu moze grac w Lm no chyba ze to Palermo sie zakwalifikuje
a moze Sampa w LM kandydatow duzo do gry w LM takze po sezonie sie wszystko wyjasni

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 17:04

:arrow: Milan szuka następcy dla Maldiniego, poważnie interesują się Mikaelem Silvestrem.
:arrow: Ajax Amsterdam chce pozyskać Edgara Davidsa
:arrow: Fenerbahce chce pozyskać Emre
:arrow: Pelizzoli ma przejść do Arsenalu
:arrow: Dacourt do Valencii
:arrow: Dellasem interesuję się Bayern, Arsenal i Besiktas
:arrow: Wobec tych roszad Roma poszukuje pomocnika na liście życzeń są Taddei i Pizzaro.
:arrow: Kovac ma zasilić Juventus

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 08 kwie 2005, 17:07

Masz racje Corinthians mają "szperaczy" w Udinese odpowiednich ale trzeba przyznać że w serie A jest z 4 może nawet 5 takich klubów. Parma, Lecce sadze że Roma w tej swojej młodzieży wychowanej ma ogromny potencjał. W tym momęcie Lecce Zdenka bedzie też "super marketem w czasie mercato" jest tam kilku taki na który nie jeden klub zagią parol - Bożinov już sprzedany Violi - wcześniej sezon Chevanton i kurs >> Monaco nie ujawnion kwoty ale pózniej sie wygadał Zdenek z pracie że dostali 16 baniek to jest max. Teraz Cassetti, Diarra, Ledesma czy już "nastepcy" Bozinowa - Vucini Konan czy troche starczy Szasza Bjelanowić.

To bedzie mercato we Włoszech bedzie pikantne :D ale sadze że chyba tylko Milan wyda wiecej kasy na jednego gracz kili z 3 ale jeden bedzie wiekszej kwoty transfer. Nie dla tego tak sadze że kibicuje rossoneri zebyć nie mysłał że mnie ponoci :D.

Ale na zdrowy rozum to mam racje :D dla tego że po wygraniu LM i Scudetto nie wydali dużo [Kaka - 10 Stam -10] i sadze że jak sie potwierdz transfer Gilardino to bedzie kwota ok. 18. A odejdą za kase pewni gracze jeszcze Crespo ma byc wykupiony ...

Juve nie wyda chyba teraz z np. 15 baniek na jednego gracza. Bo ławka słaba i trzeba kupić zmieników. Ibrahimovic kosztował swoje. Trzeba płacić pesje graczą pozyskanym za darmo czyli Mutu, Gainchedda czy Kovac i może jeszcze Nondzie.

Jednynie Inter oze tez zrobić rewolucja po swojemu ale chyba Morrati juz ma troche w pamieci. Jak kupią graczy to sprzedadzą nie "wykorzystywanych" typy Davids, Van Der Meyde, Emre czy nawet Cruz.

Roma ma młodziesz cool która juz wchodzi w skład. Mówie sie o kłopotach ale zawsze sie znaja klasowi gracz który bedą chciali grać w Romie bo to firma.

Lazio tak samo niby kasą krócho ale Lotito coś wymysli i sie wzmocnia.

Viola moze namieszać na rynku np. wspomniany Mascherano czy inni gracze który dużo wniosą w gre.

A kluby Typy Udinese Lecce Parma czy Bologna sobie wyszukaja perełki :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 17:11

Tak, Inter pewnie znowu wyda miliony na pierwszych lepszych graczy będzie kicha.
Juventus ma sprzedać Emersona, chociaż uważam, że to byłoby głupie posunięcie. Jako jego następce typują Cristiana Ledesmą - wielki talent.

