Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 12:19
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 12:35
przywilej (potocznie oraz częściowo socjologicznie) pokrywa się z prawniczym pojęciem prawa podmiotowego o czym insekt specjalizujący się w uwagach dot. pisowni, zakresu pojęciowego oraz ogólnie szkodzenia powinien wiedzieć. ZAŚ zróżnicowane prawa podmiotowe (różne co do treści) mają przedstawiciele różnych grup społecznych (mniejszość w stosunku do większości) w tym pielęgniarki, przedsiębiorcy, studenci, konsumenci, przedstawiciele mniejszości niemieckiej itd.Czemu "homosie" (jak ich nazwałeś) mają mieć jakieś przywileje?
Prawa podstawowe - wyrażone w konstytucji oraz wszędzie tam gdzie pojęcie adresata nie jest uszczegółowione tylko dotyczy każdego człowieka i obywatela (różnicowane). Nie przeszkadza to w nabywaniu innych, o czym tylko nieuk może nie wiedzieć.Już pomijam to że mają dokładnie takie same prawa jak każdy obywatel.
Odniósłbym się do tego też, ale mając świadomość twoich talentów związanych z selektywnym cytowaniem chyba jednak sie powstrzymam, bo już dawno przestało mnie bawić ośmieszanie innych ludzi, a na skutek socjalizacyjny nie mam co liczyć.Mogą zawierać małżeństwa? Mogą. Tyle że nie chcą bo nie są heteroseksualni.
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 12:42
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 paź 2011, 12:43
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 12:44
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 paź 2011, 12:47
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 12:48
Antycypowałem za wczas twoją reakcje, więc z łaski swojej przestań pierdolić, bo jesteś na straconej pozycji. Podkreślam, że niektóre prawa nie oznacza wszystkie prawa i niekoniecznie musi swoim zakresem obejmować "ich oczekiwań oraz bardziej szczegółowo - zawłaszczenia naszej instytucji małżeństwa oraz zmian w jej treści". Instytucją zastępczą dla małżeństwa jest związek partnerski i o ile mnie pamięć nie myli to tego właśnie chcą.Poza tym odsyłam do twórczości, gdzie specjalnie dla ciebie powinno być pogrubione po pierwsze to, że nie chciałbym żyć w zapaterowskiej Hiszpanii a po drugie pojęcie niektórych praw niekoniecznie oznacza służalcze spełnianie WSZYSTKICH ŻĄDAŃ.
Na twoim miejscu nie wracałbym do wczorajszej dyskusji, bo ktoś mógłby przypomnieć, że środkiem do tego, aby zwiększyć popyt na adopcje dzieci (więcej osób zainteresowanych adoptowaniem osób przebywających w rodzinach zarobkowych oraz domach dziecka) JEST LECZENIE BEZPŁODNOŚCIPiszesz to tak jakbym to ja cytował pierwsze i ostatnie zdanie pomijając środkowe
Kierując się dobrem dziecka powiedz co lepsze "zatłoczony, pozbawiony "słońca dom dziecka" czy też dobrze sytuowana i dysponująca wysokim kapitałem kulturowym rodzina pedalska (kryteria mozna zawyżyć ustawowo) ? W głębi duszy odpowiedz na to pytanie, a najlepiej podbuduj lekturą relacjami dzieci przebywających w takich ośrodkach.Dobrze , ja tez jestem zdania że takie osoby nie powinny wychowywać dzieci i zawierać małżeństwo.
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 12:53
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 12:59
Kierując się dobrem dziecka powiedz co lepsze "zatłoczony, pozbawiony "słońca dom dziecka" czy też dobrze sytuowana i dysponująca wysokim kapitałem kulturowym rodzina pedalska (kryteria można ustawowo zawyżyć) ?Dobrze , ja tez jestem zdania że takie osoby nie powinny wychowywać dzieci i zawierać małżeństwo.
Zamiast walić w kółko tym samym szablonem udowodnij - tak robią dorośli ludzie. Wskaż ten fragment twojej twórczości, który pominąłem a był istotny dla sensu selektywnie cytowanej wypowiedzi.I dobrze że wróci bo bez twojego selektywnego cytowania (które to rzekomo ja zastosowałem) zrozumie właściwie.
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 13:04
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 13:08
A jednak moja twórczość odnosi pozytywne skutki. Pierwsza sensowna wypowiedzKierując się dobrem dziecka stwierdzam, że lepsze byłoby dla niego wychowywanie się w rodzinie w której zostało to dziecko poczęte. Skoro jednak z różnych względów czasem tak nie jest to nic tak dobre dla dziecka już nie będzie.
ale coś może być np. znacznie gorsze od rodziny a jeszcze inne tylko gorsze (stopniując z perspektywy interesu dziecka), wiec może nad tym tylko gorszym warto sie zastanowickoro jednak z różnych względów czasem tak nie jest to nic tak dobre dla dziecka już nie będzie
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 13:11
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 13:13
Chyba jednak sobie daruje - wygrałeśNo to 1:0 dla mnie. Teraz musisz gonić wynik
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 paź 2011, 13:15
W skrócie :Program, a jaki to pan Janusz ma program? Legalizacja Marihuany i walka z Kościołem? Coś więcej? Jakieś konkrety?
Mnie obchodzi to co powyżej. Jak powiedziałem - nie dziwię się tym, co zagłosowali na tą partię, bo przynajmniej ich program jest im bliższy. Wiele osób, które mają podobne poglądy bojąc się samego Palikota, albo nie poszła w ogóle na wybory, albo zagłosowała przeciwko np. PiSowi. Szczerze mówiąc nie wiem co lepsze. Dobre natomiast jest to (z mojej perspektywy), że w końcu betonowi politycy może zobaczą, że w tym kraju jest wielu ludzi, którzy myślą inaczej niż oni.Światopogląd? Który ten który wydawał tygodnik Ozon oto jedna z okładek
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 13:25
petrdcm
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio