Marsz Niepodległości - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Re: Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lis 2011, 18:52

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 19:52

Wilmore pisze:Kłamiesz. Tak po prostu, ordynarnie, kłamiesz.
Nie kłamię, po prostu opisuję co widziałem.
Wilmore pisze:Na TVN24 puścili informację (wypuszczoną z urzędu miasta zresztą), że marsz jest zdelegalizowany.
Wilmore pisze:Ta zaprzeczyła tym informacjom, więc TVP Info zaczęło drążyć temat i okazało się, że marsz jest legalny, a zakazano tylko zgromadzeń na tym placu, na którym były rozróby.
Czyli był legalny cały czas? No tak wychodzi. Marsz wyruszył legalnie, cały czas był legalny, legalnie się zakończył i jakiekolwiek informacje, że jest zdelegalizowany jeśli nawet nie są kłamstwem, to nieprawdziwym uproszczeniem.

Ale oglądając TVP Info na czerwono waliło po oczach "Marsz Niepodległości zdelegalizowany". Więc nie kłamię.
Wilmore pisze:Jak ktoś z organizatorów mówił, że nie (po marszu okazało się, że organizatorzy byli w kontakcie z urzędem miasta, więc jak widać kłamie nie tylko Boromir, ale i gość, z którym rozmawiała dziennikarka TVP Info), że nic mu o tym nie wiadomo, to zaczęła się normalnie, bez sugestii, dopytywać, jak wygląda sytuacja. On uspokajał mówiąc, że wszystko gra, że maszerują (w tle "raz sierpem, raz młotem..."), więc się rozłączyła
Rozmowa w uproszczeniu wyglądała tak:

B (babka): co się tam dzieje?
O (organizator): nic się nie dzieje, wszyscy idą
B: ale wasz marsz jest nielegalny
O: nic o tym nie wiem
B: co pan powie o burdach?
O: nie widziałem żadnych burd
B: nie widział pan burd przez które zdelegalizowano warsz marsz?
O: nasz marsz jest legalny, my idziemy w spokoju, żadnych burd tu nie ma
B: ale my widzimy, jak na placu konstytucji uczestnicy marszu biją się z policją
O: my jesteśmy na innej ulicy, a ci co się tam biją to nie są nasi
B: czyli odcina się pan od nich i od tego co robią?
O: to nie nasi, nie wiem co robią, bo my jesteśmy gdzie indziej

No przykro mi, idealna robota dziennikarska. Mają kilkunastu ludzi porozstawianych na ulicach, a nie wiedzą gdzie jest marsz. Jak więc można wierzyć takiemu przekazowi? O zdaniu z młodymi ludźmi i kapturami już pisałem, piękne uogólnienie czyli to, co zamierzano w przekazach osiągnąć, zrównać chuliganów z Marszem Niepodległości. Nigdzie nie skłamałem. A ponieważ rzadko oglądam TVP Info ta dziennikarka nie jest mi znana - być może zawsze ma taki bliski płaczu głos :D
Wilmore pisze:Antifa z Nowego Wspaniałego Światu też na pewno z Kolorową Niepodległością nie miała nic do czynienia. ;)
Ale ja nigdzie nie napisałem o Kolorowej Niepodległej. Pisałem o Porozumieniu 11 listopada, którzy nazywając narodowy marsz marszem faszystów ściągnęli (świadomie, nieświadomie, oceńcie sobie sami) bojówki niemieckie. Nie łączyłbym tego jednak z Kolorową Niepodległą, bo tam, podobnie jak na Marsz Niepodległości, nikt nie przyszedł się bić.

Trzeba sobie jasno powiedzieć: burdy wywołane zostały przez chuliganów, którzy zwołali się z całej Polski bić Niemców, którzy przyjechali blokować POLSKI Marsz Niepodległości w Warszawie. Nie byłoby Niemców, burdy byłyby dużo mniejsze. Nie byłoby Kolorowej Niepodległej na trasie Marszu - burd nie byłoby wcale. Tu bym szukał przyczyny.
Wilmore pisze:Zamknięcie marszu za rok to będzie ciężkie draństwo, także nie bój się - Twoi koledzy będą mieli okazję do bicia policji również i za rok. :wink:
Twoi za to będą potrzebowali większych posiłków z Niemiec :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 20:14

