Borussia Dortmund - Arsenal FC - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra?

Arsenal
5
56%
Borussia
1
11%
Remis
3
33%
Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Borussia Dortmund - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 wrz 2011, 19:53

Jest Song, nie ma Ramseya i jakoś to wygląda ale i tak oczy mnie bolą gdy patrzę na nasz skład w tym sezonie. Wygramy 8)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 wrz 2011, 20:09

No proszę jednak Kehl zamiast Gundogana, gramy na dwóch DM-ów zobaczymy czy to wypali. Jest też Grosskreutz, także zapewne koło 65 minuty zobaczymy Kube, Peresicia i może Gundogana.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 wrz 2011, 20:42

Linka macie bez lagów po polsku?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2011, 21:16

Kanał 56947 sopcast.

Ale padakę gra Arsenal :o Dzieci we mgle, gorzej niż z United.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 wrz 2011, 21:21

Póki co mecz dwóch słabych drużyn. Dobrze się to ogląda, bo co chwila ktoś inny ma okazje, ale liczba błędów czy niedokładności porażająca. Kagawa krnąbrnie sobie pogrywa.

Jednak miejsca w tabeli obu ekip są adekwatne do ich formy

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 wrz 2011, 21:28

Niby to Borussia grała, stwarzała sytuację a tu proszę -Van Persie pakuje bramkę...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2011, 21:28

Naprawde dobry mecz Lewandowskiego,szczegolnie w pierwszych 20 minutach.

Troche obawialem sie postawy BVB,bo w sobotnim meczu z Herha zaprezentowali sie co najmniej slabo. W pewnym sensie moje obawy sie potwierdzaja,bo defensywa zolto-czarnych strasznie sie gubi. Jezeli Raffael z Ramosem robili co chcieli,to Walcott z RvP tez moga. W poprzednim sezonie duet Subotic & Hummels spisywal sie bez zarzutow,teraz juz nie jest tak kolorowo.
No proszę jednak Kehl zamiast Gundogana, gramy na dwóch DM-ów zobaczymy czy to wypali. Jest też Grosskreutz, także zapewne koło 65 minuty zobaczymy Kube, Peresicia i może Gundogana.
Gundogan fatalnie wypadl z Hertha,ale Kehla kompletnie sie nie spodziewalem. Przed meczem obstawialem,ze w pierwszym skladzie wyjdzie Da Silva.

E: Ehh,Robin...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 wrz 2011, 21:31

Chciałem napisać, że w przerwie niech Kehl zejdzie, bo zero z niego pożytku z tyłu i z przodu. Poza tym liczba błędów Subotica, pod każdym względem popełnianych, przeraża. I generalnie lewej strony nie ma, Grosskreutz bieda jak nie wiem co. Perisic nie może prezentować się gorzej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2011, 21:33

Chciałem napisać, że w przerwie niech Kehl zejdzie, bo zero z niego pożytku z tyłu i z przodu. Poza tym liczba błędów Subotica, pod każdym względem popełnianych, przeraża. I generalnie lewej strony nie ma, Grosskreutz bieda jak nie wiem co. Perisic nie może prezentować się gorzej.
Hummels tez nie zachwyca,a Kagawa to cien pilkarza z motorkiem w dupie,ktorego pamietamy z pierwszej czesci poprzedniego sezonu.

W II polowie niech wchodza Perisic,Da Silva i moze Zidan albo Kuba.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 wrz 2011, 21:35

Obrona jak obrona, ale zawodnicy w przedzie też przysłowiowego [ch**] grają. Grosskreutz jakaś cipa dzisiaj, w dodatku raz zagrał bardzo samolubnie, Kagawa popisał się strzałem na wiwat, w momencie kiedy mógł pójśc do sklepu, kupić bułki, wrócić na boisko a i tak miałby jeszcze czas, żeby spokojnie wykończyć akcję, Kehl porażka. Zaskakuje mnie Lewy. Doprawdy aż dziw, że tak rzadko dostaje podania od kolegów, bo dzisiaj naprawdę rządzi w środku pola i ładnie rozgrywa cały ten bajzel. Mogliby mu się raz odwdzięczyć i wyłożyć jakąś patelnię do wbicia.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 wrz 2011, 21:36

