AC Milan - Tottenham 1/8 CL - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje

Czas głosowania minął 21 mar 2011, 19:50

Milan
6
19%
Tottenham
18
56%
Nikt
8
25%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: AC Milan - Tottenham 1/8 CL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 lut 2011, 20:18

Bardzo dobre zawody Casano i chyba wyjdzie w pierwszym skladzie na Tottenham, ciekawe jak z Robinho.
Z tego co syszalem na meczu moze byc kolo 65 tys wiec bilety powinny byc dostepne pod stadionem, nie mniej jednak o 10 gdy wyrzucaja ludzi z pokoju udam sie pod SS w celu znalezienia takowego. Nawet nie musze brac metra gdyz jest tam ok 10 minut drogi.
Jak wroce to wrzuce kilka fot od kuchni. Ciao : = )

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 lut 2011, 20:21

kaczy pisze:Bardzo dobre zawody Casano i chyba wyjdzie w pierwszym skladzie na Tottenham

Kaczy proszę :cry: .

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lut 2011, 20:50

Bardzo dobre zawody Casano i chyba wyjdzie w pierwszym skladzie na Tottenham
Za duże emocje chyba ten mecz w Tobie wywołuje :wink: . Cassano jak zobaczysz to na trybunach...
Jak bilety nie wyprzedane trzeba się przygotować na w [ch**] Angoli. Jak pogoda w Mediolanie :?: Deszcz na jutro zapowiadany :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 20:52

EnJoy's
Pytałeś się o pomoc w meczu z Parmą- Merkel jeszcze dziś był w głosowaniu na milannews 3 w kolejności najlepszym graczem meczu, teraz chyba przeskoczył go jeszcze Nesta.
Słowo daję, zaskakuje mnie chłopak skalą rozwoju, Allegri dał do zrozumienia, że nie zagra jutro w pierwszym składzie, ale i tak mam nadzieję na jego choć krótki występ.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 lut 2011, 21:31

Dzięki.

Pytałem z tego względu, że nie widziałem meczu z Parmą i chciałem wiedzieć czy ruszyło coś po meczu z Geoną gdzie gra ta formacja grała fatalnie.Przyznam, że nie spodziewam się jutro wysokiego wyniku i 1:0 nawet będzie dobre, dobrze by było nic nie stracić.Jak najbardziej manewr z asekuracją skrzydeł przez Flaminiego i Gattuso dobry bo rzeczywiście trzeba będzie uważać na Lennona przede wszystkim.Gilardino już pisał, że widziałby Ibrę w pierwszej jedensatce, dla mnie też jest to oczywista oczywistość, Allegri mógł myśleć wcześniej, żeby oszczędzić Szweda na własnie ten mecz kiedy on jest niezbędny.Będę zadowolony z tego nawet 1:0.

Co do Merkela - cieszy mnie, że gra, ale jeszcze ponoszą go emocje [ mecz z Catanią ], czasem zaliczy dużo głupich, niebezpiecznych, irytujących strat [ mecz z Catanią ], ale obraz też na mnie dobry wywiera choć przyznam, że bardziej imponuje mi Strasser.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 21:41

chciałem wiedzieć czy ruszyło coś po meczu z Geoną gdzie gra ta formacja grała fatalnie.
Ruszyło siłą rzecz - do rozegrania pojawiło się dwóch piłkarzy, nie pojedynczy Robinho, który jednak gra zupełnie inaczej i do klasycznego 4-3-1-2 pasuje od Seedorfa gorzej.

Żadne 1:0 nas nie poratuje, na rewanż wrócą Bale, Modrić, Crouch, do formy wróci Van der Vaart i naszą obecną defensywę ordynarnie zgwałcą. Dwie bramki to minimum, ten zespół stać na pokonanie Kogutów 3:0 jak niegdyś Manchester, ciekawe tylko, czy się sprężą odpowiednio. Pomyśleć, że gdyby był dostępny jeden z grupy Strasser, Pirlo, Ambrosini, Boateng w pełni, to byłbym zupełnie spokojny o wynik. :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lut 2011, 13:41

gilardino11 pisze:Jak bilety nie wyprzedane trzeba się przygotować na w [ch**] Angoli. Jak pogoda w Mediolanie Deszcz na jutro zapowiadany
Leje jak sukinsyn, typowo angielska pogoda dzisiaj. Bylem pod stadionem i od razu mnie zaczepilo dwuch ludzi. Ojebali mi ticket za 70 Euro, cena na nim widniala jako 16, ale pewnie to od karnetowicza ktory nie mogl przyjsc.
Teraz siedze w punkcie internetowym aby zmienic dane biletu, bo musza sie one zgadzac z tymi z dowodu.
A jesli chodzi o przyjezdnych to pelno spursow popiernicza sobie po miescie malymi grupkami od 2 do 7 osob.

Tyle meldunku na teraz :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lut 2011, 19:07

Ustawienie zdaniem milannews:
Modulo 4-3-1-2: Abbiati; Abate, Nesta, Yepes, Antonini; Gattuso (C), Thiago Silva, Flamini; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho. A disposizione: Amelia; Oddo, Sokratis, Legrottaglie, Jankulovski, Merkel, Pato.
Zgodnie z przewidywaniami Pato na ławce, a Strasser na trybunach. Całkiem możliwe, że tym ustawieniem wyjdziemy od pierwszej minuty.
Kluczowi w mojej opinii będą Seedorf i Flamini. Ten pierwszy ze względu na olbrzymi ciężar, jaki na nim będzie spoczywał - musi wziąć na siebie odpowiedzialność za rozegranie, Robinho i Zlatan pewnie nic nie zrobią bez jego wkładu w mecz. Trzy lata temu położyłbym na Tottenhamie kreskę i mógłbym spokojnie meczu nie oglądać nawet, dziś jestem pełen obaw. Z Parmą Holender zagrał naprawdę dobrze, ale z Tottenhamem nawet z tak osłabionym (podobno, bo ja o Palaciosie mam świetną opinię i i tak bym na niego postawił od pierwszej minuty w Mediolanie, ale nie znam jego i Sandro formy) w środku pola będzie mu wielokrotnie ciężej.
Francuz będzie niesłychanie istotny ze względu na nie tyle Lennona, co Antoniniego. Abate i Gattuso potrafią świetnie się spisywać przeciwko C. Ronaldo, który graczem jest jednak odrobinę lepszym od Kranjcara, oni współpracują ze sobą doskonale. Czy Flamini i Antonini będą w stanie nawiązać podobne porozumienie? Antoniniemu w defensywie nie ufam za grosz w tym sezonie - zresztą Lennon ośmieszał już milion razy lepszego od niego Evrę - więc jeśli Flamini nie zagra znakomicie, to na prawej stronie będziemy mieć autostradę.
Na przewidywane przeze mnie ataki Tottenhamu Nesta i Yepes wydają się być bardzo solidni. Jeśli coś pójdzie nie tak, to można zawsze zmienić Yepesa na Merkela lub Jankulovskiego, cofnąć Silvę do obrony i zaatakować na całego.
Jestem pełen obaw przed tym meczem, bo Milan gra w kratkę ostatnio. Triumf nad słabą Parmą nic nie znaczy, podobnie jak fakt, że jesteśmy dobrze przygotowani fizycznie. Z Cassano i resztą niedysponowanych byłbym spokojny o wynik, bez nich martwię się, że w razie jakiś błędów Allegriego możemy nawet przegrać.

Forza Milan!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2011, 19:27

Na Palaciosa bym nie liczył, w ostatnim czasie grał dużo poniżej oczekiwań (albo nie grał wcale). Sandro zagra, jak Modric usiądzie na ławce (a ponoć ma własnie zacząć na ławce). Więc spodziewam się Sandro od pierwszych minut.

Lennon ogrywał w przeszłości np. Evrę, ale on ma tak, że kilka spotkań gra świetnie, a potem kilka słabo i cięzko wyczuć jak zagra dzisiaj :)

W środku Palacios i Sandro, wiec chyba Spurs będą się bronić.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 lut 2011, 20:09

Składy:

AC MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, Yepes, Antonini; Gattuso, Thiago Silva, Flamini; Seedorf; Robinho, Ibrahimovic.

TOTTENHAM: Gomes - Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto; Lennon, Palacios, Pienaar, Sandro; Van der Vaart; Crouch

Skład taki jaki można było się spodziewać. Wydawało się że Allegri właśnie tak ustawi zespół. VDV zdolny do gry Modric na ławce.

Walczymy :!:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 lut 2011, 20:19

nie ważne czy wygracie 3-0 po pięknym meczu , czy 1-0 w 94 minucie po karnym , dzis macie wygrać aby udało mi się choć raz wydymać buków na poważną kwotę

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 15 lut 2011, 20:23

Można ten mecz obejrzeć sobie gdzieś w tv? Może gdzieś na cyfrze? ma ktoś jakieś info na ten temat :?:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lut 2011, 20:55

nSport.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lut 2011, 21:04

Oho, Nasz najlepszy zawodnik zmiana :| .

Kapsel
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kapsel » 15 lut 2011, 21:09

Gdzie oglądacie bo nigdzie nie mogę się połączyć :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”