Nie kłamię, po prostu opisuję co widziałem.
To źle opisujesz. Dość tendencyjnie dodatkowo.
Czyli był legalny cały czas? No tak wychodzi. Marsz wyruszył legalnie, cały czas był legalny, legalnie się zakończył i jakiekolwiek informacje, że jest zdelegalizowany jeśli nawet nie są kłamstwem, to nieprawdziwym uproszczeniem.
Widać, jak uważnie słuchałeś. Tak uważnie, że aż stworzyłeś alternatywny zapis rozmowy.
Rzecznik urzędu miasta powiedział, że marsz został zdelegalizowany. Co byś powiedział jako dziennikarz, gdyby dotarła do Ciebie taka informacja od takiej osoby? TVP Info, tak przez Ciebie krytykowane, akurat drążyło temat i doszło do tej babki zajmującej się bezpieczeństwem miasta, która zaprzeczyła całej sprawie.
Jeśli ktoś kłamał, to rzecznik urzędu miasta, nie dziennikarze, którzy zostali zwyczajnie wprowadzeni w błąd. Nie wiem, jak to wyglądało na tvn24 czy polsacie, ale chwała dla tvp info, że to info sprostowała dość szybko. Później zresztą i tę sprawę z rzecznikiem wyjaśniono - zwrócono się o rozwiązanie marszu pod groźbą delegalizacji, przekazano to rzecznikowi, a ten głupek uznał, że skoro się nie rozwiązał, to pewnie delegalizacja jest faktem.
No przykro mi, idealna robota dziennikarska.
No przykro mi, pamięć dobra, ale krótka.
Dziennikarka najpierw spytała się faceta o to, czy ma świadomość, że marsz jest nielegalny, a później pytała się, czy na trasie marszu są jakieś burdy organizowane. Gdy ten zaprzeczył, to zaczęła się dopytywać o wydarzenia na placu, gdzie trwała wcześniej bitwa z policją. Z Twojego opisu rozmowy, całkowicie przekłamującego to, co puszczano na TVP Info (na pewno nieprzypadkowo, bo znane są Twoje poglądy na media). Dziennikarka się dopytywała o sytuację, nie twierdziła, jak to usiłujesz tutaj wmówić. Może coś innego miało miejsce na innej stacji - tego nie wykluczam. Nigdzie nie przesadziła, nie kłamała, nie insynuowała, jak twierdzisz.
Nie byłoby Niemców, burdy byłyby dużo mniejsze. Nie byłoby Kolorowej Niepodległej na trasie Marszu - burd nie byłoby wcale. Tu bym szukał przyczyny.
Już wiemy, że o tym, co mówiono w tv nie masz pojęcia.
Teraz pytanie, czy wiesz, co się działo w ogóle?
Największe burdy były tam na placu - gdzie nie było Niemców, gdzie chuligani prali się z policją. Niemcy nie mają nic do tego.
Gdyby nie było Kolorowej, to policja byłaby tam i tak, a więc chuliganka (biorąca udział w zgromadzeniu marszu niepodległości, czy Ci się to podoba, czy nie) i tak by miała się z kim bić.
No i chuliganie zjeżdżali się, by bić lewicę, nie Niemców. Ci byli podawani jako dodatek, smaczek, a nie trzon sił wroga. Choć nie wiem, nie mam dostępu do niektórych faszystowskich kanałów. :wink:
Smutne wnioski? To bydło z placu i tak by się biło z policją, choćby w stolicy nie było ani jednego Niemca, czarnego, żółtego, indianina czy lewaka.
Twoi za to będą potrzebowali większych posiłków z Niemiec :roll:
Moi nie potrzebowali żadnych Niemców, Serbów czy Słowaków - ja się utożsamiam z tymi, którzy siedzieli w domu, mieli święto w nosie i śmiali się z widoku tego stada, które tłukło się z policją.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lis 2011, 21:11

Ojej - kolejna żałosna próba przekazania mądrości.

Jakim trzeba być intelektualnym zerem by założyć,ze ten kto spędził np. Święto Niepodległości w domu z rodziną miał ten dzień w dupie?I znamienne jest,że tzw. lewactwo musiało posiłkować się posiłkami z Niemiec,którzy pobili bogu winnych uczestników parady historycznej w strojach z epoki napoleońskiej.A później spierniczyli do Krytyki Politycznej :lol: Niemiec bijący Polaka w dniu Dnia Niepodległości na zaproszenie tolerancyjnej lewicy.Niesamowity powód do dumy.

