Poker - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Re: Poker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2010, 22:24

mete pisze:Grywa ktoś w turniejach online??
Oczywiście, ale póki co tylko we freerollach, bo na inne mam za mało kapitału. W końcu grając dobrze można nie mieć naprawdę dobrych wyników nawet przez kilkadziesiąt turniejów (zwłaszcza online, gdzie udział bierze często 5-40 tysięcy graczy). Nie ma więc co zbędnie ryzykować póki co. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 paź 2010, 22:29

Grałem w około 20 turniejach. Głównie wpisowe 3 dolary. Więcej niż połowę byłem na miejscach płatnych(z tym, że zdarzyło mi się, że kilka z tych miejsc były mało płatne). Najlepsze osiągnięcie to 4 miejsce.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2010, 22:53

No to gratuluję, 4 miejsce to naprawdę dobry wynik. :) Osobiście jednak preferuję gry cash, gdzie wzrost blindów nie wymusza zmian w stylu gry. Zwłaszcza nie przepadam za turniejami Turbo (np. wczorajszy Daily 90k grand freeroll na PS, gdzie blindy rosły co 5 minut - gdy z 40 tysięcy graczy zrobiło się około tysiąca, zaczęła się loteria - większość graczy była short stackiem i szły All-iny w prawie każdym rozdaniu, ostatecznie skończyłem na miejscu 500 którymś przy 60 miejscach płatnych, gdy moje AT nadziało się na AA - w sumie chyba zrobiłem bład niepotrzebnie angażując się w pulę, bo to rywal pierwszu rzucił wszystkie swoje żetony, ale miałem już jakieś 12 czy 13 M i byłem lekko sfrustrowany, gdy 1/4 stacka wyparowała przez dostawanie rąk typu 73o czy 92o przez x rąk z rzędu (i tak byłem powyżej średniej ilości żetonów w turnieju :lol: )), w wolniejszych mam zdecydowanie lepsze wyniki, ale to kwestia gustu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 paź 2010, 12:24

Też preferuje gry cash. W turniejach czasem sobie lubię zagrać, ale nie robię tego ostatnio regularnie. Cashówka mimo wszystko jest lepsza dla bankrolla. W daily 90 na pokerstarsie grałem regularnie. Jednak tu jak dla mnie za dużo graczy. Jeżeli na początku nie wygrasz kilka dużych pól to jest w późniejszym czasie gry ciężko. Osobiście preferuję turnieje tak do 1000 graczy. Zazwyczaj nie gra się bardzo długo(3-4 godziny) i można przy odrobinie szczęścia zgarnąć trochę kasy.

BTW - gra ktoś na PartyPoker?? Wcześniej grałem na FullTilcie(na prawdziwą kasę), lecz wybrałem kasę po chwili gry. Ostatnio miałem znów sobie wpłacić na tą platformę pieniądze, jednak zbiegło się to w czasie gdy pokerstrategy dawało 50 dolarów właśnie na PartyPoker, więc doszedłem do wniosku, że na razie pogram na tych pieniądzach. Z tym, że ta platforma jest strasznie słaba. Wolno ładuje stoły, zawiesza się czasem i co chwila włącza mi jakąś stronę z informacją, że nie mogę się połączyć ze stołem mimo iż mam takie połączenie. Zamierzam ugrać 100 punktów(tyle by mi nie odebrali 50 dolarów) wybrać kasę i przelać na inna platformę(PS lub FT). Jeżeli ktoś jest na etapie wyboru pokerroomu to odradzam PartyPoker.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 paź 2010, 12:44

JA PREFERUJĘ SNG :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2010, 20:32

Muszę się wyżalić, będzie mi lepiej :lol:

Jeszcze nigdy nie miałem tak potężnego downswingu. Od wczoraj wieczorem (bo dzień był ogółem na plus), przez cały dzisiejszy dzień, aż po raz pierwszy spadłem poniżej 50$ kapitału startowego. Nie szło kompletnie nic. Albo fatalne, niegrywalne ręce przez kilkadziesiąt rozdań z rzędu albo pech. Kilka rozdań na pewno rozegrałem źle, ale to nie zmienia ogółu rzeczy. Z AK wygrałem jedno rozdanie na chyba 5, bo tylko ten raz zdarzyło mi się trafić parę, w pozostałych przypadkach nie miałem nic, a rywale wykazywali sporą aktywność. Ogólnie jak podbijałem przed flopem z AT, AJ, AQ, KQ itp. nie byłem w stanie nic złapać na stole. Parę razy udało się wygrać c-betem, ale tak to nic. Ogólnie top para to był układ dla mnie praktycznie nieosiągalny - zdażał się naprawdę rzadko. No i kilka udanych blefów mogę doliczyć.