Przede wszystkim nie ma gry z kontry, to co BVB idealnie robiło w zeszłym sezonie. Granie dwójką Dm, gdzie tylko Bender potrafi coś więcej rozegrać (i tak nie dużo), to głupota przeciwko Arsenalowi. Grosskreutz jeden sezon był mocny na boisku i w gębie a teraz leży i kwiczy. Na Lm mógłby się podnieść ;p

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 wrz 2011, 21:37

Przyjemnie się ogląda to spotkanie, dużo sytuacji, jednak... okropna skuteczność BVB. Tego Japończyka wysłałbym na miesięczny obóz strzelecki, to co prezentuje to jakaś żenada. Robert bardzo ładnie gra, szkoda że mu tą piłkę z pustej wybił jakiś murzyn (nie znam nazwisk). Arsenal dwie sytuacje i jeden gol - to się nazywa skuteczność :P Choć bramka pewnie by nie padła, gdyby nie drugi z rzędu głupi błąd przy podania kapitania gospodarzy.

Do tego niezły doping, jestem mile zaskoczony meczm 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2011, 21:38

No i wyszedł brak doświadczenia BVB i cwaniactwo Arsenalu. Dortmund miał więcej okazji, więcej przy piłce, a Kanonierzy prowadzą 1-0 i brawo dla nich, bo grając tak fatalnie potrafią wygrywać. Borussii brakuje skuteczności i czasem ostatniego podania, lepszego dośrodkowania. Kagawa na razie mocno zawodi i może zobaczymy Kubę albo drugiego napastnika. Piszczek miał chyba jedno kiepskie podanie, ale z przodu był pożyteczny(bardziej niż Schmelzer). Lewy bardzo dobrze, aż jestem zdziwiony, bo chyba nie miał strat, w większości dokonywał dobrych wyborów, szkoda tylko, że nie strzelił. No, ale może w drugiej połowie coś mu się uda.

Arsenal nie gra nic. Co ktoś dostanie piłkę to leci sam na 3. Czy to Gervinho, czy Theo, czy Yossi. Brawa dla Robina, bo mając 2 sytuacje zdołał jedną wykorzystać.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 wrz 2011, 21:40

Akarin pisze:Chciałem napisać, że w przerwie niech Kehl zejdzie, bo zero z niego pożytku z tyłu i z przodu. Poza tym liczba błędów Subotica, pod każdym względem popełnianych, przeraża. I generalnie lewej strony nie ma, Grosskreutz bieda jak nie wiem co. Perisic nie może prezentować się gorzej.
Nic dodać, nic ująć. Nejwen pisałem przed meczem, że jest pod formą i nawet wolałbym Santane, ale on jest lepiej zgrany z Matsem, więc pewnie zostanie już do końca. Kevin i Sebastian do zmiany. Kagawa jak się nie ogarnie to też do zmiany. Oczekuję wejścia Gundogana, Peresicia i jesli zejdzie Kagawa to i Błaszczykowskiego.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2011, 21:42

Przede wszystkim nie ma gry z kontry, to co BVB idealnie robiło w zeszłym sezonie. Granie dwójką Dm, gdzie tylko Bender potrafi coś więcej rozegrać (i tak nie dużo), to głupota przeciwko Arsenalowi. Grosskreutz jeden sezon był mocny na boisku i w gębie a teraz leży i kwiczy. Na Lm mógłby się podnieść
Dlatego wlasnie powinien grac da Silva,ktory jest chyba najbardziej kreatywnym srodkowym pomocnikiem w BVB (chociaz nie znam pelni mozliwosci Gundogana szczerze mowiac). Najlepiej zamiast wiecznego talentu,czyli Kehla.

Periscic musi pojawic sie od poczatku II polowy !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”