I jeszcze mała uwaga do forumowej ynteligiencji - w tym kraju NIKT nie może zabroni ci prawa do zgromadzeń jeżeli nie propagujesz zabronionych treści (m.in. faszyzm).Masz to ZAGWARANTOWANE w konstytucji.Kiedyś próbowano z powodu którego podałeś i wyrok sądu był DRUZGOCĄCY.Tyle,że wg np. TVN hasło 'Bóg,Honor,Ojczyzna' jest faszystowskie i nawołuje do nienawiści :lol: ,więc kto wie,kto wie...BTW - wg orzeczeń TK także potencjalne zabronienie zasłonienia twarzy narusza prawo do zgromadzeń,więc nasi ustawodawcy by coś tu zmienić (jak szumnie zapowiadają) będą musieli zmienić także konstytucję :lol:

Całość to i tak przygrywką do tego,co się będzie dziać na ulicach za 12-18 m-cy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 22:22

Jak widać można bardzo skrajnie zinterpretować jeden przekaz telewizyjny. Jeśli dla Ciebie wczorajsza relacja TVP Info to przykład rzetelności dziennikarskiej to nie wiem jak Twoim zdaniem wyglądają manipulacje. No ale rozumiem, że w porównaniu z TVN to TVP Info jednak jeszcze jako tako wypada, tam propaganda sięga szczytu szczytów, więc po przerzuceniu się na publiczną odniosłeś pozytywne wrażenie. EOT z mojej strony w tej sprawie.
Wilmore pisze:No i chuliganie zjeżdżali się, by bić lewicę, nie Niemców. Ci byli podawani jako dodatek, smaczek, a nie trzon sił wroga. Choć nie wiem, nie mam dostępu do niektórych faszystowskich kanałów.
Widzisz, nie wiesz, ale pieprzysz bzdury. Cały Ty. Głównym celem ataku mieli być Niemcy i to jest fakt, że większość chuliganów się na szwabów zjeżdżała. Wyczytałem to na stronach które faszystowskie nie są. Chociaż czekaj, jeśli patriotyzm = faszyzm, jeśli Bóg, Honor, Ojczyzna = nawoływanie do agresji, to faktycznie, mogły to być strony faszystowskie :lol:
Lewacy, geje byli, jak to piszesz, tylko smaczkiem, dodatkiem do trzonu siły wroga. Stąd moja opinia, że gdyby nie Niemcy burd byłoby mniej, ale one oczywiście by były, bo Antifa też do spokojnych nie należy :wink: W zeszłym roku nie było Niemców, a burdy były.
Wilmore pisze:Smutne wnioski? To bydło z placu i tak by się biło z policją, choćby w stolicy nie było ani jednego Niemca, czarnego, żółtego, indianina czy lewaka.
Narodowcy z jednej strony i Antifa z drugiej, przedzieleni kordonem policji. Kto zostanie zaatakowany pierwszy? Policja. Nie ma jednej ze stron i problem jest rozwiązany, ba, nawet policji nie potrzeba. Tylko czemu ja o tym wiedziałem od kilku miesięcy, a tu nagle dzisiaj w mediach płacz, kto wydał decyzję o pozwoleniu na manifestację dwóch wrogo do siebie nastawionych środowisk w tym samym miejscu?
Wilmore pisze:Moi nie potrzebowali żadnych Niemców, Serbów czy Słowaków - ja się utożsamiam z tymi, którzy siedzieli w domu, mieli święto w nosie i śmiali się z widoku tego stada, które tłukło się z policją.
Święto obchodziłeś tydzień wcześniej, cichutko i bez rozgłosu, bo JESZCZE nie wypada, prawda?

No i właśnie czytam, że większość Niemców wyszła już z aresztu BEZ jakichkolwiek zarzutów. Brawo, Herr Tusk, państwo zdało egzamin, zadziałały procedury. Jeszcze tylko medal za zwalczanie polskości.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lis 2011, 22:28

Czytam te głupoty serwowane przez Wilmora i resztę inteligentów i aż łapie się za głowę. Byłem na Marszu, pokojowo przeszedłem ze znajomymi pod pomnik Dmowskiego i nie widziałem ani jednego chuligańskiego aktu. O większości "pobocznych" akcji dowiedziałem się dzisiaj z tv.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 22:33

Boromir
Jedno Ci muszę oddać - choć relacji telewizyjnej obiektywnie i wiarygodnie opisać nie umiesz, to przynajmniej czytasz ze zrozumieniem, czego inni w tym temacie nie potrafią. ;)
Głównym celem ataku mieli być Niemcy i to jest fakt, że większość chuliganów się na szwabów zjeżdżała.
Co pokazała walka z policją, gdy Niemcy byli w areszcie. Coś tu się nie trzyma kupy, prawda?
Stąd moja opinia, że gdyby nie Niemcy burd byłoby mniej,
A widzisz, ja mam odwrotne zdanie - gdyby nie Niemcy, to burdy byłyby takie same. To, że burdy powstały, gdy Niemcy byli w areszcie, a bili się Polacy z Polakami, poddaje Twoją tezę w wątpliwość. Możemy co najwyżej gdybać, o ile mocniejsze byłyby te burdy, gdyby Niemcy tam faktycznie byli.
I zauważ, że Ty się możesz pluć na obecność Niemców, jak i lewicowcy na obecność nacjonalistów z innych krajów. Pełna symetria, a jednak krytykujesz posiłki tylko z jednej ze stron.
Nie ma jednej ze stron i problem jest rozwiązany, ba, nawet policji nie potrzeba.
Tylko widzisz, takie samo masz prawo mówić, że gdyby nie antifa, to byłby spokój, jak ja, że gdyby nie chuligani z narodowców, to byłby spokój. Tak samo jest prawdziwa ta teza:
Nie byłoby Kolorowej Niepodległej na trasie Marszu - burd nie byłoby wcale.
jak i taka:
Nie byłoby Marszu Niepodległości - burd nie byłoby wcale.
A nawet moja teza jest prawdziwsza, bo bili się członkowie Marszu, a nie Kolorowej. Wina w opinii miażdżącej większości komentatorów, nie tylko z mediów, jest zdecydowanie większa po stronie narodowców. Śmiem twierdzić, że nawet bez Kolorowej burdy by były i tak, bo jak pokazała część członków Marszu - powodem do bitki jest sama obecność policji.
Święto obchodziłeś tydzień wcześniej
Święta nie obchodziłem wcale. Ot, kolejny dzień wolny od pracy.
No i właśnie czytam, że większość Niemców wyszła już z aresztu BEZ jakichkolwiek zarzutów.
Ciekawe, ilu polskich chuliganów wyszło z aresztu bez jakichkolwiek zarzutów.
Byłem na Marszu, pokojowo przeszedłem ze znajomymi pod pomnik Dmowskiego i nie widziałem ani jednego chuligańskiego aktu.
Różne manifestacje widziałem w PRL, nie widziałem ani jednej osoby pokrzywdzonej na moich oczach przez SB. Gdybym myślał tak, jak Ty, to uznałbym, że to pewnie czarna propaganda Solidarności, po czym spalił im jeden z drugim samochód. :lol:
Ale co ja Ci się będę dziwił. Rosjanie do teraz zaprzeczają różnym zbrodniom. :wink:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lis 2011, 22:40

Chodzi o to Wilmore, że chuliganów z podobno "naszej" strony było 100 osób (drugie sto to niemieccy lewacy). Te 100 osób to całe 0,5 procenta wszystkich manifestantów* (ja osobiście nawet nie zaliczam ich w poczet uczestników, ale niech będzie), a Ty wszystkich wrzucasz do jednego wora. Szkoda słów.

* przy liczbie 20 tysięcy osób.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 22:50

Fakt, szkoda słów. Niemniej, dla takich orłów jak Marco_Van_Basten napiszę jasno i wyraźnie:
Bydło z placu konstytucji uważam za część marszu, zgoła odmienną od dużej większości osób, które w tym marszu szły. Tak samo, jak bydło przybyłe z Niemiec uważam za część Kolorowej Niepodległej, na pewno zupełnie inną, niż pozostali jej członkowie.
Nie uważam wszystkich członków marszu za równych temu bydłu, jak i nie uważam wszystkich członków Kolorowej za równych tym Niemcom.
A te 200 osób i 20 tysięcy to możesz odpowiednio pomnożyć i podzielić co najmniej przez dwa. Pierwsze to liczba osób zatrzymanych (a naiwna to wiara w to, że policja zdołała zatrzymać wszystkich), drugie to liczba podawana przez członków marszu, którzy chcą, jak zwykle zresztą, liczbę maksymalnie wyolbrzymić. Kierując się zdrowym rozsądkiem wyciągnąłbym średnią z szacunków TVN i Twoich.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 22:53

