Wybory parlamentarne 2011 - Strona 19

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Oddam głos na

Prawo i Sprawiedliwość
10
20%
Platforma Obywatelska
8
16%
Sojusz Lewicy Demokratycznej
2
4%
Polskie Stronnictwo Ludowe
1
2%
Ruch Poparcia Palikota
10
20%
Polska Jest Najważniejsza
1
2%
Kongres Nowej Prawicy
9
18%
Samoobrona
1
2%
Inna Partia
2
4%
Nie oddam głosu
6
12%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 10 paź 2011, 20:58

Wejscie do sejmu Romana Kotlinskiego to jak dla mnie jedna z najlepszych informacji zwiazanych z wczorajszymi wyborami
Jakie przesłanki kierowały jego postępowaniem przy wystąpieniu ze stanu kapłańskiego ? Pytam, bo okoliczności wystąpienia kształtują ocene tego zachowania a w szczególności antyklerykalne postawy.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 21:01 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 paź 2011, 21:00

Berele Lewartow pisze:Ja własnie tez sie ciesz Chłopaczku, ale ciekawy jestem zarazem co z tym Piotrowskim? Bo w sumie mógłby uzyczyc troche swojej wiedzy operacyjnej z zakresu 'walki z czarnymi', co nie? Moze bedzie jakies ekspertyzy pisał, ktoś sie orientuje?
Z tego co mi wiadomo nigdy nie byl zatrudniony w FiM udzielil im tylko wywiadu i cos tam skrobnal w pierwszych numerach. Jezeli zostal uzyty do reklamy pisma to zapewne w mysl zasady ze lepiej aby o nas mowili zle niz w ogole.

Zdziwiony jestem dlaczego tak Ciebie to fascynuje. Wiele osob probowalo wykorzystac pojawienie sie Piotrowskiego na promocji FiM w celu zaatakowania tygodnika i naczelnego ale jakos z marnym skutkiem.

MarcinW przeslanki byly z tego co mi wiadomo dwojakie. Po pierwsze zakochal sie i urodzilo mu sie dziecko po drugie nie podobala mu sie obluda i zaklamanie kleru.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 10 paź 2011, 21:07

Po pierwsze zakochal sie i urodzilo mu sie dziecko po drugie nie podobala mu sie obluda i zaklamanie kleru.
Pytałem ponieważ bardzo często osoba zwraca się przeciwko kościołowi w następstwie wyrzucenia, ale w takich okolicznościach czyli świadomego oraz uzasadnionego wystąpienia jest to zasadne a jeśli nawet nie to na pewno usprawiedliwione.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 paź 2011, 21:13

http://mit.redblog.wspolczesna.pl/2010/ ... a-sutanne/

Tutaj wiecej na ten temat gdyby kogos to interesowalo.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 paź 2011, 21:14

Z marnym skutkiem, bo wiadac na czytelnikach FiM nie robi wrazenia, ze zabójca Popiełuszki cos tam skrobnął i ze został wykorzystany do promocji tego pisma. Swoja droga jesli Kotliński uwazal, ze Piotrowski jest taką świetną marką do promocji jego działalności, to naprawde w zacna nisze uderzal przy otwieraniu tego tygodnika.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 paź 2011, 21:51

Berele Lewartow pisze:Z marnym skutkiem, bo wiadac na czytelnikach FiM nie robi wrazenia, ze zabójca Popiełuszki cos tam skrobnął i ze został wykorzystany do promocji tego pisma. Swoja droga jesli Kotliński uwazal, ze Piotrowski jest taką świetną marką do promocji jego działalności, to naprawde w zacna nisze uderzal przy otwieraniu tego tygodnika.
Polityka promowania pisma jest prywatna sprawa wydawcy. W przypadku FiM najwyrazniej okazala sie sluszna. Tym bardziej ze inne media z tego co pamietam odmowily im reklamy a Ruch kolportarzu. Wykorzystali Piotrowskiego zeby wzbudzic zainteresowanie i im sie to udalo. O to chodzilo.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 paź 2011, 22:11

Rząd słaby, a opozycja żałosna. Tak po krótce można skomentować wyniki wyborów. Komicznie z mojej perspektywy wygląda frustracja niektórych z wyniki jaki osiągnęła partia Palikota. Czemu ten facet, który niczym konkretnym nie może się pochwalić osiągnął taki wynik? Bo ludzie chcieli czegoś nowego, czegoś innego co proponuje znana banda nieudaczników i twardogłowych. Bardzo prawdopodobne, że ta partia skończy marnie, ale niech ludzie na scenie politycznej zobaczą, że całkiem niemała część społeczeństwa ma ich dość i chce czegoś nowego. Jest również duża część ludzi, którzy może nie byli zachwyceni dorobkiem i metodami Palikota, ale z dwojga złego woleli wybrać partię, której program i deklarowany światopogląd są im bliższy.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 paź 2011, 22:21

