Premier League 2011/2012 - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Pysk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Premier League 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pysk » 04 sie 2011, 11:57

moja_stopa pisze:Gerrardem
Gerrard to jedna wielka niewiadoma przed nadchodzącym sezonem, Anglik coraz częściej nękany jest przez kontuje, a do tego nie prezentuje się już tak dobrze jak kiedyś, oczywiście nadal jest to świetny piłkarz który robi różnice swoją obecnością na boisku, ale moim zdaniem powinien być stopniowo odstawiany od składu. Dalglish powinien dawać więcej szans wspólnej gry Lucasowi i Adamowi/Hendersonowi, a po Gerrarda sięgać w spotkaniach z klasowymi rywalami.
moja_stopa pisze:Carragherem
Sytuacja podobna co z Gerrardem, stopniowe odstawienie od składu. Uwielbiam Anglika, ale jego gra w meczach sparingowych wołała o pomstę do nieba. Na miejscu włodarzy Liverpoolu zacząłbym się rozglądać za nowym środkowym obrońcą, myślę, że taki Gary Cahill jest na wyciągnięcie ręki tym bardziej, że w Liverpoolu nie szczędzą pieniędzy (jak to głupio brzmi ze strony fana City :roll: )
moja_stopa pisze:Aggerem
Ze względu na jego zdrowie nie opierałbym na nim fundamentów obrony.
moja_stopa pisze:Aquilanim, Meirelesem
Coraz częściej słychać, że któryś z tych graczy odejdzie, na miejscu fanów "The Reds" wolałbym Włocha który potrafi w porównaniu do Portugalczyka świetnie rozgrywać piłkę, ale włodarze klubu z Merseyside uważają chyba inaczej.
moja_stopa pisze:Kuytem
Jeżeli tylko będzie wystawiany w ataku obok Suareza, na skrzydle ten zawodnik prezentuję się średnio.
Daaaamian pisze:No tak, bardziej prawdopodobne jest to, że City z Mancinim na ławce zdobędzie wicemistrzostwo.
To akurat zweryfikuję sezon :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2011, 13:45

Pysk pisze:myślę, że taki Gary Cahill jest na wyciągnięcie ręki tym bardziej, że w Liverpoolu nie szczędzą pieniędzy
Akurat dzisiaj Dominic King z Daily Mail informuje, że Dalglish zagiął parol na tego zawodnika.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sie 2011, 15:55

No tak, bardziej prawdopodobne jest to, że City z Mancinim na ławce zdobędzie wicemistrzostwo
:?: Gdyby to nie było napisane w ironicznym tonie to nie miałbym się do czegoś przyczepić, ale jednak jest. Więc spytam wprost Damianie, wg. Ciebie Liverpool na papierze jest wyżej niż City?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2011, 16:06

Czy wg Ciebie United jest lepsze niż Barcelona?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sie 2011, 16:07

hmm, skąd to pytanie? Oczywiście, że nie jest, ale cóż to ma do rzeczy?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2011, 16:09

No a skąd Twoje pytanie?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sie 2011, 16:24

Ponieważ wydawało mi się, że Twój post był ironiczny.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2011, 16:29

Był ironiczny, ale wciąż nie wiem, skąd Twoje pytanie. Pysk napisał, że nie wierzy w to, że Dalglish wprowadzi Liverpool do pierwszej czwórki, więc w ironiczny sposób dałem do zrozumienia, że nie wierzę w to, że City z Macinim u sterów zdobędzie wicemistrzostwo. Jak na podstawie takiej wypowiedzi można wywnioskować, że jej autor stawia skład LFC nad składem City?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 sie 2011, 16:45

Swoją drogą jeśli Tevez odejdzie, to śmiem twierdzić, że atak City baaaardzo na tym straci. Mimo przyjścia Aguero. Szczerze mówiąc, to nie wiem na jakiej podstawie, gdy City przecież będzie zużywać siły w LM stawia się City wyżej od LFC. Przecież wyniki Liverpoolu od zmiany trenera (i przyjścia Suareza) są świetne. Kadra wzmocniona. Śmiem twierdzić, że pierwszy skład też.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 04 sie 2011, 20:16

Panowie o mistrzostwo i wicemistrzostwo nie biją się tylko Liverpool, Manchester United i City. Do tego grona mogę jeszcze śmiało zaliczyć Chelsea, Arsenal i może Tottenham. Największe szanse na mistrzostwo moim zdaniem mają United, które posiada bardzo mocna kadrę i w dodatku w tym okienku się znacząco wzmocniło.Wicemistrzostwo pewnie wyląduje na Stamford Bridge. Chelsea posiada zawodników z najwyższej półki, którzy mają bardzo duży bagaż doświadczenia. Pomimo podstarzałego składu właśnie Chelsea typowałbym na 2 miejsce w premiership. O 3 miejsce będą się biły City z Liverpoolem :) Liverpool znacząco się wzmocnił w tym okienku. Pozyskał wielu bardzo dobrych zawodników ogranych w Anglii. Tylko będzie problem ze zgraniem się zespołu( takie mam wrażenie po sparingach). Dalglish nie jest wybitnym taktykiem, ale ma duży wpływ na zawodników ( co było widać w tamtym sezonie ).
City znowu wydało grube miliony na wzmocnienia.... tylko pytania czy to wystarczy na United i Chelsea? ;> Mam wrażenie, że City czegoś brakuje:)

Inna kwestia jest taka, że City będzie grało w tym sezonie w LM. Na pewno będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony. Dlatego będą mieli mniej sił niż Liverpool, który nie gra w europejskich pucharach. Wydaje mi się, że City będą w 3 koszyku w czasie losowania fazy grupowej. Grupa w której będzie grało City zapewne będzie grupą śmierci :) Wiec wydaje mi się, że ciut większe szanse na 3 miejsce będzie miał Liverpool :P

Arsenal i Tottenham na pewno będą chciały grać w lidze mistrzów, wiec również będą bardzo groźne :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2011, 20:23

romantyk_emil pisze: Największe szanse na mistrzostwo moim zdaniem mają United, które posiada bardzo mocna kadrę i w dodatku w tym okienku się znacząco wzmocniło.
Czy transfer Davida de Gei też jest wzmocnieniem twoim zdaniem ?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 04 sie 2011, 20:44

fieldy pisze:Czy transfer Davida de Gei też jest wzmocnieniem twoim zdaniem ?
Wzmocnieniem na pewno nie. Jest uzupełnieniem braku po Edwinie, którego na pewno będzie bardzo ciężko zastąpić. Davida de Gei jest ponoć bardzo utalentowanym bramkarzem z bardzo dobrymi warunkami fizycznymi.Bardzo dobrze gra na linii, natomiast na przed polu już nie jest taki pewny.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 sie 2011, 22:17

Tak naprawdę MU wzmocnił Young.

Jones zastąpi O'Shea i Browna, De Gea VDS. Póki co następcą Scholesa jest Cleverley i sądzę że źle na tym nie wyjdziemy. Berba już jedną nogą w Paryżu, ale od początku sezonu będzie Roo, a wraca Wellbeck. Poza tym pierwszy raz razem z zespołem przygotowywał się Anderson.

Wciąż liczę na transfer Sneijdera, szczególnie teraz gdy będzie kasa z Bułgara.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 sie 2011, 13:50

BBC Sport's John Sinnott on Twitter: "Premier League have had discussions with police over weekend games involving London clubs - too early for a decision, BBC Sport understands."

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 09 sie 2011, 13:55

zeby nie odwolali calej kolejki, bo zamieszki juz sa tez w Manchesterze i innych miastach

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”