Wilmore pisze:Co pokazała walka z policją, gdy Niemcy byli w areszcie. Coś tu się nie trzyma kupy, prawda?
Chuliganie się zjechali, bo przyjechali Niemcy. Gdyby nie przyjazd Deutschów, to większość z nich szła by w Marszu Niepodległości. Całe szczęście, że Niemców wyłapano wcześniej, bo gdyby ich dorwano to mielibyśmy hałas na całą Europę i Tusk już dzisiaj całowałby i przepraszał Merkel po rękach. Chuligani jednak jak już przyjechali uznali, że coś sobie popsują. Atak na Niemców, przyjeżdżających na burdy do Polski jeszcze rozumiem, niszczenie czegoś w imieniu niszczenia czegokolwiek nie. Tu się zgadzamy. Ja nie usprawiedliwiam zamieszek, dostaję jednak drgawek jeśli grupę idiotów po obu stronach barykady przypisuje się do Narodowców, z którymi tamci nie mieli nic wspólnego. Irytuje mnie niemiłosiernie, jak każdy akt przemocy z wczoraj przypisuje się Marszowi, tak jak gazeta jeszcze kilka miechów temu każdą bzdurę przypisywała kibolom. Ten sam schemat działania, a prawdy w tym niewiele.
Wilmore pisze:Nie byłoby Marszu Niepodległości - burd nie byłoby wcale.
Oczywiście, że tak. Kłopotem nie jest tu Kolorowa Niepodległa, bo pedały i inne wynalazki, typu Szczuka są niegroźni sami w sobie. Jest tylko jedno ale: całe to przedstawienie z Kolorową Niepodległą powstało, aby blokować Marsz i nie dopuścić do świętowania, a nie świętowanie samo w sobie. Ich nie interesowała Niepodległość. Dlatego oczywistym i jasnym jest, aby w 11.11 w Warszawie odbywał się pochód ku czci Niepodległości, niż manifestacja, która tego nie chce, a samych świętujących nazywa faszystami.
Wilmore pisze:Ciekawe, ilu polskich chuliganów wyszło z aresztu bez jakichkolwiek zarzutów.
Też chciałbym wiedzieć, bo np taki Staruch jeszcze nie dostał zarzutów, a już siedzi trzeci miesiąc.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 23:39

Żelazna logika Boromira:
Chuliganie się zjechali, bo przyjechali Niemcy.
Gdyby nie przyjazd Deutschów, to większość z nich szła by w Marszu Niepodległości.
Chuligani jednak jak już przyjechali uznali, że coś sobie popsują.
Czyli gdyby nie przyjazd Niemców, to chuligani by nie przyjechali, ale by przyjechali i szli w marszu. Gdyby jednak przyjechali, to by szli w marszu, ale skoro już przyjechali, to uznali, że coś popsują.
Niebezpiecznie się zbliżasz do słynnego antyklerykalnego klerykała. Boromirze, nie idź tą drogą!
Atak na Niemców, przyjeżdżających na burdy do Polski jeszcze rozumiem, niszczenie czegoś w imieniu niszczenia czegokolwiek nie. Tu się zgadzamy.
Pełna zgoda - jakkolwiek to święto rozumiemy inaczej, to pewnie tak samo dalibyśmy po mordzie obywatelowi innego kraju, który by przyjechał do Polski na rozróby.
Ja nie usprawiedliwiam zamieszek, dostaję jednak drgawek jeśli grupę idiotów po obu stronach barykady przypisuje się do Narodowców, z którymi tamci nie mieli nic wspólnego.
Sorry, ale musisz poddać się logice wcześniej wysuwanej w tym temacie:
Jeśli antifa niemiecka to ekipa Kolorowej Niepodległości, to bydło z placu to członkowie marszu. Nie ma tak, że jednych doklejasz do drugich, a innych odrywasz od ich zgromadzenia.
Wiem, że bardzo kusząca dla zwolenników marszu jest myśl, że antifę zaprosiła Krytyka Polityczna z Palikotem, a marsz nie miał związku żadnego z tą chuliganką, bądźmy uczciwi. Zresztą jak sam (choć sobie przeczysz, ale pal sześć) wcześniej piszesz gdyby nie Niemcy, to by szli w marszu, a więc nie byli oderwani zupełnie od tego zgromadzenia.
Z resztą Twojego postu bym dyskutował - jakkolwiek zaraz paru krzykaczy wskoczy i zacznie ujadać coś przeciwnego, to uważam, że gdyby nie wcześniejsze marsze, to nie byłoby żadnej Kolorowej Niepodległości. Większość zachowań marszu byłaby akceptowalna dla osób, które bez straszaka w postaci ONR, placu konstytucji czy wydarzeń z lat ubiegłych zdecydowała się stanąć naprzeciwko nich. Pewnie, ktoś może zacząć coś wypisywać o medialnej bezpodstawnej nagonce, ale takie brednie świadczą tylko o nim, bo powód do obaw ludzie idący w Kolorowej moim zdaniem mieli. Dlatego nie uważam, by jeden z tych marszów był ważniejszy od drugiego.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 lis 2011, 0:21