Polityka promowania pisma jest prywatna sprawa wydawcy. W przypadku FiM najwyrazniej okazala sie sluszna. Tym bardziej ze inne media z tego co pamietam odmowily im reklamy a Ruch kolportarzu. Wykorzystali Piotrowskiego zeby wzbudzic zainteresowanie i im sie to udalo. O to chodzilo.
Pogratulować PR. To teraz kto, może Ryszard C.? Nazwisko skrócone obecnie do pierwszej litery, ale wciaz gorące. Skrobnie jakis artykulik, udzieli wywiadu, bedzie skandal, bedzie zainteresowanie. O to chodzi.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 paź 2011, 22:30

Berele Lewartow pisze:Pogratulować PR. To teraz kto, może Ryszard C.? Nazwisko skrócone obecnie do pierwszej litery, ale wciaz gorące. Skrobnie jakis artykulik, udzieli wywiadu, bedzie skandal, bedzie zainteresowanie. O to chodzi.
Po co? Gazeta chyba niezle sie sprzedaje naczelny jest w sejmie :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 paź 2011, 23:16

Jest również duża część ludzi, którzy może nie byli zachwyceni dorobkiem i metodami Palikota, ale z dwojga złego woleli wybrać partię, której program i deklarowany światopogląd są im bliższy.
Program, a jaki to pan Janusz ma program? Legalizacja Marihuany i walka z Kościołem? Coś więcej? Jakieś konkrety?

Światopogląd? Który ten który wydawał tygodnik Ozon oto jedna z okładek

Obrazek

czy ten obecnie deklarowany?

I ostatnia kwestia to to co będę na każdym kroku podkreślał. Można zrozumieć głosowanie na każdą nawet z partii nawet na SLD, ale na tego typa? Gdyby któryś z was był na miejscu Śp. Lecha Kaczyńskiego i ktoś by po was tak jechał i waszej rodzinie? Po waszym nieżyjącym ojcu, chorej Matce, zmarłym bracie, jak to robił już nawet po Katastrofie Smoleńskiej w kampanii prezydenckiej wobec JK, ciekawy jestem czy z równą miarą byście podchodzili do tych metod i mówilibyście, że nie było to zbyt ładne no ale. Czy po prostu po ludzku byście dali takiem chłystkowi po mordzie.
I niech to będzie komiczne, dla mnie zwykła przyzwoitość wymaga by na kogoś takiego to jedynie splunąć, są pewne granice, nawet dzieci na podwróku wiedzą, że jak idzie z kimś kosa to może się zdarzyć, że sobie nawazjaem wrzucacie, ale jak ktoś zaczyna jechać po twojej rodzinie czy po zmarłych członkach rodzinny to się po prostu daje takiemu typowi po mordzie i to wszystko.

POmijajac już nawet wrzuty na Kaczyńskiego to typ mówił, że na pokładzie TU 154m wszyscy byli pijany. No ja pier, może ja jestem jakiś nienormalny, ale tak mnie wychowano, że na takich typów to się pluje, a nie na nich głosuje.

I tym rymem zakończę dalszą dysputę.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 paź 2011, 23:22

Teraz na okładce byłaby ona :):
Obrazek

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 10 paź 2011, 23:33

red85 pisze:Jest również duża część ludzi, którzy może nie byli zachwyceni dorobkiem i metodami Palikota, ale z dwojga złego woleli wybrać partię, której program i deklarowany światopogląd są im bliższy.
Kamil i tak tego nie zrozumie :)

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 paź 2011, 23:39

Ty rozumiesz jeszcze mniej a mimo to jest ci wesoło :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 paź 2011, 1:08

Piwus serio, bez takich zdjęć. Już nas dzisiaj bot zaszczycił fotami, a Ty teraz dodajesz transseksualistę w stroju kąpielowym...Co tu się dzieje?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 paź 2011, 8:55

Zamknęli Starucha , to Piwuś boi się że jest kolejny.

Głosowałem na Palikota i może chciałbym powiedzieć dlaczego tak było.

Po pierwsze mam dość tych samych ludzi w Parlamencie w Toruniu to te same twarze , farbowane lisy tj. Mężydło , spadochroniarze typu Ardanowski , matuzalemy jak Wenderlich. Miałem świadomość , że RP nie wygra wyborów ale zwróci uwage na istotne dla mnie problemy światopoglądowe. Jestem antyklekrykałem , uważam że homoseksualiści mają prawo w jakiś sposób zalegalizować swój związek , nie musi być to małżeństwo ale jakaś forma prawno obyczajowa , pozwalająca im na posiadanie części praw rodziny i jestem zdania, że marichuna powinna być zalegalizowana.
Dla mnie przekaz Palikota i jego ludzi jest prosty i do mnie trafia. Dodatkowo trafia do mnie to , że wiekszośc osób na jego listach to ludzie posiadający albo praktyczną wiedze o tym jak funkcjonuje polska adminstracja (przedsiębiorcy) albo działacze społeczni. Na 4 lata daje im kredyt zaufania , lider partii po wyborach zachowuje się w sposób stonowany, a ta przysięga była nawet ckliwa

Dziękuje mam nadzieję , ze to coś wam przybliży podobny tok myślenia skłonił całą moją rodzinę do głosowania.
Licze ze flejmów nie będzie :)

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”