Poza tym złamane AA przez fulla, trzy razy przegrane QQ (i ani razu wygrane!) raz nadziałem się na KK, raz na seta J, raz przegrałem z 88 po flopie 2 4 5 tęcza, bo turn to 6 a river 7 :shock: Trips J złamany przez strita - to było rozdanie źle przeze mnie rozegrane, ale generalnie wpasowuje się w ogół rozpaczy itd. itd. Ani razu nie udało mi się uzupełnić jakiegokolwiek drawa. A nie przepraszam, raz mój kolor zmienił się w pokera i całe szczęście bo przy 4 pikach na stole ja miałem tylko 4 3 a rywal K. To było chyba jedyne szczęśliwe rozdanie w tym czasie i nie ma w tym przesady.

Nikomu nie życzę takich doświadczeń. Karta nie świnia, po północy się zminia... oby.

No, wyżaliłem się i już mi lepiej. :mrgreen:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 lis 2010, 9:25

Jak mówi stare pokerowe przysłowie suki są zdradliwe :)

Downswing to norma , ja przeważnie odpuszczam sobie grę na x dni , żeby psychicznie odpocząć od gry

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lis 2010, 9:38

Ja wczoraj miałem to samo. Spadłem na poziom 30 dolarów z grubo ponad 50. Tak jak tobie mi nic nie przychodziło ani do ręki ani na stół. A jak już coś dostałem to przegrałem(ful po 10 na asy i przegrałem przeciwko jopki na 10). Ogólnie miałem ogromnego pecha przegrywając większość układów przez river. Byłem cholernie zdenerwowany i miałem odejść z gry na kilka dni. Jednak zostałem na chwilę i zdarzył się cud. Zupełne przeciwieństwo tego co było. Zacząłem dostawać dobre karty i co najważniejsze przeciwnicy współpracowywali :). W ciągu około 30 minut odrobiłem ponad 25 dolarów. Muszę jednak przyznać, że dawno nie doświadczyłem takiej frustracji.

Para dam(Four tits :) jest dla mnie bardzo szczęśliwa. Nie pamiętam, żebym kiedyś z tą ręką przegrał. Przedwczoraj 3 razy nadziałem się z nią na parę asów i wygrałem setami. Ogólnie razem z parą piątek to moje najbardziej szczęśliwe ręce startowe. Jednak tego samego nie mogę powiedzieć o parze asów. Z tą ręką wygram jakieś jedno na cztery rozdania(nie licząc tych co nikt nie wejdzie do gry).

Ostatnio miałem ciekawą sytuacje, Dostałem parę czwórek na rękę i podbiłem. Nikt nie sprawdził. W następnym rozdaniu dostałem tą samą parę czwórek(trefl i kier), podbiłem i trafiłem seta zgarniając trochę kasy. W kolejnym rozdaniu znów dostałem tą samą parę czwórek. Podbiłem i trafiłem od razu na flopie karetę. Dotego 3 graczy zagrało All-ina z big slickami, więc zgarnąłem grubą kasę jak na stawi 0,02/0,04.

gamblerpoker
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gamblerpoker » 05 gru 2011, 21:30

Witam, widzę że temat jest już gdzieś daleko w dziale Hyde Park.
Pozwólcie że trochę odświeżę.
Co do pokerstrategy, oferują nadal darmowe pieniądze na grę w pokera online.
Obecnie oferują 50$ za darmo na 2 poker-roomy.
Wcześniej widziałem że było dla was dziwne dlaczego firma daje pieniądze za darmo.
Ostatnio natrafiłem na stronę na której jest wszystko opisane w sposób zrozumiały dla początkujących.
Na temat pokerstrategy znajdziecie niemal wszystko na http://www.pokerstrategybonus.info

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 gru 2011, 21:38

Witam na obecną chwilę legalność pokera jest mocno dyskusyjna , co więcej różne słuzby monitują strony www dlatego nie gram. Znaczy gram na facebooku :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 gru 2011, 21:49

http://www.poker-grind.com/ a ja w miarę często oglądam sobie tutaj pokerka. Poker after dark, czasami high stakes poker, wsop czy inne turnieje są puszczane. Fajna sprawa.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 gru 2011, 21:58

To tak jak oglądanie filmików do quake niby fajne ale mało daje :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 gru 2011, 22:12

O kolejna osoba, która zarejestrowała się tylko po to by zrobić reklamę. :)

Odkąd zablokowali FTP jakoś nie chce mi się grać na pieniądze. Próbowałem na Party, ale nie podoba mi się ten soft. Przerwa, ostatnio grywam z ciućmokami na żetony na GameDesire. Kupa śmiechu, choć trzeba trochę zmodyfikować normalną taktykę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 gru 2011, 22:21

j1mmy pisze:To tak jak oglądanie filmików do quake niby fajne ale mało daje :)
Oglądam bo lubię. Miałem kilkanaście dolków na ftp, ale skoro zamknęli to dałem sobie spokój a przez nasze prawo i pracę, do której się staram raczej grać nie będę. :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 gru 2011, 8:21

Dla mnie to jest pewien brak komfortu umawiasz się z kumplami na turniej jakieś 60 osób pula w turnieju to około 1.8k wpadają celnicy zamykają cię , później dziwne gadki jakieś na co to komu ? I gdzie tu hazard 30 zl na wieczór to nie hazard :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”