Dal latynosów Włochy to świetny kierunek przykłady: Kaka, Adriano, Mancini, Zalayeta.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 08 kwie 2005, 18:53

W Interze to co sezon polowa skladu :wink: odchodzi i przychodzi.
Latem odejdzie jak juz mowil Emre , Davids , mowili o tym Toldo , Cruz chyba tez odejdzie podobno do swojego bylego klubu Bologny Van Der Mayde mozliwe ze do Ajaxsu Vieri to juz nie wiadomo moze Athletico Madryt jak to spekuluja ze za Torresa Karagunis nie wiadomo czy bedzie chcial zostac a mialby w slabszym zespole miejsce w 11 i grałby chociaz to okolo 7 pilkarzy i zmienia sie na nowych ktorzy beda sie zgrywac ze "starymi" i co z tego wychodzi widzimy co roku.

Do Milanu tak jak kiedys pisalem najlepiej jakby przyszli
Gilardino swieza krew
Casetti zmienik dal Cafu
Jankulovski wzmocni ofensywe rajdy lewa strona
no i chcialbym Emre bo to swietny technik

ale jak bedzie zobaczymy napewno Galliani i Carlo wiedza lepiej odemnie zdaje sie na ich wybor

***FORZA MILAN***

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2005, 17:12

:arrow: Do Juve ma się przenieść Heitinga oraz Ibanez z Atletoico Madryt.

:arrow: A oto piłkarze których - jak powiedział - Moratti chcę się pozbyć z Interu. Uwaga oto oni:
Vieri, Recoba, Toldo, Materazzi, Gamarra, Emre, Davids, Van der Meyde, Karagounis, Zè Maria, Coco i Kily. Oto ci ,którzy mają przyjść:
Julio Cesar, Luizao, Pizarro, Cesar, Makinwa, Taddei i Vucinic.

:arrow: Fioretnina chce wykupić trzech graczy Parmy:
Frey, Marchionni i Bonera

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 19 kwie 2005, 10:50

Corinthians pisze::arrow: Do Juve ma się przenieść Heitinga oraz Ibanez z Atletoico Madryt.

:arrow: A oto piłkarze których - jak powiedział - Moratti chcę się pozbyć z Interu. Uwaga oto oni:
Vieri, Recoba, Toldo, Materazzi, Gamarra, Emre, Davids, Van der Meyde, Karagounis, Zè Maria, Coco i Kily. Oto ci ,którzy mają przyjść:
Julio Cesar, Luizao, Pizarro, Cesar, Makinwa, Taddei i Vucinic.

:arrow: Fioretnina chce wykupić trzech graczy Parmy:
Frey, Marchionni i Bonera
Co do tych graczy INTERU którzy mają odejsc to są tylko propozycje a kto odejdzie to sie okaze - wątpie zeby wszystcy odeszli bo na ich miejsce trzeba by bylo psrowadzic tylu samo niemal graczy - ja najchetniej bym sie pozbyl z tej listy co napisales - GAMARRA , KARAGOUNIS, ZE MARIA i DAVIS , no i moze TOLDO i MATERAZZI :)

A co do transferów kto ma przyjsc to Julio Cesar chyba pewny bo to gracz interu juz chyba , Evra, Luisao, moze Taddei i Di Vaio są najbardziej prawdopodobnymi transferami moim zdaniem :)

Forza Inter !!!

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 19 kwie 2005, 11:02

Co wy wogole piszecie ?? Po jaka cholere do Interu ten slaby Di Vaio ?? Mamy przeciez Obe Martinsa i Adriano w ataku, przydalby sie zmiennik, ale nie Di Vaio. On nie ebdzie chcial siedziec na lawce rezerwowwych bo teraz chimerzy w Valencii ze nei gra...

Vucinic ?? Kolejny przyklad, on nie ebdzie siedzial na ławce !!! Potrezba kogos kto jest mlody i ma swiadomosc ze narazie bedzie siedzial a potem gral...

Taddei ... ten koles moze i jest dobry, ale nie na Inter, i wogole tez skazywalbym go na lawke, chociaz ze skrzydlowymi mamy "lekki" problem, ale co za problem przesunac na lewa Stankovica jak na poczatku sezonu ??

Karagouins niech odejdzie bo zniszczylismy mu dwa lata z kariery ...