Obrazek

Szybko zmienił poglądy. POlicyjny prowokator? :beer:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 lis 2011, 0:32

Wilmore pisze:Czyli gdyby nie przyjazd Niemców, to chuligani by nie przyjechali, ale by przyjechali i szli w marszu. Gdyby jednak przyjechali, to by szli w marszu, ale skoro już przyjechali, to uznali, że coś popsują.
Oj Wilmore, trochę chęci:

Idziesz do kina z myślą o filmie A, ale okazuje się, że filmu A nie grają. Możesz w takim razie albo iść na film B, albo wrócić do domu, bo jednak chciałeś obejrzeć film A. Czy jednak wychodziłbyś do kina, wiedząc, że filmu A nie będzie?

Doskonale wiem, że w historyjce powinna być jeszcze opcja C, ale myślę, że i bez tego dojdziesz o co mi chodziło we wcześniejszym poście :wink:
Wilmore pisze:Pełna zgoda - jakkolwiek to święto rozumiemy inaczej, to pewnie tak samo dalibyśmy po mordzie obywatelowi innego kraju, który by przyjechał do Polski na rozróby.
Gdyby przyjechali Włosi, Francuzi blokować Marsz Niepodległości jestem pewny, że dostaliby po mordzie. Co innego gdyby przyjechali razem z Narodowcami obchodzić święto Niepodległości - tak jak to zrobili Słowacy czy Węgrzy, którzy widziani byli również na pochodzie. A, że kilku z nich "zaplątało" się w zamieszkach, cóż, nie był to ich oficjalny powód przyjazdu.
Wilmore pisze:Jeśli antifa niemiecka to ekipa Kolorowej Niepodległości, to bydło z placu to członkowie marszu. Nie ma tak, że jednych doklejasz do drugich, a innych odrywasz od ich zgromadzenia.
Ale ja nigdzie nie pisałem, żeby łączyć Niemców z Kolorową Niepodległą, nie graj w takie gierki.
Wilmore pisze:Z resztą Twojego postu bym dyskutował - jakkolwiek zaraz paru krzykaczy wskoczy i zacznie ujadać coś przeciwnego, to uważam, że gdyby nie wcześniejsze marsze, to nie byłoby żadnej Kolorowej Niepodległości. Większość zachowań marszu byłaby akceptowalna dla osób, które bez straszaka w postaci ONR, placu konstytucji czy wydarzeń z lat ubiegłych zdecydowała się stanąć naprzeciwko nich. Pewnie, ktoś może zacząć coś wypisywać o medialnej bezpodstawnej nagonce, ale takie brednie świadczą tylko o nim, bo powód do obaw ludzie idący w Kolorowej moim zdaniem mieli. Dlatego nie uważam, by jeden z tych marszów był ważniejszy od drugiego.
W zeszłym roku przy okazji Marszu Niepodległości nie zaobserwowano żadnych przejawów wrogości, no poza oczywiście agresją blokujących w stosunku do samego marszu. Poseł Biedroń coś o tym wie :lol:

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 13 lis 2011, 0:33

Ja nie wiem, po jaką cholerę Wy dyskutujecie z tym kretynem Wilmorem..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2011, 0:45

Wilmore pisze:Nie byłoby Marszu Niepodległości - burd nie byłoby wcale.
Obawiam się ty kurwo pierdolona, że normalnych ludzi było więcej. MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI wybrało ok 25 tys. a marz kolorowych pedałów ok 4 tys. Na szczęście patriotów w Polsce więcej od pedałów, i z tego się cieszmy. Kolorowe debile przegrały, dostały delikatnie po ryju, niech się cieszą że policja ich broniła, bo tylko tyle im zostało. Żałosne frajery, muszą wołać o pomoc niemieckich debili, bo sami sobie rady nie dają, żal mi takich skończonych idiotów.

Niech żyje POLSKA!! Tyle mam do powiedzenia i żadna niemiecka, czy inna lewacka [k****] mi tego nie zabroni. A jak zgłosi sprzeciw to dostanie w ryja. Jak komuś coś sie [k****] nie podoba, z tych jebanych lewaków, to niech wypierdala, z dala od naszego kraju! Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma!

Cześć i chwała bohaterom!

Ban.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”