Gammara, Ze i Davids sa nie potrzebni, chociz najlepsza forme prezentuje oczywiscie Ze (strzelil ostatnio gola)

Jak Inter hce sprzedawac to niech podaje jakies dobre propozycje zakupow a nie jakiess Tadei czy Di Vaio ... sprowadzcie spowrotem Kallona !!! On teraz moze grac jako skrzydlowy a to moj ulubieniec :P

pozdro

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 19 kwie 2005, 11:14

No co Wy? Bierzcie di Vaio póki dają! :D . Nam w Valencii jest on całkowicie niepotrzebny więc z chęcią go oddamy komukolwiek... Do pakietu dorzucamy jeszcze Fiore.... :P :twisted:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 19 kwie 2005, 11:20

Pisakk pisze:No co Wy? Bierzcie di Vaio póki dają! :D . Nam w Valencii jest on całkowicie niepotrzebny więc z chęcią go oddamy komukolwiek... Do pakietu dorzucamy jeszcze Fiore.... :P :twisted:
hmm, no to my dozucimy jeszcze Karagounisa za to zebyscie sobie tego Di Vaio zatrzymali :lol: :lol: :lol:

Tak bedzie najlepiej :P

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 19 kwie 2005, 12:35

Z tego co czytalem to Juve ma zamiar przeznaczyc 60 mln euro na transfery w tym roku. Czesc tych piniedzy ma byc zdobyta ze sprzedazy kilku graczy. Mi sie wydaje, ze chodzi o Trezeguet Zalayete, Maresce i Miccoliego, bo co do Montero, czy Birrindelliego to nie liczylbym na jakis zysk. Do Juve ma przyjsc Chellini, Tudor(wrocic z wypozyczenia), Cassano(podbno na zasadzie wymiany za Mutu i Appiaha), Heitinga (podobno sprawa juz jest zaklepana), Kovac, oraz jakis skrzydlowy pomocnik (padalo nazwisko Vicente, ale jakos jest to dla mnie zbyt piekne zeby bylo prawdziwe). Wiadomo, ze sa to spekulacje, ale faktem jest, ze Moggi uwaza, ze klub potrzebuje swierzej krwi i w tym roku nie ma zamiaru skapic grosza, a jak bedzie to sie zobaczy. Ja narazie podchodze do tego z duzym dystansem, aczkolwiek cale te plany wygladaja bardzo obiecujaco.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 kwie 2005, 17:31

Veelden -- Właśnie zwróciłem uwage na jedno zdanie napisane przez ciebie..

Heitinga (podobno sprawa juz jest zaklepana)

Ciekawi mnie gdzie to przeczytałeś ?? Bo ja czytałem przed chwilą że Milan i Inter beda toczyć tego lata walke o młodzie w defensywie. Kompany - Heitinga padają max kwoty ... ale tez i inne kluby a wśród nich Barca i Real także nie wiem gdzie to wyczytałeś ??? Może masz lepsze zródlo - podaj jak możesz prosze ??

Piszesz Vincente ?? Ja wyczytałem ze kibice Juve marzą o Joaquinie i smiałem sie na mxax :D No chyba nie powiesz mi że jeden czy drugi przejdą do Juve ?? Jeszcze po tym sezonie ??

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 kwie 2005, 18:34

Ostanio pojawila sie informacja o zekomej wymianie na lini Inter-Ajax i chodzi tu o VDM za VDV. Gdyby tak sie stalo pojedynki na lini Inter-Juve byly by jeszcze bardziej emocjonujace. A to glownie za sprawa Van Der Vaarta i Ibrahimovica bo jak wiadomo obaj panowie niezbyt sie lubia.

O Kompanym mowi sie juz od dwoch lat , ze ma przejsc do Interu. Narazie konczylo sie to odkadaniem na kolejne mercato. Moze teraz? Jedank ja licze w szczegolnosci na Luisao i Evre. Do tego dodac jeszcze J.Cesara i w zasadzie tyle mi starczy 8) Ciekawi mnie tez sytuacja dwoch Rzymian Cassano i Tottiego. Oni (szczegolnie Totti) chca cos osiagnac natomist Roma takich warunkow poki co im nie daje ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”